Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@strihalka no tak snad.. ja som mala ten zub uz bez nervu (jeden z tych, o ktory som prisla minule tehu) a teraz sa mi najprv odlomil kusok z boku, polka zuba vratane vnutro bola plomba. A potom sa mi proste odlomil zbytok zuba aj s tou plombou. Takze blbe.. navyse je to stvorka, co je vidno aj spredu, takze u mna usmev ani nehrozi 😒
@atreyu my mame zatial doma kocik a ohradku na hranie (ked uz bude drobec vacsi), zopar kuskov oblecka a uz aj nejake balenia plienok. Teraz v januari chceme objednat postielku, dokupit oblecko a pod. Robim si zalusk aj na to, ze objednamflasky, sterilizator a ohrievac flasi a potom este postupne to co nam bude chybat. Komodu na prebalovanie budeme mat az na konci februara alebo v polke marca (bude robena na mieru). Ale myslim si, ze este mame cas ... Ja sa nespolieham na to, ze vela oblecka pre maleho dostaneme (rodicov a svokrovcov neratam).
@dennkaa flasky si objednaj az ked budes vediet, ze nebudes kojit.. ja som mala doma jednu pohotovostnu, keby daco.. a aj tak som potom kupovala ine flasky, iny typ cumla 😉 sterilizator je blbost nad mraky a ohrievac flasi? co ja viem, mam doma zdedeny, ale ani raz som nepouzila 😒 a to je dokonca s adapterom do auta
podla mna je toho taaak strasne vela co babo potrebuje, ze uz je najvyssi cas zacat nakupovat. ved to nie je len postielka, kociar a plienky, je milion veciciek co novorodencek potrebuje.. a radsej teraz v klude, vies si aj porovnat ceny a cez net poobjednavat a nie sa potom plasit. ved aj financne je to ovela lepsie rozlozit postupne z kazdej vyplaty trosku ako vsetko nakupovat naraz, vela veci treba objednat a podobne....
@maxara ahoj a ake flasky su najlepsie? kolko kusov treba a s akym objemom? a nahradnych cumlov kolko? a pocuj, vecra som citala na nete na najmama, ze novorodencovi skor ako body treba obliekat kosielky...lebo ze ma krehku hlavicku ci co... to fakt???? ja sa spolieham prave na tie body.. a polodupadky alebo nohavice k tomu a hotovo
Ja mám nakúpeného už strašne veľa, kočík, postieľka, hora oblečenia, kozmetika atď a stále mám pocit, že mi toho veľa chýba ☹ Začínam sa dostávať do fázy, že mi doplo, že už len tri mesiace a chytá ma panika. Jejda, veď ja budem mať doma bábo 😅
@teleranka kazdemu vyhovuju ine flasky, iny dudel.. Nina nedala do pusy iny druh, ako tento co mava teraz na noc, resp ked bola mala, tak takyto len mensi.. dudel zacala mat az ako 4 mesacna, dovtedy vypluvala, resp ani som nedavala, kedze parkrat vyplula.. a flasky sme tiez zacali az ked som musela prikrmovat. My sme si kupili tommee tippee antikolikove, dve flasky so silikonovym cumlom (jednym na kazdej flaske) a objem bol nejakych 240 ml tusim, ale zo zaciatku pije babo o dost menej. Flasky som sterilizovala asi raz tyzdenne prvy mesiac a potom raz za dva tyzdne, za mesiac.. a to v hrnci, len som ich nechala par minut vriet vo vode a bolo..
Nemala som ani jednu kosielku, iba raz v porodke erarnu. A ma hlavu v poriadku 😉 my sme bodynkovi, ale co sa tohoto tyka, kazda maminka preferuje nieco ine v obliekani.. napr ja som ani tricka nedavala, lebo som bola furt paranoidna, ze bude mat studene krize.. 😒 Polodupky su super vec, ale tak po mesiaci.. novorodenec ma bolavy pupcek, tak naco mu ho este drazdit nejakou gumou na pase.. ale neskor pohodka..
