icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janka273
31. dec 2011

@strihalka ja som rodila na Antolskej, muža pustili za mnou o 7 ráno, a odišiel po 19hod., keď už som bola zašitá, najedená....o 6hod. ráno mi pichli vyvolávačku, dali mi kl., a od vtedy bol so mnou mm- teda na izbe "čakačke", aj ma sprchoval, na WC chodil so mnou - proste všade....na "čakačke" som nebola sama, bola tam so mnou jedna pani, ...v boxe bol prítomný, ja som mala oblečenú svoju nočnú košeľu, videl úplne všetko, / skákala som na fit lopte, s infúzkou so mnou pochodoval po chodbe, napojená som bola na kyslík, prepchli mi plod.vodu, zavedenie epi., teda celý pôrod aj so zašívaním- nezakrývali ma so žiadnou plachtou/ ....boxy na Antolskej sú predelené nepriehlad.sklom, keď som bola v boxe rodili ďaľšie 2 ženy...

mius.brcko
31. dec 2011

@janka273 to znie dobre, a zaroven aj dost hrozivo... aj ked vsetky tie "pribehy" o nekonecnych hodinach trapenia pri porode su dost desive... stale dufam, ze budem z tych stastnych, ktore porodia ani nevedia ako 😀

maxara
31. dec 2011

@janka273 no presne tak, ako rvavis, lebo z toho co pises maju urcite nieco ine na myli pod pojmom cakacka na antolskej. Cakacka na kramaroch je izba na ktorej su naladovane vsetky rodicky, resp max tri a hoci maju tri take izby, tak ich pchaju k sebe.. btw ziadna fitlopta 😒 maju aj menej boxov a sal a celkovo je to proste stara nemocnica a navyse sanca, ze rodit budem sama je minimalna 😀 takze ja ostavam zatial rozhodnuta pre antolsku a len si ma utvrdila 😉 😉
Inak som volala s nasimi a vraveli, ze sa to so Zorkou stalo skor a ze ma jej rodina pocit, ze si ju tam udrziavali na pristrojoch o den dlhsie len kvoli organom ☹ 😔 ale tak, treba to brat s rezervou, lebo zarmutok je to strasny a teda sa moze zdat, ze dr nespravili pre nu maximum, ale mozno naozaj uz nic nemohli robit 😒

maxara
31. dec 2011

@mius.brcko neboj sa, urcite porodis hladko 😉 hlavne je, ze v tom vsetkom su tie casy sice realne, ale minuty strasne rychlo ubiehaju, az sa ti to nezda.. a muz moze kedykolvek vyjst von, ked nahodou ma pocit, ze nezvlada 🙂

janka273
31. dec 2011

@mius.brcko vieš, ja som 9 dní prenášala, 3 dni mi vyvol. pôrod tabletkami, a keďže na 8 deň som mala zlé odozvy plodu , tak ma v noci premiestnili do časti pôrodnica, a ráno o 6 hod. mi pichli vraj "mega vyvolávačku", - bolesti hrozné, neotvárala som sa, tak preto....a ja dúfam, že to, čo som si odtrpela pri prvom pôrode, už ma obíde,a porodím bez vyvolávačiek 🙂 a hlavne v kratšom čase 🙂

mius.brcko
31. dec 2011

maminky a buduce maminky - nestretli ste sa nahodou niektora s tehotenskou dermatitidou? este nemam potvrdene, ci je to ono, len na nete som citala kade co a mohlo by to byt ono... pojdem s tym v pondelok k lekarke - teraz neviem ci k obvodnej, alebo ku gynekologovi 😒
zacalo to na vianoce - svrbelo ma jedno miesto na nohe, myslela som, ze ma nieco ustiplo - neriesila som to.. ale po par dnoch ma to zacalo svrbiet na tom istom mieste na druhej nohe... a od vcera ma svrbia aj ruky ☹ vcera este nebolo nic vidiet, ale dnes rano pozeram, ze mam ruky akoby poprhlene, take malilinke (len pod drobnohladom to vidno) pupaciky, alebo skor "obsypane" ruky - uplne ako poprhlenie to vyzera....
neviete co by som si na to mohla dat, aby som do pondelka prezila? zatial to nesvrbi az tak akutne, ale stale sa to stupnuje ☹

mius.brcko
31. dec 2011

@maxara dakujem, v to pevne verim a dufam 😀

taktiez kamoska, ktora ma uz za sebou dva porody (dost cerstvo) tam stravila cely den kym porodila, opis bol hrozostrasny, ale rozprava to s usmevom a vzdy skonstatuje, ze to nebolo az take hrozne... ak nepocita to, ze 16 hodin nemohla nic pit...

