icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

efci
3. feb 2012

@jennyna wow ja pozeram, ze skadial ty pises zo Sibiri a to Stara Lubovna, riadna kosa brrr 😖 Mne stacilo tu rano nasich -10, aj to mi usiska omrzli, lebo ja zasadne nenosim ciapku 😝

janka273
3. feb 2012

DIEVČATÁ, ČO IDETE RODIŤ na ANTOLSKÚ:
Dnes ráno som volala p. Ježíkovej / počula som ju ako z jaskyne/, poplatok za manžela pri pôrode je 30 euro, nie je povinná prednáška - ak chcete mať manžela pri sebe, / prednášky sa robia raz mesačne, a je to pre tých , ktorý sa nahlásia na predpôrodnú prípravu/...takže nemusíme chodiť na prednášky a cvičiť, ale kto by chcel môže sa u.tejto pani prihlásiť / ja som tom pred 4 rokmi už zabsolvovala/....prednáška pre oteckov je raz do mesiaca, a hneď dodala, že aj tak sa otecko k pôrodu nie vždy dostane / asi myslela zo zdrav.dôvodov u rodičky/...čo sa týka epidurálky poplatok je 152 eur - ale o nej mi viac nepovedala, to sa vraj máme spýtať svojho gynekológa, keď budeme chodiť posledné týždne na Antolskú od 34-35tt...takže tak, viac neviem....ešte dačo pozisťujem od pôrod.asistenky, to až na budúci týždeň/- čo budem mať pri pôrode 🙂

efci
3. feb 2012

@urma toto sa aj mne stalo minulu noc, ja som hned na to isla na WC cikat a ked som sa utierala tak som si nic ine nevsimla..ktovie co je to. A mozno len nejaky hustejsi hlien. Ja tiez nosim intimku stale, tak ktovie co by tam nasli.

sunday1
3. feb 2012

@jennyna A Ty si priamo zo Starej Ľubovne? My tam chodíme dosť často. Hneď by som sa šla najesť do Koliby 🙂

anickamatusiak
3. feb 2012

@sunday1 ja mam prave cez den taky slabsi vytok, ako urma pise, ale v noci bez gatiek som sa zobudila viac krat na cikanie a pocit mokra som mala...a nie len pocit, fakt som bola mokra. Ale tak hadam to nebolo nic vazne, malicky sa vrti od rana a uz mal treti krat stikutku...tak hadam je uplne okej...

erika439
3. feb 2012

@anabelleee no tak teda nezavidim, ked ta caka este stahovanie, tak oddychuj a naberaj nove sily. Ja by som tiez uz najradsej nepracovala, ale nemam este za seba nahradu, takze ina moznost nie je. A zatial to este zvladam, tak dufam ze nejako este tych 6-8 tyzdnov vydrzim.

elfka.elfka
3. feb 2012

aj ja som sa dnes zobudila mokra, lebo sa moja dcerka popisala v posteli vedla mna 😀 😀 😀 budi ma ze, mami som nedobehla na zachod,cvrkla som si aj na postel, ale to nevadi, ze? dosla po uterak a zacala to susit a vravi mi, mamka, ty mi chod po cokoladku, si zasluzim ked tak pekne pratam 😀 😀 ani hnevat sa nemozes na tie deticky take su rozkosne 😀 😀

strihalka
3. feb 2012

Tak cekame.... Docent vypada velmi sympaticky cekam na utz pak bude konzultace. Jen teda ma vse na cas, minimalne 45min zpozdeni

amanda683
3. feb 2012

@ivetka1981 uz to nejako dobojujeme 🙂 Ja som prve znasala este horsie ako toto,to som mala velke brusisko v tridsatstupnovych horucavach.To tiez nebolo bohvieco 😝 😝 😝

jennyna
3. feb 2012

@sunday1 povodne som z Lubovne, no od svadby byvam vo Vysnych Ruzbachoch, cca 15km od Luovne. A ja mam radsej Salas ako kolibu 🙂). ty si odkial? mate tu niekoho znameho?

