Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@nana80 ako píšeš,asi to bude skôr spodok lona...
@ivetka1981 Ak Ti ešte ordinuje lekár, tak utekaj, aby si ho stihla, radšej ísť 100x zbytočne ako niečo zanedbať. A je to silná bolesť alebo to "len" pobolieva? Presne kde?
@ivetka1981 no ja mam pocit ako keby ma niekto doslova nakopal odspodu, potom chodim ako kačica :D
@ivetka1981 A teraz som to poslala sebe, takže vidím, že si to tu už napísala 😀
@sunday1 nie je to také,že by som umierala,ale bolí to...momentálne na ľavej strane pod bruškom...a popravde niekedy pociťujem poriadne tlaky aj na hrudníku v strede pod prsiami ☹
@nana80 je to nepríjemné a obzvlásť ak to prebieha dlhšiu dobu
@urma no moj mm ma 204 cm a mali sme Jane Slalom Pro a v pohode vyzeral 🙂 Teraz som zvedava na ten Jane Muum co bude zac. Ja na Matrix nedam dopustit, ved ma normalne vo vnutri 5 bodovy pas + je vynoveny oproti tomu co bol pred siestimi rokmi a upevnenie nalezato je dvomi pasmi, strednym a krajnym, a je to uz teraz tak inteligentnejsie vymyslene to zapinanie ako bolo na tych predtym.
@ivetka1981 😒 no neviem, vyzera to tak, ze je to ako @sunday1 pise, ze ti rastie brucho a bolia ta upony.. mna tak tiez niekedy boli, ale nie stale, skor tak, ze ma to boli cojaviem hodinu, lahnem si, prejde to.. a taak. Skus trosku odpocivat, polihavat.
@nana80 uff, tak akoze pocitam s tym, ze mas vacsie brusko, ale toto ti ma ani raz nenapadlo, ze sa tie buchty o seba zapru, ved ja som mala dost, ked sa Nina v 36tt otacala dole hlavou, to uz bola dost velka a chvilku bola priecne a to som nevedela, co so sebou 😅 no nezavidim..
@maxara dakujem Ti za radu moja... 😉
@maxara @nana80 mna tiez boli lonova kost a obcas chodim ako kacica a nemozem zdvihnut nohu...ale tak pri dvojickach to musi byt fakt zazitok...
co sa tyka plienok ja som mala do porodky dm newborn a potom som kupovala uz 2ky, pricom dm prestali vyhovovat, skaredo sa malemu vyhadzala ritka a postpom casu sme este vyskusali tesco, huggies a pampers a skoncili sme pri pamperskach bielych...asi preto ze su najtensie a pritom vydrzia vela a nemaju taku vyraznu aromu ako ostatne pampersky...
inak aj s latkovkami mam trosku skusenost, skusala som ich pouzivat v priebehu cca 1 mesiaca (okolo 2-3 mesiacov maleho veku) a potom som to vzdala, lebo to viedlo k strasne castemu prebalovaniu, co sa nepacilo ani malemu ani mne a okrem toho to bolo dost objemne na ritke co sa malemu taktiez nepacilo...tak som to vzdala a predala ich (skusali sme take tie tvarovane, nie klasicke stvorcaky)...laka ma ta myslienka v principe ale stale, mozno pri druhom este zase skusim, moznoze v neskorsom veku ked uz tak casto necika by to bolo lepsie...
inak mam po dalsej poradni, krcok drzi po starom (makky a kratky ale neskracuje sa uz cca mesiac) takze fajn...a maly vyzera ok, akurat ma nejaku scapenu hlavu, takze vyzera strasne velky priemer (o 2 tyzdne vacsi), ale obvod vyzera ok, resp. o cca 1 tyzden vacsi, ale to uz zodpoveda aj bruchu a noham...vraj ale vyzera zdravo, tak sa nestresujem...
@ivetka1981 no moc som ti neporadila 😅 😅 Inak si uz pokojnejsia? S tou ucitelkou si ako dopadla?
