icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

takitak
30. nov 2011

@ava11 ja som plus 8,5 a večer 9kg ...
@atreyu a prosím Ťa Ty si kam pribrala - kukla som v brisunkach ... 😀 @ava tam to vidním ... u seba ani nehovorím - tam to aj cítim 😀 .. i keď je zvláštne že gate si dám 36 ako predtým, iba tehotenské ...

@danka.chomka idem sa Ťa spýtať čo hovoríš na ananás a citrusy od 5 - 6mes. a vyššie - ja som niekde čítala že už by sa nemalo a teda od minulého týždňa mi ani moc nerobia dobre, ale zase čo iného do seba tlačiť okrem banánu, jabĺk a teraz som ešte objavila kiwi ....

darinkazv
30. nov 2011

@eviko25 on len teraz 4.11. začal tu v zv. tak ti asi staré vyhadzuje. alebo má aj tam a tu chodí len piatky. 🙂 tak mi potom zreferuješ, že ako to prebiehalo 🙂 mne zas na otázku, či môžem vziať aj muža, povedal, že muža nie, len manžela 😀

atreyu
30. nov 2011

@takitak viež, že to by aj mňa zaujímalo? 😀 ale mužík vraví, že mám väčší zadok, stehná a kozy tak asi tam...tehu nohavice čo som si kúpila mi boli do teraz obrovské, ako z bruška mi padajú stále, ale na bokoch už krásne držia 😒

babatko23
30. nov 2011

ahojte babenky tak mi tiež priberáme už sme pribrali 2kg :D ale bruško máme a pomaly rozmýšľam nad kupov niakych tehotenských nohavíc.
dneska som potriedila vecičky po malej máme ich strašne veľa asi to dám tuna do MK ale pre chlapca som vybrala strašne málo tak už sa teším na nákupy 🙂

janulabb
30. nov 2011

@huterika hm mne to nestoplo 🙂 skúsila som to prehrať a ide to v pohode, len tie haky baky titulky mi vadia trošku 😀 dúfam že to mám celé 🙂

ava11
30. nov 2011

@takitak
@atreyu Dievčatá, nie že by som vám priala veľa kíl, ale som rada, že nie som sama, čo priberá 🙂 Ja keď tu čítam tie 2-3 kilá, čo väčšina má a k tomu tie mini brušká, tak fakt mi je zo seba smutno. lebo som si aj vedomá, že jem viac než pred tehotenstvom. No ale čo mám robiť, keď som hladná. (ok, nie som, ale mám strašnúúú chuť) Ja inak vôbec nemám pocit, že by som priberala na celom tele, tiež oblečiem v pohode všetko svoje staré oblečenie, resp. tričká na bruchu napnuté a nohavice-bedráče ma v páse tlačia. Ale inak som úplne rovnaká. Aha, no kozy narástli aj mne, už vymieňam tretie číslo podprseniek. Ale tak to mi neva, keďže som mala celý život lentilky.

danka.chomka
30. nov 2011

@takitak ja som sa stretla s informaciou ze plodiny nerastuce v nasich zemepisnych sirkach (zvycajne tym maju namysli tropicke ovocie 😀 ) by sa nemali tak od 8meho po pripade posledny mesiac pred porodom kvoli pripradnej alergii. Robis velmi dobre sa riadis tym co ti robi alebo nerobi dobre. Teraz je este podla mna skoro na obmedzovanie pokial ti dana potravina neprinasa ziadne tazkosti, kiwi ma skvele nutricne zlozenie ma jeden z najvyssich obsahov Ccka, draslik a rozpustnu vlakninu. Ccko ti teraz velmi dobre spravi na imunitu a pomoze vstrebavat zelezo z dalsej stravy, draslik reguluje hladiny sodika, velmi dobre vplyvva na tlak a predchadza trombotickemu spravaniu, tiez prevencia proti krcovym zilam co sa ti v tehu zide. Rozpustna vlaknina sa viaze na tuky a sposobi, ze ,,zly" cholesterol sa spatne nevstrebava do tela ale vylucuje sa von ako odpad. Ono nase zdravie je usposobene podmienkam v ktorych zijeme, v zime sa nase telo spolieha na to co sme si stihli zavarit alebo nalozit z leta- kapusta, kompoty, dzemy, cvikla atd inac take co ,,vydrzalo" ako zemiaky atd takze nema prehnane naroky na vitaminy, ktore by si zase narokovalo v lete, lebo vtedy vie ze s nimi moze ratat (a aj si robi zasoby na zimu). Z mnohych nutricnych zloziek staci len stopove mnozstvo aby pomahali telu spravat sa ako ma.
Ja teraz sice ficim len na mrkve, jablkach, bananoch a cvikle. Mandarinky uz neviem zohnat tie co mi chutia a zelene salaty mi nejak nevyhovuju- okrem rukoly. Aspon raz tyzdenne je fajn spravit si nejaku polievku zo strukovin- ci uz hrach, fazula, cicer, sosovica ja si robievam aj kukuricnu- su velmi bohate na mineraly a vitaminy aj vsetky Bcka. Ja od 18teho tyzdna uzivam aj bio rybi olej kvoli omega 3 kyselinam, je to dobre pri rapidnom vyvoji mozgu babatka v tomto obdobi a mamke to pomaha na srdcovo cievny system, cholesterol, tlak a je to skvela prevencia pred trombozou a krcovymi zilami. A ani nechuti hnusne 😀 takze podla mna sa treba riadit tym ze co ti chuti a nerobi ti zle tak to mozes 😉 nnaobmedzujes sa dost pri kojeni takze teraz este uzivaj 😉

