Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Moja najmladsia sestra sa narodila, ked som mala 13,5 roka :D Pamatam si, ako som sa bala ju drzat a nerobila som okolo nej nic prakticky, ale dost som sa naucila.
A potom malo niekolko kamaratok male deticky a tam som ten najvacsi ostych stratila. Svagrinej sa neterka narodila pred rokom, takze skusenost pomerne cerstva. Tak dufam, ze to bude ok🙂
ja som sa cudzich deti zasadne nechytala 😀 hlavne babatiek a ked mi ho niekto natiskol,tak som drzala jak hluchy dvere 😅
ahojte, ja k teme kupanie, ze my sme nemali nic, len velku normalnu vanu od narodenia, trosku narocnejsie na krize ale na tych par minut ok, ale vedierko mi je sympaticke, mozno pri druhom skusim...jedine, co sme skusali je to lehatko do vane a to bolo fajne, len bohuzial len do 7 kg, takze sme si to dlho neuzili.....
co sa tyka starostlivosti o dieta, to je o praxi, podla mna prve kupanie je samozrejme stres, ale clovek si zvykne a je podla mna fakt, ze to dieta nie je zase az take krehke ako na prvy pohlad vyzera...samozrejme ale dake zakladne info o noseni a pod. je dobre, o tej knihe Nezna naruc rodicov som pocula, vyzera rozumne...
u mna bol isto vacsi problem rozoznat co sa deje, ked maly plakal a to bol aj casto dovod mojej frustracie, dobra vec na toto je kazdopadne ale kojenie, lebo prsnik zvacsa uspokoji vsetky potreby od hladu cez smad a potrebu blizkosti a pod. ...
a @sunday1 krasna fotka 🙂
Inak ked som mala 12 tak sa sestram narodili prvi chalani, ale teda ja tazko pubertalna som mala patricne v pazi.. takze prebalit nehrozilo, max pokocikovat a prebal nehrozil.. A toto boli jedine deti, ktore som bola ochotna raz za cas 5 minut ked to bolo nutne popestovat 😅 😅 😝 Ja som sa aj normalne bala, ze nie som normalna, lebo moja sesternica sa isla posrat z malych deti a vlacila to a hrala sa a ja nic. Ani pozriet. A dlhoooo som bojovala s pohladmi cudzich deti 😀 ked na mna pozerali, ja som sa nedokazala usmiat a prihovorit. A teraz uz v pohode. Najprv som odkukala od kolegyne styl prihovarania sa detom, co sa im paci a ked som zistila, ze sa to da, tak uz som sa ich tak nebala, ale na ruky nie.. 😝 Teraz uz v pohode, jasne. Ale teda napr samu od seba ma to nenapadne si vypytat 😅
@maxara presne, kolko ludi tolko chuti.vyberieme si pocitovo co nam pasuje. ja som sa napriklad nevedela stotoznit s prebalvoacim pultom aj s vanickou, take mi to v obchode prislo labilne a strasne nestabilne a pritom moja kamoska si to nevie vynachvalit aky super vynalez, aj tu to niekto tusim pisal... mimochodom ked si dobre pamatam, tak prebalovacie pulty CAM mali neustale problem s prekrocenymi ftalatmi v prebalovacich pultoch, takze obchodne inspekcie ich vyrobok oznacili ako nebezpecny, racej by som pri zvazovani asi sla do inej znacky...
dobré ránko
tak včera sme boli na 4D. Nechcela som ísť, ale naozaj by som strááášne ľutovala. Úžasné to bolo. Proste od začiatku po koniec sme boli v nemom úžase, slzy mi tiekli celý čas ...Bola som nadšená ako nám lekár všetko pozrel, ako tečie krv, koľko žíl má pup.šnúra, ako bije srdiečko, ako má vnútorné orgány v poriadku ... no samozrejme malý sa nechcel ukázať stále tam mal ručičku, alebo nožičku - lekár aj šťuchal ale stále sa zakrýval. No ale nakoniec máme nádherné dvd ako spinká na jednej ruke a zívlo sa mu, vyplazil jazýček ... usmial sa a spinkal ďalej ... Lekár bol taký ochotný že mi pozrel aj krčok, aj či je všetko ako má byť. Vraj krčok má 3,64 čo je skvelé a všetko je zatvorená ako má byť ... Veľmi bol milý, boli sme tam vyše hodiny a štvrť, ale manžel mal toľko otázok ... podľa jeho výpočtu sme o tt napred, podľa sona o 2 dni, takže si myslím že sme akurát . Prikladám fotku malého nezbedníka - ktorý nám to šťuchanie vrátil a od 2,02 hod. som nespala - ale keďže ja tie jeho kopančeky milujem, rada sa nevyspím ešte 100 dní, len ak bude zdravučký ...
