Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
tak vecer eprichystana uz jen cekat na manzilka za donese chleba😀
jinak baby, ty ktere mate rady feta syt...objevili jsem uplne z elacny a mega dobry a super veliksot baleni...je to tesco vyrobek, gramaz je 200g, takze nemusite kupovat ty velke baleni, ktere se vetsinou nestihnout snist a stoji asi 0,80€, a je tak brutalne chutny, ze bych mohla jist aj k siskam 😀, tak jen pro ty, co maji tento syr v oblibe, ja se bala ho byzkouset, ze jaky bude, ale je tak akorat slany, konzistence super, neni suchy...fakt uza
@sunday1 @carrie84 Tym baby monitorom som myslela tie vysielacky, nie monitor dychu.
Akokolvek, vysielacky su uz doma a monitor dychu urcite kupime tiez. 🙂
Len som chcela vediet, ci uz o tom niekto pocul...
K tomu hniezdu - tam bolo napisane, ze obmedzuje prudenie vzduchu v postielke a tym prispieva k prehriatiu. A tiez, ze sa moze babatko hlavickou prisunut az k nemu a tak prehriat, prip. pritlacit na latku nostekom a zadusit.
Neviem, tiez sa mi to nezda, ale bolo tam, ze ani NHS (ang. zdrav. system) ich neodporuca...
@beronsche tak vzduch jde aj zhora, a co se tyc etoho prisati, tak kdyz je babo male tak psi v perince a nema anci se tam prekulit na druhou stranu, kedze ho davas spat na polbok , tak aby bylopreny o jednu bocnici, ci o nejaky polstar... a poudeji hadam uz jeho instinkt, kdyz nebude moci dychta, tak odkloni hlavikcu od toho chranice...UKaci zase vymysleji 😀
@sunday1 my mame presne s tou hlavicou tiez o tyzden a pol vacsie parametre ako sme...a tiez moj muz ma vacsiu hlavu :D
@vajanika27 objednavali sme ho babydream.eu.sk je to taky velky obchod v partizanskom ale je to aj internetovy obchod....to ma mrzi ze ste takto dopadli s kocikom...
To som zvedava, akeho hlavona mam ja v bruchu 😀 aj moj mm je taky hlavatejsi rodovo... 😉 V utorok idemna utz, tak mozno sa dozviem, ale skorej ratam, ze mi povie dr. opat strucne par slovami k veci 😒
@beronsche Nemyslim si, ze by hniezdo bolo skodlive. Kym je babo male, tak sa nepootaca tak, aby si ublizilo a hniezdo s baldachynom mu skor daju taky ten pocit "bezpecia" ze je v uzavretom priestore. A ked je vacsie, tak uz je aj dost pohyblive na to, aby vedelo hlavisku odklonit, ak sa k hniezdu dostane nosom.
Baby, vám na tých poradniach berú stále krv? Teda, tie týždne, čo sú vypísané v teho-knižke, t.j. 12, 24, 32 a 36 tt? V 24 bol glukózový test, ale na 32 mi krv napr. nekázala..Ako to teda je? 😕
@urma joj, tak to ako mne.. som sa zľakla, že nemám všetko 😅
Sem-tam ma chytí panika, lebo ešte nemám tie naj veci pokúpené, oblečko hej, ale plienky, kozmetika atď, to nie a ani zbalená nie som, žiadne vložky, kojenecké podprdy (ani neviem, aké číslo kukať - alebo už teraz viem, že táto veľkosť sa mi nezmení?), nočné košele. V nemocke som nebola kuknúť a dať vedieť, že nech ma "čakajú" v apríli 😀 Ani neviem, čo sa tam mám vlastne popýtať.. Hlavne teda chcem ten nadštandard..