Ahojte. Tak ja dneska idem do Hlohovca na 4D. Už sa moc tešíme a dúfam, že bábo bude pekne otočené, aby sme vedeli čo to bude 🙂 a môžem potom začať nakupovať a chystať 🙂
@teleranka ahoj ja mam avent flasky mam 6 kusov cumliky tiez avent moja starsia dcerka pije z nich este mliecko pred spanim mam aj sterilizator do mikrovlnky aj ohrievac mlieka tiez avent
tak zajtra ma caka poradna ten cas leti dnes mam 100 dni do porodu a vo stvrtok ma caka 4D ultrazvuk pojdeme spolu s manzelom uz sa tesime snad sa nam ukaze v plnej krase ja mam uz skoro vsetky veci zostali mi po malej este nas budu cakat bytove reformy premiestnovanie izieb ale to az v marci na mene sme sa uz dohodli malicka sa bude volat Rianka
@andrejka1974 ja uz mam tiez viac tych flasiek, spolu 5 a cumliky som len menila podla dierky, takze vzdy mam len tolko cumlov kolko flias. A sterilizator si fakt vyuzila? aj ohrievacku?
@maxara no aj moja este je v postielke ale od marca bude vo velkej posteli a mala Rianka pojde do postielky
@maxara ano sterilizator vyuzivam aj teraz flase umyjes das tam vodu jednu plnu flasku a das do mikrovlnky a za 6 minut to mas vysterilizovane a ohrievacka bola dobra v noci ked som malu uz prikrmovala a zaroven kojila mliecko som mala v chladnicke z vecera dala som tam flasu a dokial som ju nakojila tak sa mliecko zohrialo ja som musela prikrmovat od prveho mesiaca a bola vhodna aj ked sme boli odcestovany na chate vyuzivala som ju hlavne zo zaciatku teraz uz nie ale sterilizator este stale pri malej som investovala do vsetkeho po starsich detoch mi nic nezostalo tak to bola velka palka ale kupovali sme postupne ale teraz nemusim nic kupovat mam naozaj snad skoro vsetko oblecko mam este v pivnici tak uvidim co mi zostalo vacsina urcite par veci som sice predala ale vacsina zostala aj kocik,postielka,monitor dychu,oblecenie
aj my sme sterilizovali , aj cumle aj flase. minimalne po kazdej chorobe aj teraz sterilizujem a to uz mame skoro 4 roky. pre mna to bola a je vyuzita investicia, ved aky problem hodit do nadoby a dat do mikrovlnky, nemusim hrniec vodu zohrievat, vyvarat, prelievat a strazit atd...
teleranka odporucam ti kupit zavinovacie bodinka, ide o to, ze je neprakticke obliekat novorodencovi nieco cez hlavicku, vela mamiciek sa jednak boji, kedze je este nespojena lebka a makka a deticky to neznasaju, jednoduchsie je kosielkovy system, teda ze sa to vpredu zapina, ale take mas aj bodinka, v HM mas napriklad take, ja idem dnes pozriet ci nebudu nejake zlavy a nakupim si nieco.
flase sme pouzivali asi az od polroka, dovtedy som len kojila, novorodenec nepotrebuje ziadne vody a cajiky a podobne veci. ak je nieco, dava sa na lyzicke tekutina. ak sa niekto chysta kupovat, odporucam premysliet si kupu sady - my sme dlho a vela pouzivali avent odsavacku mlieka, sterilizator a k tomu su zvacsa uz flase, ku ktorym su aj nahradne cumle a tie avent kelimky na zamrazenie mlieka a vsetko je to v termo taske. ja ked som mala vela mlieka, odsala som si do mrazaku, vydrzi to 3 mesiace a vedela som ze ak by som nahodou ochorela a podobne, tak mozem zobrat liek nasledne vynechat 2-3 kojenia bezproblemov a dat babatku zamrazene a vratit sa ku kojeniu. clovek nikdy nevie kedy to vyuzije.
