Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@beronsche no mna taktiez no ja som mala rizikove tehotenstvo a prislo to necakane krvacanie a behom 5minutt uz bolo po vsetkom ale co narobim asi to tak malo byt no a pvne verim ze vsetko uz bude dobre aspon ze teraz nemam rizikove to ma ukludnilo no ved necham sa prekvapi 12 co bude v poradni no a ja mavam tie pichanie a krce len ked urobim prudky pohyb
@janulabb ja nezijem na slovensku a tu som sa s tym predpisovanim magnezia nestretla... Ale kazali mi si dat paracetamol, ak by ma to prilis trapilo... 😝 Vyplestila som oci, ked som to pocula, lebo sa nemienim ziadnym paracetamolom napchavat.. 😀 😀
Ale ani magnezium nechcem, kym to nie je nevyhnutne... @danka.chomka o tom pekne pisala pred casom, ako ho telo nie je schopne vylucovat ak sa podava vo zvysenom mnozstve a tak sa magnezium usadza v placente a negativne vplyva na zrenie placenty...
@dennkaa veru tak, vsetko zvladneme, len nech su nase pokladiky v poriadku!! 🙂
@peka13 suhlasim, treba sa vyplakat,nedusit to v sebe ale pustit von...na toto nie je iny liek ako čas.
Baby vy už máte maternicu nad pupkom?čítala som, že by mala byť tak vysoko ako, v ktorom som týždni, ale nemám 😒
@atreyu ja som v 23.tt a zatial nebadám,žeby som mala maternicu vyššie... 😒
@atreyu no podla velkosti brucha ja uz maternicu asi mam pomaly na zaludku 😀 Mna mala kopka tak tesne pod pupkom alebo na bokoch (je ulozena priecne), ale uz ma kopala a aj dole pri mechuri. Myslim, ze sa nemusis bat - zatial este maju dost miesta na to, aby sa pretacali a plavali si hore dole a pri tom mozes citit pohyby hocikde...nemyslim si, ze by si sa kvoli tomu mala zacat otvarat...
@atreyu mna mala kope len dole..tak asi to bude ok 😉
@atreyu Toto presne by som aj ja potrebovala vediet, malicke kopka nejako moc dolu vzdy a vacsinou trafi aspon podla mojich pocitov niekde velmi dolu dolu akoby sa chcelo vukopkat spodkom a niekedy trafi pravdepodobne mechur, obcas napravo nalavo ale stale dolu pri nohach kdesik ked sedim, pri pupku vobec nekopka 😒
Ale dnes poobede sa idem ukazat sage-femme, ta sa ma bude pytat co a ako, tak jej to spomeniem. Minule ma ale vysetrovala zo spodu prstami jedna studentka (bola som jej 3.pacientka 😖 ) co sa zauca na sage-femme, asi krcok skusala, tak neviem ako presne vie ze krcok je pevny a neotvara sa 😒 No uvidim dnes ci to bude to iste alebo nejaka skusenejsia ma vysetri, pritom tam boli dve jedna skusena a hlavne som po konizacii, tak by si mali dat pozor na ten moj krcok 😖
@katkadz @dennkaa @huterika @dandelion18 @ivetka1981 tak ďakujem baby...mňa malinký kope všade, aj okolo pupka...ale hmatom viem, že mám maternicu nižšie...aj v knižke spona nesedí s tt...akurát včera som sa zľakla, lebo prvýkrát ma kopkal tak nízko (ale fakt nízko)...
