icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
7. feb 2012

@urma
ta jednotka bude asai cervix skore....v jakem je stavu, ja mavam nulu a le tento mesic jsem tez zvedava, ze jaka bude zmena...no hlavni je ze je vse v proadku

urma
7. feb 2012

@strihalka hm a to je vidiet na aj na utz ? Ja ze to vie zistit len rukou 😅 To asi ale zas zistuje makkost, no som jasna z toho...ale co ked on debil nic nepovie, ach jo.

darinkazv
7. feb 2012

@strihalka skús si tam zavolať, či im to prišlo do pondelka. ale keď si to posielala 1. triedou, tak im to hádam v piatok prišlo.

strihalka
7. feb 2012

@urma jaj aaha utz, no to tak to nevim😀
@darinkazv ja si nemuzu pomoic ale vse tu chodi tak pozde, vzdy kdyz mit u nekdo neco posle prvni tridou jde to minimalne 3,4dny...kks, nemuzem si dovolit cekat dalsi mesic

zlatulienka
7. feb 2012

ahojte babulky 🙂
hlásim sa dnes z poradne, všetko OK, krčok drží a drobček je pekne dole hlavičkou, podľa UTZ sme riadne narástli, veľkosť hlavičky zodpovedá na 35tt, bruško a stehenná kosť na 34tt, odhad váhy 2200g, Dr. bol sám z toho vedľa, meral ho niekoľkokrát, lebo rozdiel 4tt to je dosť, pýtal sa či nemáme v rodine cukrovku, skrátka mám v brušku malého valibučka, no inak je všetko OK, ešte mi bude robiť meranie na ďalšej poradni a potom sa vraj uvidí...
dostala som aj papier na materské, nástup mám 3.3., u nás v robotke je to tak, že to len pošlem na personálne a oni zariadia ostatné, doma budem však už od 15.2. lebo budem čerpať časť starej dovolenky, jóóój ako sa len teším, už len týždeň a budem oddychovať doma 🙂 🙂 🙂

belissima85
7. feb 2012

@bambulka1010 skus kamilkovi caj 1-2salky denne ja ho pijem od zaciatku tehotenstva a pomaha mi 😉 mozno pomoze aj tebe 😉

strihalka
7. feb 2012

No dlouhu tu nebyla bolest hlavy...☹ fasa

mily7
7. feb 2012

zuzanka 2905 ahoj moja prepac prave som mala brake down, ale mam narok 🙂) nie. Ked zena v dvadstatom dev. tt a musi vsetko riesiť tak sa niet co cudovat. a dojdem tu a nikde nikoho, este som nestretla ziadne kamosky a za tym ucelom som sla, tak som sa vyplakala, ponadavala a poriesila. a je mi dobre.

urma
7. feb 2012

@ava11 noo 😕 k PN, mam dojem, ze uz ani najnovsie nie je treba prikladat papier o vymeriavacich zakladoch, to sa asi len od tohto roku menilo, to som uz ja valala doma sunky 😀 ale nahodou som na to natrafilana stranke SP. Ono jasne, ze SP to mala aj predtym vsetko v systeme, kedze to zamestnavatel posiela kazdy mesiac zvlast za kazdeho zamestnanca v mesacnom vykaze, ale toto bola taka akoze dvojita kontrola z ich strany a ked nieco nesedelo, tak reklamovali, co podla mna nebolo na skodu veci 😉
No a k ziadanke o MD sa priklada presne ten isty papier ako k PN o vymeriavacich zakladoch.
Ja vlastne toto tiez idem riesit onedlho 😀 ale tak ja nemam problem napisat si do roboty maila, nech mi poslu papirus a hotovo. Ja zas mam miernu dilemu, ze ex zamestnavatel v NR, spadam podla okresu do TT a pobocka je aj v HC 😀 . Keby robim, tak na 100pro to ide podla zamestnavatela, ale teraz asi odnesiem osobne ja do HC a oni poslu do TT na ustredie,no fakticky nie som si ista...