Dobre ranko
spievankovo mi tu vyhrava 😀 Ninka ma nastastie nechava papat..
@elfka.elfka inak ja ked som bola vyberat kocik, bola som v jednej takej malej predajni, kde chlapik poskytuje aj servis a mal tam rozne znacky, aj polske aj ine a ja som sa pytala a pytala a jednotlivo nam ukazoval znacky a hovoril a ked som ukazala na CAM (lebo teda sa nam pacil), tak ten nam ani nechcel ukazat, povedal ze tento vam nepredam, lebo uz ma boli hlava z tych reklamacii. 😕 Ale napr baby ktore CAM mali v julovkach, tak si nevedeli vynachvalit. Ale teda obsah ftalatov je ine kafe 😖 😠
@maxara ďakujeme ... boli sme v medifere u Holáňa ...
ináč k vaničkám, včera sme to boli ešte fyzicky omrknúť. takže asi to bude ten pultík na kolieskach s vaničkou, ale kýblik sa manželovi podarilo zjednať ako "darček" k tomu a ten zoberiem na chalupu a na dovolenku, keďže ak všetko dobre pôjde v jún/júl by sme išli s drobcom k moru
@takitak no paraaada 🙂 aj my by sme sli, ale asi nepojdeme, lebo .. inak potom mysli na to, aby ste nesli niekam, kde by vam nieco mohlo hrozit, napr nebudete mat este ockovania za sebou, ani len cast a napr v Bulharsku sa vobec neockuje proti osypkam a maju tam hotove epidemie toho a s komplikaciami. Ale ja ked som sa pytala dr, tak povedala, ze "akoze by sa nemalo" s detmi do 15teho mesiaca cestovat kade tade, ale Chorvatsko, Taliansko je ok.. no viac mi toho vymenovala, ale zakazala mimo Europu a Bulharsko, Turecko, Rumunsko a taaak
@urma urcite 😉 Ja som mala vela casu na "spametanie sa",bola som 10 dni v nemocnici a poviem ti,ze to velmi pomohlo 🙂 Mala som dost casu uvedomit si,co sa to vlastne stalo,ze co to odrazu pisti vedla mna a ked som prisla domov,vsetko uz slo samo od seba.Takze baby prvorodicky,vobec sa z porodnice neponahlajte domov,oddychujte,spinkajte,pilujte si nechty a trhajte obocie,lebo po prichode domov na to ani len nepomyslite 😀 😀 😀
Bude to chlapček, no neviem sa rozhodnúť, aké mu dať meno. Manžel ten moc neporadí, jemu je to jedno. Vyberám medzi Gabrielom, Matiasom a asi po mužovi Martinom. Ďakujem za názor
@pasarica mne sa zase paci meno Matias 🙂
Dobre ranko mate nektera problem se spankem?? Uz 14dni chodim spat pokazde v ruznou hodinu od osme do dvanacte vecer, ale pravidelne sd budim v pul druhe. Hruza ja se chci jeste pred porodem poradne vyspat
@pasarica tiež dávam hlas Martinovi 😀
ďakujem všetkým za pochvalu bába, ja viem, že všetky sú krásne a pre každého to vlastné je najkrajšie 😀
@maxara no chorvátsko, ostrov, chodíme tam každoročne, takže sme tam už ako doma, . jasné že tam budeme musieť termínovo ako bude bábo môcť - ale cesta nám trvá tak 6 hodín k trajektu, tak to nejak zvládneme. Chcem tam ísť hlavne kvôli vzduchu, 2tt tam a celý rok nie si chorá. Tento rok sme tam boli s neterou a lekárka sa divila aké má výsledky. Moja svokra tam svoju dcéru vyliečila z astmy. 2 roky chodili na tri týždne a ráno dýchat k východu slnka a vyliečila sa. Ale jasné že všetko sa uvidí ako bude malý zvládať a ako ho budeme zvládať my - čo už znie trochu ťažšie. 😀
@strihalka 😀 😀 😀 pridávam sa k Tebe ... ja nepočítam s tým že by sa to zlepšilo. Skôr ma mrzí, že si nemám ani čo čítať, alebo čo robiť, aby som nebudila manžela ... ja som ale zvyknutá spávať 3-4 hodiny denne takže sa nesťažujem, len teraz zostávam ležať kvôli drobcovi, ináč by som mohla pracovať (čo ma dosť žerie výčitkami - ale práca počká)
@pasarica my budeme mať Martinka taktiež po mužíkovi...pôvodne som chcela iné meno, ale mužík je neoblomný 😀 ale tak z týchto troch by som dala aj tak Martina...Gabriel sa mi nepáči pretože poznám troch a sú to ...... a Matias nieje také klasické meno zo slovenského kalendára preto tiež nie..ale rozhodnutie je na tebe 😝
@takitak káááásna fotka...jóóój musím presvedčiť manžla na to 4D, tak veľmi by som chcela ísť, ale on sa bojí pretože som už bola na mnoho UTZ a ešte som si aj v nemocke poležala...
