Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@vajanika27 no, tak toto caka aj mna. Som zvedava co mi povedia fesandy na mzdovom 😀 . Pockam si do februara a potom sa spytam, ked sa nieco mudre dozviem, tak ti dam vediet. Dost sme ich vytocili vcera, nebudem drazdit hada s bosou nohou 😀
@huterika Takze kocik mame uz vytipovany, a uz sa ho chystame aj objednat si vo farbe aku chceme, BabyLux, ma niektora z vas skusenosti, majitel obchodu z vlastnej skusenosti odporucal, dost velky, i ked na take ked som este necakala babo tak som pozerala ze fuj, ale teraz rozmyslam tak aby malickej v nom bolo tip top, vyskovo nastavitelna prehadzovacia rukovät, 5 bodove bezpecnostne pasy, ma velke kolesa nafukovacie. co si myslim, ze je plus v zime a na sneh, lepsie nez male a umele.. a tak dufam ze to nie je zly vyber,, a co sa tyka monitoru dychu,tak ani nemam este potuchy ze aky, ale mozte poradit ....
@strihalka ty si šikovná, aj ja budem musieť ten náš monitor poskúšať- a kto bol skúšajúci?
@maxara ja taktiež čakám, kým nám koncom januára do spálne prídu namontovať vstav.skriňu - 2 komody mi zostanú pre malého - a potom začínam prať vecičky.....ja som si ten sprej na rúry kúpila 2x - výborný je 🙂
tak a kočík sme už objednali, teraz už len mesiačik počkať, kým dorazí 🙂)
@tetapetra no asi si to budem musiet este niekde zistit ako to vlastne je...
zasa ste popisali toho a to som tu pol dna nebola 😀
Idem sa pochvalit, dokupila som si vybavu do porodnice asi aj komplet uz a nechala som v lekarni 33 e 😕 Mam uz aj prasok na pranie tekuty Dref a tak mozem vo velkom rozbehnut dokoncovanie. Este som aj v DMku pokupila take ze manikura, kremik na tvar, dokonca aj sadu lyzicik 😀 😀 lebo niekde som tu narazila na to, ze malemu treba davat kvapky furt a tak bude mat svoje plastove origos babylove 😉
A v pondelok idem pre sedacku, mala som ist uz zajtra, ale tej mamicke to nevyhovovalo, takze presuva sa.
U nas prave zacalo snezit, tak mozno sa rano zobudime do bieleho 😵
@ivetka1981 mna od vcera boli panvove dno 😕 nie je to nic hrozne, ale ked chodim, tak to citim. uz aj predtym som chodila tak divno koli krizom, kym som sa rozhybala a teraz este viac drobcim koli hentomu. neviem, ci to koli tomu, ze som trochu cvicila na zadok pri umyvani zubov 😀 ale podla mna asi skorej nie, lebo to som zvykla robit aj predtym a nic taketo nebolo z toho. Skorej uz krpec nabera na vahe. Citite to aj niektora taketo nieco?Ked stojim, tak nic 😕
@vajanika27 z pravneho hladiska ma zamestnavatel pravdu. Ale z ludskeho by ti ju kludne mohol dat, nic by sa mu nestalo 😉 nie je to take striktne, ze jednoducho NESMIES, lebo si neodpracovala....len nemas narok 😒
Baby a poradte dobru znacku kozmetiky pre malicku ked sa narodi........
@maxara ja prave balim igelitku do porodnice 😀 a spisujem zoznam, nech viem, co mam doma.
Na tu trubu super ze si napisala, skoda ze som necitala skorej, akurat som tam dnes bola. Ja mam len daky suvix z lidlu, a veru mi to nic neucinkuje...a to mm ked pecie kura, tak konec 😀 taku mam trubu zasratu, ze to ani neriesim. Takze skusim kupit. Ja mam na varnu dosku tej znacky a som spokojna s tym.
@denaalubos toto teda neber ako overenu radu, kedze som neskusala v praxi, ale ja som dnes kupila v lekarni cisty prirodny olivovy olej, mydielko Bubchen s harmancekom a v DM Hipp sanet detsky krem na tvar 🙂
Mamicky, co vy na to, staci?
