Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@maxara uz viem ake plienky myslite 🙂
....zavinovacku urcite vyuzijem ked sa babo narodi, v aprili bude este chladno, ale asi uz nie dlho a potom, nase deticky budu mat v lete 4-5 mesiacov , vtedy je asi navacsi problem s teplom, neskor ked bude mat male 7,8,9...mesiacov, ked bude znovu chladno uz asi zavinovacku nevyuzijem, ved to uz bude poriadny lezun, co nevydrzi v nicom len tak lezat nie?
@peka13 No ved tie zavinky su aj tak malinke, to je fakt tie max dva mesiace.. ale je rozdiel zavinovacka, taka na suchy zips, co sa len tak zabali a potom je normalna perinka, ako sme mali my ako babatka. A ta sa snuruje. A aj v porodkach ju davaju. Je to super vec, lebo vela deti ma problem s rucickami, teda ten, ze oni si ich nevedia este ovladat a potom nimi sibrinkuju pred ksichtom, skriabu sa a budi ich to.. ked ho pekne napevno zaviazes, bude kludnucke, pekne si pospi a zaroven sa bude citit v bezpeci maternice. Teraz pisem o uplnych prtatach. Ja mam jednu a stacila mi, lebo Ninka nesibrinkovala moc, bola pokojne dietatko. A v tych 7-9 mesiacoch, teda na jesen, uz jedine ten vak a jedine teda na spanie. Inak su aj take hrubsie bavlnene overaliky na lozenie, teda nieco medzi klasickym pyzamkovym tenkym bavlnenym a hrubym zimnym na von. Take akoze vrchne ale tenke..
Inak ma este napadla ohrievacka na flase do elektriky.. Ja som nemala a ani som nepotrebovala, funguje na principe rychlovarnej kanvice, akurat sa vypina pri nizsej teplote a flaska dava rovno do nej, ale pokial nemas nadojenu zasobu do mrazaku vlastneho mlieka, tak to moc nevyuzijes.. UM zarabas vzdy cerstve, teda aspon malo by sa. A neskor prikrmy vacsinou tiez varis.. Ak by som kupovala, tak taku cestovnu, co ma taky gelik v sebe a nejaky drotik ci co a ked to postlacas tak sa to zahreje, nejaka chem reakcia tam prebehne.. tak taku este este, ked niekam ides, hlavne ked chodite do prirody.
Inak mm nechcel Ninu nosit v tom nosici a ona si to ani nepytala.. Navyse mm robil cely cas, potom bola zima.. 😒
Joj zabudla som pozdravit, dobre raaaanko 🙂
@peka13 kompromis medzi satkou a nosicom je manduca, vrelo odporucam, bola som velmi spokojna. nosila som aj na nakup ( tlacis kosik s nakupom a nemusis aj tahat kociar) do hor, doma, mala v tom cumela na okolie, vela pospala, proste pohodicka a rozdiel oproti satke a beznym nosicom - chlapy nechcu velmi satky, toto muz rad nosil ,vedel si to zapnut a nepripadal si divne a bezny nosic dieta akoby " visi" na genitaliach, tuto ma nozky od seba a vaha je rozlozena krasne. satku som nemala, mali sme manducu a nosic a z nosica bolel chrbat a z manducy absolutne...
@elfka.elfka ja myslim, ze manduka je klasicky ergonomicky nosic a to co si popisala ako nosic je klasiucka klokanka.. to by som ja tiez nikdy nekupila.. a uplne som alergicka, ked vidim, ako tam maju maminky vlozene deti a este k tomu chrbtom k sebe 😖 do chrbta ich tlacia prsami a visia za vajca 😔 strasne..
@maxara presne presne, nosic a klokanka. 😀 klokanka bola hrozna, mali sme chicco... a vsimnite si ked su v tom deti ako im visia nozky a kymase sa hlava. a vraj deticky by nemali byt chrbtom k mame, nemaju pocit bezpecia,ked je dieta bruskom k tebe, to je ako naruc a objatie v jednom. ked som mala sandru choru, tak som ju v tom vela nosila, chudatko oslabene, dobre jej bolo ze mamka ju tolko vladze nosit a mala som ju hned pod nosom, kontrolovala som teplotku a tak.. urcite to bola jedna z tych investicii, co som nikdy neolutovala. inak by som si tazku hlavu zo zbytocnych nakupov nerobila, co som nepotrebovala som jednoducho dalej predala bez problemov na nete...
@maxara @carrie84 streda 3.11. by mala byt OK aj pre mna, ale presne ako maxara, od utorka dolu mozem hocikedy, aspon dufam 😀 Hadam sa mi podari obehnut urad prace a spol v utorok, hlavne nech mam vystupne papiere ale to uz nie je na mne. V pondelok bude posledna navsteva zamestnavatela 😉 a jediny odpracovany polden v mesiaci.
