Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@bambulka1010
@strihalka aj ja ju mam,taku bledo-zltu este po malom,takze novu kupovat nebudem.A je fakt,ze je stale rovnaka,nerobia sa ziadne zmolky,ani nic 😉 Ale treba si dat pozor pri kupovani,aby mala aj na stitku napisane vyrobene v Spanielsku,lebo cinskych falzifikatov je velmi vela 😒
@maxara @strihalka @ava11 presne tak to vidim aj ja, ze ak sa budes dopredu prilis pripravovat na dokrmovanie tak mas velku sancu ze skoncite dost rychlo na UM...ono urcite pride situacia, ze dieta bude revat a ty budes mat pocit, ze mu uz nic netecie, no a vtedy to bud ustojis a produkcia mm sa prisposobi vyssim poziadavkam, alebo das UM a uz sa toho mozno nikdy nezbavis...jasne, ze uznavam, ze niekedy sa inak neda, ale niekedy aj da... uz to jedno balenie UM a flasku kupi manzel za pol hodky v hocktorom obchode keby bolo treba...odsavacka je drahsia vec, to je jasne, takze vyhliadnut je dobre, ale prave kvoli nakladom by som to zbytocne dopredu nekupovala (hlavne elektricku, ktora je uz fakt dost draha) ...
@strihalka veru tak, deku mi urcite porebujeme viac ako fusak 😀 Ja uz dlhsie obzeram po nete decky, ale chcem to kupit v normalnom obchode, nech si to mozem omackat 😉 Kaslat uz na tie peniaze, len nech mi nepride postou daky suvix...radsej takto.
Alebo napisem kolegyni do spanielska ? hehe
@ancovicka30 presne, chcem byt na MM co nejcie a co to jen pujde a je mi ajsne ze nez radeji slyset destky plac tak spusta zen radeji zadela mleko,ale da se aj laktacni krizi pomoci, aby rychle odesla...v dnesni dobe, kdy laktacni poradkyne je skoro vsude dostupna
@strihalka Určite áno. Fakt je super. A bývajú 2 rozmery, ale ja mám ten menší, aj predavačka mi povedala, že najčastejšie berú takú, lebo ten väčší rozmer čo je, že to je veľká moc. A že tá menšia do kočíka stačí. Fakt je super. Môžem len doporučiť 🙂
@amanda683 No veď presne, treba si dať na to pozor. Ja som všetko pokontrolovala 🙂
@nana80 @danka.chomka @dennkaa @urma @bambulka1010 @denaalubos @janci27 @strihalka @atreyu @ efci @pimpilla @maxara @andrejka1974 @darinkazv @ava11 @baranovadanka @teleranka @beronsche @ivanazv @lias @giapetko @janka273 @elfka.elfka
Dala som vás sem viaceré aj tie co ste dlhsie neprispeli, lebo chcem vediet ako ste na tom 🙂
Ahojte dievčatá....vidím, že už vačšina z Vás má toho už veľa nakúpené....ja som dnes začala hladať na nete, lebo som sa vystresovala vaśimi príspevkami....joj je toho strašne moc. Je eśte niektorá z vás taká, čo nemá skoro nič? Iba nejaké drobnosti?
Ja som dnes začala, riešiť plienky, ale nechcem jednorázovky, tak ćitam, ćitam strašne moc o latkových...a prvú plienku som aj objednala 🙂 s bambusovou vložkou ( asi sa vydám týmto smerom ) len sú strasne drahé, tak skúšam aj v bazáriku.
Potom som zaćala riešiť šatky na nosenie, lebo kočik je mužova parketa 🙂
všetky tieto témy sú strašná veda a neviem si vôbec vybrať z toľkých možností.
Ako ste na tom vy?
