Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Video monitor objednaný cez ebay 😀 Dnes mi prišli 2 balíčky od mamičiek, tak sa vytešujem. Od jednej som objednala 2 úplne nové košieľky č. 62 za 4 eurá, neboli ani prané, a ona mi poslala ako darček košieľku č. 68, tiež úplne novú. Milujem nakupovanie cez bazár 😀
@strihalka ja som pri synovi raz kupila huggies a viackrát nie, ako tak neboli až tak zlé, jedine cez ne bolo velmi cítit ten moč 😒 pri iných plienkach som to necítila, ja som používala fixies ale boli moc drahé a ked bol trocha večší tak som natrafila na plienky z tesca a bola som s nimi velmi spokojná...a tiež budem teraz od začiatku tie používat...
Ahojte krasky
zijeme.. len som akosi nemala cas vas ani pozdravit 😅
Zacinam sa hniezdit ako zajacica 😀 vcera a predvcerom sme behali s nasimi po obchodoch, pozerali sme im do obyvky nejaky nabytok, mne komodu pre drobatko a este taku skrinku na chodbu. A teda ja som bola uspesna az vcera, kupila som aj skrinu na chodbu a aj komodu. Dokonca komodu sa dnes chystam zlozit, ked sa laskonka zobudi. Toto pre mna znamena, ze mozem vo velkom zacat prat a zehlit a teda od rana makam, pretriedila som vsetky veci, takze po Nine mi ostal balik ruzovych pidiveci a satociek. Zbytok mam zneseny dole pri pracke a prva varka uz visi 🙂 Idem rychlo pozehlit to, co som si poprala tusim v utorok, nech sa mi to nemiesa .. stihla som aj uvarit a aj vyvarit vsetky flasky, odsavacky a dudle a serepeticky.. mam to pekne uz dokonca aj upratane v krabici a len to prenesiem hore do izby malinkemu.
A aby som to uz aj zaklincovala, kupila som si predvcerom polystyrenove srdiecko, ze si skusim urobit ozdobu na stromcek a uz aj jednu mam 🙂 a polku z druhej. Skoda, ze je to taka piplacka.
Inak som vas vobec necitala a ani nemam sancu, kedze moja ritna vrtula nezastala, ked som si sadla na gauc 😀 , ale mohol by mi niekto zhrnut, co ma kto nove, co vy na to?
Obedik pre mna a malinkeho navareny, ochvilocku budeme papat a pre manzelika sa pecie krkovicka (to ja nemusim) a ako tak pozeram von cez okno, mam pocit, ze sa nam zblaznilo pocasie - vcera 10 stupnov a dnes snezi, ale myslim, ze sa to neudrzi a bude len zbytocna clapkanica na cestach.
@urma mna na zaciatku tiez zaskocil ten rozmer, ze 120x90 (lebo postielku mame tiez 120x60), ale takyto rozmer je uvedeny takmer na kazdej stranke co som pozerala a na jednej bolo aj napisane, ze je to pre postielky s rozmerom 120x60, takze som to uz potom neriesila.
@huterika hlavne, ze ste nejaky lahsi nasli a dufam, ze vam bude dobre sluzit. A ta sportova cast x-landera je fakt tazka (to by si sa natrapila, ak by si ho mala nosit).
@andrejka1974 spanie s bábom mám už odskúšané,aj v postieľke aj s nami. Keď spalo s nami v posteli vyspali sme sa všetci narozdiel od situácie keď spalo iba v postieľke a navyše ten blízky kontakt bol veľmi príjemný 🙂
Je mi ľúto čo si si musela prežiť, chápem že po tejto skúsenosti je pre teba monitor dôležitý, no i tak nie som jeho plošný zástanca. Kto chce si ho kúpi, kto nechce nekúpi. To že som na opačnej strane ako ty predsa neznamená, že som nezodpovedná. 😉
Čo sa týka očkovania, nejdem na to bezhlavo, zvažujem pre i proti, zbieram si informácie už cez 2 roky a odmietam ho nielen pre deti ale i pre seba 😉
u nas snezi jak najate a tak mi rovno aj net vypadol, vzdy tak vhod, ked mam chvilku casu 😖
ale co som stihla kuknut o stranu vzad, tak riesite oi aj plienocky.. ja som mala kupene pre Ninku newborny pampersy, v porodke som mala asi sto spolubyvajucich, kedze my sme tam trcali 10 dni a boli sme po styri na izbe, tak vzdy sa mi to tam menilo a tak som povymienala rozne plienky na skusku a teda som zistila, ze Ninka nema haklivu prdku, takze sme si mohli vyberat podla toho, ako nam sadli a teda najviac nam sadli pampersky active baby (ale to z neskor, nezborny su tusim len jedny alebo mozno dva druhy, premium care) a potom babylove z DMky. Mala som doma huggiesky a tie uz v zivote nechcem, tolko som sa s nimi nanervacila, tolko presratych bodyn, uff.. ale napr sestra zas nechcela ine. Dalej si v zivote nekupim plienky HAPPY, to je uplny shit. A z pampers nechcem ani vidiet tie oranzove, tusim sleep and play 😒
A co sa tyka toho vyrezu na pupcek, netreba ho, staci zahnut ten okraj a pohoda.