sunday1
3. feb 2012

@jennyna Manžel má babku v Kamienke 🙂 Ja Salaš teda nemusím, mne tam ešte nikdy nechutilo ☹

jennyna
3. feb 2012

@sunday1 takze ma rusnacke korene 😀 , este mi povedz, ze sa volas Zimova , a uz bude sranda 😀 😀

sunday1
3. feb 2012

@jennyna Nie, tak sa nevolám 😀

jennyna
3. feb 2012

@efci a tuto noc hlasia este viac, tak sme zvedavi, ze co bude. okna mi mrznu zvnutra a dedina je rano srandovna, komu sa podari nastartovat auto, ten pomaha vsetkym ostatnym 🙂

giapetko
3. feb 2012

ahojte kocenky....no ja som bola prave s drahym na zdravotnej prechadzke a poviem Vam, ze riadna zima....aj nos mi mrzol a drahy si nezobral rukavice, tak hned sup do prveho obchodu nejake kupit.....ale namiesto 2 hodinovej prechadzky, co si robim kazdy den, bola len 3/4 hodina...no hruza... 😒

inak ten pocit mokra mam aj ja uz vyse mesiaca..moze vam uz zacat unikat moc, ako krpci tlacia na moc.mechur....ak je to len par kvapiek, je to ok...bola som min.tyzden u urologa...

giapetko
3. feb 2012

@strihalka ani ja nemam nic do porodnice takmer kupene..tiez to idem riesit o tyzden, dva....a cekom sa aj tych veci nazbieralo..som si pisala zoznam a kedze mam len nohavicove pyzama a svetle, pekne uteraky, co lutujem zobrat do nemocky, tak sa musia kupit aj tie...+ papuce, zabky, kojen.podprdy.....no, konecne nieco nakupim aj sebe... 😉

jennyna
3. feb 2012

@giapetko jej, aj s tebou mame rovnaky termin porodu 😉 . inac ja som neznasala kojenecke podprdy, nosila som normalne take sportove, elasticke, vytiahla som cez cele prso a hotovo. mala som jednu kojenecku a pouzila som ju asi 2krat 😉

giapetko
3. feb 2012

@jennyna aha...tak si asi tiez kupim len jednu na skusku a potom dokupim, ked mi bude pasovat... 😉 ......no, tak to sme na tom teraz rovnako...ja podla PM by som mala 6.4. a podla velkosti 12.4....tak uvidime.... 🙂 ...poradnu a ultrazvuk mam 10.2. tak uvidim, ci sa nieco zmeni.....ale ja som bola tiez velmi mala a aj moji surodenci boli vsetcia krpaty, i ked mam normalnu velkost 165 cm a moj drahy cca 185 cm..a on mal 3,20 ked sa narodil, ja 2,50 kg.....mozno len nebude z neho vlibuk... 😉

strihalka
3. feb 2012

tak jsme si s panem doktorem potrasla rukou, odprovodil me na utz a jeste nez mi ho stacili provest, odvolali docenta na ministerstvo....takze cekame na novy termin .....
ale mili ujo 😀
@maxara byla jsem se podivat ve wenice, a jedine co me zaujalo jsou ty plenky, osusky a vypln do perinky, kterou tam maji za levno, inak to oblecko...kojeneckeho moc nemeli, pry cekaji na zbozi, nekde jim zamrzl kamion:-d, ale to my aj tak tolik nepotrebujem, me jde o ty decky a pod....takze super tip, urcite tam toho pokoupime vice po vyplate😀

strihalka
3. feb 2012

a neni to ani hodina, co jsem dojedla poeldni menu a uz do sebe cpu dalsi chleby se syrem...no pekne nam ten dnesek zacina...🙂