@andrejka1974 @elfka.elfka aha, no tak ja nie som moc zastanca casteho sterilizovania, ja som skor za imunitu.. po chorobe som sterilizovala aj ja, ale teda moc sme chori neboli, takze skor som sterilizovala, ked sa mi zdalo, ze su tie flasky uz take skarede zajdene.. a vtedy som vyvarila v jednom hrnci vsetko, vsetky flase, dudle, vsetko co bolo treba.. a roboty je to asi rovnako vela, len mozno to dlhsie trva.. ved voda do nadoby a zapnut sporak, o pol hodinu prist vypnut.. 😒 ale ako vravim, sto ludi, sto chuti
a prikrmovanie.. ja som tiez musela skoro, lebo som mala ten zlcnik, cize ked mala Nina dva mesiace bola som 4 dni v nemocke, odsavala som sice, ale nemohla to pit, lebo som bola normalne v narkoze a potom som mala lieky od bolesti.. a teda prikrmovanie som riesili tak, ze som mala rychlovarnu kanvicu s prevarenou vodou hore v spalni a ked prislo na to, ze nestaci moje, tak sme prirobili cerstve iba ohriatim vody v kanvici. Pripadne do mesta som brala termosku s vodou teplou a naboje do flasiek s nadavkovanym mlieckom.
Cize tym chcem povedat, ze ano chapem, ze tie veci boli na nejaky ucel vyrobene a ten si plnia, ale pre mna su to uplne zbytocne vyhodene prachy.. 😒 teda ze da sa aj bez toho.. ale ako vravim, kazda maminka ma ine zauzivane a ine postupy su prijatelnejsie, tak ma neukamenujte prosim 😅 😅
Ahojte, dievčatá..
V prvom rade všetko dobré do nového roku, najmä zdravíčka pre vás aj drobátka, šťastia, lásky a mnoho, mnoho radosti..
Chcela by som sa ale aj spýtať, aké vecičky kupujete? Ten apríl je taký "ani-ani".. kupujete zateplené veci, alebo do čoho oblečiete bábätká, keď pôjdete von? 😝
@maxara preto sme napriklad tieto veci kupovali az ked sme ich potrebovali. fakt v dnesnej dobe, zistis ze potrebujes flasu tak si ju odbehnes kupit, potrebujes odsavacku odbehnes kupit.... pripraveny mat jeden cumel ziadnych 10 , ved ani nevies ci dieta bude vobec cumel chciet..... zakladne veci kupis v kazdej lekarni.
na margo sterilizovania, my sme mali soor v pusinke, to sterilizovat musis...
co sa nam osvedcilo, bol zoznam veci, ktore potrebujeme a ten koloval po vsetkych, ktori nam chceli neico priniest a jednak ja som mala prehlad co este potrebujem. lepsie ako sto blbosti je jedna vec co potrebujeme a presne napisane ake si predstavujeme. ludia nosia novorodencovi niekedy fakt hroze blbosti a ani nie preto ze by sa nesnazili, ale jednoducho nevedia co kupit a predavacky niekedy poradia to, coho sa chcu zbavit. takze sme pekne kazdemu povedali co by nam spravilo radost a basta. potom sa to aj financne rozlozi a nemusis kupovat vsetko ty. normalne na rovinu, nikto sa neurazil skor potesil ze nemusi behat po obchodoch. znamej sa kolegovia skladali na darcek pre babatko, nazbierali krasnu sumicku a doniesli jej dvojmetroveho plysoveho medveda do dovjizboveho bytu... to viac nepotrebuje komentar..
@srnqqa zateplene uz nie, oblecies babatku niekolko vrstiev a dolozis dekou a podobne. teploty uz budu plusove. k niektorym kocikom je aj fusak, to ponosis kazdu zimu. a taky overalik chlpaty ako pise ava11, kludne rovno vacsi. ja si kupujem 0-3 dlhy rukav, 3-6mesiacov kratky rukav. doma mam zo 4 deky roznej hrubky, tym budem prikryvat. ked planujes nosit babo prvy mesiac v perinke, tak vela toho nenaobliekas, kedze uz tak mu bude teplo. navyse, niekto ide von s babatkom az po takom tretom tyzdni ked nie az po 6nedeli ci po krste a to uz bude maj..... musis si sama dorpedu naplanovat co a ako sa chystas riesit a podla toho nakupit.
@ivetka1981 @maxara @dennkaa @strihalka Bože baby mňa porazí...tak to som jediná asi čo má veľké NIČ ☹ akurát vecičky pre malého a vaničku...čo sa týka kočiarika čakám či zlacnia ten môj vysnívaný či nie, postieľky mám sľúbené dve (jednu domov, jednu k našim), ale ešte ani jednu mi nedoniesli, povlečenie kúpiť nemôžem pretože neviem rozmery, čo sa týka monitoru váham pretože je to dosť drahé a neviem či a kedy budete mať druhé baby aj keď by som ho chcela...