janka273
31. dec 2011

@maxara na Antolskej boxov je tuším 5- 6....a tých izieb čakačiek je viac,niektoré ženy boli aj samé na čakačke, iné sa prechádzajú po chobách, myslím, že aj spŕch a WC je viac, ja som mala 3 sprchy voľné 🙂 ....a muž ak sa bude cítiť zle - vyjde hoci - kedy na chodbu / mm musel výjsť, keď mi prepchli vodu - došlu mu z toho zle, ale za 5 min.bol späť/, ....čakačka na Antolskej - alebo vzdycháreň - , 2 - 3 postele, má záchody a sprchy, kontrolujú ti s monitorom odozvy, ....kl., a holenie - prebieha vedľa v izbe / prítomná je pôr.asistentka, a ty, a tak isto ťa tam zo spodu vyšetrujú - teda dr./....to je hrozné, ešte keď človek zomiera, tak nespravia pre záchranu maximum ☹

maxara
31. dec 2011

@mius.brcko no to hej, ale ono sa to tak skor zda.. keby si popisovala detailne aj cistenie hnisavej rany, tak by ta porazilo.. mozno horsie ako porod 😅

@janka273 no tento popis znie o dost lepsie ako kramarska porodnica.. napr na kramaroch som ja ani zachod a sprchu nevidela, klystir mi ani nestihli dat, tak asi preto, ale vraj klasika, jeden zachod, jedna sprcha na chodbe spolocna.. a vysetruju zospodu vzdy na osetrovni, kam musis prejst, mne napr zakazali chodit, musela som lezat 😒 takze ja idem na antol

giapetko
31. dec 2011

ahojte babulky.....prajem Vam vsetkym krasneho Silvestra....v Novom roku vela zdravia, stastia, lasky, spokojnosti a privedenie na svet zdraveho babatka.... 🙂

dennkaa
31. dec 2011

Veru, veru dievcence aj ja prajem prijemne silvestorvanie a co najlepsi vstup do Noveho roka 2012. Aby nam rychlo ubehol cas do aprila... potom aby nam porod prebehol bez komlikacii... aby nam boli muzikovia a rodina oporou... a hlavne, aby sme mohli na tomto svete privitat zdrave, krasne babatka 🙂

mius.brcko
31. dec 2011

myslim, ze @dennkaa to vystihla uplne presne a niet co viac dodat 🙂 k tomuto zelaniu sa pridavam 😉

urma
31. dec 2011

Ahojte vsetci. Tak sme doma z Marhatu, krasne pocasie aj snehu bolo, len som radsej nesla az na samotny vrchol, dost to bolo vysmykane a opatrnost je teraz nadovsetko, ze ano 😉 Ale zvladla som v pohode, ani som nemyslela na brucho, vobec mi nezavadzalo a ani som sa moc nezadychavala 😀 😀 ako aj "normalni" ludia. Tak som na seba hrda...a tiez na Borisa skoro 13 rocneho havkaca, ani jednemu z nas by nikto nahodne okoloiduci neodhadol "stav" 😉 a asi jedina som tam behala v tehotenskych riflach 😀 vsetci turisticky nahodeni...no ja uz nic z tohoto satnika nenavleciem, to je jasne... Teraz povinny odpocinok a potom dake chlebicky a jednohubky mnaaam.
@bambulka1010 byvam teraz v koplotovciach okres hlohovec 🙂

urma
31. dec 2011

@maxara skusim sa poobzerat po dakych vakoch, lebo je fakt, ze cul mam cas aj energiu na to. Ktovie, co bude potom...a bola by som rada, keby mam toho co najviacej pochystane.
Co sme mali vysavac, tak sa mu zlomila hadica a zvykli sme si fungovat bez neho, ved tu nemame toho vela na obyvanie 🙂 a teda aj upratovanie. A jezisko teraz priniesol e-robota, s tym to asi nevysajem 😀 😀
Pozdravujem family 😉 aj Baxino samozrejme

maxara
31. dec 2011

No babulky, ja uz len posledne nakuknutie, vsetky pripravy okrem prestreteho stola mam za sebou, idem sa uz len sprchnut, umyt bliznu (hlavu) a cakat navstevu 🙂

