icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ivanka.7
8. dec 2011

@ava11 normalne saty si daj. Ja nosim akurat nohavice tehotenske, inak vsetky tricka co som aj predtym mala, akurat dve mam take tunikove, ktore to trochu zakryju, ale ja som tuniky tricka nosila aj predtym 🙂 Pekne vystrihy a vsetko. Ved sme tehotne a nie mamuty.

takitak
8. dec 2011

@urma hoď foto ...

mamahanky
8. dec 2011

@ivanula dakujem moc...🙂...pojdem sa tam buduci tyzden opytat...🙂...to by ma dost nastvali platim si to uz 15 mesiacov ...

mamahanky
8. dec 2011

co sa tyka obtiahnutych veci tak ja chodim spievat po vianocnych vecierkoch a tiez nosim obtiahnute veci...a mam len pozitivne reakcie 🙂)))))

dennkaa
8. dec 2011

Dievcata, rozmyslali ste niektora o odbere pupocnikovej krvi?

urma
8. dec 2011

@takitak 😀

sunday1
8. dec 2011

@dennkaa My ju určite dáme odobrať 😉 Človek nikdy nevie a je pravda, že momentálne možno nemá až také využitie, ale veda ide dopredu.

sunday1
8. dec 2011

@urma Je rozkošný 😀 😀 😀

dennkaa
8. dec 2011

@urma je podareny 🙂 vycaril mi usmev na tvari. Dufam teda, ze ho vas havinko nespapa.

urma
8. dec 2011

@sunday1 ja som nemala to srdce zatrhnut ho mm, sa do neho zamiloval na prvy pohlad a ked sme boli druhykrat v tom obchode, tak rovno k snehuliakovi a uz si ho niesol 😀 😀 Ale boli tam ovela krajsie taketo podobne hovadinky, tucniaci, ladove medvede, mysi a nevienm co...je to take hebedko tucne

sunday1
8. dec 2011

@urma Mne sa to naozaj páči, veď k Vianociam sa také veci hodia 😀 😀 😀

urma
8. dec 2011

@dennkaa cez leto sme dali na zahradku do kvetinaca na zemi taku malicku sovicku, nebola ani zo ziadneho lakaveho materialu /ako snehuliak/, taky odliatok klasicky a ten nas chrtisko ju hned zbadal, ze pribudla 😀 a ze to vypada ako vtacik a hracka v jednom a uz ju aj znarodnil. Ale nastastie som to videla a nechal si vysvetlit, ze to nie je jeho 😀

takitak
8. dec 2011

@urma veď je krááásny, nádherný ... manžel má vkus 😀 😀 😀 musíš ho pochváliť ... zlatučké je to

urma
8. dec 2011

@sunday1 ved hej, patri to ... ale ja som skorej za malicke decentne moj mm zas pravy opak. Aj stromcek kupoval on a jasne ze 180 cm 😀 ak nie viac.

dennkaa
8. dec 2011

@urma tak, ked vies coho je vas havino schopny, musis ochranit snehuliaka a nedopustit, aby sa do neho pustil :D Inak ja som tiez na take decentnejsie dekoracie, ale niekedy ma vie dostat aj take nieco, co ma doma @strihalka alebo ca mate teraz vy

urma
8. dec 2011

Dnes som si pozrela brucho z boku a som sa lakla 😀 aky kotlik. Prisla som sem s jednymi riflami, ale asi po tyzdni idem domov v teplakoch 😀 Nieco sa na nich scvrklo 😀

dennkaa
8. dec 2011

@sunday1 no my este nie sme rozhodnuti, preto ma zaujimaju viacere nazory. Ja by som aj dala, ale su to neskutocne peniaze. Viem, ze zdravie je na nezaplatenie a naozaj to moze pomoct, ale stale je tam to "ale". Mam kamaratku, ktora pri prvej dzerke nedala odobrat a dali teraz, ked sa im narodila druha - ze ked su uz dve, aby mali taku istotu. Ale je pravda, ze na Slovensku je to este len v plienkach a to vyuzitie je minimalne. Asi si o tom musim este nieco viac nacitat a potom to prediskutujeme aj s lekarom.