urma
7. feb 2012

Devocky, aj vy mate ist alebo ste uz boli na krv v 32 tt? To sa co zas zistuje, ze som taka blba...Bo poradnu mam az o 4 tt a vraj o 2 tt na lacno na krv 😕

janka273
7. feb 2012

@zlatulienka Janulka, Mišinko ti nádherne podrástol - riadny valibuk 🙂 🙂 🙂 , hlavne, že ste v poriadku 🙂 🙂 🙂 , ja idem zajtra na poradňu - uvidím, či sa nám už Riško otočil a aký je veľký, a potom napíšem 🙂

zlatulienka
7. feb 2012

@janka273 Janulka, držím palce nech je zajtra všetko OK a budem čakať na správy 😉 budeme potom porovnávať 🙂 🙂 🙂 tých našich valibučkov, veď ich máme mať takmer narovnako

ava11
7. feb 2012

@urma hahaha to si to napísala pekne po úradnícky...a teraz daj po slovensky pre debilov 😀 Čiže je možné, že len na sociálku prinesiem papier od gynekológa a oni si to podľa mojich údajov sami zistia, aké som mala prachy v minulom roku? A kdyby náhodou nie, aký papier si mám pýtať od býv.zam? Ja teda tiež nemám nejaký výrazný problém tam napísať maila, nech mi pošlú, len oni sú Maďari (doslova) a pokiaľ presne nepomenujem čo chcem, tak bude chaos.

urma
7. feb 2012

@maxara moja sa to na Ninku dako sype v poslednej dobe 😒 tak nech sa jej rychlo polepsi, aby si aj ty mohla odpocinut fyzicky aj od stresu

srnqqa
7. feb 2012

@darinkazv veď mne nebudú robiť problémy, ale v zákonníku je tak a keby som chcela dodržať lehotu, asi ju ťažko dodržím.. nie vždy a všade sú takí ústretoví šéfovia.. 😒

strihalka
7. feb 2012

@urma nevim o tom...ja ted mam terminy co 14dni, ale zatim o krvi nci nevim...
@janka273 drzim paluchy na zitra, aby jen same dobre zpravy

takitak
7. feb 2012

@urma ja som už bola na krvi. bežné krvné testy - železo, cukor, krvinky a pod. ... ja som sa poctivo aj najedla - zabudla som ísť na lačno ...na najbližšiu poradňu mi hovoril, že mi zoberie nejaké stery na nejakú baktériu -tak to neviem...

fajn že ste všetky z poradne dopadli dobre ... 😀

ináč hlásim dnes ukončenú PN a od zajtra som oficiálne na materskej dovolenke - hurááááááááá. Dnes som drobcovi nakúpila spací vak (manžel vybral) taký s kravičkou alebo ovečkou, neviem čo to presne je ale je to veselé ... zase ste ma nikto neupozornili, že to majú podľa veľkosti tak sme tam šnatili ako dilinkovia ... a ešte som mu kúpila krabičku na dudel, šnúrku na dudel, kačičku s teplomerom do vody, veľké vatové tampóny na pimpíka a sebe som kúpila do nemocnice mini ústnu vodu, krabičku na kefku - všetko v dm a bola som prekvapená dobrými cenami (napr. s teplomerom za 1,29 eur - no nekup to...) aha a ešte modrú kefku na vlásky - takú krásnu - ak ale malý bude po mne tak mu dlho nebude nič takého treba 😀

ináč mne PN chodila okolo 13-14teho ... ale tentokrát som zabudla poslať papier na peniažky tak neviem

urma
7. feb 2012

@ava11 Ano, je to dost mozne, ale neni som si na 100pro ista touto zmenou, lebo ako pisem, uz ma to nezastihlo v pracicke 😀
Hm, takze vravis madari...a asi ste bola mala firma a na MD chodia zamestnanci tak raz za 5 rokov po jednom kuse? 😀 No takze presne sa to vola Potvrdenie zamestnávateľa o zamestnancovi na účely uplatnenia nároku na nemocenskú dávku. Ale inak ako pises po slovensky pre debilov 😉 potvrdenie vymeriavacich zakladov k materskej. Neveriiiim, ze by boli az tak mimo, aby to neidentifikovali 😉
A tebe budu vyplacat materske aj z dobrovolneho NP?

