icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

certica22
25. nov 2011

Ahooj dievčata 🙂 ako sa máte ? tak my už máme po 3dčku ... bábo je v poriadku všetko je tak ako ma .... veľkostou na 21tt...máme 353 g.nechcelo sa nejako hýbať lebo spinkalo vtedy...ale ked sme ho zobudili aj kopalo..fotku nemáme lebo nechcelo ukazať tváričku :/ a tak som sa tešila..ale čo už hlavne že je v poriadku 🙂)) a pohlavie nevieme ..ale ževraj polovička videla ale nechce mi povedať....inak verite na overi o frekvencii že ak je nad 140 za minutu je dievča a pod chlapec? lebo mi máme 164 🙂 tak čo myslíte?

darinkazv
25. nov 2011

@certica22 jej, super, že je všetko ok. škoda, že sa drobec neukázal 🙂 ja sa teším na december na 4D. a tým poverám ja osobne neverím. žiadnym, lebo ja som bola jasným dôkazom opaku povier 😀

certica22
25. nov 2011

@darinkazv tak tak ale čo musím to vydržať do aprííla na prekvapko čo k nám dojde 🙂a tak som hľadala že či neuvidim že čo to je :D ale asi by som gynekologička nemohla byť lebo pohlavie by som asi nenašla :D...tak asi každemu výjdu inak :D no uvidíme ako nas prekvapí drobček 🙂

darinkazv
25. nov 2011

@certica22 ale tak ešte keď pôjdeš kol 30tt na prietoky, ešte tam sa môže drobec prezradiť 😉

certica22
25. nov 2011

@darinkazv tak ale pohlavie bolo vidno teraz ..vlastne ak by sme chceli tak nam to doktorka povie :D ale priatel nechcel :( a mne neostavalo nič ine len to prijať ked sme sa tak dohodli no dufala som celý čas že zmeni názor 🙂 ale tak čo nespravíme pre naše polovičky nie

darinkazv
25. nov 2011

@certica22 tak a nemohol drahý odísť z miestnosti a potom ti to dr. povedať?

zeta123
25. nov 2011

joj dnes sa mi co stalo...posmykla som sa v robote a spadla som zo schodu na zadok...velmi som sa zlakla...a potom som sa posmykla vonku a padla som na kolená...velmi sa bojím,ze sa mi nieco vázne stane..a že bábo nebude v poriadku ☹

darinkazv
25. nov 2011

@zeta123 juj, ja som bola takáto šikovná v utorok. odvtedy ma už po 5 minútovej chôdzi chytajú kŕče do brucha. v stredu idem do poradne, tak dúfam, že je všetko ok. ale tak nekrvácam, drobcovi srdiečko bije, kope, tak verím, že je ok. neboj, ak ti nič nie je, tak bude všetko ok. len si dávaj na seba pozor. 😉

strihalka
25. nov 2011

@zeta123 radeji by jsme si skocila na sobńo,ci je vsetko ok, ik dyz nemas bolesti, pro jistotu duse bych asi sla

strihalka
25. nov 2011

aj se nemuzem dockat 3D, teda hlavne musi byt morfo v poradku a hend se objednavam, tak snad to stihnem jeste tento rok ten termin🙂

eviko25
25. nov 2011

@darinkazv vo zvolenskej nemocnici je aj 4D? No každopádne ak zistíš cenu tam kde je to nové 4D daj vedieť 😉 naša malá opica sa nie a nie ukázať a ja by som do vianoc rada vedela do akých farieb mám ladiť detskú izbičku 🙂

darinkazv
25. nov 2011

@eviko25 jj, aj 4D je. ale ešte zistím toho nového, aké má podmienky a ceny. lebo v nemocke robia 24tt-28tt . skôr a neskôr nie. mne 24tt vychádza na vianoce, tak keby tento robil aj skôr, než v 24tt a bolo by to cenovo cca to isté, tak pôjdem k nemu. nech do vianoc viem. 🙂 ja tiež chcem vedieť, že či kupovať ružové oblečko, či iné farby. a či popredať po dcérke tých pár vecí alebo nehať 🙂

zeta123
25. nov 2011

@strihalka @darinkazv ako som spadla..cítila som,ze sa bábo asi prebudilo..a potom cez den aj kopalo riadne...bolesti nemám..ale som sa veľmi zľakla ☹

darinkazv
25. nov 2011

@zeta123 kedy máš najbližšiu kontrolu?

strihalka
25. nov 2011

@zeta123 to verim me uplne iba doma zatrne kdyz ztratim rovnovahu a mam pocit ze uz jsem mohla lezet na zemi, taky neprijemny pocit...a baby zacina mi vadit stul 😀 uz musim davat bacha, abych nenarazela do rohu😀

zeta123
25. nov 2011

@darinkazv 7. decembra

zeta123
25. nov 2011

@strihalka ja tiez tasko zvykám na brucho..a ze nikde sa nezmestím a ani brucho si neviem stiahnut ☹

darinkazv
25. nov 2011

@zeta123 ak máš zlý pocit a obavu, tak choď k dr. a povedz, že si spadla. radšej si vymysli, že ťa odvtedy brucho bolieva, aby ťa sonom skontrolovala, ako byť nervozna do 7.12. 😉

eviko25
25. nov 2011

@darinkazv Hej, ja som sa toho mojho doktora Šima pytala, že či ma objedná na 3D v 20 tt a on že až v 24. Tak čakám, na kontrolu v 24 tt idem 13.12 a potom ma hneď objedná na 4D, tak dúfam, že do Vianoc to vydá 😎

