Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Caute kocky, no ja som dnes taka nanic, normalne sa citim presne ako par mesiacov dozadu v prvom trimestry 😒 A este vcera som sa tesila, ako som sa nastartovala, ze kazdy den 3x po sebe sa mi podarilo dokopat sa von na "dlhu" prechadzku so psami 😎 Take rekordy hadzem, inak to bolo skorej raz za 3 dni v idealnom pocasi este k tomu...
A v noci som mala strasnu moru 😨 ze ma tyrala tucna zdravotna sestra v takom akoby dennom sanatoriu ci co to bolo, nie nemocnica 24 h. No a bola som tam na umelom oplodneni 😨 v celkovej narkoze, ale vnimala som to fyzicke ublizovanie na mojom nevladnom tele. Len po prebrati som si nebola ista, ci to neboli len halucinacie. Nikto iny tam nebol, len ja a ta sestricka a nemala som sa koho spytat. Este tam bol sofer niekde, ale to bol jej kamos 😠 Jacala som tam o pomoc len som mala strasne napuchnuty jazyk a nedalo sa mi z narkozy kricat. A pointa toho tyrania....ze ala SK...tej sestre uz padla a ja som to musela v ten den mat spravene koli postupnosti ukonov. Predomnou robili este jednu, co bola normalne v plane a k tej sa spravala OK. 🙄 Ja som bola uz nad plan 🤐
@sunday1 inak ja tiez uz dlhu dobu ciham manducu 🙂 ale je mi volako stale luto vyplaznut 90 E a to z bazaru. Nove som radsej ani moc nehladala 😅 Ale ked pises, ze na maderne 93, tak to uz len koli tomu riziku je jasne, ze radsej kupim tam. Len tak niekomu poslat prachy a cakat, co bude 🙄 no nemam na to chut priznam sa. Mna na tom nosicovani odradza to,ze neviem posudit, nakolko to vyuzijeme. Celkovo predstava rozvlakania maleho "len tak" po dome, ze pri vareni napr. ma moc nelaka, ale mozno sa mylim a zacne ma lakat, ked nastane realita 😀 Tiez som rozmyslala, ze von so psom ked pojdem a to ma hned mm sfukol, ze no urcite, a pes ta niekde potiahne a padnem na dieta 🙄 alebo sa potknem, kedze pod nohy asi nevidno 😅
Ahojte, dievcata 🙂
Krasny zmrznuty den, ze? A my stale doma, bo maly ma virozu 😝
Čaute kočky,
@urma môžme si ruky podať, aj ja som nanič - ale nie ako v prvom trimestri, to mi nič nebolo, no bolí ma brucho, do kelu, tak snáď sa len malá rozťahuje. ak ma to neprejde, tak padám domov.
@dandelion18 mna ani nie brucho, ale skorej zaludok. Este rano som sa normalne schuti najedla a isla varit polievku a take uplne az motacky na mna 🙄
@urma och, tak davaj diétu a snáď sa polepší 😉 a oddychuj 😉 ja som v práci, tak len ticho trpím a dúfam, že to nič nie je.
@sunday1 k manduce: my sme ju kupovali pred 3 rokmi, stala rovnako, teda to mozes brat ako investiciu, ktora nestraca na hodnote. manducu po pouzivani hocikedy dobre predas. my sme oslovili priamo pani z presova, www.nosime.sk a vytelefonovali sme s nou, ze ked vezmeme 3-4 manducy ci bude zlava a dostali sme krasnu zlavu, nechcem strielat kolko to bolo, ale velmi sme sa tesili, dostali sme k tomu aj tie ich byblegins po dva pary zadarmo... aj oni sa tesili, aj my sme boli stastne.. idealne by bolo, keby ste sa viacero spojili a vyskusali ten isty sposob... 😉
@dandelion18 a co aka dieta, ved tu mam stale 😀 No a ked je to tak, ako v prvom trimestry, tak hlad by mi len pohorsil, to ked mi takto bolo, pomohlo jedine nieco zajest 😉
A tebe nech to v robote rychlo fici, aby si nemusela trpiet...
no pozeram ze su dost drahy na www.nosime.sk... este som nasla toto, je tam jedna aj za 40 :
https://www.modrykonik.sk/bazar/satky-nosice-kl...