@atreyu ahoj,no ja mám pocit že to nezáleží od toho ako vysoko je maternica ale ako je uložené bábo, mňa väčšinou kope tiež dosť dole, pýtala som sa dr prečo, že či sa nepotáča lebo má teda dosť zvláštnu polohu - tváričkou dole a on mi vysvetľoval, že niektoré detičky majú stabilnú polohu ak je im tak dobre a niektoré putujú po celom bruchu kým majú dosť miesta 🙂 Preto mi ani už 2x nevedeli povedať pohlavie lebo drobec je stále otočený rovnako 🙂
Dievčence, ako idete riešiť zimnú bundu? Ja mám takú perfektnú čo som si kúpila minulý rok a už teraz mi je na bruchu len tak tak 🙄 a v januári keď nastanú kruté mrazy - neviem do čoho sa budem obalovať. Ja som strašne zimomrava a kupovať novú 😖 na tie 2-3 mesiace
@huterika ty chodis aj ku gynekologovi aj k sage femmme??? Prave zacinam nad tym rozmyslat, ze aj ja vyhladam nejaku sage femme, ani nie tak kvoli vysetreniam, doktor mi dufam robi vsetko co treba, ale skor tak z psychologickeho sa porozpravat.
Ja som pri prvom tehu chodila k doktorovi do porodnice kde mali prax buduci doktori a sage femme, tiez ma teda vysetroval vzdy aj student/ka. Opytali sa vzdy ci moze, ale potom to aj doktor skontroloval, lebo ten krcok je dolezity.
Ja som sa prave vratila z kontrolu, vsetko OK, krcok drzi, mimco kope, pozerali sme aj pohlavie. Este si ho necham overit v utorok na morfe a potom s tym vyjdem na svetlo sveta 🙂 A doktor ma sice nevazil, ale vazila som sa ja rano a mam teda hlboku depresiu 😖 Akoze 10 kg by som k dnesnemu dnu brala, v sobotu zacinam 6. mesiac...ale mam viac a som z toho na nervy, lebo ja sa az tak obludne necitim, ani si nepripadam...
Takze prave rozmyslam ci idem vobec nieco piect na Vianoce 😖 Lebo my na to sme s mm len dvaja, Patrick ten kolace nepotrebuje...
Juuuj a mna veru mimco najviac kopcuje okolo pupka a uz su to celkom rany, vcera som si odkryla brusko tak uz boli hrbolceky krizom-krazom 😀 😲 Moja laska mala 😎
@eviko25 dobra otazka.... Ja uz tiez pomalicky koncim s aktualnym kabatom a a aj bundou zimnou... o take dva mesiace mozno aj mesiac to uz sotva zapnem. No ja som zatial rozhodnuta kupit si zial nieco aj na ten mesiac dva, hned na zaciatku janura vo vypredajoch...a potom to predam...
@efci Ano mam aj gynekologicku aj sage-femme, gynekologicku som doposial videla len 2krat raz co robila uzv a druhy krat co som si vyziadala konzultaciu kvoli opat zlym vysledkom cyta, najblizsie idem na uzv v pondelok k nej, mozno sa uz aj my dozvieme pohlavie 🙂 tak nam to vyjde skoro narovnako ked ides v utorok 🙂 . Inak sage-femme mi merala len tlak, vazila, pozrela krcok a ostatne boli len info ohladom toxo, listerioze a take rozpravacky co som uz aj vedela, a inak teraz tam mam poznacene nieco ohladom porodu asi ako bude prebiehat, takze asi mi bude rozpravat o tomto, no ma sa teda naprekladat priatelova mamina taketo odborne terminy chudatko 😀
Ja som sa nevazila od soboty tak neviem co ma tam dnes caka aka vaha, akurat som sa dobre "nahnietla" 😀 no to bude hned kilecko naviac.
K tym kabatom, to bude problem aj u mna, navyse moja tepla zimna bunda spred 5rokov nie je uz velmi in a priatel ze v nej vyzeram jak drsnacka jak keby som isla nasadnut na motorku 🙄 🙂 tak neviem no, jedina co zapnem aj ked neviem dokedy a je tepla hlavne, nechcela som vyhadzovat teraz peniaze za peknu bundu ktoru potom nevyuzijem, navyse ked je dobra cez brusko, rukavy a chrbat vyzeraju dost velke 😒

@ludmila25 to ma mrzi, ze si prisla o babo.. ☹ Skus mysliet pozitivne! Vsetko bude v poriadku!!
No uz aj u mna sa to zlepsuje a neotravuje ma to casto ako pred tym... Vacsinou ma to chyti v noci alebo ked sa niekam ponahlam a prirychlo chodim.. 🙂