urma
7. feb 2012

@takitak o tom stere viem, to som uz pocula, ze streptokoka treba cihnut 😉 a pripadne preliecit antibiotikami. Ale krvny obraz mi robili hen...neni davno spolu s glukozou, tak reku ci to nebude zas nieco ine 😅
A blahozelam k zmene statusu na MD 😀 😀

ava11
7. feb 2012

@urma no to absolutne netusim. ja som bola normalne zamestnana tri roky a v podstate som potrebovala vykryt len jeden mesiac medzi koncom roboty a zaciatkom materskej. a kedze som nechcela ist na urad prace, tak som si to zaplatila sama. materska je vtedy, ked si bola poslednych 270 poistena nie? tak to snad v tomto pripade som. nestras ma, ze som nieco nepochopila.

urma
7. feb 2012

@ava11 jaj pockaj....to si platila na socialke, asi neee? To by potom bolo zbytocne 1 mesiac...z toho v podstate nebudes mat nic. Ono sa to posudzuje oddelene, zamestnanie a DNP a potom aj ta davka je oddelena, ci za PN alebo MD alebo OCR....
Ale zdravotne si si musela doplatit akoze samoplatitel..dobrovolne nezamestnana osoba. To je povinne zo zakona. Socialne nie je povinne, len ked mas z toho mat daku vyhodu 😀

ava11
7. feb 2012

@urma nie socialke, na zdravotke som to bola platit. tam som dosla a hovorim tete, ze od 16.1. nerobim a o mesiac nastupujem na matersku. ona ze bud chodte na urad prace alebo si zaplatte sama. a ked nastupim na tu matersku, tak mam zase dojst a oni mi to zrusia to samoplatenie.

bambulka1010
7. feb 2012

@atreyu a koľko máš teraz kilov? Si musela byť chudučká 🙂 No musím si niečo kúpiť vyskúšam ten espumisan, bo aj teraz ma bolí bruško 🙂

urma
7. feb 2012

@ava11 tak ok 😀 😀 Dobre si pochopila. Ale nebudes mat z toho absolutne ziadne prasulky k materskej davke. 😉

bambulka1010
7. feb 2012

@denaalubos práveže neberiem tabletky na železo ☹

bambulka1010
7. feb 2012

@belissima85 ďakujem vyskúšam 🙂

ava11
7. feb 2012

@urma nene sak to ani nechcem, ja som na socialke neriesila este nic, vsetko len zdravotka. mne ide len o to, aby som dostavala normalnu matersku vyratanu z toho, co som robila minuly rok. aspon teda dufam, ze tak to bude. ten jeden mesiac som si doplatila ako samoplatca, nie dobrovolne poistena ci co som to predtym trepala. take nic nemam. vsetko len povinne 🙂

ancovicka30
7. feb 2012

@maxara drzim palce Ninke nech sa rychlo dostane do formy opat...
@urma ja som bola na krvi naposledy vtedy ked aj na tom cukre, co bolo myslim v 25tt alebo tak, ale je fakt ze aj tak ku koncu mi v prvom tehu brali krv, ale zatial mi nikto nic nehovoril....hej a aj ten streptokok sa robieva vyter cca v 32tt, co som uz tiez presvihla evidentne, a to som na poradni kazdych 14 dni, a ani papier na matersku mi nikto nedal zatial...musim si na piatkovu poradnu napisat zoznam, nech dr pripomeniem ak sa nechyti sama 🙂

urma
7. feb 2012

@ancovicka30 sila, ked uz musime my pripominat dr. co nam treba 😅

urma
7. feb 2012

@ava11 neboj nic, ak mas splnenych tych 270 dni, tak matersku dostanes, lebo ochranna lehota od skoncenia prac. pomeru a nastupu na MD je kraaasnych 8 mesiacov 😎 To aj ja budem mat a to som im prastila s robotou uz k 31.10.