@strihalka ináč k tomu spinkaniu...ja viem, že by som mala oddychovať, ale tak chcem dať do poriadku bývaničko pred sviatkami a potom viem, že už možno nebudem mať čas povytierať všetky kúty a vyprať a vyžehliť záclony...a ideme na celé sviatky k našim...takže od pondelka makám, ide mi to pomalšie lebo sa nechcem veľmi premáhať...každý deň spím ako dudek (škoda akurát tej toalety 3x za noc)
@urma viem presne o čom vravíš...ja sa tiež bojím toho ako to budem zvládať...bojím sa či budem malého vedieť chytiť do rúk...ach jááááj, ale nejak sa spolieham na to, že to príde samo od seba 😀 a potom mama si chce zobrať dovolenku a že mám ostať u nej, tak už len kvôli tomu dúfam, že to budem zvládať na jednotku aby som mohla ísť s kľudným srdcom k manželovi domov...
Ďakujem dievčence za radu, zatiaľ to je nerozhodne medzi Martinkom a Matiaskom? Tak ktoré, nech sa okruh zúži. K priezvisku sa hodia oba Martin Cárach (po mužovi), Matias Cárach. Ťažké vyberať meno. Pre dievčatko by som neváhala
@takitak no kedze ninka bola julova, tak my sme ten rok nikam nesli, len dva tyzdne pred terminom som sa drbala lanovkou na skalnate pleso 😀 ale na lomnicak mi uz nechceli dovolit, ani dr a potom ani lanovkari, lebo sa bali, ze naaahodou riedky vzduch mi spusti porod 😀 a co potom.. ale apson som videla lisku kym sme cakali s mamou na oca a mm. A to som chcela, ze ked mala nina necely rok, tak sme boli v chorvatsku a super. Dokonca tam bolo kopec malych deticiek, aj uplne prtave babatka, pekne pod slnecnickom.. a ono ked si tu na koni kuknes temy dovolenky s deckami, tak maminy, co boli s malinkymi detmi, do pol roka a kojace, tak tie si nemozu vynachvalit. V podstate pre dieta beries len plienky a oblecko, ziadnu potravu, nic.. nestresujes s hrackami, dve tri a dovi.. a cez den sa pekne povala aj na Adama na deke a hotofka. Potom ked uz musis prikrmovat a pripadne nekojis, tak tahas vela haraburd, ale aj tak je to super. Zalezi od narokov ake mas od dovci. Ja som vravela, ze ked vsetko bude ako doma a plus budem pri mori, tak budem spokojna. Cize vsetko navyse bolo len plus 😵
tak k vanickam ja som mala pre deti vzdy malu vanicku kupavala som vzdy v kuchyni sporakom som prikurila a vanicku som mala na stolickach a v kuchyni mam aj stol kde v pohode prebalim teraz mam ruzovu klasika 🙂 🙂 🙂 vanicku mam ju po dcerke chlapci mali orandzovu priesvitnu 🙂 🙂
@pasarica obidve mena su pekne u nas je problem s dievcenskym menom ja chcem Sabrinku manzel Rianku 🙂 🙂 🙂

@amanda683 ja verim, ze to pride samo, ale asi to tiez daky cas bude chciet. Ja sa trosku bojim tych uplnych zaciatkov, aby ma neprepadol pocit bezradnosti alebo co 😒 Ja napr. viem mojich psov citat, tiez to neviem vysvetlit ale rozumiem ich reci bez problemov az mna samu to obcas prekvapi 😀 Tak ked som schopna sa automaticky naladit na psiu rec, tak na rec mojho dietata to musi byt hracka 😀