icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ivetka1981
3. jan 2012

@andrejka1974 bud silná moja..myslíme na Teba..držkaj sa...

dennkaa
3. jan 2012

Tak som sa sem dnes aj dostala ... den zacal celkom v pohode, s manzelom sme isli do nakupneho centra a uplne neplanovane som si kupila vacsiu zimnu bundu, pretoze ta moja mi uz bola dost tesna a tiez sa nieco uslo aj malinkemu /ako je zvykom uz pri kazdych nakupoch/ 🙂
A po navrate domov priasla facka :( Volala som si pre vysledky z glukozoveho testu a z pecenovych testov, co mi dal doky urobit a uplne vsetko je zle .... zvyseny cukor, cize nutna navsteva diabetologa, pecenove tiez nie su moc dobre, takze je potrebne ist k hematologovi a este som aj chudokrvna a musim papat zelezo ... Doky povedal, ze ak mozem aby som dosla, ze mi vsetko povysvetluje, tak som tam isla aj s manzelom a veru nezvladla som to a rovno v ambulancii som sa rozrevala, ale sestricka bola zlata a zacala mi vysvetlovat, ze to nie je az take zle, ale ze nechcu nic zanedbat.... Na mna sa tusim v tomto tehu musi vsetko nalepit :(

@andrejka1974 drzim palce a verim, ze vsetko bude OK

elfka.elfka
3. jan 2012

@dennkaa joooj to co su za spravy? myslime na vas, drzte sa a daj potom vediet co je nove...

lillienn
3. jan 2012

@dennkaa to mi je ľúto, ale verím, že budete s maličkým v poriadku. Kamarátka mala tehotenskú cukrovku, musela sa síce inak stravovať, ale teraz má krásneho zdravého dvojročného syna. Držím palce

ancovicka30
3. jan 2012

@jennyna no moze to byt uz ten vzdor, vacsinou to vraj zacina okolo 2 rokov, ale moze byt od 18 mesiacov....no co uz co nas nezabije nas posilni 🙂
@strihalka ak ta to potesi, tiez som poriadna hysterka teraz, co inak k tomu nemam vobec sklony, ale mm uz si zvykol a ja tak vnutorne tiez, si vravim ze proste hormony, a treba na mna byt jemnejsi proste 🙂 a to ze sa clovek pri hocicom rozplace, no, vcera som sa rozplakala pri rozpravke co pozeral moj syn, zomrela tam kreslena rybicka...takze asi tak 😉
@andrejka1974 drzim palce
@dennkaa tiez drzim palce...ale neboj, nebude to take hrozne, teda minimalne ta cukrovka je akurat tak neprijemna pre teba, ale ak budes dodrziavat dietu a tak, babu by nic nemalo hrozit, zelezo to je klasika, to ma skoro kazda tehula...a tie pecenove testy to neviem, o tom som vela nepocula...kazdopadne chapem, ze vobec nepotesia take spravy ...

elfka.elfka
3. jan 2012

@atreyu a v CA si bola tiez? aj tam maju prekladacie bodinka a zlavy... ja pozeram len toto, kedze ostatne veci na 99% mame, kedze to je nase druhe babo.... a tam som si dokupila posledne zavinovacie bodinka, uz ma cakaju len hygienicke veci pre babo a pre mna...
brat maju 4mesacne babo, takze vsetko maju od nas pozicane, prebalovaci pult, kocik, vanicku proste vsetky potreby az po hracky, to sa nam vrati az v marci, aby mohli co najdlhsie pouzivat.. ale buduci vikend mi prinesu uz oblecko 0-3m, a zacnem si prat a chystat...totiz ja uz poobede nevladzem ani rovno sediet, brucho ma tlaci, chcem mat co najviac veci porobenych a posledne mesiace si len uzivat a nestresovat... a takto to bolo aj pri prvom tehu, ze v 7 mesiaci ma chytil zachvat /chystanie si hniezda / a zacala som uz vsetko kupovat, skreckovat, doma chystat, prekladat....