darinkazv
25. nov 2011

@eviko25 njn, vy ste o 14 dní starší 😀 veď ja dám v stredu vedieť, čo som zistila s tým druhým dr. že kde je, odkedy robí 4D a za koľko 🙂 a čo v tej cene je 🙂

zeta123
25. nov 2011

@darinkazv dakujem..urcite pojdem..ked budem pocitovat nejaké zmeny...ale mam taký pocit,ze je vsetko ok

efci
25. nov 2011

@strihalka u nas brokolicova polievka a plnena paprika na vikend 🙂

@darinkazv krem a slahacka ako pri normalnej kremeske, len namiesto cesta Be Be keksy 😎 Krem 2 zlate klasy + 2 vanilkove cukre uvarit do 0,5 l mlieka. Do vychladnuteho 150 g masla, 100 g cukru, vymiesat na krem. Slahacka - 2 praskove Dr Oetker (to je v recepte, ale ja robievam klasicku zo smotany (400 ml) so stuzovacom. Neviem kolko baleni Be Be keksov (neviem kolko je v jednom ks), ja robievam, aby bolo tych 20 kuskov (takze 40 keksikov potrebujes). A na vrch cokoladovva poleva, min. 10 hodin odstat v chladnicke.

To mne taketo hov.adinky chodia po rozume ked divam Ordinaciu 😝

ancovicka30
25. nov 2011

@peka13 trosku opozdene, ale tiez sa pripajam k skupinke s extremne zlym spankom, ja chodim spat zvacsa okolo pol 11, chvilu trva kym zaspim, a potom sa zobudim nadranom najneskor okolo 4 (zvacsa ma zobudi synator) a potom uz len tak striedavo zadriemem a striedavo rozmyslam preco nemozem spat...ja co som pred prvym tehu spavala v poho 10 hodin v kuse, teraz taketo veci...u mna toto bol v podstate prvy priznak tehotenstva teraz, ze som zrazu prestala spat a na teste na druhy den dve ciarky...no, nic moc :(
co sa tych pasov tyka, ja pouzivam stale klasicky pas, aj v prvom tehu az do konca, tak planujem aj teraz, len keby sa mi zdalo to brucho moc velke, ze sa tam nezmestim, tak zacnem riesit ten tehotensky....
a @teleranka este k tym cukrovkovym testom, do prsta sa picha na krv, to je celkom pohoda podla mna oproti klasike 🙂 a skusim to brat tak pozitivne ako pises, ze ma tam syn vlastne zabavi, i ked ja sa obavam toho, ze budem mat praveze problem zabavit jeho 😉 ale horsie veci sme zvladli, pohodicka 🙂

darinkazv
25. nov 2011

@efci juuuuj, mňam. tak najbližšie idem kúpiť bebe keksy aj šľahačku a schňápeme. krémeška je mužov najobľúbenejší zákusok. teraz si na sk?

eviko25
25. nov 2011

Baby poraďte mi. Ja mám sedavé zamestnanie a po 15 min. sa musím buď prejsť alebo aspoň postaviť, lebo buď mám tie sťahy na spodku brucha, alebo ma začne pobolievať...no proste dlhé sedenie mi nerobí dobre. A na budúci týždeň vymyslelo naše vedenie, že pôjdeme na školenie do Nitry (zo Zvolena). Odchod autobusom o 6:30 😝 školenie od 8:30 do 16:00 😝 😝 a cesta autobusom späť 😝 😝 a to ešte ani obed nebudeme mať. Nie som žiadna cintlavka, ale keď viem, že to školenie je na dve veci tak rozmýšlam, že sa dám od doktora vypísať 😖 (?????) čo možno budú v robote frflať, lebo musí ísť celé oddelenie

darinkazv
25. nov 2011

@eviko25 nech si frflú. tak ale tá cesta tiež trvá nie 20 minút, potom ešte dlhé školenie a dokonca bez stravy. no fuuuuuu. ako musia pochopiť, že si tehula. radšej nech ťa dr vypíše už v pondelok a ostaň aspoň týždeň, nech to nie je až také okaté 😝

strihalka
25. nov 2011

@eviko25 presne nechaj se vypisat🙂ale zase na druhou stranu zamestnavatel by to mohl pochopit, teda pokud nemas takeho co mam ja😀to pak chod radeji na PNku 😀
@efci brokolicova bola nedavno a plnene papriky neni spatny napad jen muz nemsi maso☹ ucime se nove strave a nejak mi to nejde, sama zelenina, brambory a testoviny 😀
ted budu zkouset tu cervenou cviklu osmazenou jako karbanatky, v prostreno to bylo 🙂

sunday1
25. nov 2011

@eviko25 A nemôže Ti tlačiť oblečko na bruško? 15 min. je fakt strašne málo 😕

eviko25
25. nov 2011

@sunday1 oblečkom to nebude. Ja za posledné dni dosť rýchlo naberám na váhe (jem rovnako vela ako pred tehot.). Tak ja si to oddôvodňujem tak, že malé rastie a mne sa to tam všetko naťahuje a posúva. Bola som aj kvôli tomu v pondelok u doktora aby som nič nepodcenila a on mi povedal, že je to normálne. Ale keď budem potrebovať, tak mám ísť domov ležať.

A prečítajte si na najmama.sk v rubrike týždeň po týždni - 22 tt. Tam je písane o tých POSLÍČKOCH a presne to mám 🙂 možno to aj vás ukľudní ak máte to čo ja.

dennkaa
25. nov 2011

@strihalka pomooooc, zacala ma neznesitelne boliet hlava :( fnuk.