atreyu
30. nov 2011

@ava11 to máš dobre...ja sa do žiadnych pôvodných nohavíc už nezmestím...ako natiahnem ich, ale zapnúť nula bodov...nemyslím, že je to kvôli brušku lebo to nemám skoro žiadne, ale kvôli tým stehnám a bokom aj keď ja osobne nevidím nejaký rozdiel...a tehotenské sú mi veľké...takže v podstate nemám čo nosiť 😖

ava11
30. nov 2011

@atreyu Zaujímavé. Ja nosím tehotenské už dávno, ale to preto, že sú mi pohodlnejšie a hlavne zakrývajú mi brucho a bedrá v tejto hnusnej zime. Svoje pôvodné gate síce natiahnem, lebo končia pod bruchom, ale je mi v nich zima. Keby som mala klasické rifle, že zapínanie okolo pupka, tak to HA HA HA nezapla by som ich ani keby čo bolo.

mily7
30. nov 2011

dennkaa Ty máš taký termín ako som mala ja, ale po prvom veľkom ultrazvuku prišli na to, že bábetko by sa teda nemalo narodiť 23. apríla ale už 15. teho. Pekný dátum, nech ti to vyjde pekne.

takitak
30. nov 2011

@ava11
@atreyu takže sme pribrali do pŕs -- ja z A rovno na C už v prvom trimestri - odvtedy držím - verím že to budem môcť využiť pri kojení 😀 ... ináč som sa v poradni minule pýtala, či je to normálne ... vybrala svoje tabuľky a povedala, že priberám úplne ukážkovo predpisovo ... tak ma to upokojilo v 2. trimestri by to malo byť polkila za týždeň tak fajn 🙂 asi každé telo najlepšie vie ako a čo ...

@danka.chomka - ďakujem, presne to som potrebovala ... áno, myslím že je dôležité sa hlavne sledovať a dať telu len to čo mu robí dobre ... kapusta, mrkva, paprika u nás teda ide na odbyt - už síce nemám moju vlastnú mrkvu ale v bille v oranžovom obale majú skvelúúú - minule som zjedla za dva dni celý balík .... a super za kompóty - stále som mala pocit, že by som nemala, ale broskyniam nedokážem odolať 😀 ... idem kuknúť ten rybí tuk, viem že si to tu niekde už písala, ale práve včera som to našla že od 24 tt by sa to malo pridať do stravy lebo mozog u bába začne prudko rásť - teda bunky mozgu 🙂 ...nech si to potom nevyčítam ak nepochopí logaritmus alebo jadrovú fyziku na prvý krát !!! ha ha ha

ava11
30. nov 2011

@takitak Môj hrudník z B na C zatiaľ, ale myslím, že ešte nie je koniec 😀 Ja sa pred každou poradňou obávam, ale lekár na prírastok váhy nikdy ani pol slova nepovedal. Kamoška má termín teraz o dva týždne a jej lekár v ôsmom mesiaci (mala prírastok 10kg) povedal, že ak ešte priberie, tak ju neodrodí 😒 Tak som ostala taká nervózna, keďže ja budem mať +10 ani sa nenazdám.

