Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma tak zle ako som ja spala tuto no to tu este nebolo 😠 tiez ako pises, len som sa prehadzovala z boka na bok... Mne sa tentokrat na chrbte spat neda, ja sa vtedy zobudim, ze mi tak nie je dobre ... prve tehu som spala iba na chrbte (aj ked sa vraj nema), lebo vtedy ma zase tlacilo na bokoch... No ale toto taketo prehadzovacske noci si neprosim 😖
@dandelion18 a preco nie ananas a skorica??? Ananas teraz tiez casto kupujem a brusim si zuby na gris so skoricou... Ja sa vyhybam len peceni, hovadziemu masu, s tymi syrmi som opatrnejsia...ale dam sim sem-tam... nie s modoru plesnou, ale ine si trochu dam.
tak babenky,tak ja mám druhú večeru úspešne za sebou: sardinky s citrónovou šťavou a červenou cibuľkou... 😉
mňamky...neviem sa toho nabažiť.. 🙂
S trosicka skorice sa snad nemoze nic stat...ja som tiez v 1. trimestri bola taka vyplasena z tych potravinovych a inych obmedzeni, ale je toho tolko, ze by sme nic nejedli 🙂 O ananase tu pocujem dnes prvykrat, vlastne aj o tej peceni, ale to sa ma moc netyka, lebo to nejem. Ananas som snad len taky zavarany v kolaci jedla, takze nemusim mat hadam vycitky 🙂 Krupicu si zvyknem aj tak posipat malickou stipkou skorice a aj skoricovy cukor do jablcnika pouzivam. Ani oregana som sa v kuchyni nevedela uplne vzdat, snad malickym neuskodime normalnou stravou 😖
@ivetka1981 aj ja som rozmyslala, co budem vecerat a ma napadli rybicky alebo tuniak ale mne to teraz nejde moc na chut a zozrala som balicek takych chlebikovych koleciek s cibulovou prichutou ako su roller bakes, ale take min.raz tolke balenie z lidlu 😅
Ja si sem tam urobim kasu so skoricovym cukrom navrchu, husaciu pecen som v druhom trimestri tiez mala raz, sem tam si dam grilovany camembert... myslim, ze vsetko s mierou je taky dobry predpoklad toho, ze by malo vsetko dobre dopadnut. Aj stejk som si dala, len som si ho dala lepsie prepiect /zlaty casnik sa ma sam od seba opytal, ked videl, ze som tehotna/.
Len teda alkohol nulova tolerancia a ja som vyhodila aj kavu (az na dve kavy v I. trimestri), lebo ani predtym som ju velmi nepila.
ahojte, tak aj ja prispejem k teme priberanie a jedlo 🙂
ja mam z povodnych 51 kg pri 169cm teraz 58, ale s tymto sa fakt nestresujem, lebo pred prvym tehu som mala 54 a po nejakej dobe kojenia som chudla ani som nevedela ako a s tymi 51 som uz bola na moj vkus az moc chuda....no, priebeh nemusi byt teraz rovnaky samozrejme, ale rozhodne sa s tym nejdem teraz zatazovat a budem si papat ako sa mi bude chciet 🙂 tak si aj vy papajte, a preboha nerieste veci ako 'obmedzim ovocie', co tu ktosi pisal, ovocia nam treba vela vela...🙂
z jedla vynechavam surove maso a plesnove syry, dako som si tie ine pikosky nezapamatala a ani na tom aktivne nepracujem, a samozrejme alkohol a cigarety nula, ale od takych veci uz dlho abstinujem, takze uz ani neviem co to je pomaly 🙂 pravdupovediac, ja som sa s vynechavanim potravin natrapila pri kojeni , lebo maleho nafukovalo z barscoho, tak si to teraz uzivam 🙂)...docasne...
a @teleranka, prajem vela sily...
@ivanka.7 @urma @efci @ancovicka30
Ja sa riadim čisto tým čo mi chutí, na čo mám chuť to si dám...okrem alkoholu 🙂 (vínko mi trosku chýba,ale až tak veľmi zase nie 🙂 ) Jasne, ze som trošku obmedzila rizikové potraviny, ale škoricujem, papam ananas....kavu si dam ked citim,ze mam nizky tlak...asi tak raz do tyzdna....pecen nepapam, lebo mi nechuti...oregano tiez pouzivam...no naozaj sa riadim svojim pocitom a chutami...ked ma niekto do niecoho nuti viem ako to dopadne...par krat ma svokra nutila do obedu, na ktory som vobec nemala chut....tak hned ako som ho dojedla mi prislo zle a bol von... teraz ma uz nikto do nicoho nenuti 🙂
dufam,ze nerobim nic zle, ...naša malá aj ja musíme byť silné a budeme sa riadiť našimi pocitmi.