Este som trzala v ruke Weleda s nechtikom vselico..napr. kremovy kupel nepenivy ma zaujal, ale som si povedala, ze nabuduce 😀
Ja mam doma prirodne olivove mydlo a kedze na seba pouzivam Saloos a som spokojna a maju aj babatkovsku sadu, tak co pojde, vyriesim od nich 🙂 (a hlavne to mozem mat kedy chcem, kedze manzel ma obchod hned vedla obchodu, kde to predavaju 🙂).
@ancovicka30 no mne sa o krcku dr vobec nezmienuje, takze beriem to tak, ze je v poriadku vsetko ako ma, ale ty mas triadne popisany ten tvoj 😉 Sa mi paci, ze ta tak informuje lekar...
@urma ja budem mat takisto cisty prirodny olivovy olej a detske mydielko. Extra krémik na tvár kupovať nebudem, olivový olej je super. Krémik potom až na zimu a mám odskúšaný tento: http://www.jvnatur.sk/pletovy-krem-sensitive-bi... , používam ho aj ja 🙂
kočky možno priblblá otázka ale detské oblečko periete len v prášku - mám tekutý Lovelu, alebo aj nejakú aviváž pre detičky pridávate?
@urma no ja som mala pre Ninku kupenu sebamed kozmetiku, baby ju chvalili, ale my sme mali vyrazky, dokonca aj ja.. 😒 navyse, kupila som olejcek a telovy sampon (aj na vlasky) a potom ma vsetci okolo sprdli, ze olejcek vysusuje a na telo mam pouzivat obycajne detske mydlo 😒 vraj ak ma dieta suchsiu pokozku, tak potom telove mliecko. No tak ja som dokupila detske mydlo, najprv teda ten sebamed a potom som kupila bubchen, kvoli tym vyrazkam. A kedze suche sme nemali nic, tak olejcek este mam, mliecko sme sice neskor dostali k zapisu od kamosky, aj samponik a neviem co vsetko.. ale teda pouzivame doteraz len mydlo bubchen, sampon bubchen harmancekovy, kedze Nina ma od narodenia dlhe vlasky a OBCAS malokedy ju natriem mlieckom, hlavne napr na dovci pri mori ked sme boli alebo po nejakom bazene.
Teraz planujem kupit pre krpcek tiez len mydlo, zbytok mam, teda aj sampon a mlieko. A krem na tvar tiez len na zimu.
Jaj a na prdel mam nam sa osvedcil sudokrem, na ten nedam dopustit a mm tiez nie 😅 aj jemu uz pomohol. A ked sa nam vytvorili take akoby suche flaky, tak na to jednoznacne zas holtov krem. 🙂 smrdi jak kolaje, ale je super.
@ava11 uff, no pokusim sa.. teda ak sedi stale tam, kde aj sedela, tak.. Vojdes do budovy polikliniky. Tj zhora prvy vchod. Druhy je nemocnica. Ako vojdes, tak pred sebou uvidis taku halu, su tam po oboch stranach lekarne a po pravej strane bufet. Pojdes rovno cez tu halu, za sklenene dvere, tam je cakaren velka na RTG a take somariny. Prejdes az uplne nakoniec, ku oknam a na tj chodbe, na ktor sa vlastne napojis, odbocis dolava. Pojdes az uuuuplne nakoniec a po pravej strane su take sklenene polorozpadnute dvere a za nimi take sklenene polorozpadnute schodisko. Vyjdes tusim na prve a rovno do chodby. Tam kde ma napisane na dverach to, co ti hned udrie do oci, ze ano, dobre som (tusim profylakticka priprava alebo take cosi ), tak to je telocvicna 😀 tam nechod. Normalne vojdi za dvojkridlove drevene dvere do chodby (vacsina sa zasekne totiz na tej chodbicke pri schodisku pred tou telocvicnou) a tam su take lavice na sedenie a tam to je. Je tam aj wecko, a je to priserne wecko.. ak vydrzis, nepouzi 😝
@vajanika27 ja som na to rovnako...tiež mi ju nechce dať pred materskou vyčerpať...
