icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
23. jan 2012

@pimpilla urcite konstrukci odfot, ja jich mam par vyhlidnutych, ale aj tak se bojim:-d

dandelion18
23. jan 2012

@strihalka my maľovať budeme, ale len preto, že je to ozaj nutné a keď už bude malá na svete, tak nehrozí. inak neviem, ja som počula inú variantu a to takú, že manimálne 3 mesiace pred pôrodom by sa nemalo maľovať, nie naopak - asi kvôli výparom, neviem..takže ak maľovať nepotrebuješ, nemaľuj 😉

pimpilla
23. jan 2012

tu pridávam tu konštrukciu, ale viem že sú aj také že nemajú to dno, či ten podstavec, toto je aj zároven na sušenie osúšky trebárs 😉

pimpilla
23. jan 2012

už mám doma aj poskladanú prebalovaciu komodu...takže od zajtra možem vo velkom prať, doteraz som nechcela , lebo by som to nevedela kam skladat 😉

strihalka
23. jan 2012

@dandelion18 no ma se malovat nejpozdeji tri,a by ty vypar se stihli vypudit 😀, svete vyznej se v tom

strihalka
23. jan 2012

nojinak svete vyznejte se v tech deckach, teda v tech naplnich do nich 😀
moje ma rozmery 68x 74 😀 a to nepocitam ten zakulaceny roh😀takze idem hledat ci taketo rozmey se daji sehant......
jiank jsem taku chut na rajcinovy salat dostala s cibuli, tak uz se cpu😀

urma
23. jan 2012

@strihalka ja som kupila takuto 🙂 je vraj do 1 roku, takze je fajn priestranna. Tiez som mala fobiu z tych drziakov rurkovitych a toto je taky kompromis, ani nie celkom na odpal krizov...dufam...ani nie zas mega pohodlne kupanie v stoji. Ale paci sa mi na nej najviac ten vypust 😉 lebo ako isto viete, byvam furt sama doma, takze aby som sa nemusela este aj s vodou nadrapovat a kyblovat vanicku niekde v kuchyni na stole...
http://shop.babetkovo.sk/index.php/detska-hygie...

strihalka
23. jan 2012

@urma toto je super, jen mym mae rohovou vanu....takze kdyby byla nejaka varianta na rohovou vanu, tak jdu do toho hend

pimpilla
23. jan 2012

@urma no takúto sa aj ja chystám kupit na tu moju konštrukciu, tiež hlavne kvoli tej zátke, tá je fakt super 🙂

darinkazv
23. jan 2012

ahojte ženušky, riešite kúpanie? ja sa tiež vytešujem, lebo som si konečne zajednala tú špeciálnu vaničku na ten pult, čo ide drahý vyrobiť. čo som sem aj fotku hádzala, že ako bude vyzerať 🙂 ešte aj tú prebaľovaciu podložku som za dobrú cenu novú zohnala, tak som happy 🙂 aj s materiálom a vaničkou a podložkou nás to dokopy vyjde cca 25eur. 🙂 sa neviem dočkať, kedy to zbúchame 😀

dennkaa
23. jan 2012

@belissima85 ahoj. Ja som uz par veci objednala z bazarika MK a som velmi spokojna. Zo zaciatku som mala obavy, ale povedala som si, ze vyskusam a vecicky su fakt krasne. Je to len na Tebe ako sa rozhodnes ;)

darinkazv
23. jan 2012

@strihalka my ideme maľovať detskú izbu celú na ružovo, v obývačke jednu stenu premaľovať, čo je fľakatá od umývania, čo malá zacapkala kadečím a tiež kuchyňu musíme komplet premaľovať 🙂 ale až v marci. nech to dobre schne 🙂

urma
23. jan 2012

@strihalka tak to na rohovu je fakt pruser...to som este nevidela. Skoda, lebo pises, ze mate malu kupelku, toto je na to ako stvorene 😀 Aj my mame podla mna malu...a to este tam ma ist sprchovy kut v buducnosti....teraz nam len rurka zo zeme trci 🙂 To by som uz ale nemala kde dat susiak s pradlom, teraz ako tak moze byt aj rozprestrety v kupelni a nezavadzia umyvadlu ani pracke. A ked bude mimco, to budeme mat susiak asi permanentne roztiahnuty 😀