@ancovicka30 ja som na latkovky moc pohodlna 😅 😔 ale si myslim, ze mozno ked su decka zvyknute na jednorazovky, tak keby sme v takom vyssom oducacom veku presli na latkovky, tak by sa mozno skor oducili, ci nie? Nemas nahodou nastudovane?
me nic neboli, jen obcas trisla...take pichani, natahovani, jinak nic, taks nad je vse v poradku...
BABY, ty ktere ste boli uz na glukoze....taky vas tak nadmula?lebo ja jsem od stredy hrozne nafouknuta... a nejak to nechce odejit☹
@strihalka mňa nenafúkla, len som bola po nej hladná ako vlk..
@maxara no moja tak teraz si mi čítala myšlienky aj ja som na to presne myslela že dat látkovky pri odúčaní, my sme 3 súrodenci v roku a pol sme už plienky nemali a moj syn mal skoro 2 roky ked sa začal pýtat, však bodaj by aj nie ked mal pocit sucha a naša vek. kategoria to sme mali stále načúrané a preto sme boli šikovnejší, asi to tentokrát vyskúšam, 😀 ale ešte to je fakt daleko 😉
@maxara ja mam tiez termin okolo velkej noci 10.4. to je utorok po velkej noci v pondelok ma vysibu a v utorok porodnica to bude sranda 🙂 🙂 🙂 som zvedava ako nam to tu vsetkym vyjde a kto tu bude prvi s malym uzlickom ci dievcatkom alebo chlapcekom to tu bude radosti ako sa tu budeme vsetky tesit z tych svojich a tych druhych tiez uz mne zostava 89 dni plno prace tazke hybanie uz sa ani ja neohnem po ranu mi je este stale zle mala si robi v brusku obcas cirkusantske kusky 🙂 🙂 🙂 brucho ako balonik a bude este vacsi sladkeho sa neviem dojest este ze salonky deti zjedli ale utecie to rychlo idem pre malu do skolky a pojdeme mozno troska von fuka skaredo je ale nevadi teraz uzivam 2 krat denne zelezo magneb6 a raz denne maternu same vitaminky verim ze srdiecko bude stale ok a vydrzime do toho 10.4. zatial sa drzime
@maxara nastudovane veru nemam, ale myslim si, ze to dava zmysel davat latkovky pri oducani, len ja som mala nakupene len take mensie velkosti, takze pre mojho 2rocniaka s ktorym sa momentalne pokusam odplienkovavat by uz neboli....ale kdesi som citala o vynaleze s nazvom 'treningove nohavicky', co je v podstate latkovka co nepretecie, ale pocit mokra zostava....mozno skusim, ked sa odvazim nedat klasicku plienku mimo domu...ale myslim si, ze dieta co je stale latkovane sa celkovo lahsie a rychlejsie oduci od plienok nakoniec...len je to otrava trosku pre vsetkych zucastnenych...
Ja tiež rozmýšľam nad látkovkami. Sem tam si niečo prečítam v diskusii tu na MK, ale odrádza ma to množstvo druhov, každý odporúča iné, vôbec nerozumiem tým pojmom čo sa tam spomínajú - kapsovky, AiO, pul a pod. , no hotová maturita 😕
Ale láka ma to vyskúšať už len kvôli tomu odúčaniu. Zatiaľ mám skúsenosti len s jednorázovkami a kým sme sa ich zbavili trvalo to vyše 2 rokov 😒
@pimpilla no ja veru neviem, ako to vymyslim s tym oducanim, lebo Nina ma v pondelok rok a pol a uz by sa teda mohla zacat snazit, ale ona tam nechce sediet a ja sa nechcem zas natahovat zbytocne, lebo fakt som na pokraji s tymi krizami 😒 Mam sice taky clanok, ze oducit za tyzden, len netusim ci funguje.. no rozhodla som sa, ze teraz si poriesim vecicky pre maleho a vsetko s tym nabytkom a tak a ked uz budem mat vsetko nachystane, tak to skusim na Ninu tak ako sa to pise v tom clanku a snad mozno.. a ked nie, tak v lete a hotovo..