A ešte som dosť podráždená, proste ma otravujú s doslova hovadinami.. No ale pošli šéfku do r*iti.. Účtovnú závierku by som mohla vyhodiť, ale načo, veď do marca času dosť..Ale ja ho nemám. To, že budem chodiť aj počas materskej neznamená, že sa nemôže nič stať.. 😠
@belissima85 no ja dufam ze nam ho vymenia a bude to v pohode, ale farbu co som si vybrala tak je uzasna 🙂
tak auto uz funguje kupili sme novu bateriu do auta stala nas 115 eur ☹ ☹ ☹ manzel ju niesol v rukach a sam si ju vymenil zvladol to aj v tejto zime 🙂 🙂 🙂 zajtra mozme cestovat 🙂 🙂 🙂 deti maju jeden den prazdnin tak si ho uzijeme dnes brusko opat stvrdlo ale lieky pomahaju vsak poradnu mam buduci piatok tak som zvedava ako dopadnem 🙂 🙂 🙂
baby ste tu niektora, ktora uz ste doma? ja chcem, aby ma od 8.2. vypisala
@anabelleee ja si myslim, ze nas je tu dost doma 😀 treba ja😀a co vim tak dennkaa, maxara, ava, urma, ancovicka
@strihalka jj, uz mesiac sa prekonavam a do prace chodim, nemam narocnu pracu, ale je aj malo platena, tak financne nas to s partnerom nejako neohrozi, ale ide o to, ze teraz mam akysi naruseny rezim, zaspavam aj o jednej v noci a rano nemozem vstat, potom ma trapia zazivacie tazkosti, unava a opuchy clenkov, citim sa v poslednej dobe dost unavena a myslim, ze ked budem nejake 2 tyzdne marodovat, ze to nebude nejaka katastrofa, teraz cerpam dovolenku............len mi to je blbe voci zamestnavatelovi, lebo mi vysiel v ustrety a pocital s tym, ze zostanem az do konca februara, ale na druhej strane aj povedal, ze uvidime, ako sa vyjadri lekar, takze myslim, ze to ppochopi
@atreyu @sunday1 tiez sa hlasim do klubu velkohlavych, brucho u mojho baba vychadza tak o tyzden vacsie, obvod hlavy tak o 2 tyzdne a dokonca BPD (priemer) este vacsi, zevraj ma tu hlavicku nejaku scapnutu, lebo je dost nizko...ale prilis nestresujem, lebo moj muz ma vacsiu hlavu v rodine, aj moj prvorodeny ma velku hlavu a pozerala na utz mu doktorka tu hlavu poriadne a vravi, ze vyzera byt ok...tak hadam daky hydrocefalus by tam videla, keby tam bol a ine diagnozy velkohlavych nepoznam...
@anabelleee to bych si nedelala hlavu , chod pokud si unavena, muze to s tebou nekde seknut a ublizis Lukaskovi...urcite se nech vypisat, ja jsem taky sefce chtela rici ze budu delat do konce, ale pak zacala delat take problemy, ze sem si rekla ani nahodou hend jak to pujde, tak jsem sla tamhle na PNku se zadame, dovolenou mi dat nechtela....potom se stalo to s tou nemockou pred vanoci a odpoved ci prijdu byla jasne ze NE a je pokoj...
@certica22 vela sil tebe aj malemu 🙂
Ahojte krasule..
neuverite, ale ja vas od rana len docitavam a az teraz sa mi to podarilo 😅
Idem sa pochvalit, ze moja Ninka je uzasna sikulka, teraz ma pokrokove obdobie a velmi sa z nej tesim 😵 krasne sa rozrozpravala. Inak nic nove 😒.. aj ked teda uz by som rada nieco nove aj mala.. na poradnu az v pondelok, tak mozno aj nieco dr povie.
@beronsche draha k tomu hniezdu len tolko, ze ten argument so vzduchom je divny, hlavne ked hniezdo sluzi prave na to, aby babo nemalo prievan cez mreze a potom na to, aby si do mriezky nezachytavalo nozky a ruky, ked uz sa posuva.. takze ak chce niekto chybu najst, najde, ale je to blbost 😅
ahojte baby, akurat som narazila v diskusii o antolskej na link na temu nove poplatky v nemocniciach, davala ho tam @ivanka.7 od nas z apriloviek, ale myslim ze do tejto nasej diskusie ho nedavala, tak pripajam, myslim ze zaujimave : http://www.fnspba.sk/Sluzby/platene-sluzby/Rozh...
konkretne poplatok za otca pri porode ze 30 eur, epi 152 (a 10 si nechaju, ak nepouzijes), za porodnika 300, ostatne si nepamatam, vid strana 9 v tom dokumente...no teda nepotesi :(
Baby,neviem ci tu padla uz tema DULA, ale od kedy som tu tak sa snazim vas vzdy docitat, tak dufam,ze mi nieco neuslo.
Budete mat niektora zaplatenu dulu pri porode s kt.sa uz teraz stretavate?
Dnes cely vecer o nich citam,a zacala som sa s touto myslienkou aj pohravat.. 😵
@ancovicka30 Nedavala som sem, lebo som si hovorila, ze baby odtialto, co chcu na Antolsku, si najdu v prislusnej teme 🙂
@lias Ja mam dydimos satku, kupili sme s manzelom uz v novembri, tiez za dobru cenu novu (nebolo to 25 eur, ale ani to za co sa predavaju normalne, dokonca ani na bazarove ceny na MK to asi nema 🙂). Tak som zvedava, ci sa v tom malej bude pacit, mne by to rozhodne ulahcilo zivot :D

@lias mna tiez svrbi cele telo a pravidelne sa natieram, ale mna to tak svrbi, az ma to stipe, vacsinou vecer, ked sa osprchujem, alebo v noci