🙂 dobre ranko sedmospacky 😀 dnes som tu asi prvaaaa huraaa (nezvykajte si na to 😉 )sa mi hovori ked som musela vstavat skor kvoli m , isiel na nejake skolenie a chcelo sa mi na wc. Dnes len same dobre spravicky chcem "pocut" 🙂
😉 dobre ranko...
@ancovicka30 dakujem, niekde ju vsak musim najst :(
@teleranka bud silná..je to veľmi ťažké obdobie,ale nesmieš zúfať,vystrieda ho obdobie šťastia a nevýslovnej radosti z narodenia drobčeka..mooc držím palčeky,aby všeko čím skôr prebolelo...
@ivetka1981 dakujem pekne.. v moj neprospech je aj to, ze nechodim teraz do prace, ani nemozem moc chodit medzi ludi, mala by som prevazne lezat. cize myslienky sa mi pri kazdej prilezitosti vracaju do minulosti. obrucku neviem dat dole :((( uz nech je april...
@teleranka presne toto obdobie som zažila aj ja..obrúčku som nosila pekne dlho...fakt súcitím s Tebou,akoby som to prežívala odznova,ked čítam Tvoje riadky...snád len drobček Ťa môže rozveseliť,častejšie sa s miminkom v brušku rozprávaj,prihváraj sa mu a ono to časom prebolí...veľa síl moja...sme tu pre Teba a s Tebou..hovorím za nás všetky..aprílovky 🙂
@ivetka1981 Ďakujem pekne, ani nevieš, ako veľa to pre mňa znamená. Musím to prekonať, nie pre seba, ale pre malého. Musím. :(
@teleranka zvládneš to...a uvidíš,že príde v živote ten zlom,kedy aj Ty budeš šťastná..držíme palce...pekný dník
Dobre ranko krasky
🙂 vcera sme tu s kamoskami trosku mydielkovali, podarilo sa mi vyrobit mydlovu spiralu 🙂 aj ked teda moja prvotina a nie je taka pekna uplne superspiralovita, ale naaahodou sa da.. Baby sa naucili ake jednoduche je vyrobit si mydlo, boli unesene 🙂
My s mm sme si potom vecer sli po nase nove (kupili sme jazdene) auto, tak je cely happy 😀
Ninka sa vyhrala s deckami, boli tu 4 deti a v obyvacke uplna atomovka 😀 ale potom sme upratali hracky, ked ostali uz len Nina s jednym chlapcekom a napodiv to tak aj ostalo.. ale pre zmenu zdemolovali kuchynu a jedalen, v ktorej sme sa my venovali akurat poslednym mydielkam.
Takze ja som dnes spokofooon 🙂
az teda na @teleranka -ino trapenie ☹ ani neviem, co by som ti napisala, okrem toho, co uz baby pisali ☹ je to smutne, skus sa vyplakat, daj si sprchu, pekne sa oblec, namaluj a sup von, trosku sa prejdes, cerstvy vzduch ti pomoze. 😔
aj vas zvykne tak casto palit zaha mna skoro kazdy den ☹ a zvyknete mavat sem tak krce a pichanie zo spodu ja ano
bre ranko baby, ja zas viem ze ananas sa v normalnom mnozstve kludne moze, jedine treba odsledovat ci nie je plesnivy - ked kupujete, treba ananas otocit a pozriet ho zospodu ci tam nezacina plesniviet, vtedy je to pre tehotne skodlive..co je v slovenskych obchodoch riadny problem, ja take neplesnive kupujem len v lidli.... a ked uz, tak urcite radsej cerstvy ako zavarany v plechovke, jedlo v plechovke by tehotne teda vobec nemali, kvoli latkam, ktore sa z konzervy do jedla uvolnuju...
@ludmila25 pichanie? krce? mna sa pytaj! 😀 Ja to mam vsetko! Pichanie zo spodu, na boku bruska, taka tupa bolest bruska - ale nie silna, skor ma to len otravuje... Pytala som sa na to 3 rozlicnych porodnych asisteniek a jedneho porodnika a povedali mi, ze pokial to nie je spojene s krvacanim, alebo pokial to nieje nevydrzatelna bolest, tak je to ok. Za predpokladu, ze mas vsetky vysledky v poriadku - moc, ster, tlak...
Ale radsej sa spytaj svojho lekara, pre istotu.. 🙂
@beronsche no ja to mavam len sem tam nie pravidelne no moja ak to mavas kazdy den tak ti ozaj nezavidim no ja som sa nato pytala svoho dr a povedal my to iste pokial to niesprevlada pravidelne a pokial nekrvacam ze je to poriadku ale im sa to povie ja som uz raz o jedno babo prisla v aprili v 6tt tak obavy a strach mam stale

@urma to si pekne povedala, hehe 🙂 a fakt ta nechali stat? :p