Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@darinkazv no neviem, ja teda toto presne nemam preluskane, viem, ze tych sto dni je na kratenie dovolenky, ked si vlastne ako zamestnanec.. ale ked sa rodicovska tak nerata, tak by ti nemal ani narok na dovcu vzniknut 😅 ale kazdopadne, ja fakt neviem, len si toto myslim, takze kto ma pravdu ozaj netusim
@maxara lenže materská sa ti ráta do odpracovaného. tebe nastáva nárok na celú dovolenku, ak odpracuješ min. 60 dní. krátenie nastáva po 100 dňoch neodpracovaných. lenže keďže ja na RD nastúpim až 29.10.2012, tak mi nemôžu krátiť, nakoľko do 31.12.2012 to 100 dní nebude a tak nie je dôvod na krátenie dovolenky. preto tu baby písali, že máme nárok na 20 dní.
@darinkazv nie draha.. narok na dovolenku mas ked odpracujes 60dni ale to je za predpokladu, ze ostavas v pmere az do konca roka. Ak by si nahodou odisla, strhnu ti to, co si vybrala navyse..
Kratenie je po 100 dnoch od zaciatku napr PN alebo neplateneho volna..
ALe pointa je, ze rodicovska sa nerata ako ze si zamestnanec, lebo za teba plati odvody stat, nie zamestnavatel. No ale vravim, netvrdim, ze je to tak.. mne pri Nine vysla materska do 15.12. cize som mala celu dovcu.. a preto si uz toto presne nepamatam.. mozno je to naozaj tak ako hovoris ty.
@maxara ja ale v pomere ostávam do konca roka. mne pomer nekončí. mne ďalej trvá, aj keď od 29.10.2012 budem na rodičovskej, keď platí odvody štát. je to to isté ako PN. tiež platí odvody štát, ale si stále v pracovnom pomere. ale ti to nie je rátané do odpracovaných dní. a ja v roku 2012 budem na RD len 64dní, čiže krátiť dovolenku nemôžu.
@maxara veď uvidím, čo dohodneme. skúsim si vytlačiť články o tom, kde sa o týchto veciach píše, aby ma nemohla zmagoriť. 😝 pôjdem za ňou na konci novembra, keď budem zanášať prechodku na december. 😉 oki, krásne sníčky. dnes ste toho popísali, že nestíham ani prelúskať, ale keď nebudem mať čo robiť, tak to poprečitujem 😉

@sunday1 presne tak.. 😠 som normalne na to nasrata, lebo najest sa mozem aj doma, aj napit, kvolu tomu na vystavu nechodim a toto je polovica z tej piditrosky vystavovatelov 😖 a aj z toho polka bola o hovne 😠