@atreyu aj starosti ale hlavne radosti nic nie je krajsie ako najmensia sa smeje ako sa vidi v kamere ako vyhadzuje listy do vzduchu a krici mama hop ako ked vsetci sa nasackuju do postele a robia kuk ked sa vsetci vystiskame pekne porozpravame a vecer mas bajecny pocit ze ten den stal opat za to ked vsetci spokojne spinkaju a ja mam konecne chvilku pre seba 🙂 🙂 🙂
@maxara @peka13 s tou zavinovackou suhlasim s @maxara, v porodnici ta klasicka obyc. zavinovacka mi prisla useful prave kvoli tym rucickam, ale doma som mala len taku na suchy zips, co som vobec nepouzivala, lebo ruky si z toho vytahoval hned, takze som potom zavinovacku vobec nepouzivala......a moj teda sibrinkoval poriadne, stale sa na to budil tak do tych 4 mesiacov, potom som to riesila aj tym ze som ho len zabalila do plienky ked isiel spat (casom sa z toho vymotal, ale stihol zaspat aspon), ale pre druhe uz mam taky akokeby uzucky a tenucky spaci vak, co ho napevno obali pri zaspavani...
inak manducu mam aj ja, presne ako vravite, klasicky ergonomicky nosic, dobra vec, neda sa povedat ze by som to vyuzila vela vela, lebo moj bol ok s kocikom....ale pre dalsie babo chcem riesit aj satku, akurat rozmyslam ze ci kupit elasticku a potom prejst na manducu, alebo kupim normalnu a budem to pouzivat aj namiesto manducy...no, este zvazim...
a este k tej odsavacke na sopliky vysavacovej, dobre to je kvoli ucinnosti, moj pri odstavani dodnes neskutocne vystraja, ale kedze si nevie este sam vyfukat, tak je to jediny sposob...
baby strasne ma svrbia prsia a brucho ☹ ☹ ☹ By som si to do krvy rozskrabala.Ked ponatieram,na chvylu mam pokoj,ale potom znovu.Je to hrozneeeeee,strasne to svrbiiii 😒
@amanda683 zrejme znacne porastu miesta co ta svrbia v najblizsej dobe. Nemas nejaky bio olej pre tehotne, nedrazdivy bez prisad? to by mohlo skludnovat.
@danka.chomka Ved prave ze som si objednala,jeden taky bio-Weleda,mam ho vyskusany uz aj z prveho tehu a je naozaj uzasny.Lenze pomoze iba na chvylku-1-2 hodiny a hotovo.Svrbi znovu 😖 Normalne na nevidrzanie.Asi musim stale natierat 😒
podla mna ked ti vysla najprv ruzova tak bude baba 🙂
@amanda683 ja mam rovnaku skusenost s tym testom, tam aj pisu vyslovene ze vysledok je relevantny len nejakych 5-10 minut potom uz nie. ja som mala tiez najprv jasne ruzovu potom mi tak sfialovela ale stale vyzerala z toho dievcenskeho spektra. a aj ked vybledol na druhy den tak slabulilinko ruzove ostalo ale takmer biele. A s tym bruskom mas super ze ti aspon docasne nieco zaberie- svagrina mala to iste ale ona pouzivala chemicke z drogerky a este viac jej to drazdilo. Ked badas ze ti to ulavuje tak len natieraj nech ti koza pekne povoluje. Nemalo by ta to svrbiet dlho 😉 potom napis ked ti to uplne ustupi nech si urobime nejaky casovy obraz keby to stretlo aj nas 😉
Dievcata,
dnes som bola na poradni 🙂 Babo sa krasne tocilo v brusku, srdiecko bilo a vsetko vyzera ok 😀 Len sa mam setrit - bolievaju ma neznesitelne krize a ked trochu pracujem, tak ma hned boli aj podbrusko. Len ako sa setrit pri rocnom dietati? 😝
baby davate si nieco na zlatu zilu?faktu mast alebo cipky?mozu sa vlastne davat?mne teraz vysla a velmi ma svrbiiiii 😖
@danka.chomka Jezis baby ja by som bola taka strasne stastna,keby to bola fakt baba 😀 😀 😀 😀 Ked mi to doktor potvrdi,tak sa na neho vrhnem z tej kozy a celeho ho vybozkavam 😀 😀 😀 😀 😀
A to z tym svrbenim dufam ze prejde velmi skoro,lebo to svrbi fakt strasneeeeee.Neprajem aby vas to pochytilo.Je to horsie ako osypky 😝 😝 😝 😝 😝
@urma tak tomu ver draha, ze nie bezdovodne.. 😀 😀 😀 ten si vzdycky najdem, najviac ma rozculuje ked sa niekto predo mnou vyslovene suchce. To ma ide porazit 😀 a to nie som zrovna cestnmy pirat.. a samozrejme ja jazdim uplne bezchybne a ked nahodou cosi, tak mi to logicky musia vsetci prepacit 😀 😀

@peka13 so satkou ti neporadim, ja som mala ten polonosic polosatku, ale kedze sa mi v tehu urobili zlcnikove kamene, tak po dvoch mesiacoch pod noz a satkonosic do skrine.. ☹ ale kym som mohla, tak som vyuzila hlavne na varenie a do mesta 🙂