Vsetkym zelam veseluuu zaaabavu pri odprevadzani stareho roka, na ktory sa trosku aj hnevam, ale o polnoci mu odpustim, ked mi slubi, ze jeho nastupca, Novy Rok, bude aspon o malinko lepsi 🙂
Preto nam do Noveho Roka zelam veela optimizmu, lasky, zdravia, stastia a nech je pre nas april plus jeho blizke okolie, jednym krasnym a stastnym mesiacom tohto roka a nech sa nase stastie nadalej stupnuje 🙂
cmuk cmuk vsetkym a o pol noci CIN CIN

maxara
31. dec 2011

@urma 🙂 dakujeme za pozdrav, aj my pozdravujeme, aj Baxinka samozrejme 😀 a ked ti mozem poradit, tak v tych predajniach typu ludovka maju tie vaky tiez, akoze nic moc, ale ucel plnia.. stoja cca 1-2e podla velkosti

urma
31. dec 2011

@maxara dakujeme 🙂

takitak
31. dec 2011

ahojte všetky ... u nás sype sneh už druhý deň ... kráááása...

prajem pekného silvestra a v roku 2012 nech sa naše bambuľky zdravo narodia a prežijú svoje prvé dníčky ... a pre nás aby sme to v úspešne zvládli ... a pre rodiny a okolie veľa síl, nech to s nami do apríla dokopú a ľúbia nás všetkých ... no a hlavne a predovšetkým zdravie, zdravie, zdravie ...

na silvestra budeme s manželom len dvaja ... jupíííí ... hádam to do 24,00 vydržím nespať ... no bude to fuška ...

pekný večer ... ideme na prechádzku

urma
31. dec 2011

@takitak moja ja som dnes vstavala o 4.30 a mm o 5.30, asi som sa moc prehadzovala v posteli... a to este len bude fuska vydrzat. 😀 Nehovorim o tej ture, co sme absolvovali a som teraz daka vlaaaacna.
Som pekne divna, akoze denne vstavam cca o 8 h a na silvestra toto 😝 Ale myslim, ze to bola cestovna horucka spojena s obavami z dnesnej turistiky 😉

Krasne si to uzite 😵

bambulka1010
31. dec 2011

@urma Ahaaa...No ja bývam v blízkosti TO. A nebola si náhodou v Hlohovci na tom 4D?

atreyu
31. dec 2011

***** Baby taaaaak, užite si dnešný večer v rámci noriem tehuliek a do nového roka vám želám len to naj - naj- naj...v apríli nás čaká veľká zmena, tak dajme si aspoň jedno jediné predsavzatie a to také, že budeme tie najlepšie mamičky pre našich drobčekov 😵 *****

my s mužíkom sa chystáme k sesternici na dom, tak sa idem trošku odreagovať...kúpila som si detské šampanské a hubert nealko 😀 tak nazdravie 😝

strihalka
31. dec 2011

no tak ja napecino, uklizeno, vlasy nabarvene, vecere hotova.......A MUZEM JIT SPAT 😀
NENEEEEE jetse vana a hura slavit, pry budu mit specialni kokteily 😀, sem na to zvedava😀

BABULKY, KRASNY NOVY ROK, bo si za par hdoin uz muzem rici, ze letos ty nase brousky budem mit u sebe a zase budem o kousek blize...
Viktorka je dneska opet ziva, taky se tesi na oslavu, vi, ze ji budou vsichni ochnapkavat 😀

pimpilla
31. dec 2011

Tak tehulky a j sa pripájam, a želám Štastný Nový rok 2012, aby bol ešte lepší ako tento, čo si myslím aj bude, pretože nám budú robit obrovskú radost naše krásne, zdravé miminká......NAZDRAVIE 🙂

dida84
31. dec 2011

Kočky, prajem vám veselého Silvestra a šťastný Nový rok... 🙂

janka273
31. dec 2011

Mamulienky 🙂 želám Vám veselého Silvestra 😀 , a do Nového roka všetko len to najsamlepšie,aby nás sprevádzalo, hlavne veľa zdravíčka, šťastíčka, lásky, rod.pohody, a aby naše chrobáčiky do apríla v našich bruškách krásne rástli, a vygúľali sa čo najkratšou, najrýchlejšou a bezbolestnou cestičku 🙂 🙂 🙂 CMUK 🙂

amanda683
31. dec 2011

PF 2012 vsetkym brusinkam 🙂 🙂 🙂

peka13
31. dec 2011

Prajem krásny Silvester...a hlavne je super, že sa máme v novom roku na čo tešiť 🙂

amore61
31. dec 2011

Prajem všetkym vsetko naj naj do Nového Roka 🙂 cmuk cmuk aj na bruška 🙂

evaharg
31. dec 2011

Nebojte sa priat si 🙂 Prajem Vam aby bola dnesna noc zaciatkom plnenia Vasich snov a priani 🙂

sunday1
1. jan 2012

Šťastný rok 2012 Vám všetkým prajem 😉