Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
teda clovek si na chvili hajne, a zase ma cod elat aby to musel docitat 😀
ja bych tak nakupovala, jen ja nevim, co vsetko dojde u z anglicka a chcem se vyhnout ze toho budem mmit vela, mozna aj nejaky vypredaj spise bude:-d
Babulky jaky mate nazor, povezte, lebo ja mam fakt dilema s tim koupanim.....😀
dneska me napadlo, co to vyresit fakt primitivne a mit jen obycejnou vanicku a tu si polozit na zem v detskem ze budem koupat v sede na zadku a v vanicke jen take to latkove obycejne lehatko jak za komunistu??jaky na to mate nazor?
@strihalka možno ma tu niekto za to odsúdi, ale ja som baby tak do 4 mesiacov kúpala iba v umývadle 😀 . Vo vaničke mi to prišlo tak nejak komplikované, tam som ich začala kúpať až keď sa mi do toho umývadla už nezmestili.
Teraz máme rohovú vaňu, extra stojan s vaničkou kupovať nejdem, umývadlo to istí 😀
@strihalka ja planujem kupit len obycajnu vanicku a do nej nejake lehatko. Vanicku polozim na stol a hotovo, ziadne drahe zostavy so stojanmi nebudem kupovat.
Asi kupim toto lehatko:
http://www.mothercare.com/Mothercare-Foam-Bath-...
pripadne toto:
http://www.mothercare.com/Mothercare-Fabric-Bat...
@beronsche Ked mali body+pancusky, stiahla som pancusky trochu dole, rozopla na body 2-3 cvoky a prebalila. Ked mali overal, rozopla som "milión" cvočkov čo mali akože urýchliť odopínanie, prebalila a zase zapla tých milión cvočkov 😒 . A keď mali na sebe to body s pančuškami, tak to bolo na telo také tesnejšie a bolo nemej prekakaných vecí ako keď boli len v overale - tam to vybehlo raz dva 😉
No neviem ako tu bude teraz, takto na jar-leto som ešte bábo nemala....
Látkovky si dokupujem postupne, rôzne druhy a značky, uvidím čo nám sadne. Väčšina ešte trčí niekde na pošte. Ako základ mám klasické biele plienky + vrchné nohavičky. Tie sú vraj na začiatok ideálne, keď bábo kaká v jednom kuse, aby ti nebolo ľúto v kuse prať tie krajšie kúsky (ktoré navyše aj dlhšie schnú) 😀
@beronsche ja osobne preferujem overaly, a potom podla teploty na ne/pod ne este body/teplacky a pod. prislo mi to jednoduchsie pri prebalovani, ale aj dupacky ked sa otvaraju medzi nozkami s bodynom su fajn...tiez moc neuznavam ponozky v takom malom veku, jednak sa zarezavaju, jednak sa zosuchuju, radsej overal/dupacky/polodupky...
@urma podla mna sa netreba plasit s tym poctom oblecka, to ze sa niekolkokrat prekakavaju denne niektore babatka je sice mozne, ale rozhodne to nie je nejaka priemerna hodnota....mne sa tak ze uplne prekakal mozno raz v zivote, obcas nejaky minifliacik vybehol z plienky, ale to tiez nie denne (a to vies v krizovom pripade preprat narychlo v ruke a za par hodin to mas suche)...a slinky/drobne grcky zrejme budu caste, ale osobne som z takychto dovodov nezvykla v momente prezliekat (okrem nejakych vynimocnejsich prilezitosti)....u chlapcov su podla mna ale caste nehody pri prebalovani s cikanim, da sa to ale do istej miery vychytat tak, ze na pipika polozis vzdy latkovu plienku ked ma dole plienku a ked sa vycika, tak je velka sanca, ze to ta latkova zachyti a neocika si oblecko...
