Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma tak pozeram, ze ides na 3D.. ides k brestovi? 🙂 pozor na neho, ked ti povie, ze babo ma mozog, tak to nebude na ruzovu 😀 😀 milujem jeho zmysel pre humor.. babo ma mozog, je to chlapec 😀 😝
Inak ja som mala dnes nahovado den, radsej vas ani nejdem zatazovat,ale som neskoutocne stastna, ze mm je po noci taky unaveny, ze o pol siedmej zbalil dieta a uz obaja chrnia.. ja si uzivam psychohygienu a dnes sa asi opat zalepim do kresla tureckym medom 😒 ved posledny diel, ci? 😕
dakujem vam baby za gratulacie,velmi sa tesim.Mne bolo jedno co to bude ale tesim ze je v poriadku 🙂
@maxara dakujem moja 🙂 Ono aj na tom monitore to babo vypadlo, ze si lezi ako v koliske. Aj tvar mojho brucha tomu zodpoveda ... ale neviem, ci si to len dr.tak dako nenatoci...vy ste niekto akoze videli na utz dietatko dolu hlavou na monitore? 😅
ano ano, brestovi idem. mm pride v piatok, v sobotu dame 3D nahlad na milacika a v nedelu jachame do BE.
@urma no ono vzdy hore na monitore je sonda a od nej postupuje kuzel .. a on ked da kolmo na tvoje brucho sondu a postupuje smerom nadol tak podla toho co vidi na monitore sa da zistit, ako je otocene. Chapes? asi nie, co? ved ja neviem vysvetlovat uz 😒 no a on si to potom rozne nataca, aby mohol merat inak ked je rovno ze dole ma ritku a hore hlavu, tak sa ta poloha vola KP koncom panvovym a ked je priecne, tak je tak nasikmo, ze sice ma dole jeden z koncov ale druhy koniec nema nad nim ale niekde naboku.. nuf?
A teda aj ty uz ides v nedelu preeeec? 😕 teda 4.12.??? 😨 😲 tak to sa musime buduci tyzden uzrozumit na tom stretkuuuu 😵
@maxara ale ano chapem, len ani nahodou som si to nevsimla, ako bol kuzel...
Ano idem aj ja, ked sa nic nevysomari, ale uz som aj u dokiho povedala, ze nech sa necuduju, ked v januari pridem zas...kedze ubytko nie je poriesene stale. Ja tam idem teraz len na par tyzdnov s mm, ale zatial neoficialne.
@katkarv katuska to je krasna spravicka, gratulujeeeem 😉
Tak dneska si kopkanie odskusala moja mamina 🙂 malicke kopkalo a 2krat do jej ruky 😀 riadne vyvadzalo teda chichi.
Takze ani jednu z vas netrapia bolesti chrbtice rano? 😒 som zvedava ako sa mi zajtra bude vstavat, snad nebudem taka rozlamana ako dnes a nezmrzneme s drobcekom ked je taka kosaa, s kamoskou si ideme urobit vyletik do TN, skoda ze nevieme este pohlavie tak ale aspon usetrime 🙂
Ahojte vseky, joj baby, taka som zo seba nervozna, som myslela, ze po prvom trimestri to prejde, ale zatial nic...Stale, ked davam maleho vecer (okolo pol osmej) spinkat, zaspim s nim, a zobudim sa az okolo jedenastej, vacsinou sa len umyjem a spim dalej. nechapem to, neviem to nijako ovplyvnit. stale sa tesim, ze aspon panelak pozriem, no nevychadza mi nijak. my mame placentu tiez v predu a pohyby uz vyse tyzdna citime!!o tyzden ideme na utz, tak sa dufam konecne dozvieme, kto sa v brusku skryva 🙂). inac aj mna dost pobolievaju krize, a strasne mi pomaha taky ten pas na brucho, mam ho z takeho tepleho materialu, nosim ho uz asi stvrty den a krize uz nebolia, pomohlo im to teplo.