@srnqqa ja mám tiež kúpené aj teplejšie aj letnejšie veci...zavinovačku do autosedačky som si dala ušiť...a plánujem mať malého v zavinovačke- perinke tak teplého mi toho zas až tak netreba
a este jedno odporucanie, ak by sa niekto chystal na leto kupit si slnecnik ku kociku, nepoznam mamicku co by to vyuzila, nedrzi to, netieni to len mi to liezlo na nervy.. 😀
@ava11
@elfka.elfka
@atreyu
ďakujem, pomaly sa chystám dokupovať, zatiaľ mám len pár dupiek a body s dlhým, ale aj krátkym rukávom. Zimné veci, samo, nebudem, len som nevedela, či tie zateplené / chlpaté budú stačiť alebo je aj niečo ešte špeciálnejšie 🙂 aj tak bude záležať od počasia, s bráchom sme šli von po vyše niečo týždni, ale to bol júl..
perinku si kúpim, ale nejako neplánujem, ja moc neobľubujem viazanie, ale pokiaľ bude Matýs vyložene "pýtať", budem musieť..
Všetci okolo majú pocit, že niečo stále kupujem, ale ja len kukám, kde je čo, až si môžem pekne vybrať.. Vraj mám čas, čo ani nie.. už len 103 dní.. Doteraz to ubehlo ako voda a o chvíľu je tu apríl.. A neviem si predstaviť, že by niečo zariaďoval priateľ - Matúškovi kúpil teplejší overal so zimnou tematikou - to sa hodí, keď sme veľkonoční 😀
@atreyu kľud, nie si sama, ja mám tiež veľké nič, dokonca ani to oblečenie nemáme, ak nepočítam 3 ks body - dupačiek 😉 ja si stále vravím, že ešte je čas..aj keď..
@atreyu v Dôvere majú v tých výhodách zľavu 33 % na babysense, pokiaľ nechceš inú značku.. ale neviem, ako je hodnotený a aké sú skúsenosti. ja som uvažovala tiež o monitore, ale ja sama som taký monitor, presne viem, že nebudem spávať, ale kontrolovať.. 😅 ja mám z toho vždy stresy, keď je pri mne malé dieťa a pri bratovi mi to ostalo dodnes.. má síce 9 rokov, ale obrnu, čiže je to akoby malé dieťa.. 😢
Babulky, času ešte máme v podstate dosť, ale ja už nakupujem dávnejšie, pretože: nebudem to mať všetko naraz finančne a som možno blbá, že na to myslím, ale rátam aj s možnosťou, že malý príde skôr. Nie je to žiadna rarita, že sa bábo vypýta von kľudne aj o mesiac skôr, než je termín. A priateľ je síce ochotný, ale totálne neschopný, čo sa detských vecí a potrieb týka 🙂
KUK prvykrat v tomto roku, tak vsetkym tehulkam a miminkam vsetko najlepsie prajem 😎
@atreyu moja klud, ja mam tiez len zoznam co chcem/co treba. Nakupy sa este nekonali, ale tento mesiac chcem mat miminimalne poobjednavane vsetko.
Sterilizator ja mam po prvom elektricky, tiez pre mna dobra ivesticia. Sterilizovala som kazdy vecer, uz neviem do akeho veku, ale do dvoch rokov podla mna urcite. Tiez som za imunitu, ale vo flasiach sa narobia bakterie z mlieka, tiez sa mi nie vzdy po dojedeni chcelo hned v momente vyplachovat flasku.
Flasky som mala Avent, dlho stacil ten novorodenecky set, tam su 4 flasky, 2 vacsie, 2 mensie. Teraz som tiez dostala tip na Tommy Tippee, ale neviem ci by mi flaska sadla do sterilizatora, lebo ten je tiez Avent, takze zostavam verna Aventu. Aj cumle, tych som ja mala hadam aj 7... z jedneho prosteho dovodu... moja pohodlnost. 2 nocne, 2 v taske v kociku a zvysne niekde po byte.., Lebo aby som napr. pred odchodom z domu nahanala po byte jeden cumel, ked je dieta cumlove, to nie. Tak isto na noc, som mala aj 4 pripravene, lebo Patrick ked sa prebral tak hned cumel. A to samozrejme boli zapatrosene po postielke, povypadavane po zemi...