@strihalka podla mna sa ti nebude dobre kupat po sediacky na zemi...radsej by som si polozila tu vanicku na postel /komodu alebo tak...a to lehatko neviem ake myslis pravdupovediac...
vidim ze sa tu stale prebera pocet oblecka 😀 kupte si len zaklad a uvidite same ake bude vase babo a podla toho dokupite. ved ked prekaka, zaspini a co ja viem co vsetky bodinka, hodi sa to do pracky a medzitym moze mat overalik, alebo nieco ine, ved sa nekupuju len bodinka... len je praktickejsie mat ich viac... nasa prva dcerka kakala ako o zavod a zvykla sa prekakat a kamoskina dcerka raz za 5 dni a bez nehod, a my sme grcali sem tam, moj synovcek grca vkuse od 2 mesiacov aj slinta ako doga, je mokry po pupok stale 😀
Po dnesnom zatahu na postu mam o par veci viac - body, stvoro dupaciek, nahradna perinka a nahradne povlecenie, plus par latkovych plienok (take co skusim na latkovanie, ale ked nevyda, tak budu aj normalne pouzitelne 🙂). V pondelok si idem este par latkovych plienok a zavinovacku do sedacky, kocika a koncim s nakupmi oblecenia :D Potom uz len pult (alebo podlozku), vanicku objednat a kocik kupit + este matrac do postielky nejake nepremokave plachty 🙂 O ostatne nech sa postara nadsene pribuzenstvo, ja uz si potom len nachystam tasku do porodnice pre seba aj malu a hotovo :D
@lias no my mame umyvadlo naprd..☹, takze to nehrozi.....
@beronsche hej presne to latkove lehatko druhy link jsme mela na mysli
@ancovicka30 http://www.abc-baby.cz/danihel-detske-lehatko-l... asi taketo, fakt obyc, bo az ji to bude male tak uz s nidokazu manipulovat, alebo koupime neco ine.....ale nechcem zbytecne vyhazovat prasulky, to tvarovane umelohmotne nemusi males ednout a bude se citit nesva toto mi prijde take jednoduche..a co se tyce mista o te komode uvazujem, jen jeste nevime presne...
ja vim ze uz to tu resim az moc, ale ja fakt nevim jak tu malou pidizvlici budu koupat😀
Ha a jeste po dnesnem vylete v predeti....jaka zancka je lepsi?avent ci chicco?lahve od aventu se mi zdaji byt pekne, dudlicky od chicca primo krasne, tusim, ale ze ne kady dudel male sedne...ti co mate zksuensoti poradte😀, chystam se koupit max dve flase, malou a velkou a bduu dokupovat jen cumliky....jde to tak, ci ej to nesmysl?
@strihalka Ja mam kupene Lovi flase 🙂 jednu malu a jednu velku so sterilizijucim vrchnakom a tym to hasne 🙂 Mam ich za dobru cenu este z Expa, odvtedy su ulozene dakde v skrinke aj s tymi cumlikmi s pomalym prietokom. Viac by som dokupovala, len keby zle bolo s kojenim - a to budem riesit az po narodeni.
Porazí ma - závidím všetkým,ktorí spia 😠 😔
@andrejka1974
@strihalka
@urma
@srnqqa
@majuskapal
vcera hned po uhryzeni som volala na pohotovost, ze co mam robit, poslali ma na traumačku, kde mi ranu ošetrili a previazali. tetanovka sa v tehotenstve podavat nesmie. v pondelok idem na prevez a na infekcne. co sa tyka toho psa, tak ho skusim vypatrat, musim ho dostat aj s majitelom k veterinarovi. ani ma nenapadlo, ze az tak zlozito sa to riesi...
inak smutne na tom je to, ze zacinam mat strach zo psov. ruka boli jak hovado, snad sa to bude dobre hojit.