Dobre ranecko, dnes som tu prva? 😕 Coze? Tak idem zo zvyku okuknut bazar s kocarmi 😀
ktásne ránko prajem babenky...akurát som prekonala neznesiteľné bolesti v podbrušku v ľavom rohu...ani sadnúť,ani lahnúť,pichalo a pichalo..cca 10min..no fakt neznesiteľne,aj slzy mi vybehli ☹ ..ale už je ok,predýchané,magnézium asi zabral...Boh žehnaj MAGNÉZIU...
@strihalka ja som teda nečítala tvoje staršie príspevky, ale aj mne sa často stáva, že sa mi ako keby na bruchu stiahol sval a mám tvrdé to miesto. Niekedy je to väčšia plocha inokedy len taky riadny hrbolec. V pondelok som kvoli tomu išla k doktorovi, že ak je to tvrdnutie brucha. Vyšetril ma zo spodu, vše v poriadku... že sa môže aj malé zapierať a vtedy sa tak maternica vyduje. Ale zdá sa mi to neuveritelné, že by sa až tak silno zapieralo?
Dobre ranko
dnes by sme mali ist s Ninkou na navstevu julovciatok, vlastne takmer prvykrat, co prideme my na ine stretko ako u nas 😀 tesime sa, tak dufam, ze to plati..
@urma 😀 😀 no pekneee.. mne nie, lebo na niektorych miestach ma stekli a na niektorych mi je to take nechutne, teda na tych jazvach 😒 ani to popisat neviem..
@huterika no ja sa musim popukat tehu netehu 😒 ale robim to poleziacky, teda lezim na chrbate a pravu nohu prehodim cez lavu tak ze vykrutim krize a to iste na druhu stranu.. vcera rano sa mi tak krasne popraskali krize, ze do vecera som nemala problemy, ba co viac, uplne som si pamatala to popukanie, ako jeden uzasny prijemny pocit.. 😵 malokedy sa mi podari takto fajnovo popraskat. A potom este v aute ked soferujem, mam taku opierku na sedacke, take "ergonomicke" cudo na chrbticu a asi na tom nieco bude, lebo ked tam sedim, tak po nejakom case sa mi vzdy napravia bedrove klby, resp tie klby co je nimi panva o krize pripojena.. tie ma dost trapia a nedokazem si ich sama inak napravit, len dlhsim soferovanim v mojom aute 😅
@jennyna ja som tiez bola nervozna z toho, ze pri uspavani mi utekaju vecerne serialy, lebo o 20:45 ked som sa vytrepala z izby som sa uz na nic nechytala.. a potom som zistila, ze nevadi, lebo ved repriiiiza 😀 panelak rano o 9tej a to je skvely cas 😀
@strihalka Ja tiez ked idem v WC tak mi potom tak stvrdne podbruškom....a ešte to chvilku boli ale po chvilke to prejde...Dnes ráno sa malá tak mrvila,ze som musela velmi rychlo vystrelit s postele 🙂 to neviem veru co budem robit ked budem v 9 mesiaci 🙂
S tými pohybmi sa netráp, mozno je otocené chrbátikom a kope do tvojho chrbta, tak to nemozes citit....ja viem podla posledneho ultrazvuku ze lezí priecne na boku a kope pred seba alebo do strán ale tiez vie dat aj ranu ručičkou 🙂
Placentu mam od krcka az skoro k pupku, doky povedal ze cca 15 cm...
Ja si myslim ze ked budes na kontrole, doktor ti vsetko objasni 🙂
Krasne spravicky zo vcera, naozaj radost citat. Gratulujem vsetkym kockam, ktorym dobre dopadlo UTZ.
@peka 13 @katkarv @nana80 vam blahozelam k dievcatkam 🙂
@ivanka7 ahoj. Ak si dobre pamatam dnes by si mala mat sono v tom Kochu, tak mi potom daj, prosim, vediet ako to prebiehalo a ci mas aj fotecky a tak ... som zvedava, co ma caka siedmeho
dobré ránko
ja som dens bola na krvi - pečeňové, baktriálne (neviem čo...) a klasika krvné ... vraj výsledky až nabudúcu poradňu a ak bude niečo zlé tak zavolajú ... no takže dúfam že nebudú volať ... dnes idem do poradne, som zvedavá či sa aj kukne na to tvrdnutie, ale už je to lepšie a zdá sa mi že sa malý vykopal aj 2cm vyššie, tak dúfam že áno ...
