icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

maxara
31. okt 2011

@huterika @teleranka baby mutsy kociky su super, baby co ich maju si ich velmi chvalia. Podla mna je za tu cenu len ten sportiak, co tam vidite na obrazku. A pisu, ze na kocik pasuju vajicka Maxi cosi, cize treba kupit k tomu aj adaptery na tie vajca. Ale nie je to problem, urcite to predavaju spolu s tym. A aj vanicky urcite predavaju k tomu. Ja som si tak poskladala ten co mam kupeny ja. Mam podvozok golfac Maxi cosi a na to som si kupila na bazari tu vanicku a vajicko. 🙂

carrie84
31. okt 2011

@andrejka1974 - a ake mas hodnoty? Resp. si hypo alebo hyper? Ak si hypo, tak ti zvysia davkovanie liekov, budu ta sledovat a no problem 😉 Ak hyper, to je kusok horsi pripad, ale nie tragicky. Podla hodnot bud ne/dostanes lieky a budes sa musiet setrit a spol. Ale zalezi fakt od diagnozy a hodnot. Ak by si nieco chcela vediet, tak sa ozvi. Ak budem vediet, poviem 😀 Ja som si uzila hyper pri prvom tehu.

andrejka1974
31. okt 2011

@carrie84 ja som hyper mam zvysene teraz neviem kolko idem si pre vysledky v stredu ale kazda rada mi bude dobra aj teraz vdaka

carrie84
31. okt 2011

@andrejka1974 - aha. Takze hyper. Lebo zvysene su pri hypo a znizene pri hyper. Pokojne mozes byt zrazu aj hypo v tehotenstve. Uzivas nieco? Co ti urcite poradim - hned sa objednaj k svojmu endo. Ty si sa tam nehlasila hned ako tehula? Oni ti spravia komplet vysetrenie krvi. Gynekolog robi len tsh. Ja som uzivala cca. do 7 mesiaca propycil a pyridoxin - postupne mi znizovali davky. Mala som kludovy rezim, ziadna vacsia fyzicka namaha, ziadny stres - ale ja som mala brutal hodnoty. Takze sa prilis neplas -moj vysledok bolo zdrave babo 😉

andrejka1974
31. okt 2011

@carrie84 nepochopili sme sa mne lekarka povedala ze mam vyssie hodnoty bola som tam pred tehotenstvom vtedy boli vysledky ok teraz mam vyssie vsak uvidim v stredu co mi povie co je zle mat vysie vysledky alebo nizke vdaka za odpoved

carrie84
31. okt 2011

@andrejka1974 - Vyssie TSH znamena hypo a lahsie sa lieci - jednoducho sa zvysi davka jodu. Nizsie hodnoty su hyper - a to je aj normalne (nielen v tehotenstve) horsie liecitelne, najma ak sa k tomu este pridruzia protilatky. Ale v podstate su obe varianty zvladnutelne a v dnesnej dobe nerobia az take problemy. Je to individualne - ako zareagujes na lieky, ake mas hodnoty a spol. Skus pozriet aj tu na koniku - je tu nato speci tema. Len si daj do vyhladavaca stitna zlaza. Sak ked budes vediet, ake mas hodnoty, daj vediet. Som zvedava. Kam chodis na endo? V lubochni su vynikajuci odbornici na stitku

andrejka1974
31. okt 2011

@carrie84 ja som z bratislavy urcite sa v stredu ozvem a poviem ako to vyzera ak to bude len v davke jodu bude to ok vsak sa ozvem inac vdaka sa odpoved a AFP mam v norme aj vsetko ostatne len toto vyskocilo vsak uvidim 🙂 🙂 🙂

carrie84
31. okt 2011

@andrejka1974 - to je super, ze afp v norme. Mna to este len caka. Si pamatam, aky som mala stres z tej mojej nepodarenej stitky 😝 Budem drzat paste 😉

strihalka
31. okt 2011

@ludmila25 140?ma to veskere bezpecnsotni atesty za tuto cenu?
fuuu, jaka je to vyroba?ja bych se fakt bala.....

strihalka
31. okt 2011

@andrejka1974 ja jsem mela snizenou pred tehu, zacla jsem se lecit, podarilo se otehu a hend mit o trochu zvysil, ze je naprosto bezne, ze stit.zlaza se total tozhaze v tehu, ymslim, ze se nemas ceho bat, nadśadi lecbu, ktera babu neuskodi a bude vse ok

teleranka
1. nov 2011

@carrie84
ahojky ahojky, prave nad tym uvazujem, ze tam to budem musiet nechavat, v pivnici, lebo do kocikarne chodia pubertalni obyvatelia bloku a fajcia tam bohvieco 🙂))) som zvedava, ako budem trepat sama babatko, psa a nakupy na 4.poschodie bez vytahu, och :((

teleranka
1. nov 2011

@maxara
trosku zlozito to znie 🙂)))
ee, skusim zajst do nejakeho obchodu, ci ho tam maju,. lebo otazka: treba mi 3kombinaciu, ked sa babo narodi v aprili? treba, ze? najma tu hlboku vanicku na prve mesiace. a potom na prechadzky do mesta a pre lahsie skladanie ked budem neikam cestovata letiet mi treba nejaky "lahky" sportovy kocik? ci ako to je :((((

