Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
jóój baby ja vám tak závidím tie 4D fotky a videa ☹ ja mám poslednú zo 16tt v 2D
@lillienn nadheny drobcek 🙂 A kde si bola na 4Dcku??
Ja som bola dnes na tej predporodnej priprave a bolo to super - nebolo to nejako moc dlhe a celkom dost info poskytli. Nabuduci pondelok bude prednaska o epiduralke a vlastne kazdy pondelok nieco ine. Dnes rozpravali o darovani pupocnikovej krvi a o porode ako takom.
@luciaborisova55 ahoj....ja budem rodit v starej nemocnici....a mam termin 11. aprila....
@lillienn jasne, nerobili tam ziadnu prezencku, je to dobrovolne - takze uplne v pohode. Len buduci tyzden to nie je na 10. poschodi, ale na 1. poschodi o 13,00 h (KAIM - na klinike anesteziologie a intenzivnej mediciny). Dnes sme boli dve aprilovky, takze v pondelok sa k nam mozes pridat 😉
@beronsche Vobec sa netrap. Moja sa dost hybala pred dvomi-styrmi tyzdnami, teraz sa uz hybe menej, ale ked ju aspon raz za den citim sa popohybovat, tak som pokojna. Aj som citala, ze v takomto stadiu uz staci, ked zachytis cca 10 pohybov v rozmedzi jednej hodiny raz za den. Babo uz nema tolko miesta na nejake velke kotrmelce.
Ale zas musim povedat, ze pred obedom a v skore poobedie som si vravela, ze sa uz velmi nehybe a bola som si na 2-3 hodiny lahnut a bola mala dost aktivna - takze dnesnu aktivitu som si uz odskrtla a moze spat :D Aj manzel sa smial (prisiel dnes skoro domov), ze aky cirkus spustila.
Ale take tie veci, co tu pisu ostatne dievcata, ze kvoli kopancom nemohli spat alebo ze ich to dokonca bolelo, to som nemala ani raz za cele tehotenstvo. Ziadny kopanec ma nebolel, len ma niekedy prekvapil vacsou silou alebo podobne. A spat zaspim vzdy, ci je mala hore ci nie.
@strihalka @jankaj27 @srnqqa @ivanka.7 Vdaka za ukludnenie, kocky. 🙂
Dnes mam taky blby den, ci co, este aj v noci ma bolelo podbrusko a potom sa mi snivalo, ze mi odisla hlienova zatka a rodim... Mozno aj od unavy som uz zacinala panikarit, co je s malou. Tak som si jemne strkala do bruska, kde sa zvykne mala ozyvat a asi ju to nastvalo, lebo teraz ma tam tlaci, az to boli. Ona totiz nikdy nekope, ona sa len natlaci na jedno miesto, az to boli... 😀
ivanka - no 10x za jednu hodinu sa snad este ani raz nehybala....
@atreyu baby vacsinou opisuju kopance a natriasanie bruska, ci ckanie babatka.... Take nasa mala nerobi.. 🙂
@beronsche To staci male pohyby, len take chvenia... ale podla mna ani to netreba, ved ked ju cez den sem tam citis, tak si to asi nenahovaras a babo je v poriadku. Ved preco by aj nebolo, tehotenstvo je prirodzena vec a ked chodis na poradne pravidelne, tak nie je dovod sa nejako bat.
@andrejka1974 Mne doktorka kardiologicka predpisala guajacuran na srdce, ked mi vzdy zmerala vysoky tlak u nej v ambulancii okolo 149/95 cca po dvakrat vzdy pocas kontrol raz do roka, ale nikdy som nepocitovala nejaky vysoky tlak, nijako sa neprejavoval tak som ho aj prestala jest. Resp. odvtedy som tam nebola pretoze kardiolog pre dospelych kam som po 18r. patrila u nas v meste nebol, a povedala ze keby daco mam ist k neurologovi 😠
Ale mamina si skor vzdy myslela ze to mam psychickeho povodu, ze automaticky z toho strachu a nervozity ze budem mat opat vysoky tlak, som ho aj vysoky mala 😒 3krat denne je celkom dost, ja som tusim mavala 1 tabletku na den, no a prislo nam to ako trosku oblbovak na uvolnenie sa, uz si presne nepamatam co bolo popisane v pribalovom letaku. Ale ak ti ma pomoct tak snad Dr. vedia co robia, len u mna to nebolo preukzane nejak na 100% ze fakt ten tlak je tak vysoky stale, kedze inokedy u ineho Dr. som ho mala ok, len u nej vzdy to bolo asi uz z toho stresu z nej 😀 Teraz mam stale 120/60 a zevraj je to ok aj ked ten spodny sa mi zda nizsi.