@strihalka mňa glukóza prehnala 🙄 ...ináč ako si vyskúšala ten monitor?ja som tiež skúšala na sucho, ale žeby ten alarm reval nemôžem povedať...
@urma aký druh kozmetiky si kupovala pre drobca?
@urma no ved prave, vobec nemam chut chodit este mesiac do roboty, ked uz by som mohla byt doma 🙂
@adik109 ja som Robkovi prala v Lovele, ale aviváž som nedávala, mal dosť citlivú pokožku (bol troška atopický), aviváž jedine na veci, ktoré neprichádzajú do priameho kontaktu s pokožkou (svetríky, overalík, bundička,...). Dlho trvalo, kým som mu začala prať v tom istom prášku ako nám doma ostatným. Ale každé dieťa je iné, niektorým nevadí ani taký silný prášok ako Ariel či Persil, no u nás bol problém, takže radšej budem opatrná aj teraz.
@maxara sudocrem mam uz aj ja, ten stredny a este nieco co je na zapareniny a zaroven na bradavky, daka mast v tube z lekarne. Ten olejcek uvidime, ci budem pouzivat alebo radsej krem resp. dokupim mliecko, podla pokozky. Preto som aj vzala pre istotu Hipp krem na tvar a telo, nieco s nim uz pomazem 😀 A s tym olivovym si budem asi mazat brucho, alebo hradzu...uz mi dochadza Hipp na strie a ja som suchotina, mozem sa olejovat cela okrem hlavy 😀 a ksichtu 😎
Inak olivový olej som používala pri dcére a aj v pôrodke ho vtedy odporúčali, a pri Robkovi (po 10 rokoch) zrazu zmenili názor, že olivák ee, vraj sú lepšie telové mlieka. Tak sme najprv skúšali Niveu sensitive, potom Sebamed a keď sa Robko vyhádzal, tak sme používali Atoderm od Biodermy, ten mu naozaj pomohol. Na Bubchen som od iných mamín tiež počula len dobré. A sudocrem na ritulku je absolútne naj, potom ešte rybacia masť sa dá, ale tá smrdí a zle sa perie.
@atreyu z kazdeho rosku trosku 😀 Ja som vlastne nabehla do lekarne a co mi dali, to som vzala, akurat tak na velkost sa pytala, vacsi, mensi, stredny ...? Predsalen vedia lepsie, ako ja, co mamicky kupuju...ale ako citam baby a ich reakcie, tak som celkom k veci nakupila 😉 Az na krem na tvar, ten mi tu nikto neodobril 😀 ze az na zimu, lenze ked budem natierat telicko olejom tak mi prislo blbe aj tvar mastit. Ja to beriem podla seba 😅
ozaj a este ma prave napadol puder, to sa uz nepraktizuje? 😀
@urma púder som nepoužívala vôbec, to už moc nefrčí 😉 no možno ma tu niekto vyvedie z omylu
@vajanika27 no pri najhorsom ked nie su ustretovi, tak mas narok na 1/12. rocnej za kazdych 21 odprac. dni. To ti da asi 3,5 dna tohtorocnej dovolenky. A minulorocnu uz nemas?
ahojte ,tak ja som sa konečne dozvedela že čakáme chlapca 🙂 tak soda aj čínsky kalendár sklamali , a môžeme meno vyberať čo absolútne neviem ...pre dievča sme mali hmm... a mala by som byť teraz 27týždni a podla 4D je velký ako 29týž...tak možno bude už 4.4 termín 😎
a vecičky začínam prať tiež ,periem v lovele tá sa mne osvedčila a aviváže troška senzitívnej pre bábetka...... 😉
a baby mali ste niekto zvýšené leukocyty?...čo to znamená doktor my nepovedal viac len že si zopakujeme krvný obraz o mesiac a ak pojdu hore tak na hematologiu.....

a monitor dechu cez bazar odskusany a rve jak pavian, takze me pro me 2veci dulezite: funguje a pokud bude treba, tak me i vzbudi!!!