takitak
8. dec 2011

@urma a bude väčšie ... 😀 😀 😀

sunday1
8. dec 2011

@dennkaa Už to tu dávnejšie baby rozoberali a viaceré sú rozhodnuté, že si ju nedajú odobrať, tak som na chvíľu váhala aj ja, ale už som rozhodnutá 🙂 Inak, u nás máloktorý lekár povie, aby ste do toho nešli, lebo za každého pacienta, ktorého presvedčia, dostávajú provízie 😉

danka.chomka
8. dec 2011

@dennkaa u nas neodoberame, nechavame dotepat, ma to zdaleka vyssie benefity pre dieta ako uskladnovanie. Takze my sme sa rozhodli pre dotepanie. 😵

dennkaa
8. dec 2011

@danka.chomka fuuuu asi som dost mimo, vobec netusim co je to dotepanie - idem si to niekde nastudovat. Zistujem, ze vela veci neviem :(

huterika
8. dec 2011

Babulky tak ja mam dilemu teraz co si na seba dat na odovzdavanie diplomov asi ako promocie v sobotu. Myslela som ze staci nieco ako leginy a taky elegantny dlhsi svetrik a dovi dopo, ale vcera ze nejake "roby" ci co tam budu mat... doma na SR mam vela siat peknych ale za prve ani ich na seba nedam uz lebo vsetky su obtihanute a no nemam ich ani tu. Tak ak by ste mi poradili, mam tri varianty co dum dal 🙂
1)varianta: Mam tu len taku bielu bluzku s modrymi svetlymi pasikmi nahusto vzor nadole akoby, dlhsiu s opaskom (teraz ale bez opasku urcite 😀) a cierne leginy a k tomu 2je topanky mam cierne alebo hnede take normalne jesenne na opatku akoby semisove (ziadne lodicky 😒)
2)varianta: cierne kratsie saty obtiahnute take elasticke co kopiruju postavu na ramienka a hore je akoby ta "voda" take volnejsie a opat k leginam (nemam tu silonky a zmrzla by som asi aj) a hlavne nemam k tomu lodicky takze zasa jedine hnede a cierne semisove kotnikove vyssie jesenne topanky... Lenze leginy mam len fialove vzorovane take sponovky 🙂 a cierne len zasa byt cela cierna jak na pohreb 😒 este cierny sveter na to.
A do tretice 3)varianta take saty kratsie (takze opat leginy cierne) taky britsky styl mi to pripomina taku skolacku 😀 akoby ciernosede vzor minikocky, v strede tak odelene ciernym pasom s kratkym rukavom a v tom mam brusko riadne mi to tie saty vytahuje vyssie trosku 🙂
Dam fotku tych variant ked sa mi podari 🙂

urma
8. dec 2011

@dennkaa aj ja chcem nechat dotepat, cize z placenty krv prepumpuje do babatka. Ked sa robi odber, tak pupocnik co najskorej priskrtia, aby ziskali tu krv 😒 To len tak v skratke

zlatulienka
8. dec 2011

@huterika no ja by som bola za variantu 2, ale so silonkami 😉 "malými čiernymi" nikdy nič nepokazíš 🙂

danka.chomka
8. dec 2011

@dennkaa ak vies po anglicky najnovsia studia http://www.bmj.com/content/343/bmj.d7157?tab=full.
v slovencine toho vela nie je ale na uvod celkom dobry clanok- lotosovy porod si velmi nevsimaj, hlavne to davam kvoli tomu ze je spominane dotepanie. http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/loto...
nasledovne tiez v anglictine.
http://bellybelly.com.au/birth/cord-clamping-de...
http://www.sciencedaily.com/releases/2007/08/07...
http://midwifeinfo.com/articles/cord-clamping--...
http://www.naturalchildbirth.org/natural/resour...

v podstate sa jedna o to ze krv z placenty patri babatku, je najbohatsia na zelezo, je velmi okyslicena, co pomaha babatku pri adaptacnych procesoch na zivot mimo maternice, kedy sa uvadzaju do prevadzky organy ktore v maternici nemuseli plnit naplno svoju funkciu. (pluca, koza, pecen- pecen specialne zatazena po medikamentoch ak boli pouzite pri porode, a dalsie ine). Tiez sa odporuca ponechat dieta na pupocniku kym plnohodnotne nedycha samo, nakolko mu je dopravovany kyslik do pluc stale prostrednictvom placentarnej krvi. Obzvlast deti, ktore nasledkom tazsieho porodu nedychaju, je pre ne ovela bezpecnejsie ak su ozivovane este pri matke, napojene na placentu. Deti ktorym je pupocnik pretaty predcasne su casto vysoko anemicke, deti ktorym sa nechal dotepat maju plnohodnotnu zasobu zeleza aj hemoglobinu az do obdobia 6tich mesiacov- kedy uz prisun zeleza doplnaju prve prikrmy. (to potvrdzuje aj najnovsia studia , naktoru som davala prvy link).
V placentarnej krvi (placentarna transfuzia) dostane dieta take mnozstvo zeleza do krvneho obehu, ako by inac dostalo v 100 litroch materskeho mlieka. Spravne zlozenie krvnych elementov v pociatku zivota dava predpoklad, ze krvtvorba a vsetko s nou suvisiace, nabehne spravne a dieta bude odolnejsie voci porucham krvotvorby v buducnosti.