darinkazv
3. jan 2012

@andrejka1974 držíme palce, aby to dobre dopadlo a všetko bolo ok 🙂
@dennkaa len sa tým nestrestuj 🙂 mne pri prvom tehu tiež vyšiel zvýšený cukor, nasadila mi dr. dietu, nesmela som cestoviny a čo ja viem čo ešte. a ja som sa rozhodla, že nič také, jedla som normálne a žiadna tehu cukrovka ma neprepadla. žiadne komplikácie. so želetom to bolo tiež o tom istom. nasadila mi lieky, ja som jej tvrdila, áno, poctivo beriem a lieky som si ani nevybrala a železo prijímala v prírodnej forme. jedla som hlavne cvikľu (červenú repu) a černice. a ešte neviem čo všetko, čo obsahuje veľa železa. a pri každej kontrole mi brali krv a výsledky lepšie a lepšie 😀

darinkazv
3. jan 2012

@elfka.elfka jj, to je ten syndrom zahniezďovania 😀 ja som tiež v 7. mesiaci postieľku maľovala, vecičky prala, žehlila, odkladala 🙂 a je to také super obdobie. nám treba skriňu deťom do izby kúpiť, lebo už teraz nemám pre bábo kde veci dávať. šuflík pod postieľkou plný, už aj na matraci v postieľke mám poukladané vecičky. chystáme sa tak v marci ísť kúpiť. tak uvidím, ako vydá 🙂 v polke februára idem so sesterkou do poľska, tak tam pozrem, či nemajú za dobrú cenu skrine, koberec do detskej, látkové plienky a ten prebaľovací pultík s vaničkou 🙂 dúfam, že sa mi podarí dobre pokúpiť 🙂

beronsche
3. jan 2012

@dennkaa A to, ze mas zvyseny cukor bolo vidiet aj v moci? Lebo tu sa glukozovy test robi, len ak je cosi v moci.. Tak som zvedava... bojim sa, aby tu nieco nezanedbali, vobec tym PA nedoverujem... 😝 A neboj sa, urcite to bude v poriadku!

maxara
3. jan 2012

@dennkaa ☹ ja taaak nerada citam taketo spravy ☹ ja som bola na glukozu dnes a vysledky budu vo stvrtok, lebo zajtra ma dr dovcu, tak sa az bojim volat, kedze mna tiez toto tehu sprevadzaju same komplikacie. 😒 Kolko ti vysiel cukor? A co ti povedal k tym pecenovym testom? Akoze v com je problem a co to znamena pre teba a babo? Prepac ze sa pytam, ale fakt ma to zaujima. Ozaj a nahodou ta nesvrbela koza na rukach a nohach?

beronsche
3. jan 2012

Inak kocky, dnes som bola u lekara s tym nervom seknutym, co ma od neho cela noha boli a on mi dal len taky krem, ze nic ine nemozem a vraj si kludne mozem dat paracetamol kazde 4 hod... No a na letaku od kremu je napisane, ze sa nema uzivat v tehu, hlavne teda v 1. a 3. trimestri, ale aj na uzivanie v 2. musi byt vazny dovod... Tak teraz neviem, pouzivali by ste to? Nechcem malinkej ublizit... ale ani ju stresovat mojou bolestou... Co by ste robili??

beronsche
3. jan 2012

@maxara jej to s tou dlzkou je zaujimave! 🙂

maxara
3. jan 2012

@beronsche no a je to isto nerv seknuty? lebo ak to nie su tie cievy, ale ozaj len nerv, tak na to ti pomoze par krat si zacvicit pilates, cim si odblokujes nervy, kombinovat so suchym teplom, takze ak si to mozes nejako obalit, napr dekou a ked naozaj by si chcela nieco aj na potlacenie bolesti, tak skvelo zabera aj obycajna nechtikova mast, ale teda nemyslim krem s prisadou nechtika, ale z neho mast. Pripadne aj tinktura existuje. Ak by si take nieco zohnala, idealne v kombinacii so salviou (zvonku sa salvia moze), ta ma protizapalove ucinky 🙂 Keby si bola tu, tak ti veru tie bylinky aj dam, mam doma z vlastnej zahrady a nepoznas lepsi liek 😉
Teda ak by si nahodou chcela take nieco vyskusat, ale nezozenies to tam priamo uz vyrobene, tak potom v nejakej cajovni skus aspon tie bylinky, salvia lekarska (Salvia officinalis) a nechtik lekarsky (Calendula officinalis) a urob si z nich zapar, resp odvar, normalne len zalejes vriacou vodou, zakryjes a nechas 10 minut luhovat, potom namocis gazu a prilozis na miesto bolave, pripadne nechas vychladnut a az potom.
Teda ak sa bojis ten krem 😅
Inak s tou dlzkou, sama som bola prekvapena, ale ma to logiku, presne nam to nikto nepovie, kedze nozky vystrete babo nema a tak pre orientaciu je to fajn mat takuto pomocku 🙂

