Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@evaharg @maxara dakujem za info, aj som si to skusila pozriet, ale nenasla som konkretne jej stranku, len kadejake diskusie - to aj keby som sa teraz niekedy objednala, tak ma asi nezoberie, ked Tebe dala uz na marec termin. Baby tu v nejakej starsej diskusii na MK o nej pisali, ze je sice velmi dobra, ale ze si objednava velmi vela zakaziek a potom nestiha na cas odovzdat fotecky ... Sice s bruskom sa k nej asi nedostanem, ale s malinkym by to mohlo vyjst 🙂
Tak nakoniec mam nejakych favoritov vo svojom rebricku, aj tu od vas plus nieco co sa mi podarilo "vygooglit". Este poviem manzelovi, ze ked bude mat cas, nech popozera jednotlive stranky a nech aj on povie, co sa mu pozdava.
Dakujem vsetkym, ktore ste venovali pozornost mojej otazke na dnes 🙂
Taaak, asi 26 zprav na aprilvokach vyrizenych, teda doplnene udaje do tabulek, jens tale mi nejake chybi, nekteri ejste pohlavi nevite...no pokud stihnem ajtualizaci do vanoc asi budem vsichni radi🙂
prosim kazdeho, kdo bude mit jakoukoliv infosku, tak sup s ni ke mne🙂
@strihalka pekné ránko prajem..chcem sa len opýtať,či si čítala moja rp,resp.či sa aj ja budem nachádzať na tabuľkovej listine 🙂
Dobre rano, dievcata 🙂
Tak dnes som sa nezobudila na obvykle zvatlanie maleho, ale na kopance do brucha 😵 Chuda male, som ho v spanku tak jemne prilahla 😀
Baby, ako spavate? Ja viem, ze na chrbte by sa nemalo - ale ked spim tak polobrucho, polobok, tak male protestuje, len na chrbte neviem zaspat, tak zvacsa skoncim na chrbte 😝
@carrie84 no mna svojim kopancekmi malinky budi uz dlho a tiez si myslim, ze sa mu zrovna nepaci, ze som ho trosicku prilahla. Ja na chrbte teda vobec nespim - stale len na jednom alebo druhom boku, no a samozrejme, ze ked sa zvalim tak je z toho aj polobok a uz su kopanceky iste. Neviem si predstavit ako inak spat, asi to budeme musiet vydrzat s tymito milymi kopancekmi. Ale ja si zvyknem podopriet brusino castou periny a vtedy je to aj pohodlne a ani to netlaci maleho (aspon mam taky pocit), alebo este si davam pomedzi nohy perinu (tak vacsinou zaspavam).
@carrie84 vecer usinam chvili na zadech ale pak se prekulimna bok. Kdybych nemela budik tak me nic neprobudi😀 ale mala vcera vyvadelawte vecer, bricho nadskakovalo. Sranda. Miluju ten pocit.
@ivetka1981 ahojky moja pokud byla aprilovkach zprava s inforcema ktere treba zapisatt tak ano budes v tabulce. Tabulku budete mit jako darcek pod stromcek🙂)
@strihalka no písala som to na aprilovky2012..tak snád tam budem 🙂
@ivetka1981
@ivetka1981 jsem na tlf takze vecer mrknu
@strihalka fakt budem rada..daj mi potom info..budem čakať..pekný dník
krasne ranko 🙂 ja tiez spim na chrbte, respektive trosicku vyhodim panvu doboku a je to. zatial bez problemov. ked spim na boku bolia ma ramena ked si na nich lezim, niesom na to zvyknuta. stale si spomeniem na zeny, ktore su v nemocnici na rizikovom a su tiez niekolko mesiacov az do porodu na chrbte a nohy vyviazane hore...
@amanda683 - no ano, na chrbte by sa spat nemalo, lebo maternica tlaci na dutu zilu a tym padom sa nedokrvuje organizmus a aj babu sa priskrti prisun kyslika 😝 Preto je aj vela tehulkam zle, ked lezia na chrbte - napr. pri vysetreni
@dennkaa - ja som pri prvom tehu mala aj taky ten vankus na kojenie a spavala som s nim - ze podoprete brusko - presne ako pises 😉 Ale teraz - jednoducho mi to absolutne nevyhovuje nejako 😝 Holt, budem si musiet asi zase zvyknut. Si pamatam, ze po porode bol pre mna uzasny pocit, ze zase mozem spat na bruchu a chrbte 😀
@strihalka - aj ja milujem tie kopanceky 😵 To je tak uzasny pocit - ale vzdy ked male kope a mm mi da ruku na brucho, tak okamzite prestane - asi z toho soku 😀 😀 😀
Aj nas malicky kopcuje jedna radost, niekedy ale aj ked som na boku asi ked je dolu hlavickou alebo neviem co sa mu nepaci 😅 Ja spavam na boku jednom druhom, ale na lavom dlho nevydrzim lebo ma picha pri srdci obcas a aj na chrbte lezievam ale nie dlho kvoli krizom nejako ma potom bolia. A tiez si davam perinku pomedzi nohy a opieram sa o priatela 😀 vcera ze co sa tak nanho tlacim ze zachvilu spadne z postele 😀 tak ja som si len hladala polohu a on je dobra opierka 😅
tiez spavam zvacsa na bokoch, ale obcas aj na chrbte a aj ked nie dlho, nastastie necitim problemy. Ale malinky strasne vtedy kope. Aj dnes rano som sa o pol 6 zobudila na take kopance, akokeby sa otocil dole hlavou a skakal po celej maternici 😀 citila som prvykrat uz pohyby aj nad pupkom, taki sme veliki 🙂
@carrie84 a to s tou dutou zilou a spanim na chrbte..to nie len v dakom finalnom stadiu, ked ma babo uz velku vahu? 😅
Ja spavam normalne na chrbte aj boku v pohode, nie je mi nic z toho zatial, asi viac na chrbte. Ale co som si vsimla, vzdy, ked sa idem v noci pregulit do inej polohy, zobudim sa pri tom. To som predtym nemala 😎 Nastastie v momente som tuha zas.