Ahojte krasky
skor sa nedalo.. 😒
Nebojte sa, sme v poriadku. V sobotu mala Ninka uraz, chytila sa krbu ☹ ale nastastie dnes uz ani nevie, ze ma ruku, takze asi pohoda. Schytali to tri vankusiky.
Ja som dnes bola na poradni, tak akozeeee.. v podstate nesiem nie moc dobre spravy. Maly je KP, takze este ma 3 tyzdne na otocenie sa, inak je mala sanca, ze sa otoci. Pozerala som si do knizky a doteraz bol hlavou dole, takze sa mi musel otocit teraz niekedy 😖 .. dr mi potvrdil chlapceka, uz treti dr., tak asi to chlapcek teda aj bude.. mam aj foto guliek.
No a ako bonus, pomeral mi ho a vraj teda mame 2140g , co je straaasne vela sa mi zda 😕 ci nie? A k tomu povedal, ze teda odhaduje porodnu velkost o dost vyssiu ako 3500g a teda dalsia indikacia na cisarak. 😔
Ale vravim, ked sa otoci hlavickou, tak sa budem snazit o spontanne porodenie.. ale KP rodit nechcem prirodzene. 😔
Inak nic nove.. snad sa dostanem niekedy vecer aj k citaniu 😅 ospravedlnujem sa, ale nestiham.
@maxara Ja som posledne dni mala pocit, ze sa mala otocila (uz je od nejakeho 24-26ho tyzdna dolu hlavou), tak som zvedava o tyzden na poradni co bude, lebo ma posledne dni kopala nejako nizko (ale tiez to mohli byt ruky). Teraz v poslednych hodinach kopala vyssie, tak mam zas nadej, ze predsa len sa neotocila... uvidim.
V kazdom pripade drzim palce, nech sa valibuk este otoci 🙂 a teda 2140, fuha. Mala mala v 29+6 cca 1300 gramov.
@maxara Chúďatko Ninka - také "veľké " bibinko má - fúúúúúúúúúúúúúú, ...Tami sa mi otočila až v 34tt, ale čím je bábätko väčšie, tým má menej priestoru na otočenie, veľkosťou je to riadny Bucko 🙂 ...v 32tt je písaná váha 1700g, v 33tt 1920g... snáď sa chrobáčik ešte otočí hlavičkou dolu 🙂....ja idem v stredu na poradňu, takže uvidíme ako my pochodíme 🙂
Fuuu, takze aj ja som tu nebola dnes vobec,manzel odisiel na trening /futbal/, tak citam co ste popisali od rana, a je too teda hojne, ale mam to uz za sebou..
Inak aj ja mam otazku, vy mate tiez pupok taky vyskoceny niekedy? a mam pocit,ze okolo neho je len taka jemnucka kozicka. A niekedy, ked ma mala kope don tak sa normalne bojim aby sa mi nieco nestalo s nim 😖
Ale teda ratam s tym ze to tak ma byt.
A ked pisete o kopancoch a pohyboch, tak aj ja som pocitila,ze posledny tyzden mozno uz aj dva, kope po menej, ale za to hybat sa ju citim stale, a tie take vyustenia ci ako by som to nazvala raz je cela skotulena v jednej strane brucha, teda podla toho na ktorej strane lezim, a potom ked sa postavim, tak to je taky neprijemnejsi pocit teda kym sa da naspät, tak ale teda kazdopadne je to sranda, a som rada ze ju citim. Takze kopance uz nie ale hybe sa teda dost 🙂
@maxara fuha, no pekne teda, aj si rikala ze dlouho sjem te tu nevidela, ze ci ej vse v proadku...super Ninka, ze to tkhle zvladla, to ja vetsinou rped muzem ze auuuu to boli jeste tyden 😀
A teda ti narovinu reknu, ze tu vahu ti nezavidim😀, ja budu vedet vice v ctvrtek ze kolik ma mala, hlavne doufam, v to , ze bude vse ok, budou se delat i ty rputoky tak snad vse ok....no a u me...ja citim jak se mala snazi otocit, jen je ji to prd platne, bo ji to nejde☹
@janka273
@beronsche jáj no tak kopance necítim ani ja...skôr by som to nazvala takým prevaľovaním alebo naťahovaním, ale zatiaľ ma nič nezabolelo...natriasanie nepoznám, ale za to to čkanie veľmi dobre 😀 nášmu malému sa čká tri krát do dňa 😀 náš malý je v polohe dolu hlavičkou a smerom k chrbtu čiže väčšinu dňa mi vypuľuje riťku 😵
@maxara júúúj čo sa týka malej je mi ľúto, nech sa to rýchlo zahojí...presne toho sa bojím aj ja musím niečo vymyslieť okolo krbu...
