Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ahojte babenky. Došla som si prečítať ako sa tie vaše deti gúľajú, či je to moje v poriadku. Som v 31tt je to chlapček Tobiasko. A ten čo stvára. Doteraz to bolo ukážkové dieťa. Mamina sa nemohla sťažovať. No a teraz to začalo. Malinký cvičí a cvičí a cvičí. Niekedy mám pocit, že aj celý deň. Ďalší deň, akoby dospával a potom zas. Včera bol napríklad kľud a dnes od rána keď som vstala s hodinovou, možno dvojhodinkovou prestávkou keď si asi pospinkal znova. Prevaľuje sa z jednej strany na druhú a aj kopká. Ale niekedy je ho už proste veľa 🙂) Neviem sa na nič sústrediť, len na to, že Tobinko je v brušku. Zajtra ideme na ultrazvuk tak sa mu lepšie prizrieme. Už sa moc teším, nech je ako je, hlavne nech je v poriadku. Všetkým babenkám ktoré idú rodiť cisarákom nebojte sa. Hlavne, že prídu tie naše detičky a nebudú ohrozené oni ani vy. Nesmúťte, rana sa zahojí a vy pôjdete ďalej. Ja mám za sebou jeden potrat a poviem vám, je mi to jedno ako sa to narodí. Hlavne nech je tu a nech je v poriadku. Ak len toto bude musieť človek podstúpiť kvôli tomu, aby tu medzi nami boli, je to najmenej. Držte sa všetky, pa
@atreyu no tak tu popisujú aj vydutie hlavičky a riťuše, to ja vôbec neviem, že by som mohla niekedy toto spozorovať, a keď niečo jemné zacítim, neviem, či ručičky, či nožičky.. hlavne, že podľa výsledkov sme zatiaľ zdraví.. tak to beriem tak, že každá sme iná, a to platí aj o bábätkách.. 😉 Ja mám foto z 12 tt a chcela som aj 24 tt, ale krpček sa hanbí, tak mi odfotila chrbátik a nožičky lekárka. Ale na každej poradni si budem pýtať foto, teda keď bude sono.. Ten 3D/4D bol super, osobne som neľutovala, že som šla, mala som v období, keď sa robí morfologický uzv, ale lekár vravel, že baby si dávajú robiť aj v neskoršom čase, aby sa pozreli, ako vyzerá (do tváre). Tak ešte stíhaš, ja by som isto šla.. 2x toto nezažijem (myslím toto konkrétne tehotenstvo), tak ak je možnosť, šla by som.. Lepšie niečo ako nič a potom ľutovať.. Napr. ja ľutujem, že som si nevypýtala aj foto v 6 tt, keď sa ešte len potvrdzuje a Matýs bol len také malinkaté klbko.. ☹
@beronsche ja som si vedela poklopať jemne po bruchu, keď sa Matýs ozval a tak 3x mi to vrátil, ale dlho ho to nebavilo.. Veď koho by, takto mu tam "trieskať" 😀 Takže neboj, ale keby ho vôbec necítiš, treba povedať.. Na silvestra som zažila jednu nepríjemnú nehodu, a odvtedy on prestal, našťastie som mala poradňu a keď som dr. povedala, hneď som šla na sono, ale on si tam tak kľudne oddychoval.. srdiečko bilo o106, taký pokoj na duši som mala potom.. 🙂
@anabelleee
@maxara
Kočky,pridávam sa do klubu "KP"..Mladá dáma má mieru modelky-1760 g..Tak hádam sa nám ešte otočia a ak nie,nezbláznime sa,nie sme prvé ani posledné 😉
@takitak tie swarowski sú nádherné, škoda len tej ceny, ale zoberiem tie s mackom a ešte chcem s nejakým iným vzorom, srdiečko alebo niečo, čo ma proste zaujme..
@huterika aj tie sú pekné, najmä keď je tam len jeden "hlavný bod", chcem len niečo také jednoduché, žiadne výrazné a dráždivé farby, najmä pre novorodeniatko..
andrejka 1974 maš môj obdiv. Môj termín je 15. apríl, zatiaľ riešim prácu a hm výbavičku ešte nie. Síce už čo to mám, ale nemám všetko nachystané tip top. Je to pekné. Ja neviem, mám pocit ako keby som sa bála, že ho skôr privolám 🙂 proste čakám až to bude reálnejšie zasa, až budeme doma na materskej a tak. Ale páčia sa mi pripravené mami 🙂)
ahojte, sa hlasim po dlhej dobe, lebo vas nestiham popri malej a inych veciach, co robim....
ale tiez sa pridavam do klubu KP, pred tyzdnom som bola na utz, male malo 1400g, a teda vraj dievcatko, tak budeme mat nakoniec prekvapko, bo to nie je stale iste....