Teda dnes o 4 rano ma zobudilo pistanie psa...to uz sa horsie zaspava takto nadranom, ze ano....ale chudacik mal zazivacie problemy po nedelnej navsteve nasich 🙄 ho bolelo brusinko, babatko moje zirafovite. som ho pustila do spalne, potom sklapol, ale strasne mu vrzali creva a bal sa toho, trdlo.
dobré ránko
včera sme boli na oslave 85 mojich starých rodičov. Do noci som balila darčeky, ráno sme ich naložili do jedného auta a nasadli do druhého. Všimli sme si to pred reštikou na oslave čo bolo 100km z domu. Proste trapas, ale sme sa na tom s manželom strašne bavili ... takže dnes posielm balíky 🙂 hlavne že sme sa celú cestu hádali s manželom, lebo on chce ešte jedno auto a ja som mu zakázala kúpiť lebo máme dosť ... (akože zišlo by sa ale on nechce predať svoje a ja svoje !!!) ... no takto sme dopadli... a v reštike teda nevarili nic moc, takže @urma s Tvojím psom by sme si asi v noci rozumeli - hrozne nám bolo blbo 😝 😝 😝 ale prežili sme a dnes a už cpeme ...
a už len 3x do práce vstávať - huráááááá
ináč ja spávam na ľavom boku, až teraz som si prečítala že na chrbte by sa moc nemalo ...
@takitak to je dobreeee, ja by som sa tom tiez bavila, ved co uz mozes robit 😀
Ja som prve tehotko prespala iba na chrbte a tu sme, tentokrat zase len na bokoch. Akonahle sa v noci prevratim na chrbat, tak sa na to zobudim, nie je mi to prijemne. Takze to asi kazda by citila keby nebol nieco OK. Len ja v noci chytam uplne ze paniku niekedy, lebo brusko krasne uvolnene, takze v tom lahu ani neviem, ze ho mam, mimco tiez asi spi alebo co, lebo sa nemrvi vobec... Sa musim ukludnovat niekedy a obchytkavat ho, ze tam naozaj je.
tak ja spavam vzdy na boku bud na jednom alebo druhom nikdy som na chrbte nespala a ked sa prevraciam tak sa vzdy zobudim inac s tym kaslom u mna je to uz lepsie sirup mi pomaha 🙂 🙂 🙂 ale este dlha cesta do porodu 🙂 🙂 🙂
No, mám po ďalšej poradni, nič zaujímavé, všetko OK. jedine, čo ma zarazilo, že mi napísal výmenný lístok na ten glukózový test. Čiže musím si ho ísť dať urobiť niekde do nejakej nemocnice, ani poriadne neviem kde, on že to je jedno. Takže fasa. Nechápem, čo je na tom tak zložité, že to nemohol urobiť on a poslať niekam pre výsledok. Máte niektorá podobný "problém" ? Vôbec netuším, kam sa mám vlastne objednať, aby mi ten test urobili.
@ava11 ja to mam tiez tak, ze musim ist inde...ale je to v ramci nemocnice...je zbytocne aby ti to robil on...lebo je uplne jedno kde ti to urobia...dolezite je len aby doktor vedel vysledok....pytaj sa na glukozovy test pre tehotne a niekto v nemocnici ti poradi, kde sa mas objednat...drzim palce 🙂
mne zas vraveli, ze nemusim ist na glukozovy test, vraj staci len namatkovo zobrat krv, vobec nie nalacno a skontrolovat dennu hladinu cukru, ci neico nevybehne. ale ak je tlak a babo v poriadku / vidno to vraj na ultrazvuku diabeticke babo sa inak vyvija/ tak netreba robit ten test..... takto je to len 5 minutova zalezitost tym padom a vraj keby bol nejaky problem tak sa to ukaze... povedali to aj niektorej z vas tuto alternativu?
@elfka.elfka no bodaj by povedal dr aj mne tuto alternativu 😀 ale nestalo sa

@maxara ak je tvoja sestra logopedicka, tak potom je mozne ze je to moja kolegyna 😉 ale myslim ze nie, lebo tato moja kolegyna ma len 1 dieta. Pravda je ze ta Husenicova robi fotky KRAAASNE. Tak sa na to fotenie tesim....len sa obavam, ze budem ako veleryba v tom marci 😅