Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
no babenky ako vas citam tak pozeram ze problemov mate az az ... ja idem v pondelok na glukozu a v utorok do poradne huraa bude ultrazvuk doky mi skontroluje placentu ta moja mrcha sa ulozila tak ze mi kompletne prekryva krcok :( ta co uz. tiez beriem magnezium ako @teleranka ale na babo to rozhodne ziaden vplyv nema hybe sa kvalitne len keby brusko tolko netvrdlo... ved vystazujem sa lekarovi a uvidim co mi povie. trosku sa aj bojim lebo ked som bola v nemocke na izbe som mala babu co tiez mala placenta praevia centralis a ta je uz zase v nemocke lebo sa zacala otvarat a to je v 30tt tak dufam ze my vydrzime dlhsie aspon do konca marca by som chcela dufam ze nechcem az tak vela 🙂 inak tak ma bnapadlo ktora z vas ma v plane pouzivat latkovky? mna to celkom zaujalo tak chcem este co to pozistovat. 🙂
Tak dnešný deň bol jeden z tých naozaj vydarených, ráno mi prišiel balík s vecičkami, potom som za dobrú cenu objednala kočík, lehátko, vaničku, prebaľovaciu komodu a ešte nejaké drobnosti, potom šup do poradne, všetko je v poriadku a predbežný termín nástupu na materskú je už 5.2. 🙂 Ešte dobrý obedík s manželom a nákupy pre malú vo výpredajoch a už sme doma 😀
@sunday1 tak to si dobre pokúpila 🙂 ja som tiež natrafila na super balík vyše 100vecičiek do polroka za 30eur a prebaľovací pult s vaničkou a odkladacím priestorom za 40eur a len pár rázy použitý, tak sa vytiešam.
ten nástup na materskú máš nejak skoro. to máš 8tt pred termínom asi, že? ja mám 6tt pred termínom 5.3. 🙂
Babule, poraďte. Ja som v poslednej dobe dostala takú chuť na polievky Vifon. Dúfam, že ich poznáte. Len ja sa bojím, či to môžem v tehu jesť. Je to predsa len dehydrované a zalieva sa to len uvarenou vodou, tak či to nejak bábätku neublíži 🙂
@sunday1 ja som tiež PN od začiatku. aj mi dr. teraz chcela dať materskú 8tt pred termínom, ale keďže sa ruší dobrovoľné nemocenské a ja v ňom budem v ochrannej lehote, tak nemôžem nastúpiť 8tt, iba 6tt. to je jedna z podmienok. ja idem ešte ale pred materskou čerpať 4 dni starej dovolenky, 3 dni nadčasov a 20dní novej dovolenky, tak už budem na PNke len do konca januára 🙂
ahojte, dnes sme mali na navsteve 4 mesacneho synovceka, fajne som sa s nim pohrala, uz sa neviem dockat kedy budu nase babatka uz take tlustucke 🙂 a jednu vec som si opat pripomenula ,ze kos na plienky je uzasna vec proti smradlavym plienockam 😀 😀
ja mam termin porodu 10.4 a teda nastup na MD 28.2. kedze mam narok na 25 dni dovolenky, tak asi za chvilonku uz v praci koncim teda presnejsie 23.1 mi to vychadza.. uz som bola za ekonomkou, nech mi to vypocita ako mi to vsetko uznaju, tak som zvedava ci ma v pondelok nebude presviedcat o pomernej dovolenke...
Ja mam dovolenku tiez este, ale asi si to ani nestihnem vybrat, potrebujem dokoncit nejake projekty a od tych nemozem len tak odist stylom ze "caute, mam 20 dni dovolenky" - ostalo by to na kolegoch, ktori maju tiez plno roboty a ja uz teraz mam menej, kedze som sa programovala zbavovala veci a nenaberala nove posledne mesiace.
Takze nastup na MD asi 21.2. a s tou dovolenkou uvidim, ako sa mi podari podokoncovat alebo dostat veci do dobrych faz na dokoncenie pre niekoho ineho 🙂
neviem ako to je s tym odchodom na matersku ci 6 alebo 8, ale ustrazte si ten pomer RD ci nebude za rok tym padom viac ako 100 dni a teda zanika narok na plnu dovolenku
@sunday1
@darinkazv baby jak to mam ja? jsem na pnke....vsude mi tvrdi ze mam mit rizikove tehu, ze si picham fraxik a ze je tam riziko...no v nemocke mi vypisali PNku no nicmene gynekologicka me s ni poslala k moji obvodni at mi ji potvrdi ona..
?????nechapu....za tyden jdu do poradny, a budu mit i vyslekdy z hematologie...aj tam mi rikali, ze si budem pichat fraxik do konce tehu...ale moja gynek. to asi nevidi, ci co a ji pnka ani rizikove tehu tehu nejak netrapi...mam nejak bojovat,ci uz na to prdet?jaky je presny rozdil, mezi rizikovym a pnkou?nastup na materskou mi do ted nikdo taky nerekl....
@strihalka no tak to je prepáč za výraz riadna krava!!!! to prečo ti nechce dať PNku. veď to máš vážne dôvody 😠 nechceš zmeniť gyn.? medzi rizikovým a PN nemáš rozdiel. vždyje to tá istá PN. rozdiel je len v tom, akú diagnozu ti tam zapíšu. nástup na MD budeš mať o deň neskôr, než ja, keďže máš TP o deň neskôr. ale ty by si mohla ísť ešte skôr zo zdravotných dôvodov. no pri tej tvojej gynekologičke neviem, či ti dá materskú tých 8tt, čo sa chodí zo zdravotných dôvodov. ja by som na tvojom mieste aj keď na poslednú chvíľu ale vymenila gynekologičku, keď je taká krava :(

@ivetka1981 no kludne mozme dat stretko 🙂