danka.chomka
30. nov 2011

@takitak 😀 😀

dandelion18
30. nov 2011

kocky, prepacte, ze vam sem do toho vstupujem, ale rada si vas precitam, ked stiham a vidim, ze @danka.chomka je veru scitana zienka - prosim vas, bavite sa o mrkve..ja teda neviem, kdesi som citala, ze vitamin A sa v tehotenstve velmi nema a mrkva ho obsahuje dost, ci? alebo je rozdiel medzi tymto "prirodnym" A - ckom a dajakou syntezou? ja som teda prave kvoli tejto asi "blbosti" mrkvu dost obmedzila.. 😲

takitak
30. nov 2011

@ava11 kým sme zdraví ....a o lekároch a ich komentároch v súčasnej dobe pomlčím, lebo by som si mohla zvýšiť tlak !!!! 😝 ...

Koľko teda pribrať?
Na túto otázku neexistuje celkom presná odpoveď. Veľa totiž závisí od toho, aká je vaša hmotnosť na začiatku tehotenstva. Ak ide o podváhu, môžete v tehotenstve pribrať aj okolo 15-18 kg, ženy s normálnou hmotnosťou by sa mali pohybovať v rozmedzí od 9-12 kg a ženy trpiace nadváhou či obezitou by mali pribrať maximálne do 10 kg. To sú však len orientačné údaje. Každá žena je totiž individuálna a rovnako aj každé tehotenstvo je iné.

strihalka
30. nov 2011

Ahojte babulky, tak ja po tydnu a pul v praci. Zadny zazrak tedy, zafa boli ale co me trapi uz treti den je mechur, je zo take pobolivani jako kdybxch ho mela stale plny ale neni 😢 pri cikani tadny problem.... Nebite co bx to mohlo byt? Bl je to fakt neprijemne...
A sranda cely tyden a pul kic a jsem tu tri hodiny a uz citim hlavu, takze vim aspon pricinu....jen ja potrebuju nahnat nejake korunky k vyplate, jedu totiz na procenta akazdykseft je pro mne zisk
Sla bych aj hned na pnku, ale bebude
Mi chynet jen vyplata ale daldich 300€ , ktere mi dava na ruku

ivanka.7
30. nov 2011

A ja nosim tu istu podprsenku, lebo ma sice kostice, takze pekne podoprie, ale je uzasne makka a pohodlna - ale prsia mam vacsie, lenze je to taky strih, ze jedine co sa stalo je, ze z nej trcia viac ako predtym, co na skodu nie je :D ale ine su mi nepohodlne, resp. neobleciem, takze stale tuto jednu tocim a periem furt, takze si coskoro budem musiet ist asi kupit novu :D

ava11
30. nov 2011

@takitak No, ja som myslím začínala s normálnou váhou (64kg pri 176cm). A teraz mám asi +7kg. Tie najviac priberajúce mesiace sú ešte len pred nami, ja sa do tých 12kg v žiadnom prípade nezmestím 😒 chjo

nana80
30. nov 2011

@dennkaa mne to zablokoval antivirus :(

danka.chomka
30. nov 2011

@ava22 @atreyu my sme kolko mali pred tehu? lebo ja som mala 50 a uz mam istych 56 a ide to hore samozrejme. Vraj tie co sme chudsej postavy mame tu tolerancnu medzu na priberanie vyssiu, vraj az 18 kg. Podla knihy (Ina May Gaskin, zazrak porodu) Ved si vezmime ze v mojom pripade by to bolo 68 co niektore mamky maju pred otehotnenim, proste to telo si musi nejak nadrobit, velmi vela spotrebujeme pri porode ako spalime energiu a aj odide s miminkom, plodovkou, placentou, prsia nam otazievaju 😀 Su mamky, ktore teraz vazia tolko co pred tehotenstvom lebo napr v prvom trimesti schudli a priberaju pomaly lebo telu stacci to co ma. Ja sice od stastia skakat nebudem pri 68kg ( 😀 ), ale zrejme to ma svoj dovod, ved ked sa neprezierame a nejeme nezdrave veci tak to podla mna berme ako fyziologicke priberanie, ktore je potrebne. podla mna aj lekari vedia posudit ze ktora mamka kolko moze pribrat ved sa neda cakat ze mamka 160 cm a vaha 48 kg pred tehotenstvom pojde rodit s 58 kg, ale to mi len moj sedliacky rozum hovori 😀 tiez ako mamku co ma pred tehu 80kg uz moze lekar okrikovat pri 84, tak nech si clovek vyberie 😅

