icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janka273
5. dec 2011

@darinkazv chúďatko moje, istotne antibiotika neublížia malej cicuške / ja som pri Tami brala 3/....inak aj som chorá, hrdlo, nádcha, ale liečim sa zatiaľ sama, dúfam, že mi to rýchlo prejde, aj tebe 🙂, zajtra nám napíš ako si dopadla 🙂

darinkazv
5. dec 2011

@janka273 ja som sa janulka liečila týždeň homeopatikami a čajíkmi. ale v piatok mi to udrelo na ucho a celá som ostala taká oslabená. a ani kašeľ neustupuje, furt suchý a dusivý. už som z toho nešťastná, lebo mám celé brucho donaťahované, čo furt brchcem. tak som šla k dr. ráno a ona tiež nebola nadšená, keď atb musela predpísať. :(

katkarv
autor
5. dec 2011

@darinkazv joj moja skoro sa uzdrav,oddychuj pokial mozes 🙂

darinkazv
5. dec 2011

@katkarv ďakujem 🙂 snažím sa. aj keď dnes som do 14tej behala po doktoroch, lebo ešte aj s mamou po predoperačných. a už ma taaaaak brucho ťahalo, že som bola rada, keď som došla domov 🙂 ale zajtra nevstanem z postele až do 13tej (potom ideme na sono) 😉

katkarv
autor
5. dec 2011

@darinkazv juj drzim palce na usg 🙂 Ja asi tiez skocim ku mojmu gyndosovy lebo na usg mi jeho kolega napisal ze placenta praevia marginalis na usg a nic mi k tomu nepovedal a co tu citam tak vela krat to skoncilo tragicky tak ja sa dam aspon na PN ked ma vypise.Dnes ma tak tam dole kopala az to bolelo a dost dlho.

huterika
5. dec 2011

Inak babulky tusim najprv bola vlna chlapcekov potom dievcatiek a teraz uz taky mix 🙂
@janka273 dakujem za stranky idem to prespizovat, zatial som zistila ze ozaj sme nejaky tazky :D len Dr spominala ze tak 20-21cm mame podla tabulike by sme mali mat viac no uvidime ;) inak tie skratky neviem ci nie su vo franine, keby boli v angline tak mozno sa v tom este zorientujem 🙂 tak idem patrat 😉

janka273
5. dec 2011

@darinkazv musíš mať i svalovicu z toho kašľu, a aké ti Darinka dala antibiotika?/ za 3 dni budeš mať pokoj, keď ti zaberú - uvidíš /. A stoptusin nemôžeš?? ?Ten je na taký dráždivý , suchý kašel.
@katkarv Katulka, a to čo znamená s tou placentou / v preklade/?

katkarv
autor
5. dec 2011

@janka273 ze je nizko a zasahujem do krcka,su baby co sa im to bez problemov posunulo hore ale su aj take co zacali masivne krvacat lebo sa odlucila a babo uz nezachranili.Je zakazane tazke dvihat a milovat sa.

janka273
5. dec 2011

@huterika a tie skratky " v preklade" nebudú obvod alebo priemer bruška, alebo dľžka kostičiek, a tam ti vypísala, že podľa veľkosti a dĺžky to zodpovedá tomu dátumu pôrodu...ale môže to byť úplne niečo iné 🙂

janka273
5. dec 2011

@katkarv aha, a dr.to napíše a nič ti nepovie? /to je teda nezodpovednosť/
Kati, aj to dáko cítiš, že ju máš nízko? Ja mám placentu vpredu, a veľa plod.vody...brucho mám ako obor 🙂 musím spať len na pravej strane, lebo iná poloha sa môjmu drobcovi nepáči, ....už budem mať preležaniny z pravo - bočného spánku 🙂

katkarv
autor
5. dec 2011

@janka273 no ten dr.robi len usg,o ostatne sa nestara.Necitim len ked ma kope tak nizko tak to dost boli a dnes tam intenzivne kopala som myslela ze sa zbesniem,len som jej dohovarala aby sa uz otocila.

janka273
5. dec 2011

@katkarv tak Katulka radšej choď čím skôr k dr., som zvedavá čo ti povie....a bruško potom máš tiež nižšie položené?

andrejka1974
5. dec 2011

tak dnes mi bolo naozaj mizerne rano som bola odniest malu do skolky chodime elektrickou pri ceste naspat som si musela po vystupeni z elektricky sadnut zacala sa mi tocit hlava po chvilke to preslo potom mi bolo tazko aj doma nic som nevladala som uplne vycerpana neviem mala kopka v pohode len ja som jak mechom prastena ale nevadi vsetko som ako tak doma zvladla poriadok sa spravi aj zajtra mikulas dneska urcite zaspi ale rano urcite pride 🙂 🙂 🙂 balicky stihol nachystat 🙂 🙂 🙂 deti nic netusia ale tesia sa 🙂 🙂 🙂 inac vsetkym krasneho mikulasa zajtra ma caka opat po mesiaci kontrola u gynekologicky snad mi zajtra uz bude lepsie

cervicek25
5. dec 2011

ahojte zienky, dufam ze nebude vadit ked sa k vam pridam. 🙂 Doteraz som na internete casto nebola, ale minuli tyzden som zostala na PNke a vyzera to tak ze potrva az do materskej a trosku mi to zacina liezt na mozog. Termin mam 4.4. ale musim povedat ze ked vas tu tak citam tak rozmyslam ci sa niekto nepomylil, dr mi sice pri usg povedal ze mali ma 491g a ze to vyzera na 24 tyzden (co je o tyzden viac ako mi vravel moj gynekolog) ale brusko nemam skoro ziadne, tak neviem kde sa skryva. A nejake kopance tiez moc necitim, len obcas take poskocenie bruska...