ahojte mamule
vidím, že riešite odsávačky, fľašky, monitory dychu
tak ja odsávačku mám po Robkovi, elektrickú Avent, bola drahá, ale neľutujem, teraz ju má požičanú suseda, mne pomohla v pôrodnici a v začiatkoch, keď som mala moc mliečka a zásobovala som celé novorodencké oddelenie 😉 , potom sa to ustálilo podľa potreby drobčeka a viac som ju nepoužila, je to fakt super vec, lebo keď som sa pokúšala odstriekať rukou, tak to šlo ťažko a bolelo to, odsávačkou to bola pohodka
fľašku som nepotrebovala ani pre jedno dieťa, obaja sa mi naučili piť rovno z pohárika keď mali pol roka, Robko dokonca pil priamo z hrdla plastovej fľaše Lucku 🙂 navyše pri odsávačke boli fľašky na odkladanie odsatého mlieka, ale sú nepoužité
monitor dychu by som rada, mám doma vysielačky, čo je v rodinnom dome super vec, keď drobček spí na inom poschodí ako sú práve rodičia, keby ten monitor dychu požičala poisťovňa, tak neváham, ak budem riešiť, tak určite ten na plienočku, lebo malého plánujem dávať spinkať na dvor v kočíku
@peka13 ahoj, ja som do dneska do obedu nemala absolutne nic nakupene, lebo neviem este ci to bude on alebo ona 🙂 A tiez som sa tu vystresovala že som asi jedina co nic nema....taksom sa vybrala do mesta a kupila som aspon nejaku drogeriu, ako preb.podlozky ušatka, zvlhcene obrusky a pod. Tiež riešim tie latkove plienky, obzeram ich, ale je to strasne drahe...a je ich velke mnozstvo, a kym som sa ako-tak vysomarila co su vkladacky, kapsy a pod mi trvalo 2 tyzdne 😀 Tak som sa rozhodla, že kupim iba tie PUL nohavicky (vrchne) a normalne latkove stvorcove plienky budem davat do toho. Na striedacky s jednorazovkymi samozrojme.
@bambulka1010 spanielksa deka z kamenneho obchodu ci net??? Ak net poprosim link 🙂 A prosim ta aky rozmer je vhodny do kocika???
@urma podla mna je na tej deke najdolezitejsie, ze sa nechlpi, to znamena, ze ked aj mimco by si nejako v spanku dalo tuto deku na hlavu, tvar, nehrozi riziko zadusenia tymi chlpami ako sme zvyknuti z beznej deky. Tot moj nazor. Na ostatnych dekach sa robia take tie zmolky a to je nebezpecne.
@ivanazv presne to bol aj moj problem...tych plienok je strasne moc...ale tie PUL su najlepsia altrnativa. Mozes tam napchat aku chces vlozku...tak som sa aj ja pre ne rozhodla. Uz som si aj s Jendou mamickou pisala,co si bambusove vlozky sije sama a este na ne da taky super aksamitovy povrch, aby bolo na ritku hladucke...velmi sa mi to zapacilo, ze staci par tych vrchnych nohaviciek a vymienas len vkladacky vnutri...joj som rada, ze nie som sama co nic nema...prvu plienku co som kupila, vypada super, este mi ma len prist, ale je zlata....vypadá ako ritka osičky, taká pruzkovaná cierno žltá....premyslam nad tým hlavne preto, lebov lete bude mat mala 4-5 mesiacov a asi bude teplo a na zahrade si neviem predstavit ze by sa parila v jednorazovych plienkach...no ale nemam skusenosti, tak uvidim, ci neprejdem na bezplienkovu metodu 🙂
@peka13 ja tiež veľmi uvažujem nad látkovkami. Zrovna dnes som vypisovala do tej plienkovej diskusie, no mám čo študovať 😉 Šatku som si kúpila tiež, ale ešte nemám nacvičené to zaväzovanie. Chcem kombinovať prechádzky v šatke s kočíkom, uvidím ako mi to pôjde. Predtým som mala babyvak, ale nosila som ho iba po dome (bolo to na zimu), ale bola to super vecička na ukľudnenie. 🙂
Vecičky už mám pokúpené, oprané aj ožehlené, pre kočík ideme cez víkend, postieľku sme skladali tento víkend, ale ešte nemám do nej matrac a hniezdo (to si ušijem podľa seba, materiál mám už nakúpený).
Kozmetiku mám vybavenú raz-dva, budem kupovať len sudocrem, mydlo , olivový olej + jednorázovky do pôrodnice.