urma
23. jan 2012

@dennkaa ja som tiez prvykrat v zivote nieco z bazarika kupovala tuna na MK a s velkymi obavami, hlavne ked som si pre to nesla osobne.Ale zacinala som s takymi vecami v hodnote 1 E 😀 a kedze som narazila na slusne mamicky, osmelila som sa a posledne som kupila takto za 45 E. Ale je to fakt cele postavene na dovere, navyse ked to neposielaju ani doporucene. Tam mozu oklamat 3 strany...predavajuci, posta aj kupujuci 😒

janka273
23. jan 2012

@strihalka ja mám po Tami klasic.žltú vaničku, ktorú sme položili na stoličky z jednej a z druhej strany, kúpeľňu máme veľkú 3,5x4m,- /priestorovo sa nám zmestilo/.... ak bola väčšia kúpali sme ju v rohov. vani, a teraz v sprch.kúte. Pult máme tiež dlhý - v ktorom je umývadlo, a vedľa mi vojde ešte podložka na prebaľovanie - 80cm, a krabička na mastičky, ...do tej malej vaničky sme vkladali takúto špongiu http://shop.babetkovo.sk/index.php/detska-hygie... - keďže sme do kúpeľa pridávali Oilatum / na premastenie kože/ a všetko plastové sa šmýkalo - toto bolo super, akurát po kúpaní si to musela vyžmýkať a nechať osušiť, mali sme dve - tak sme ich striedali, dá sa to aj oprať 🙂 🙂 🙂

efci
23. jan 2012

@pimpilla ja mam vybratu tu istu 🙂

dennkaa
23. jan 2012

Objednala som si dve nocne kosielky do porodky - jednu taku klasicku a jednu na kojenie.Malicky ma do porodky uz vsetko, pre mna uz len par veci a mozem sa pobalit 🙂

dennkaa
23. jan 2012

Pridavam aj foto

strihalka
23. jan 2012

@dennkaa ta fialkova je nadhernaaa, no ja proste miluju prouzky😀
ale obe jsou krasne

dennkaa
23. jan 2012

@strihalka ja mam zase velmi rada fialovu farbu ... len dufam, ze mi sadnu (snad nebudu moc malinke, ani moc velke, ale take akurat)

ava11
23. jan 2012

@dennkaa dik za tip, hneď som aj ja objednala 😀

denaalubos
23. jan 2012

Cavte babule dnes som tu cely den nebola, ani som este necitala o com dnes sa bavite, ale som cela bez seba, lebo sme boli s mm na nakupoch v Pandorfe a som pokupila malej, teplakovu supravu adidas, capacko-tenisky adidas,Ralph Lauren leginky a tricko nadherne...jaj tie vecicky by clovek kupoval a kupoval keby mal neobmedzene mnozstvo financii 😀 Jasne ze aj sebe sme dopriali ale to neni uz take zaujimave. A dalej nam ozaj prisla postielka a drahy sa snazi ju poskladat tak som zvedava co z toho vznikne 😵

salemi
23. jan 2012

Kočík dnes dorazil, vyskúšali sme ho, zbalili a odniesli svokrovcom. Nemá chybu (zatial), veľmi sa teším. Prišiel nám aj matrac do postielky. Teraz už len objednať látkové plienky.
Z gynek. zatial nevolali, tak snád sú výsledky ok. 🙂

denaalubos
23. jan 2012

pridavam foto 🙂

evaharg
23. jan 2012

Dievcata ja tak trochu "odveci" tejto zariadovacej temy, ale idem sa s Vami podelit....cez vikend som absolvovala kurz prvej pomoci zamerany na deti. Vdaka tomu mam pocit, ze zachranit zivot si nevyzaduje ziadne speci schopnosti....ze to zmaknem aj ja 😉 😀 Jasne ze dufam, ze doma alebo s mojimi blizkymi to nikdy nebudem potrebovat , zaroven mam vsak vacsi pocit istoty 🙂 Odporucam to absolvovat absolutne kazdemu!