no ja som si tento tyzden objednala tu elektricku odsavacku avent cez bazarik je to novy tovar za super cenu 70 eur inde stoji aj 130 eur pride mi buduci tyzden este kupim nejaku termotasku cez vikend mozno zajdeme u nas v bratislave na kosicku tam je velky obchod z detskymi vecami este musim ist do pivnice pozriet co este chyba stale sa mi nechce 🙂 🙂 🙂 mam tam vela vela veci po nasich detoch a medzi vsetkymi najst tie najmensie bude troska zahadou 🙂 🙂 🙂 ale najdem ruzovej je menej ako modrej 🙂 🙂 🙂
Tak dnes mám rušno, práve tu bol kuriér a priviezol mi mega objednávku z lekárne, takže veci do pôrodniece pre mňa + kozmetika pre malinkú, odsopľovať a dávkovač liekov sú v suchu 😵
a co sa tyka monitoru dychu, ockovania, odberu pupocnikovej krvi a podobnych zalezitosti.. k tomu sa ja radsej nejdem vyjadrovat 😒 nechcem sa ruhat, nechcem si nejakym odmietanim tychto vydobytkov privodit nejake nestastie 😔 Toto tehu ma totiz uz parkrat prinutilo zmenit moj radikalny nazor na vec 😒 .
Kazdopadne, ja si tie veci nekupujem, krv neuskladnujem a ockujeme sa ako treba.
vidim, ze zajacica tu nie som jedina 😀 😀
Mate uz niekto nachystanu tasku do porodky? 😉
@maxara no ja tedy uvazujem o tasce do porodnice az tak zacatkem marca, driv ne 😀
lahvicku koupim zatim jen jednu, doufam, ze budu stale kojit a uemle nebude treba😀, zatim to tak mam naplanovane, no uvidime😀
vecicky mi z anglicka dorazi taky az zacatkem marce, tak prat a zehlit budem tez az potom😀
no snad nebudem nic potrebovat drive a bambulce se v brisku bude libit az do konce...
baby je normálne,aby ma bolelo bruško na spodku??Už to trvá cca 3 dni a je to také nepravidelné,ale ked bolí,tak poriadne. ☹
@ivetka1981 Pre istotu choď k lekárovi, ale podľa mňa Ti rastie bruško. Mňa síce nebolieva, ale keď rastie, tak mám pocit, akoby malá chcela z bruška vypadnúť, mám ho také ťažké. Vtedy ma jedine bolia úpony, ale to je asi individuálne.
@strihalka neboj urcite tam pekne ostane 😉 ja som rada, ze si mozem teraz pochystat, kedze mam tie krize odpalene.. ledva sa hybem, zohybanie je des.. nastastie, ze Ninka strasne rada perie a robi s vecickami, takze ked mi nieco padne, tak mi to dviha ona 🙂 a podava.
Inak co sa tyka tasky, pri Ninke som si ju zbalila asi vtedy, ked som sla do tych tatier, tak dajme tomu mesiac pred terminom a veru som uz aj do terminu zabudla, co som tam dala a kam tam.. 😝 Takze ja si to planujem zbalit ked tak len na kopku niekam a hotofka. Nikam sa nechystam tentokrat, na ziadnu dovolenku, ani na ziadnu oslavu, nic.. a myslim si, ze ak sa ocitnem v nemocke nejak zhurta, tak kazdy debil zvladne zobrat od nas z domu tu kopku a dat ju do tasky..
Inak som vcera nasim iba tak naznacila, ze asi bude Nina u nich na velku noc a mama ma normalne sokovala, ako ma premyslene, kto bude kde spat a pod.. 😀 Takze som kludna. Ninka pojde na svoje prve prazdniny.
@sunday1 noo ak ma manzel fajnovu pokozku a peries tak, ze jemu to nevadi, tak babu by to tiez nemalo vadit. Ja som Ninku nesetrila, aj ked je pravda, ze som v tom case mala tiez antialergicky prasok, taky trosku specialny, lebo mm ma ekzem. Aj sa nam ho podarilo trosku preliecit, ale teda myslim ze takymi kvapkami a odvtedy nema problem ani s normalnym praskom a avivazou. Cize teraz zrovna mam doma Ariel gel a Persil gel, ale inak mavam bezny prasok. No tie gely mi vyhovuju, tak asi si budem kupovat skor tie gely.
Viem, ze vtedy sme sa bavili s babami o lovele sensitive, len polovici bab smrdela 😀 ja som si ju nekupila.
Avivaz davam tiez, davam silan a mam tie s babatkami.. Ale vsetko davam este raz premachat. Mozno zbytocne, ale pre moj vnutorny pokoj. 😅
@ivetka1981 ako naspodku? kde ta boli? akoze pod pupkom? a ako co?
@ivetka1981 ahoj boli ta bruško alebo spodok lona? lebo mne doktor povedal že ked ma pobolieva spodok brucha že sa roztahuje maternica,mna pre istotu bolia kosti zospodu že niekedy nevladzem ani nohu zdvihnuť 😖
@huterika aj my sme uz dnes objednali 😎
Ja som dnes uspokojila svoje chute v H&M a v C&A take teple mikinko-kabatiky na zaciatok 🙂 Buduci tyzden poperiem, urobim kopky a uvidime ci este nieco treba. No ale ako sa poznam este nejaku lahodku z Next si neodpustim.
Ako som predpokladala, tento tyzden sme vsetko poobjednavali, uz len cakat na dorucenie. Z tych vacsich veci nam uz chyba iba vanicka a potom uz len drobnostky, ktore si este premyslim.
Jaaaj tu je dnes krasne slnecno, idem s kamoskou na kafco, tak sa tesim normalne.
Pekny dnik aj Vam tehulky.
@sunday1 myslela som,že ked si dám magnézium,tak to prejde,ale to je len chvílková úľava...

@urma jejda, ted ctu tu stranku ze plienky.sk.........koukni jejcih popisky, nejdriv ze vzsoka, pak visoka....tam museji pracovat inteligenti 😀