tak ahojte maminky dnes aj v Bratislave rano -15 stupnov isla som malu odviezt do skolky a co sa nestalo auto ani nesteklo a v takej zime elektrickou ked velmi chodit nemam nehrozi zavolala som svokre dosla autom pre nas odviezli sme malu do skolky aspon svokra vie kam bude chodit v aprili 🙂 🙂 🙂 manzel sa potesil ☹ ☹ ☹ skapala nam baterka poobede musime kupit novu 🙂 🙂 🙂 a to zajtra ideme mimo Bratislavy ha ha ha 🙂 🙂 poobede este idem malej objednat masku na karneval ona princeznicka nikdy nebude asi zajko alebo krtko ona nenavidi saticky akehokolvek druhu ☹ ☹ ☹
@andrejka1974 - gratulujem k baterke 😒 My sme toto riesili minuly rok, ale to bolo kvoli nevypnutym svetlam 😀 Nova stoji cca. 50e. Btw: mne sa viac pacia zajko ako princezna 😉
Ja rozmyslam nad manducou, len som si ju chcela najskor vyskusat - ale keby sa formovalo nejake hromadne objednavanie, tak dajte vediet, to by som sa asi aj pridala 😉
@urma Ja ju chcem hlavne na to, keď pôjdeme s manželom napr. nakupovať, tak je dosť veľký problém trepať sa s kočíkom, alebo na prechádzky po lese a pod. Po dome asi malú moc v nosiči nebudem navlačovať, pevne verím, že mi vydrží v lehátku a bude jej stačiť, keď ma bude vidieť 🙂 Možno som naivná... 😀 A inak ja sa nestíham diviť, keď vidím, že tu na bazáriku predávajú manducu za napr. 100 eur (teraz je tam jedna taká), veď to je viac ako v obchode 😖
@elfka.elfka Práve kvôli tým cenám sledujem ebay, pozerám len nepoužité kusy, možno sa podarí ušetriť a ak nie, tak to jednoducho objednám tu. Bolo by fajn, keby sme sa nazbierali a vybavili zľavu, ale neviem koľko by nás bolo, predsa je to dosť vysoká položka 😒 Vďaka za tip 😉
tak uz som si premiestnila vecicky do izbicky kde bude Rianka spinkat a zvlast na policku som si uz nachystala veci do porodnice pre malu som uz nachystala bodicko, 2 dupacky jedny mensie druhe vacsie pre istotu, bundicku, a oblecko na von jedno tensie a jedno teplejsie , capicky tensiu aj hrubsiu, rukavicky , ponosticky, plienky pampersky tie najmensie aj obycajne , kremik na zadocek,cumlik pre istotu par fotiek oblecenia pridavam a pre seba zatial len zupan a nocna kosela ostatne este dokupim 🙂 🙂 🙂
@elfka.elfka Ja musím kúpiť novú, môj drahý by to neprežil 😀 😀 😀
@jennyna @urma @carrie84 a všetky ostatné kočky, tak keby ste mali záujem, ja môžem obvolať tie e-shopy a zistiť zľavy, len mi treba dať vedieť, kto všetko má záujem. Však čím viac nás bude, tým väčšiu zľavu by mohli dať 😉
@sunday1 jasne, ale po lese nebudeme asi chodit hned, tak si vravim, ze to ma cas a kupim, ked vznikne realna potreba. Ale aj tak by som ju mala radsej doma 😀 aj ked zo zaciatku vyuzitu minimalne...este ma drzi to moje racio, ale ked budem mat slabu chvilku, alebo dobru cenu, tak startujem po nej 😎
Taaakze, ja sa rada pridam, ak by sa ti chcelo ist do suboju s e-shopmi. Ja som mizerny vyjednavac, uplne nepouzitelny priam
@elfka.elfka a ako sa Ti v nej nosilo?malinkej sa tam pacilo? vyuzila si ju dost? Ja uvazujem nad tym hlavne preto, ze moj syncek bol strasne rucickove dieta, nejako mi to nevadilo, kym ma neseklo v krizoch 🙂)
@urma AHoj Aj ja som uplne nanic, az teraz som vstala...vsetko ma boli...som strasne unavena, aj by som spala dalej keby mi nezazvonil budik a to som sla spat o 22,00 . Nechapem to...a tie bludy co sa mi snivaju maju velmi blizko k tym tvojim 🙂...no ale musim sa teraz pozbierat, lebo ....nic nestihnem dnes 🙂