dennkaa
8. dec 2011

@urma to sa tak bezne robieva, alebo je to na prianie rodicov?? Fakt som teraz o tom pocula po prvy raz.

strihalka
8. dec 2011

joooj, tak doma, barva na hlave ale koukam na prispevek psany z mobilu a koukam jak puk, se divim ze si enmyslite ze jsem nejaky debil ci co, ze jak to pisu 😀, ani smajliky se tu neobjevuji☹
tak barva na hlave pak vana obed a hura za pipiskem....
a toto je nas strom, jsme koupili nejaky velky, a to mame v obyvce snizeny strop o 13cm...budem rezat aby se nam vesel 😀

dennkaa
8. dec 2011

@danka.chomka dakujem Ti velmi pekne za odkazy aj za vysvetlenie. Si zlata, ze si si s tym dala namahu. V anglictine moc dobra nie som, ale co to si prelozim. A doktori su na Slovensku pri takejto poziadavke v pohode?

sunday1
8. dec 2011

@strihalka Krásny stromček 😉

maxara
8. dec 2011

@urma no to hej, to bolo dost drsne, lebo som sa viezla v tom vlaku, takom tom motoraku, btw na trati HC - Nitra a bolo nas tam 5 a pol, resp tolko nas ostalo, kedze sa to stalo este len v mlynarcoch v NR. Vsetci domaci zdrhli na autobusy doslova jak odtrhnuti a my cezpolni sme tam ostali. Ja som isla z promocii mojej spolubyvajucej, tak opatky, slusne kvadro.. A kedze som sedela na chodbe, kde bolo jedine otvaracie okno, tak som sa hned pozrela 😒 a ked vsetci zdrhli, vysli sme von aj my, na tu stranu, kde "nebola krv" a tam zruteny rusnovodic a sprievodca, revali ako deti a rusnovodic krical, ze on trubil, on nic nemohol urobit.. a plakal a plakal.. som ho utesovala, ze urcite za to nemohol, ved ako by aj.. a sprievodca ako volal sanitku, tak sa ho pytali, ci niekto prezil a kolko ich tam bolo a to on nevedel a uplne sa rozklepal a rozplakal a prosil ludi, nech sa niekto pozrie ci nahodou.. a akoze.. co ti poviem, hrdinka som ☹

@zuzanka2905 no tak ja zhodou okolnosti viem ako boli zlcnik, a je to ako popisujes ale pises vyssie pod pupkom, to miesto si fakt neviem predstavit kde je 😅 😅 zlcnik boli tak, ako keby ta bolel velmi zaludok a az do chrbta to tlaci.. sprievodne javy su vracanie a hnacka. Zlcnik drazdia hlavne veci, ktore su mastne alebo tucne, ale aj semienka rozne (napr ja som mala zachvat po melone s jadierkami) .. a mala by si skusit dietku, dusenu zeleninku na vode, ryza.. alebo len suche varene zemiaky.. tymto by sa ti malo minimalne upokojit. A potom uz naozaj asi len dodrziavat dietu, lebo operovat ti ho tehotnej nebudu. Inak ako operaciou sa to neupravi 😔 teda ak je to len zapal, tak mozno, ale ak mas kamene, aj ked len drobne, tak ti ho vyberu. Ja som mala zlcnik po prvom tehu a dr mi povedal, ze je to uuuuplne bezne, ze po tehotenstve sa toto objavi. A zhodou okolnosti som bola na komplexnej prehliadke asi 3 mesiace pred tehu a nemala som ani len piesok. Takze mu verim 😉

@ava11 moj nazor, hoci nie som odbornik na modu, ak ma kamoska komplexy zo svojej deformovanej postavy, tak nech nosi volne 😉 ja som obezna a teraz mam este aj velke brucho a polka ludi si mysli, ze som strasne vyzrata, hoci vyzera podla mna tehotne, ale tak v tomto stadiu tehu je podobne (to moje) aj vyzratym tetam.. a napriek tomu som bola gratulovat na svadbe kamoske v sobotu v ciernych satach po kolena a obtiahnutych.. aj ja simyslim, ze sa mi hodia, dokonca mi ich tam dve baby aj pochvalili a komplexy z postavy nechavam pre 16rocne, vtedy by som si dala volne 😉 A navyse, ty si stihlunka a tehotna, tak aka deformacia.. 😠 ved tehulky su najkrajsie zeny, vzdy.. aj skarede su vtedy pekne.. kludne brusko ukaz.. ten nazor tvojej kamosky je starecky.. moja mama sa pohorsovala, ked videla baby s obtiahnutymi trickami na tehu pupkoch.. ale mama ma 63 😒