@andrejka1974 veru, ja som sama zvedava, ze ake sem budu pribudat prispevky nadsene a dojimave a ako tu budeme vsetky slzit nad foteckami 😵 😵 ja sa uz tesim normalne, ale samozrejme dufam, ze vydrzime do terminu a neboj, srdiecko bude ok 😉
Inak mne sa vratili nevolnosti, takze ja zase vraciam kazdulinke rano 😒
@ancovicka30 no ved, logiku to ma, len.. nechce sa mi do toho veru.. aspon nie teraz 😔
tie treningove nohavicky som este nepocula, ale popravde, ani som sa nezaujimala este, lebo stale sa nejak podvedome ospravedlnujem, ze ved este ma cas.. 😒
@lias mna to teda vobec nelaka pre mimco 😀 😀 ale ja som leniva, tak asi preto.. a plus tiez mi vadi, ze je milion druhov a clovek nevie, ktory druh mu zapasuje a je to dost drahe na to, aby som vyskusala a zahodila.. ak by som uvazovala, tak pri prvom, nech mi ostane pre druhe.. ale teraz uz nie.
@maxara dohodli sme sa s jedným dobrým kolegom môjho muža,že v prípade potreby malého rád a ochotne postráži...takže v tomto smere som pokojnejšia...
@ivetka1981 super, tak aspon niekto, vidis 😉
babyyy ja som nadsena.. neviem ci poznate, alebo mate skusenosti, ale ja vrelo odporucam na truby a sklokeramicke dosky - priam nevycistitelne 😝 cistiaci prostriedok Denk Mit na truby a grily z DMky, stoji nejak 2,80e alebo tak nejak a je uzasny.. to co som sa snazila uz asi 10 krat zlikvidovat gril purom, tak teraz to mam fuc za hodinku posobenia a naslednymi tromi zotretiami 🙂 🙂 som spokofon
ja sa chystam prave pokukat a nejako potriedit vecicky este po priatelovi co nechat a tak a prat sa chystam az potom niekedy neskor, predsa len nechcem aby na to prach sadal a mam rada vonu cerstvo vyprateho a ozehleneho 🙂 takze asi az neskor no uvidim ci ma nezachvati panika 😉
Akurat som dojedla palacinky so slahackou, mala som na ne strasnu chut, to bude krpcek nadskakovat uz sa tesim ako ma "dokopcuje" z tej energie 😀
Baby potrebujem surne poradit, nastupujem 18. marca na matersku a predtym som si chcela vycerpat dovolenku za rok 2012, ale v robote mi ju nechcu dat pred materskou lebo realne este nebudem mat odpracovanych 60 dni...
ako to mate vy s dovolenkou a jej cerpanim??????????????????
neviem ci ste zaregistrovali ale v Sama doma je tento tyzden cely o neonatologii a predcasnych porodoch a take ak by vas to zaujimalo ja to mam ako kulisu celkom zaujimave aj ked trosku vseobecne rozprava, ale zatial som pri 1.casti, dam vediet ak nieco zaujimave bude 😉
@vajanika27 no tak moj zamestananec mi ji taky s nejvetsi pravdepodobnosti neda.....a popravde receno asi nemam ani silu hadat se s ni.....a jeste vubec uvidim, ze ci ma dovolenou co jsem si nevycerpala za lonsky rok, chtela mi ji dat po novem roce, je to nejakych 10dni celkem dost, tak sjem zveava cimi to proplati, alebo mi je da....ale asi bude aj tak delat problemy,kdyz ani ani neni schopna poslat listek na penize ona a musim si to posialt sama

@maxara to ma bolí skôr spodok bruška ,po jeho stranách..je to taká bolesť akoby mi šlo malé vypadnúť a strašne to pichá..či sedím,alebo chodím...aj magnézium som si dala,resp.si ho dávam dlhšie,ale ako vravím,je to taká chvílková úľava...