dennkaa
3. jan 2012

@elfka.elfka @lillienn @ancovicka30 @darinkazv @beronsche @maxara dakujem baby za povzbudive slova - ja verim, ze bude OK. Ale sok to bol teda poriadny.
@beronsche v moci som nemala zvyseny cukor - tam to bolo v poriadku
@maxara cukor mi vysiel 9,7. Doky mi dal urobit pecenove testy kvoli tomu, ze stale zvraciam a v moci boli zvysene bielkoviny. No pre babo tieto dve situacia znamenaju podla jeho slov asi tolko, ze ak by sa nepodarilo znizit cukor, moze byt babatko velke, lebo bude priberat viac ako je norma. No a ak budu pecenove testy nadalej zle, tak to zase moze znamenat, ze babtko bude malinke, lebo nebude dostatocne vyzivovana placenta. Ale na poradni som bola minuly tyzden a nas maly poklad mal miery v norme. A koza na rukach a nohach ma nesvrbela - to je tiez nejaky priznak??

maxara
3. jan 2012

@dennkaa aha, tak ten cukor je fakt dost zvyseny, ale neboj, to upravis, budes disciplinovana a s tymto si poradis 😉 kopec bab ma tehu cukrovku, aj tu na koniku je taka tema, tak mozno tam nakukni a nieco sa odtial priucis, pripadne ta to aj trosku upokoji. A tie pecenove 😒 to neviem.. viem ze bielkoviny v moci by teda byt nemali, ale tak asi ta bude teraz castejsie sledovat a mozno vobec nic to nakoniec nebude znamenat, duufam.
No a ta koza, kamoska tehuluje presne na den tak ako ja a vravela mi, ze ju svrbieva koza na rukach a nohach a ze sa dozvedela na poradni, ze t moze byt nieco s pecenou, blizsie nevedela 😒 ma ist teraz na krv volakedy, skusim sa jej opytat.

huterika
3. jan 2012

@beronsche No to su teda inak uzasni doktori, mne dali v lekarni niekedy okolo 17tt na zacpu ze parafinovy gel na vnutorne pouzitie ze si to das do caju alebo kavy akoze osladis s tym s malinovou prichutou... no neviem si predstavit tu chut kavy teda 😒 no a samozrejme uz len nazov parafin co mi pripomina vyrobu sviecok ma odradil no a jasne 6 eur vyhodenych pretoze na letaku napisane nevhodne pre tehotne lenze nic ine nemali a letak som citala az doma 😠 Takze ja by som si to asi nedavala neviem nejake nahrievanie nepomoze?

beronsche
3. jan 2012

@maxara Dakujem za radu!! Salviu mam doma, zajtra poslem muza pozhanat nechtik a hned vyskusam... Cvicit nemozem, lebo len pochodim a uz skuvinam od bolesti..
Zeby to mohli byt aj cievy ma ani nenapadlo... A doky mi urcil diagnozu len na zaklade mojho opisu... Ale zacalo to bolestou krizov a potom preslo do nohy, tak hadam to cievy nebudu... 😕
Skoda, ze niesom na Sk, "domace" bylinky su najlepsie!! 🙂

dennkaa
3. jan 2012

@maxara no skusim tam nakuknut a co-to pocitat. Dakujem za tip. Mna objednali na hematologiu kvoli vysetreniu na 24.1. tak uvidime, ale dufam, ze dovtedy sa to nejako unormalni. A na diabetologiu idem v pondelok .. nevies nahodou ako to tam prebieha a co mi budu robit, ci opat iba krv z prsta??

strihalka
3. jan 2012

@dennkaa moja jdu na hematologii na Antolskou 13.1. ohledne te moji srazlivosti, no taky nevim jake vyledky me cekaji...