@strihalka ak budeš mať vaničku na zemi, bude sa ti zle kúpať Vikinka a teba bude bolieť chrbát....my sme pri TAmi vaničku postavili na 2 stoličky - z jednej strany vaničky 1 stolička a z druhej strany druhá stolička, ...aby to bolo pevnejšie pritisli sme ich k veľ.vani....keď sme dokúpali stoličky sme dali na miesto / boli určené, len na držanie vaničky/, a vodu sme z vaničky prevrátili cez vaňu - vyliali sme ju, opláchli a dali odtiecť do vane, po uschnutí sme ju uložili na tie stoličky.
Cavino 😉
Tak ja mam za sebou hroznuuuuu noc :( Najprv som si absolutne nevedela najst polohu na spanie, ked som sa ako-tak ulozila a zaspala, ozval sa hnusny mechur a palenie zahy. Potom som uz vobec nevedela spat ... mala som spanok v 15 minutovych intervaloch takmer v sede (teda este ma v noci tak strasne zaha nepalila - neviem co to malo znamenat). Bolo mi este aj brutal teplo, a to za ziadnych okolnosti v miestnosti, kde sa spi, nekurime - takze muzik musel este vetrat ... no des. Nevyspali sme sa ani jeden a od piatej som uz bola hladna ako vlk, len som musela vydrzat, nechcela som buntosit a zobudit svokrovcov ....
A to som este nespomenula kopance od nasho drobceka ... ale tak tie mi neprekazali.
Dnes hlasim poobede navrat do BA a potom noc vo vlastnej posteli, tak dufam, ze to bude lepsie (tusim si pojdeme lahnut uz o osmej).
Dobre ranko, ja dnes cakam svokrovcov ako kura na sopel 😅 maju sa prist hrat s Ninkou a asi mi to dobre padne 😅 Aj ked mm ma nechal drichmat do 9tej a este mi aj ranajky paradne urobil..
@janka273 no kraasa 😅 ale potom som aj citala, ze Tami bola papkac poriadny, tak mozno fakt preto. 😅 Ale teda osobne si myslim, ze drviva vacsina pripadov je sposobena nevhodnymi plienkami, proste treba vyskusat a ked nie, tak sa zmierit 🙄
@strihalka s flaskami ti opat neporadim.. ja som mala kupenu len taku ozajstnu obycku za dve e, ale kedze my sme mali s tym kojenim problem, tak som potom hladala, ze ake flasky a vyriesili to za mna svokrovci, ktori boli niekde zrovna v Brne a kupili mi tam Tommee Tippee antikolikovu, maju taky prso napodobnujuci dudlik (aj ked teda moje prso to nenapodobnuje 😀 ) a Ninka po nich hned chnapla, a zaroven mi ani prso neodmietala.. ale teda toto neviem ci flaskou alebo dietatom.. 😅
@janka273 😀 😀 tak to musela byt parada 🙂 akoze mna by asi porazilo.. ale tak presne ako tu niekto napisal, ze potom ked uvidim, ze mam doma maleho "presieraca", tak nie je problem vybehnut do tesca a kupit dva baliky tesco body..
no ja tiez viac flasiek nekupujem. Teda oni vtedy kupili dve preto, ze to tak vtedy predavali, ze po dve. A ja som potom dokupila este dve vacsie a jednu este vacsiu .. Ale teda vyuzivame tie tri vacsie, lebo pijeme mliecko doteraz, hore ma dve a v taske mam tretiu s nabojom, ked sa niekam chystame. Tie prve dve mam odlozene uz pre maleho, kupila som len nove dudle

@beronsche no tak si kup na bazari a daj si poslat, to nie? ja napr (teda nie, ked bola nina miminko, ale tak od tych 5 mesiacov) som niekedy dala na doma len bodynko a pancusky. Body som zapla na pancusky, aby ked lezala na bruchu alebo sa proste valala, sa jej nezosuchovali. Ale overaliky su tiez v pohode. Bodynko mozes pouzivat aj ako tielko, nakoiec su aj tielkove bodyna