ludmila25
1. nov 2011

@strihalka a si myslim ze keby nebol bezpecny tak nieje v ponuke predaa kamoska ho ma a je s nim spokojna ale ona dala zanho necelych 200 ecieka s autosedackou

ludmila25
1. nov 2011

@marissenka aho a mne sa paci taky tip kocika v dnesnej dobe vyrabaju take pekne kociare ales malymi kolieskami ale co uz narobim a ked na slovensku niesu bohvie ake cesty a chodniky ale co uz narobime

ludmila25
1. nov 2011

tehulky tie bolesti bruska stale mavam aj ked mi dr zase predpisal duphaston aj vitaminky calibrum mami joj ale sa stale bojim ze ako dopadnem 14 v poradni a najme sa bojim ze ako dopadnu testy krvi co mi budu robit 15 a ked ma dr ubezpecuje ze vsetko je ok a ze sa nemam bat ale ked mavam stale tie bolesti bruska tak neviem isto nieco nieje poriadku

maxara
1. nov 2011

@teleranka draha, znie to mozno zlozito, ale ale nie je to taka tragedia.. tieto znackove kociky su vacsinou take kombinovatelne. Urcite maju v obchode s podvozkami (sportiakmi) aj vanicku a vajicko. Ked chces nove.. Ja osobne som uz pisala, ze pri Ninke som nasu trojkombinaciu nevyuzivala podla mojich predstav, preto som bola aj rada, ze som kocik mala, ale nestal ma tazke prachy. Ale su maminy, ktore kocikuju denne, doobeda poobede a teda treba im aj hlboky, aj sportiak a to co mozno najlepsie, aby nemali problemy s kolesami, perovanim a pod..
Tazko povedat co potrebujes ty 😅 ale ked pises, ze nosit na tretie, uff, tak urcite ocenis, ked nebude stokilovy. Ak mate male auto, aj tym sa treba riadit, aby sa dal kocik zlozit na malo.. Ja som si teraz kupila len golfac, ktory je ale ozaj siroky a velmi pohodlny aj pre moju Ninu vyse rocnu. No a nan vanicku a vajce. Ale tie som kupila zvlast, podla farby, tu na konovi 🙂

rene82
1. nov 2011

ahojte baby. chcem sa opýtať, či vám zvykne tvrdnúť brucho a keď, tak ako často. mne začalo posledné 2-3 dni, skôr navečer. sa toho dosť bojím. neviem, ako to už bolo pri tamče. zvlášť sa bojím, keď mám mykózu. k dr idem až v piatok.

zuzujan
1. nov 2011

Ahojte, obcas vas citam, vidim, ze riesite kociky, ja som pri Nelke vyberala kocik pol roka, citala vsetky recenzie a nakoniec vyhral concord:
@nelicefo concord fusion mozem len odporucit, mam ho doma uz vyse dvoch rokov, pouzivam len ten, zvladol vsetky dovolenky, je lahky, hrozne priestranny na spanie, sportak je ako taka velka postel, tam mala rada spavala. Doteraz som nekupila ziadny iny kocik, ani buginu, voboc to nepotrebujem.
Pri stokke sa mi nepaci, ze sportovy kocik sa neda dat tak nalezato ako Concord, cize deticky maju stale take pokrcene nohy a pohodlne sa tam nieda nevyspi. TAk isto kosik pod kocikom je priserne maly, pokial nebudes chodit s kocikom na nakupi tak staci - je to skor imigovy kocik do nakupnych centier a pre celebrity co nechodia po chodnikoch s jamami a do autobusu 😀

zo stokke odporucam potom detsku sedacku, mala ju pouziva odkedy vie sediet, je to super, sedi s nami priamo pri stole, vobec netreba ziadne pultiky a hluposti a hlavne je ze doteraz mi z toho ani raz nevyliezla, proste to nejde 😀 rastie s malou a bude ju pozivat este niekolko rokov:
http://www.babymarket.sk/sk/638/1861/stokke-sto...

amanda683
1. nov 2011

zdravaaaaaaa 😀 😀 😀 😀 nadcha aj soplisko su prec,juhuuuuuu 😀 Pomohlo hlavne veeeeela cesnaku,kazdy den 😝

nelicefo
1. nov 2011

@zuzujan Jéj ďalšia pozitívna reakcia. 🙂

strihalka
1. nov 2011

ahojte baby, rano jsem se probudila s takovou boelsti na hrudi, hruza, kazdy pohyb nadechnuti...bolest jak slak, nevite co by to mohlo?ci nemate zkusensti