@teleranka body su OK, len treba mat tie co sa zapinaju spredu. Aby sa nepretahovali cez hlavicku.
@ava11 ja tiez pocitam s tym, ze to moze byt skorej, preto chcem byt vybavena najneskor v polke februara.
Mne to ide dako strasne rychlo, ved tento mesiac mam uz v porodnici rendez-vous s anesteziologom, to je tu povinne kvoli epiduralu. No a potom to uz tak rychlo zbehne, ze sa ani nenazdame.
@elfka.elfka no ved s tymto presne suhlasim, ze to nie su lacne zalezitosti, preto zbytocne kupovat vopred 🙂 inak som akurat rozmyslala, ze tu ohrievacku by sa dalo asi vyuzit na zamrazene materske mlieko alebo neskor prikrmy, ale tak aj toto som vzdy riesila bud horucou vodou v miske alebo mikroskou.. proste taketo veci vopred nie..
INAK odsavacka mlieka.. ja som bola presvedcena, ze budem natutitati kojit aj keby co bolo, takze nic som dopredu nekupovala, no a kedze som musela ist na strty den po porode do narkozy 😒 kvoli zbytkom v maternici, tak som si musela odsat mlieko a vyliat, asi dvakrat. A nemocnicna aventka mi proste mlieko vobec netahala.. potom som skusala LOVI, tiez manual a tiez o hovne a az medela bola schopna z mojich koz nieco vytiahnut.. 😒 dalsi dokaz, ze ani toto netreba kupovat vopred.. domov som si kupila rucnu medelu a som spokojna. Ale napr baby na izbe fungovali uplne v pohode s aventkou, zalezi teda ocividne aj na type bradaviek 😲
Inak ja jednu poznam, ktorej slnecnik vyhovuje a chvali ho 🙂 ale ja to nie som a ani ho nemam 😉 😀
@atreyu draha, staci ked mas vybrate a pripadne objednane.. nemusis mat doma. No a monitor dychu som ja tiez nemala, aj ked som sa bala, ze vsetci maju a co ked a podobne.. Ale sme si s mm studovali o tom cosi a aj sme sa pytali dr a on nam povedal, ze standardne to nie je treba, vraj to odporucia aj samotni dr, ked je nejaky problem a ked nie je, tak vraj nemame na take veci mysliet 😒 no a ze dalsia vec, baterka sa v nom nema menit, vraj je potom nespolahlivy a teda je funkcny iba s tou prvou baterkou (toto mi pride ako hovadina, ale teda konstrukciu toho neovladam takze neviem, to ako keby boli hodiny po vymene baterky nespolahlive) a teda ked si kupis "ojazdeny" tak nevies ako dlho ta baterka bude.. teda asi som nepomohla, lebo mna by toto ani nepresvedcilo ani neodradilo, ale este ma teraz napadlo, ze nejaka jedna zdravotna poistovna ho zapoziciava automaticky po narodeni baba, len si to treba vyziadat, len teraz neviem ktora 😒
@dandelion18 @atreyu jaj a este som chcela, ze sice vsetko mam, ale to len vdaka predoslemu dietatu, lebo inak kym by som sa odhodlala nieco vybrat, hlavne ked neviem, co presne chcem 😅 bol by marec a uz by som nadavala s mega bruchom.. ale teda poucena z minula odprucam mat do konca februara radsej vsetko aspon doma, ved niekto to uz vyperie a vyzehli, keby sa cokolvek zomlelo a nejake drobnosti, ako odsavacka na sople a mlieko a flaska a UM a kadeco sa da teraz kupit vsade a aj o polnoci.

@atreyu oblecko, nejake uz mame, nejake prijde, postylka, prebalovaci komoda, podlozka prebalovaci, kocik na ceste, koliska od kamaradky slibena ta nejak dorazi...elektroniku chcem zkusit vydrazit na ebay, na kolko se mi tam podaril vydrazit kocik za cca 170€ v prepoctu jiz 😀