maxara
3. jan 2012

@beronsche no tak ja si osobne myslim, ze ak to zacalo krizami, tak to moze byt nerv. Skus si zacvicit take velmi lahulinke cvicenie na chrbate lezmo, alebo na boku, len podvihat nohu, pretocit polku tela, ze lopatky na zemi, zadok na boku a tak.. pripadne si lahni na chrbat, pokrc nohy a podvihaj zadok. V tejto polohe sa da este, ze ked budes mat zadok hore, trosku daj od seba viac chodidla a skus koleno k zemi nastriedacku.. Mne tieto cviky velmi pomahaju .. A ten nechtik je hlavne na tu bolest a trochu aj zapal redukuje, salvia viac protizapalova. Zmiesaj pol na pol. 🙂

takitak
3. jan 2012

@dennkaa no to teda nie sú dobré správy, ale je fajn že to postrehli a teraz budeš pod dohľadom ... určite to bude dobré, len bude treba sa mnohého možno vzdať a sledovať ... ach jaj

maxara
3. jan 2012

@dennkaa no toto neviem, lebo ja som sice bola na diabetologii, ale az po porode a aj to omylom.. 😅 😅 ale nerobili mi klasicky takyto glukozovy test, ale taky, ze zobrali z prsta nalacno, potom som sa mala najest normalneho jedla, co obvykle ranajkujem a potom mi vzali krv. A plus pokec s dr. Ale teda j som nemala tehu cukrovku a ani nasledne sa nepreukazala ziadna porucha, tak neviem presne ako pochodis.. kazdopadne velmi drzim palce. 😉

dennkaa
3. jan 2012

@strihalka jedine musime verit, ze vsetko dobre dopadne.... Ja normalne zavidim nasim starym mamam a mamam, ze vynosili a porodili bez akychkolvek stresov - nerobili sa ziadne testy a mali pohodove tehulkovanie, lebo sa nemuseli stresovat nejakymi hlupymi vysledkami (teda urcite aj tam boli vynimky, ale tak myslim hlavne tokadejake testovanie).
@takitak to mas pravdu, jedine co ma tesi, ze to postrehli - som dnes aj skonstatovala, ze doky mal fakt dobreho tusaka, ze nieco nebude v poriadku
@maxara no som ja zvedava, co to bude obnasat, ale predtym nez mi dali vypit tu glukozu tak som mala cukor 4,5 co je uplne v pohode. A uz som kukla aj do tej temy o tehotenskej cukrovke a docitala som sa, ze to maju na svedomi aj predispozicie od rod. prislusnikov a to ja teda mam :( /staka sa picha inzulin kvoli velmi vysokemu cukru a ocino ma tiez skackavy cukor/ - takze asi sa nemozem velmi cudovat ... no urobim vsetko preto, aby sa mi to podarilo znizit a aby bolo vsetko tak ako ma byt.

anabelleee
3. jan 2012

@teleranka ja 6kg a som rada, ze to nie je viac, lebo ma to zatial nijak neobmedzuje

anabelleee
3. jan 2012

@vajanika27 my kupujeme stokke xplory

maxara
3. jan 2012

@dennkaa no take predispozicie mam aj ja 😒 babka z maminej strany mala tazku cukrovku a moj oco ma tu vypestovanu zo stresov. Takze da sa povedat, ze od oboch mam krasne vienko 😒 , ale ak ta to potesi, prve tehu som mala v podstate pohodove.
Inak s babkami a mamami by som popravde nemenila, teda mozno iba ak to testovanie.. ale potratovost, umrtnost babatiek a/alebo matiek pri porode bola niekolko nasobne vyssia 😔

dennkaa
3. jan 2012

@maxara hej, hej preto som do zatvorky napisala, ze myslim hlavne to kadejake testovanie ...
Tak ale ked si mala prve tehu v pohode, tak si myslim, ze aj toto bude ok. Potom daj vo stvrtok vediet.

atreyu
3. jan 2012

@elfka.elfka v CA som nebola, nevedela som, že tam majú tiež detské vecičky...ale takkeď pôjdem do toho babylandu tak skočím aj tam
@dennkaa moja nestresuj sa, všetko bude dobré uvidíš 😵 trošku pozmeníš stravu, ale však to tie 3 mesiace ešte zvládneš 🙂
@andrejka1974 júúúj verím, že všetko dobre dopadne a že malinká bude zdravá a silná...

maxara
3. jan 2012

@dennkaa no ja verim, ze bude uz aj toto v pohode.. 😒 normalne sa bojim volat vo stvrtok.. ALE spolieham sa na to, ze uz je novy rok a teda zaciname od nuly a v plusovych hodnotach, takze len a len pozitivne spravy ma v tomto roku cakaju, lebo minuly rok bol neskutocny 🤐

beronsche
3. jan 2012

@maxara skusim, vdaka 😉