ava11
30. nov 2011

@danka.chomka Ja som dlhodobo mala podváhu, okolo 56kg (výška 176) a v posledných dvoch rokoch som postupne pribrala na 63-64. Takú váhu som mala asi už rok stabilne. Potom som otehotnela a teraz pri poslednom vážení asi pred týždňom som mala 70kg 😒

ivanka.7
30. nov 2011

@danka.chomka to jedine ma upokojuje :D zacinala som s 58/175, teraz mam 64, tak si vravim, ze to snad nejako dopadne🙂 Ked som v bunde, tak ma v MHD ani nikto sadnut nepusti, lebo mi brucho nevidno (a to mam S-ko bundu, co mi bola obtiahnuta aj predtym 🙂). Zbytocne sa pre to stresovat, daco sa zhodi pri porode, nieco v strese pri krpcoch a zvysok potom uz nejako🙂

atreyu
30. nov 2011

@danka.chomka no ja mám 164 cm a od 15-ky váhu 50 kg +/- 1kg...a teraz 58 kg 😒 nejem nezdravo, jem zo všetkého trošku a nejem častejšie ako pred otehotnením...akurát, že sa do mňa naraz zmestí viac ako predtým...ako som povedala, že moje maximum je 65kg len neviem či to splním...
@takitak ja som na tom presne rovnako 😀 z A na C rovno na začiatku 😀 a tiež mi sestrička na poslednej poradni povedala, že priberám ukážkovo...

ivanka.7
30. nov 2011

@ava11 ja som takto mala dlhe roky 52-55kg prave, po nastupe do prace som pribrala na 58, ale to slo po prvych mesiacoch zas dolu a az tesne pred otehotnenim som zas pribrala na tych 58🙂 Takze ti uplne rozumiem🙂

tajomna
30. nov 2011

no ja sa vyjadrím k tej váhe aby ste sa zasmiali.pri prvej dcére som pribrala 20 kg...zostalo na mne 15 kg,pri druhej som pribrala 15 kg zostalo na mne 10 kg....teraz som otehotnela s váhou 114 kg...doktor hned panika...ale že dobre že dohoda že možem pribrať max.10 kg....tak sa snažím a zatiaľ mám hore len 1 kg...malé je v poho,berie si z mojho tela....a viete na čom fičím ja?na všetkom čo smrdí..../syry,ryby,.../čo nesmrdí to ma vôbec neláka....pri prvej dcére som jedla sladké,pri druhej mäso a teraz smrady....asi budem mať mimozemšťana...xixixi...

danka.chomka
30. nov 2011

@dandelion18 ja by som mrkvu za velku hrozbu nepovazovala. Nema toho acka nejake zavratne mnozstvo. Najhaklivejsie na acko je babatko v prvom trimestri, kedy to moze naozaj urobit problem. Uplne vysoky(nevhodny) obsah ma trebars pecen, preto patri k ,,zakazanym" potravinam pre tehotne ale raz do mesiaca po ukoncenom prvom trimestri sa vraj moze bez nasledkov. (ja ju vsak pocas tehotenstva vypustam, neviem preco, len na zaklade nejakeho vnutorneho pocitu ze nechcem zaparat do nahody 😀 ) inac ju velmi oblubujem. 😵

nana80
30. nov 2011

ja som začinala 64/174 a teraz mam 67 kg a to čakam dvojičky zda sa mi to trochu malo aj obvod bruška mam 98 cm 😨

huterika
30. nov 2011

@janulabb No tak aj mne to nejako ide, a ake dlhe mas to video? ja mam 1h 10min, 57sec. takze to asi nie je cele kedze aj velkost je tych 550Mb sakris uz ked to bude pozerat urcite budem sklamana ak to nebude do konca 😒
ale prave som to asi nasla aj na ulozto.sk pod national geographic in the womb, je tam aj o psoch vynimocnych tvoroch, ale aj babatko snad je to ono 🙂

dandelion18
30. nov 2011

@danka.chomka dakujem pekne za odpoved. ja som asi uz prilis "scitana" a bojim sa cohokolvek co je "viac rizikove"..cele tehotenstvo sa vyhybam skorici, ani moj oblubeny ananasovy fresh si nedam zo strachu..pecen je pre mna uplne samozrejme vynechana, ako i plesnive syry a spol. boze, snad nie som jedina takata "svihnuta"...

pifina
30. nov 2011

sorry za vstup, ale mam otazku @danka.chomka
@dandelion18 ananas nie je dobry v tehu? ja ho dost oblubujem, nepocula som o tom ...