giapetko
23. jan 2012

@dennkaa su krasne......kukla som aj ja stranku a nieco si asi aj objednam...dakujem za super typ..........

inak drahy prvy krat robi cokoladovy puding...takze som zvedava, ze ako to dopadne.... 😉 mozno si zajtra potom aj pochutim. 🙂

denaalubos
23. jan 2012

Postielka hotova, trosku to bola narocnejsie ale tak podarilo sa 🙂 Matrac a set do postielky este nedoruceny *...

teleranka
24. jan 2012

@maxara @pimpilla @elfka.elfka @andrejka1974 @darinkazv
a ostatne uz skusene maminky, chcem sa Vas opytat na otazku krmenia. Ked pojdem s miminkom napr. na dovolenku alebo hoc len do Blavy (4-5hodin cesty odo mna), pripad 1, ze kojit nebudem, ale budem bud mat odsate mliecko alebo budem prikrmovat umelym. Ako sa to robi? Aj moje vlastne materske musim po ceste nejako ohriat? ako? a co UM? oki, kupim si ten davkovac, dam do flasky mlieko, ale co s vodou? ako zistim, aku ma teplotu? vezmem do termosky prevarenu vodu, ale ako budem vediet, aka je spravna tepla voda? a ako dlho mozem mat ci uz materske mliecko alebo UM uz urobene v tom termoobale?
nejako sa mi nedalo v noci spat a premyslam aj nad tymito vecami...napriklad ja chodievam v zime casto do egypta. najprv mi treba ist autom do blavy, potom let tam az kym sa dostanem do hotela...trva to dost dlho. alebo aj keby som trebars spala v blave, stale mi ta cesta bude trvat apson 6hodin a kde to este taky let do USA napriklad. Preto ma zaujima, ako sa to riesi s mlieckom na cestach, jednak, kedby som mala vlastne odsate, ako ho zohrejem, a jednak, keby bolo umele, ze aky je pracovny postup.
Vopred dakujem za odpovede 🙂

dennkaa
24. jan 2012

Krasne dobre ranko, dievcata 🙂 Tak ja sa chystam a cochvila vyrazim z domu na tu hematologiu - som veeeelmi zvedava, co mi tam dnes povedia, ale snad to bude v pohode.
Mne sa v noci snivali strasne blbosti - behala som kdesi po Amazonke a hladala ani neviem co 🙂
@ava11 @giapetko som rada, ze som vas inspirovala - ja som si to povodne chcela nechat na februar, ale vcera som uz neodolala a hlavne ta fialova, bola v akcii za super cenu - no nekup to! 🙂 Ale ak pridu tento tyzden, tak si ich aj tak vyzdvihnem na buduci tyzden a to uz bude februar 😀 Este si musim pozhanat prezuvky do porodky a podprsenky ...

@ava11 dnes teda pred vchodom do Billly - ta zmenena bunda plati? Alebo sa este nieco zmenilo? U mna nic - budem mat ciernu bundu a modry sal 😉

Tak sa trielim poobliekat, nech dnes vsade pridem vcas 🙂

Vsetkym vam prajem pekny dnik.

ivanka.7
24. jan 2012

Dobre rano 🙂
Ja mam konecne dohodnutu predporodnu pripravu na Antolskej :D len mi pride smiesne, ze vsetky tie kurzy su doobeda, najneskorsi nekomercny kurz je v piatok 13,00 (zhodou okolnosti, na ten ma p. Jezikova objednala)... a co maminy, ktore normalne pracuju? :D Ja viem, ze je to sucast tehotenstva a tak, ale jeden zamestnavatel aby z toho zosalel - jeden polden v tyzdni priprava, dalsi polden v tyzdni vzdy nejaky lekar, do toho tazsie sa hybajuca zena, takze ked pride o hodinu neskor do prace, tak jej ani uz nikto nic nepovie :D U mna sa to da, ja si svoje porobim aj doma, ale co taka ucitelka napriklad? :D