Elektroniku typu monitor, vysielačky, odsávačky a spol. ja nekupujem, takže to mám tiež už poriešené 😀
@peka13 ahoj 😉 ja uz mam latkovu vybavu nakupenu, ak ti nieco nie je jasne pytaj sa 😉 mna to strasne oslovilo a najma sa mi to velmi paci cela ta myslienka, akurat muz uz zvazuje ze mi stopne pristup na net aby sme nezbankrotovali (srandujem) 🙂 podarilo sa mi nasyslit velmi slusnu vybavu za dobru cenu takze som spokojna. Satku mam Hoppedizku-pevnu, je fajn nosila som v nej synovca, velmi sa tesim ako sa budeme nosit od prveho dna. 🙂 nosic mam manducu tiez uzasny pomocnik, najlepsi na svete, len klik klik a ides 😎 Svagrine som kupila liliputtiho, je cenovo vyhodnejsi a ucel plni. najlepsie je vsak vyskusat co ti vyhovuje na postavu. oblecenie mam od svagriny, postielku ideme kupit len teraz, aj tak bude nejaky cas len na pradu kedze maly bude spat so mnou v posteli. mame novu akurat komodu z ikey na maleho veci- nie je detsky motiv ale taky co sa nam hodi do spalne a bude mat dlhodobe vyuzitie za super cenu 🙂
Ja vybavu velmi neriesim ani nemienim, len nevyhnutnosti...momentalne intenzivne riesim porod, nasla som si licencovanu samostatnu porodnu asistentku, ktora sa o mna stara a bude sa starat do konca tehu, tiez pojde so mnou k porodu- uzasna zena, uzasna skusenost, ked si to porovnam s klasickou poradnou u gyndosa. Vie mi vyhmatat miminko, kde ma nozky, ritku chrbat, nasla dokonca krcnu ryhu a podla toho urcila polohu hlavicky, popocuva ozvy, pozrie ci vyska maternica aj velkost maleho zodpoveda stadiu tehotenstva a to vsetko holymi rukami. Je to krasny zazitok. Aj vztah s nou je uplne iny ako s lekarom. V sobotu sa konala beseda, ktoru som pomahala organizovat so samostatnymi porodnymi asistentkami zeny boli ocarene kolko sa toho noveho dozvedeli, ake maju alternativy v starostlivosti, tak som sa tesila ze to vyslo. Je uzasne ze aj na SR sme objavili porodne asistentky, ktore maju uzasne skusenosti, vedomosti o zdravom pristupe k tehotenstvu a porodu a vedia byt naozaj uzasne napomocne a su ochotne sa o zeny starat.
dufam ze brusko pocuva a vsetko vam ide ako si zelas 😉
@peka13 ja uz mam tiez takmer vsetko poobjednavane, z tych velkych veci mi uz chyba len vanicka. A to ci budem este chciet ohrievacku na flase prip. fusak do kocika, to budem riesit az neskor.
Satku nemam, na nosenie mame tu klokanku Babybjorn, ja sa mimco nechystam nosit tak, ze doma, ja to potrebujem hlavne na cestovanie lietadlom a potom ked uz si mimco drzi hlavku tak je to pre neho zazitok ked ho otocis smerom "do sveta" 🙂 A ked bude tiez velmi antikocikovy (ako moj prvy), tak zajst s nim v tom k doktorovi a tak...
@denaalubos snuza halo začne najprv jemne vibrovať a až potom, keď by sa neobnovilo dýchanie, začne pípať. kdežto snuza go začne hneď pípať. ževraj časový interval na začatie pípania je ten istý, len halo ešte predtým zavibruje. ja sa preto chystám kúpiť respisense. lebo je taký istý, ako snuza halo. len lacnejší. nanny by som nechcela ani zadarmo 😝
dievčence všetkým Vám tehotným držím palce,aby sa Vám narodili krásne detičky a hlavne zdravé to je to najdôležitejšie...nám sa 11 apríla 2011 o 11.50 narodil krásny chlapček Alex Marko,dnes má 9 mesiacov a je to náš anjelik,doma máme 20 r.dcéru Petru a 22r.syna Roberta tak si ho nesmierne užívame...dávajte si na seba pozor a hlavne na toho človiečika pod srdiečkom,ja som dávala maximálny ale aj tak sa mi podarilo 2 dni po Vianociach padnúť doma na brucho ale na šťastie všetko dobre dopadlo a malinký je zdravý...a vy ktoré už máte doma detičky,prajem Vám len samú radosť z nich a nech Vás všetko zlé obchádza..🙂
@urma hej, ale ked chces niekoho zadusit vankusom tak mu ten vankus musis aj pritlacit, aby nemohol dychat 😀 Podla mna to je bezpecnejsie, lebo tym ako dycha nema co vdychnut ked su tam nie tie zmolky, to je ako ked sa prikryje perinou, sice obmedzene mnozstvo kyslika, ale ziadne patoky navyse 🙂

@baranovadanka a aku mas poistovnu a kde sa na to treba informovat,aby mi ho pozicali???