adik109
3. feb 2012

ahojte kočky, síce som dlho nepísala ale teda čítam poctivo 🙂 mne práve končí môj posledný pracovný deň tak mám také zmiešané pocity neviem či sa viac teším alebo mi je to aj ľúto... no nevadí... Inak popri ostatných problémikoch, nemáte niektorá problém s rukami? Ja už mám mesiac stŕpnuté prsty na oboch rukách, som totálne nemotorná a všetko mi z nich padá. Len najhoršie je to v noci, budím sa na bolesť rúk, nepomáha ani teplo ani chlad, vôbec neviem čo s nimi.... už dve noci som vôbec kvôli tomu nespala. Vraj by to malo po pôrode ustúpiť tak dúfam že to ustúpi hneď lebo inak neviem ako budem fungovať okolo malej keď mám problém sebe zapnúť gombík alebo zaviazať šnúrky... :(

evaharg
3. feb 2012

@janka273 ten moj mal v 27 tyzdni 1200g, takze mozno "trhnes" rekord 😉 😀

jennyna
3. feb 2012

@adik109 s tymi rukami mala problem aj moja znama a lekar jej na to dal magnezium, tak sa skus opytat na najblizsej poradni 😉

adik109
3. feb 2012

@jennyna dík za radu, skúsim 🙂

evaharg
3. feb 2012

@efci ja som niekde citala, ze dietako od ukonceneho 34 tyzdna uz vie aj same dychat a potom je pobyt v brusku uz "len" o tukovych zasobach....tak mam sama pre seba za ciel vydrzat aspon do marca a potom to uz necham na maleho...Ci je to inak?

takitak
3. feb 2012

@strihalka takže máč dobrý pocit z pána doktora? on Ťa bude rodiť ak. ... nejak som nepostrehla ... a napapaj sa veď si dnes mala náročný deň ... vidím že to čakanie je asi všade 😀
a aké osušky máte nakúpené? a akú veľkosť perinky ? mne totiž kamoška poradila nekupovať žiadnu lebo bude leto a vraj to nevyužijem, takže máme len jednu 90x70, a dve deky ... tak neviem neviem ...

mne dnes doniesli z lekárne balíček do pôrodnice - tak sa tu šúľam z tých jednorázových gatiek 😀 😀

a chcela som jednu vec - doporučuoval sa tu repíkový čaj po pôrode ? nemyslím na pitie ale na´"poranené miesta" - neviem to nájsť a to by som si chcela kúpiť. Ségra mi radí dubovú kôru ale ja som psovi ošetrovala čajom keď si roztrhol papuľku tak neviem či je to to isté ....

ináč si dnes malý vykopal byť doma ... v noci sme museli utekať za psami, lebo síce vydržia -12 ale videli sme že to klesá, takže sme šli spať až po polnoci a ráno som bola už o 7 v servise, takže sme sa na obed zbalili a sme doma v postielke - tiež najedený do prasknutia - zeleninová polievka ako od babičky s mrveničkou, zemiakový šalát s varenou cviklou - pre železo 😀 drobček kopečkuje a šaškuje v buršku - krááása

oxiba
3. feb 2012

@takitak ahoj, dubová kôra,tak tá sa používa na hemoroidy - sedacie kúpele, rany sa liečia repíkom resp. harmančekom..

takitak
3. feb 2012

@oxiba ďakujem 😀 píšem si to do zoznamu

darinkazv
3. feb 2012

@evaharg neviem, ako to naozaj je, lebo kamoška sa začala otvárať v 32tt a povedali jej, že by bolo dobré, keby vydržala do 38tt aspoň, aby boli pľúcka riadne vyvinuté a neboli komplikácie. tak mám z toho také zmiešané pocity, že všade čítam niečo iné 😖

peka13
3. feb 2012

@adik109 na tvojom mieste by som sa spytala doktora, mozno mas niekde zaseknuty nerv...alebo chyba nejaký minerál...no urcite to povedz dokymu