@jennyna mali sme dva nosice, jeden klasicky - asi chicco, a nasledne manducu. ais je dobre ked si vyskusas aj nejaky iny nosic, lebo pochopis, ako z bezneho boli chrbat... manduca mi tak fajne sadla,nastavis si to presne na tvoju velkost, nejako rovnomerne sa rozlozi ta vaha dietata.... nosili sme ju na kazdy vylet ci turu, napriklad na orave 5 hodinova tura, mala polku prespala, citila sa tam perfektne. nosili sme aj v zime aj v lete, v chorvatsku sme s manducou presli cele krka vodopady. doma som to vyuzivala najma ak bola mala chora, to mrncala cely den, chcela byt na rukach a takto to bolo super aj pre mna. dalo sa aj varit aj vysavat proste vsetko.my mame ciernu variantu. manzel velmi rad nosil malu v manduce, nepride mu to take zenske ako niektore, kvoli nemu som brala ciernu, aby aj on rad nosil. najcastejsie som malu nosila v predu. takteiz ked som sama velncila psov / dvoch/ tak som radsej vzala manducu, mozes aj do lesa a rychlo menit trasu nie ako s kociarom....
obliekanie: najprv si zapnes okolo pasa vezmes dieta na ruky a zapnes vrch. sama zvladnes dat dieta aj do zadu aj na bok, vzdy som sedela na gauci pre istotu ked som si ju davala, ale nikdy sa mi nic nestalo zeby sa mi vysmykla ci co, to len moj pocit dvojitej istoty... myslim ze ked je dietatu horuco tak sa mu v tom nepaci, takze treba prisposobit oblecenie. asi 2x mi do manducy nechcela vliezt a to rovno na prednaske o nosicoch a potom este raz, inak nebol problem... ja som to neriesila ako negativny znak, ved dieta place aj ked ho davas do kociara niekedy a aj tak nezavrhnes kociar 😀 cena je poriadna, treba poprosit rodinu nech sa posklada, popripade dorpedu na vianoce a podobne... ja som dost opatrna, takze manducu sme pouzivali od 6teho mesiaca...
@beronsche Jej, super, teším sa 🙂 Priebežne neprihadzujem, lebo sa to tým celé predraží. Počkám si vždy na koniec a zadávam najvyššiu sumu, ktorú som ochotná dať. Tak je to lepšie, lebo aj tak systém nahodí len o 1 euro viac, ako je dovtedy najvyššia ponuka a nemôže sa stať, že cenu prestrelíš. To ma naučila @strihalka 😉
@beronsche to mas ako na aukciach beznych, usporiadatel ma niekolko uzivatelskych mien a sam dohadzuje na poslednu chvilu aby sa cena dostala tam kde chce on. zo zaciatku je nizka cena, aby bolo co najviac zaujemcov a potom si vyhecovana a nechas sa strhnut aj za cenu, ktoru si predtym nechcela dat... nehovorim ze vsetci takto funguju, ale toto je klasicky model
@elfka.elfka Toto som si všimla dnes aj ja, lebo jedna aukcia sa mi nezdala a asi 10x za sebou zvyšovala tá istá osoba, potom 2x za sebou ďalšia 😠
Dobre ranko-poledne 😀...dneska super den a zitra prijedou svokrovci, tak doufam, ze to probehne v lepsi nalade nez minule, jedine pozitivum je na tom to, ze vecer jdou na nejakou svoji oslavu, tak ze se sem prijedou jen ubytovat... 😀
no jen teda nevim, co varit zitra☹alebo aj dnes:-d
@elfka.elfka @sunday1 asi som zatial mala stastie, lebo som si nic take podozrive nevsimla... 🙂 Vacsinou boli tak 2-3 zaujencovia a nakoniec mi danu vec vyfukol niekto dalsi... 😀

Moji dnesni ranni buchtosi, Bruno nechcel dat dole mamkinu ciapku a Sara vyfasovala Bruniho staru mikinu, vonku -30stupnov, tak sme sa zlutovali 😀