a male kopeeeee, sa puciii, hlavou do rebier a nohami do mechura a este okrem toho nad pupkom neviem, ci s ruckami, ale strasne bolestive kopanceky... 😝
ahojte, prave som sa vratila z utz, Simonka sa nam krasne ukazala, dookola si pozeram videjka, na jednom zyva, no rozkosna je asi som zamilovana, opat 😀 😀 😀 😀
hlavne je vsetko v poriadku, prietoky, aj srdiecko... klop klop. a vazime v 31+6 1560g, ja +6,5kg a v piatok idem na krv.... na ultrazvuku su tie deticky take buclate, ze ma clovek pocit akoby to uz bolo hotove babo.... a zistila som ze budeme mat opat dcerku s manzelovou pusinkou 😀 😀 😀 😀
a teraz cakat dalsie dva tyzdne kym ju uvidim.... niektore tu pisete, ze sa obavate porodu, ja sa zas taaak tesim, fakt uz sa neviem tej nasej malej bambulky dockat, nech uz je april 😀 😀 😀
@elfka.elfka Joj jak vam babulky v dobrom zavidim co mate aj videjka alebo 3D ci 4D. Ja nic take nemam, len fotecky z 13tt a 22tt aj to 2D a az 20.februara bude posledne sono a tym to hasne. A ta manzelova pusinka bude asi vynimocna 😀 kedze obe bambulky budu mat jeho pusinu 🙂
Ahojte dievcata 🙂
Vidim, ze riesite KP - tak aj moja mala tak je, resp. v stredu zistim, ci sa naaaahodou neotocila, ale podla pohybov myslim, ze nie 😝 Ja ale dilemu mat nemusim ziadnu - u nas v porodnici sa KP zasadne rodi prirodzene a na cisarak musi byt snad okolkovana ziadost podpisana ministrom zdravotnictva 😝 🙄
@huterika - ja som na 3D aj bola a mam z neho akurat tak 2 fotky, pretoze mala sa tak zle tocila, ze zabery boli velmi skarede a sam doktor povedal, ze nic moc, ze to nechame tak - ani som neplatila. Len za tie fotky
@strihalka no ved ano, keby som aj ja mala takeho, tak by som mozno sla.. ja fakt teraz neviem, ani som dnes nemala chut a cas nad tym rozmyslat, lebo teda ja som bola presvedcena ze je krpec dole hlavou 😒
@carrie84 Oli rodit KP sa mozu napr v pohode dievcatka, hlavne ked su v priaznivej polohe.. no chlapci by sa kvoli gulkam nemali tak rodit 😅
@strihalka - praveze su tu rizika - pre matku, ale najma pre dieta. Len nasa porodnica sa hrdi tym, ze maximum porodov je prirodzenych. Niekedy idu fakt az do extremov a nie vzdy to konci dobre. Ale tak nebudem predbiehat a stresovat zacnem az ked bude nutne.
Baby - inak ja som hrozna. Moja mamina mi uz tyzden hovori, ze by som mala nachystat veci pre male a sebe tasku do porodnice - a ja sa k tomu vobec, ale vobec neviem dokopat 😝 ☹
@strihalka no len ty mas problem aj s tou maternicou.. takze ty fakt sa musis asi len spolahnut na dr.
@carrie84 no ved ta priazniva poloha je v podstate taka, ze sa ti to dieta bude dat porodit.. inak ho nevytlacis.. a keby sa tym cisarakom tak nebranili, tak by ti usetrili kopec bolesti a nemusela by byt sekcia akutna, ale pekne naplanovana.. 😒 ale to asi chce niekoho, kto vie o com.. ja sa priznam, ze som si to studovala daaavno, pri ninke, kedze aj ona sa na poslednu chvilu rozhodla
@carrie84
@ivanka.7 no baby me minuly tyden svokra volala ze ci jsem zbalena😀..a ja ze ne, mela bych 😀?no ale asi zacnem tento emsic navstevu lekare...
@maxara no tak trochu se spoleham aj na malou, ale moc tomu nedavam, i kdyz mam pocit, ze se snazi...lebo ji fakt kolikrat citim jinak polozenou...no uz aby byl ctvrtek.., i kdyz moje uzasna dr, ze se pokud se ji na nic nezeptam, tak nic nerekne, ze kdyz pry kdyz mlci tak je vse ok...takze zase budu za desne chytrou, kdyz vim, ze neci sekcii ale spontanni porod😀 a ze na ten s timto muzu zapomenout...
Anevis jak je to ses pustenim mleka, pokud se jde cisarem?ci se spousti po porodu jako po sekcii?len ci nahodou tu odsavacku nebude treba koupit...
Inak s tym mliekom - ja som dnes zas zamocila pyzamo, tak dufam, ze aj potom bude tak a nie ze nic nepojde :D
@strihalka co sa tyka mlieka po cisarskom zo skusenosti kamosiek co mali akutny cisarsky viem ze s mliekom ziadny problem po cisarskom (neviem ale ako by to bolo v pripade planovaneho, ale urcite sa tu docitas na konovi aj o tom)... a pokial ide o odsavacku, podla mna na spustenie mlieka nic moc, urcite lepsie prikladat stale babatko, odsavacka ma skor vyznam ked mas mlieka privela a hrozi zapal...

@anabelleee no musime verit 😉 Ninka sa fakt tocila az uplne neskoro, uz nad nami lamali palicu.. verim ze sa nam to podari 😉