huterika
1. nov 2011

@maxara Takze takto si to pokombinovala 🙂 Co si mam predstavit pod golfáčom 🙂? to je nazov znacky? no ja tiez potrebujem hlavne lahky kocik, navyse nemame ani pivnicu ani nic podobne kocikarni a ked dam za kocik tolke peniaze rada by som ho tam nasla este niekedy 😉 U nas je len moznost supnut ho pod schody a zamknut ako bicykel..ale pride mi to tam spinave a take vlhke prostredie pre kocar...no bude to este zaujimave chodit aj na nakupy, ked nemame auto aj s dietatkom a potom vsetko vytrepat hore na 3.poschodie ...no amen tma.. 😖 ani do posilky nebudem musiet chodit.
Takze aj vanicku treba, aj sportovu cast aj autosedacku ak je auto hej? hm 😒 a co robili nase mamy ked bol len jeden tvar vanicky a ziadne ine 🙂
@teleranka

jennyna
1. nov 2011

Ahojte vsetky mamicky, tak konecne po 4 mesiacoch sa k vam pridavam aj ja, doteraz som Vas poctivo citala, no nikdy nemala odvahu pridat sa 🙂. Termin porodu mame 12.4., no podla ultrazvuku nam stale vychadza na 7.4., tak uvidime. Aktualne riesite kociariky, ja mam doma trojkombinaciu Chicco Trio S3, som s nou max spokojna, je to kociarik do nerovnejsieho terenu, vanicku sme vyuzivali cca do 7 mesiacov, potom sa nam tam Bruno uz nevosiel, tak sme prehodili na sportovu cast a tu budeme vyuzivat snad aj do troch rokov, je obrovska. Ked som zistila ze cakame mimi, kupila som si este lahsi golfac, Peg Perego Si Completo, no ten je uz taky "jemnejsi", skor mestsky kociarik. Ale tiez je v pohode. Tak zatial tolko 😉

jennyna
1. nov 2011

@ludmila25 ...no tak ja som na tom podobne, minuly tyzden ma brutalne zacalo boliet cele brucho, potom mi aj zacalo tvrdnut, som mala pocit, ze vsetko mi tlaci dole, no hruza, pri prvom tehotenstve som toto nepoznala, ale kedze som so syncekom od 32tt lezala v nemocnici otvorena na 2prsty, hned som myslela na najhorsie. V pondelok som behala za lekarkou, pozrela ma, a len sa usmiala, ze nemam stresovat, ze kazdy podnet z okolia maternice vplyva aj na maternicu, cize moze ist napr. o zaludocny problem a citis ako keby to bola maternica. Bola som aj na UTZ, a vsetko je ok, babo ok, krcok uzavrety. Tiez beriem calibrum mami, teraz som zacala brat 3xdenne magnezium a asi mi este nasadia utrogestan, aby sme sa vyvarovali tomu, co bolo pri prvom babatku.

elfka.elfka
1. nov 2011

Ahojte, tiez uz sa zbieram z choroby, tyzden to bolo peklo, nadcha+priedusky...pozeram ze nas stale pribuda, caute kocky 🙂 my mame kociar trojkolka jane slalom pro, velmi lahky cca 7kg akoby golfac, zmestila sa mi do neho este ako 3rocna 🙂 a zmesti sa aj do malickej corsicky, takze spratny, a vanicka sa pouziva v aute ako nahrada sedacky co je super vec, nemusela som malu budit a prekladat do vajicka. Aj cestu do chorvatska sme takto poleziacky krasne zvladli...

urma
1. nov 2011

@huterika ja som Mutsyho skusala v obchode, zaujal ma a aj predavacka mi ho doporucovala. Ja som teda riesila hlboku cast-tento je jeden z mala, kde sa da kupit zvlast a nemusis hned naraz 2 alebo 3 kombinaciu 🙂 Je lahucky, fakt sa mi pozdava, ale nevojde mi asi do auta ☹

sunday1
1. nov 2011

@elfka.elfka tak presne ten chcem aj ja, ale počkáme si na nové modely, som zvedavá na farby 😀

ludmila25
1. nov 2011

@jennyna tak si ma aspon trosku utesila ze sa nemusim tak bat to iste mi povedal a moj dr ale strach tam stale je aj bude no tak vitaj 🙂medzi nami tehulkami a drz sa nech ste obaja poriadku

teleranka
1. nov 2011

@maxara ahaaa , nevedela som, ze sa to da poskladat...ale asi nesedi vsetko na vsetko, ze? ze nemozem si byt ista, ze ked kupim spodok jednej znacky, tak vanicka druhej znacky mi do toho bude sediet...alebo to vajicko. inak, tazko povedat, co potrebujem. ja som sama, cize neprichadza do uvahy, aby som vlacila kocik, bude v aute alebo v pivnici. auto mam celkom velkostou normalne, kufor mam dost velky. ale teda asi budem potrebobvat nieco fest lahke, aby som to sama zvladala davat z a do auta a tak :(

teleranka
1. nov 2011

@ludmila25 ja mam niekedy pocit, ze to s mojim strachom a obavami az prehanam :((((( ale...mne sa vseto doposila v zivote tak ..alo, ze proste sa uz bojim, ze toto nebude vynimka :((((a potom rano zapnes MK a citas ako prvy nazov temy: zomrelo mi dietatko v brusku. no a "pozitivna " energia je zas na svete. do rici aj s mojimi obavami. :((((((