katkarv
autor
5. dec 2011

@janka273 nie ,brusko mam normalne,manzel mi slubil ze ma zajtra sfoti pri dennom svetle 🙂

palmarmj
5. dec 2011

@cervicek25 Vitame ta....

nelicefo
5. dec 2011

@cervicek25 vitaj. 🙂

cervicek25
5. dec 2011

@palmarmj Dakujem 🙂

palmarmj
5. dec 2011

@darinkazv prajem ti skore uzdravenie.... Drzkaj sa 😉

cervicek25
5. dec 2011

Asi to je dost divna otazka,ale je podla vas predcasne rozmyslat o volbe porodnice?

palmarmj
5. dec 2011

@cervicek25 urcite nie... kludne si to prekukni a poriadne sa rozhodni... vela sa terz o tom aj píse po casopisoch a aj po nete....

palmarmj
5. dec 2011

Ozaj babenky, trosku zmenim temu... mate uz nieco do vybavičky? Ja pokukavam po kocikoch, dokonca uz mam dohodnutu aj obhliadku jedneho... no mam z toho nejaky divny pocit, ci to este nie je skoro... 😒

palmarmj
5. dec 2011

@cervicek25 Ozaj tu mas prehlad porodnic co tu o nich pisali mamicky na MK https://www.modrykonik.sk/forum/hladaj/?cx=0137...

amanda683
5. dec 2011

@katkarv aj mna mala kope stale velmi nizko,vzdy sa mi z toho zacne chciet curat 🙂 Na poslednej poradni mi doktor povedal,ze je nozickami dolu,tak pre to.Ale za ten mesiac sa to ani trochu nezdvihlo,tak tiez neviem.A vcera sme s mangelom skusali aj nejaky sexik po dlhom case a strasne ma to bolelo,tak nakoniec ani nic nebolo 😒 Musim sa spytat dokiho preco.

cervicek25
5. dec 2011

@palmarmj priznam sa ze ja uz mam doma asi vsetko od plienok az po kociky a to ani nevravim ze minimalne na dva prve roky... tiez som stale rozmyslal ci to neni priskoro... a vsetky tie babske povery... ale kazdy xcel vyprazdnit pivnicu a tak som sa s tym zmierila (a aspon usetrime) 😀

amanda683
5. dec 2011

@palmarmj skoro???Ja uz mam kocik mesiac doma aj viacere babeny tu 🙂 Treba sa pripravovat,o chvylu su vianoce,tie prefrcia,ani nebudes vediet kedy a april je tu hned 😉

palmarmj
5. dec 2011

@amanda683 to fakt?... no to mi odlahlo.... A co vsetko uz mate? Ja mam len postielku odlozenu na povale... ostala mi po starsich synoch... A ostatne nic, lebo uz sme neplanovali babatko, tak som vsetko poposuvala sesterniciam a rodinke..... 😔

amanda683
5. dec 2011

@palmarmj my mame vlastne vsetko,lebo mam len dvojrocneho syna 😉 Ale kocik som chcela novy,lebo budeme mat dievcatko,tak som chcela taky babsky 😀 😀 😀 No a handricky ruzovucke samozrejme nakupujem pomaly 😉

palmarmj
5. dec 2011

@amanda683 super kocicek si vybrala, kukla som do tvojho albumu... no ja som zvedava co nakoniec vyberieme my....

maxara
5. dec 2011

Ahojte babulky
ja som dnes spokofon. Bola som na poradni, dr mi skusal krcok a vteyd sa ma opytal, ci nahodou nemavam obcas bolesti podbruska alebo tvrdnutie.. som povedala, ze po vacsej namahe obcas ano, ale nic dramaticke, tak mi odporucil vacsi kludovy rezim, resp mensiu namahu.. v praxi u nas ziadna zmena, lebo mm sice povedal, ze ano jasne, mala by si to dodrziavat, ale.. 😖
no nevadi.
A bola som s mamou vo wenice, zase som tam oplieskala prachy na Ninu a aj malemu som kupila overaliky (pyzamka), mali -30% zlavu na niektore.. a aj bodynka po 1e. Svetriky po 1,90e .. no proste Ninka bude mat toho na oblecenie pod stromom viac. Ved noa? Hracky jej pokupia ostatni. A aj Kvakifusnik maly tam bude mat maly balicek.
A aj v Kik maju vypredaj, keby ste niekto chceli kuken nejake male bodynka, ja som kupovala po 1e.

@adik109 vdaka za radu, elmex gel urcite kupim.. a zuvacky ja zujem, zuby si umyvam, ale teda len rano a vecer. mam curaprox super soft kefku, a ta je superna, uplne nieco ine ako tie "lacne" kefky .. tak snad je dobra, neviem. Co myslis? tusim su aj nejake ine, ultrasoft alebo tak, len neviem, ktoru by som mala pouzivat.
Inak teraz sa mi skor lamu, resp odlamuju, kazy zatial neevidujem, teda tusim, ze asi mam na osmicke, ale neviem to isto ☹

@urma jeeej super 🙂 gratulujem k chlapcekovi 🙂 a sucitim s tebou pri vybere mena. My uz bojujeme asi 5 mesiacov 😅 a uz naozaj nacierame sakra hlboko do nasej ochoty pripustit aj "take" meno.. Ale tak malinky si vyberie 🙂 hadam mi nasepka.