tvdnutie je celá maternica, keď sú to len vydureniny tak sa zapiera a pripisuje to tomu, že teda nemám moc tuku na brušku tak to tak vidno a cítim (kamoška je trochu silnejšia a povedala že to ona nemá - tak si domýšľam).
dnes som sa zasmiala s manželom. čítatala som si
http://primar.sme.sk/c/4117141/tehotenstvo-2-tr...
a teda háška "duševné osobitosti" v 5 mesiaci je ľahká zábudlivosť a v 6 mesiaci už len zábudlivosť ma neskutočne pobavila. neviem ako Vy ale auto bežne nezamkýnam, kľúče kontrolujem 5x, a rozhodla som si zakúpiť notes na poznámky čo mám, nemám a pod. lebo teda ... dnes som si napr. zorganizovala tri stretnutia na 11 hodinu a ešte k tomu na 11 idem aj na poradňu, tak neviem neviem
Kurnik šopa baby ja sa idem trošku posťažovať...ja priberám asi zo vzduchu 😒 jem o niečo viac než som jedla pred tehu a priberám nehorázne, čo som do teraz s priberaním nemala žiaden problém...včera večer keď som sa postavila na váhu tak som si myslela, že ma šľahne 58 kg 😕 na poradni v pondelok som mala 56 kg...váha nám váži určite rovnako...čo som si do teraz myslela, že mi pomaly rastie len bruško a prsia tak rastú aj iné veci len ja to nevidím asi a manžel mi už radšej nič nevraví lebo sa zakaždou jeho nevinnou poznámkou rozrevem 🙄
@takitak musim povedat, ze aj moje mimi dnes kopcuje o dost vyssie ako doteraz - kopanceky citim az pri pupku na pravej strane, aj sa mi to tam poriadne vyduva - co mi tym asi chce nas poklad naznacit?? Asi, ze by som mohla ist nieco spapat 🙂)
A inak ja som velmi zabudliva od kedy som ostala tehu - to asi preto, ze uz vacsiu pozornost venujem sebe a miminku a ostatne veci ma az tak neirituju - ale notes uz mam 🙂
juj baby, ja sa vám idem pochváliť. konečne som zohnala podprdy na seba 😀 z bonprixu 😀 košíky E majú, tak som hneď 3 objednala 😀 joj, neviem sa už dočkať budúceho týždňa. čaká nás to morfol. sono. tak pomaly ten čas teraz beží. vám sa to nezdá, že to nejak sa ťahá? 😝
@atreyu no ja som za posledne dva dni pribrala kilo, ale tiez sa zdesim, ked vidim to cislo na vahe (aj ked 55 kg nie je moc) Aspon ma tak utesuju ostatne kamosky, ktore uz boli tehu - len dufam, ze do porodu nepriberiem vela nad 60. Ale uz to az tak neriesim ako zo zaciatku.
Mamina hovori, ze na to, ze mam brusino, nevyzeram vobec tehu - ona totiz, ked cakala mna pribrala 22 kil za cele tehu a je uplne stihla 46rocna zena. Snad budem aj ja vyzerat v jej veku tak dobre.
Atreyu hlavu hore, aj tak sme nadherne 🙂 a pre nase deticky budeme tie najdokonalejsie bytosti.

@urma draha aj tebe gratulujem k UTZ a k zdravemu babatku 🙂 priecne je vlastne sikmo .. tak hadam este pojdes na nejake sono, ci? 😕 A lozko je miesto, kde je placenta prichytena a branka je vlastne opak krcka.. krcok zvnutra.. a neboj sa, ja som sa teraz pytala dr, ze ked je placka nizsie, ci moze este klesnut a povedal, ze urcite nie, ze placka rastie s maternicou, teda dohora. ak by ti prekryvala branku, to znamena, miesto, ktore sa pri porode otvara a tadial potom prechadza babo, tak by vlastne babo nemalo kade prejst.. cize cisarak.. ale v pohode, lebo dovtedy sa ti vytiahne hore a navyse ti ani neprekryva 😉