Už mám aj ja doma postieľku s matracom 😀 😀 😀
@ivanka.7 ja som bola presvedcena o tom, ze je dole hlavou, lebo mi tam stikutal.. no je pravda, ze to bolo asi pred tyzdnom.. a potom sa dost mrvil, tak asi sa stocil 😒 a inak som u dr tipovala, ze je dole hlavou hlavne preto, ze dole citim skor take mrvenie a stuchanie a hore riadne slehy teda.. az vypukliny. A dr mi povedal, ze noo, tak nemate futbalistu, ale boxera, lebo hore ma rucicky 😒
@janka273 😔 uff, tak asi to aj bude nakoniec ten cisarak.. lebo to je dost nad rozmer.. 😒 sakra.. Ale aj Ninka sa mi otacala az v 36tt, tiez bola velka.. v porodnici pred porodom na utz namerali 3800g ale po porodeni, ked vazili, tak ze ups 4180 😅 tak ja sa uz normalne bojim, ze ked toto je chalan, ti predsalen v priemere byvaju vacsi, tak.. 😒 to budem zase zastopkana preboha az neviem kam.. 😔 alebo teda bude ciasarak
@strihalka 😔 tak ved uvidis, mozno sa jej to podari nakoniec.. 😅 ja si tiez tu vahu nezavidim.. az ma oblialo, ked mi to povedal.. 😒 Inak hned ma napadlo, ze budeme spolu sa pripravovat na cisarak mozno 😒 tak dufam, ze tebe povie lepsie spravy..
@atreyu vies a najhorsie je, ze sme tam sedeli a ona krasne krb obchadzala nadaleko, lebo stale jej vstepujem do hlavy, ze jaaj, pali.. a presne mam pred ocami, ako isla pozabudnuta.. spievala si a mm mi podaval telefon a navsteva tu bola a bavili sa, skratka take odveci.. nikto si ju nevsimal, iba ja som sa pozerala, no rozmyslala som nad inou vecou a ona sa uplne pozabudnuta naciahla ze aha ohnik a ja som na nu zrukla, ale uz jej ruka proste dosla az po sklo.. ale teda aspon sa nedotkla celou dlanou, iba tri vankusiky si to odniesli.. 😔
@ivanka.7 ja to mam napodobne, mam pocit, ze sa hybe az malo, ale na druhej strane som aj rada a dufam, ze bude kludny po tatkovi 🙂 raz ma kopal skoro celu noc, ale to som bola rozrusena a nemohla som spat, to este v nejakom 25 tyzdni...inak som rada, ze je taky kludny a nastastie spavam dobre a kopance ma tiez nebolia
@maxara ja mam maleho KP uz asi od zaciatku, minule mi to lekarka povedala a tiez ho tak aj citim, tiez sa bojim aby sa otocil, lebo chcem rodit prirodzene
Ani mna moj malinký nie moc kope, tiež sú to skor také prevalovania,a vydutinky...ja mám placentu naprednej stene, takže je tam furt zaborené, takže tie pohyby cítim tak tlmenejšie...ale myslím že sú aj kludnejšie aj temperamentnejšie bábetká 🙂 🙂 teda moj prvorodený ma strašne kopal , neustále, a ked sa narodil, tak som mala čo s ním robit, bolo to presne také nepokojné, nervozne bábetko, tak sa teraz ukludnujem ,že toto bude kludnučké, ked sa tak moc neozýva 😉 sestru malý každú noc o 3 kopal a ked sa narodil tak pravidelne v noci o 3 bol hore, tak neviem či náhoda, alebo naozaj na tom nie čoje 😒
@maxara tak, tak našťastie si to odniesli iba tri vankúšiky, ale malá si to zapamätá, že ohník naozaj páli...tak nech sa jej rýchlo hojí ručička 🙂
@strihalka ako tak čítam ty máš teda riadnu bojovnicu v brušku 😵 ona toho veľa v živote dosiahne 🙂 držím vám obom pršteky a maminka to zvládne aj keď bude musieť ísť na sekciu...

@tetapetra ja uz mam vybratu a bola som osobne - isla som od dveri do dveri, kym sa mi podarilo zohnat, taku, co nema vela novorodencov a co nas rada zoberie