Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@huterika tiez si myslim, ze je tu plno kociek, co nic take nekupuju. Ja som nechcela vyslielacky, ale tie si presadil manzel.. 😀 Ale monitor dychania musim mat, lebo som sibnuta a bez neho by som babo kontrolovala kazdych 5 min.... 😀
Ale aj mne sa zda, ze bez sterilizatora (ten sa mi zda, ako najvacsia zbytocnost), prebalovacieho pultu, konstrukcie na vanicku a podobnych veci sa to da v pohode zvladnut a nic take nebudeme kupovat. 😉
@lias no pekne ty kacirka jedna... 😉 Umele mlieko na dokrmovanie tiez nemienim kupovat, UM jedine, ze by som fakt nemohla dojcit a ziadna laktacna mi nevedela pomoct. 🙂
@huterika ani ja nic take nekupim,vychovala som dve deti bez takych vymozenosti,vychovam aj toto 🙂 Inak niekedy idem odpadnut ked vidim tie otazky tu na koniku typu:co davat rocnemu dietatu na pitie a ine somariny.Nereagujem na to,ale myslim ze uz niektore mamicky nevedia co od rozkose.Ved nam vsetko poradila lekarka v poradni podla veku dietata a bolo.
@huterika ja si nekupujem, rozmýšľala som z tej elektroniky len nad monitorom dychu babysense II, ale nakoniec nechávam tak..sa poznám, keď mám pri sebe dieťa, spím len minimálne, lebo stále kontrolujem a kontrolujem.. 😅 nemôžem si pomôcť, to robím už celé roky..
@huterika @urma to môžu byť tie cvičné kontrakcie, takže to je v poho, len nesmie byť dlho tvrdé a príliš často - na nete je to iste kdesi popísané..
@huterika no ja určite sa nebudem stresovať monitorom dychu, nemala som ho pri Tominovi, nebude ani teraz. Vysielačku máme ,ale to len keď potrebujem nachvílku odísť a krpec doma chrní aby som ho počula (napr. ked idem s košom, do pivnice alebo tak) a sterilizátor tiež neplánujem kúpiť. Takže kľud, nie si sama. S tým očkovaním sa radšej moc nezaoberám, lebo by ma to priviedlo do blázinca a umelé mlieko určite mať doma budem, lebo ani pri prvom som neplánovala dokrmovať ale príroda si to zariadila ináč a od 3 týždňa sme boli na Nutrilone 😒
ahojte vsetky bambulky, hlasim sa teda z mojho prechodneho pobytu v nemocnici, hned po prichode mi dali drevene kocky pod predne nozky postele, aby babo netlacilo dole, vzali mi vsetky odbery ake sa dali, dva dni som mala infuzie s Mg, teraz uz len v tabletkach plus salbutamol, svinsky stlmovaci liek. dnes mi este zaviedli nejaky novodoby pesar, co by mal trocha spevnit krcok, a to je vsetko. teraz ma budu asi uz len pozorovat. Baby a vy co papate, ze mate take velke miminka v bruskach??ty vole, sak moj je totalny skriatok s 1320g. aj lekarka mi sice povedala, ze mam viac jest, ked mne to nejako nejde, obvzlast tu v nemocnici.
Ste spominali niektore malo plodovej vody - mam to aj ja, lekarka povedala, ze to moze byt dost subjektivne, ze zavisi aj od velkosti bruska, ja ho teda velke nemam ani som vela nepribrala,ale budu sledovat, ako sa to vyvija. strasia tu so vsetkym.
niekde skor ste spominali matrace a monitory, pri prvom syncekovi sme mali matrac kokos-molitan-kokos, monitor nanny bol stale pod nim a nikdy som nemala problem, fungoval vzdy, aj ked bol maly v perinke
@huterika sterilizator ani ohrievac nekupujem (ved keby mi ho bolo treba, to sa da hocikedy, ale ani nad tym nejako neuvazujem, vysielacky zatial tiez nemam, ale asi kupime kvoli cestovaniu, nech nemusim potom spiace dieta stale strazit, ked budeme u niekoho ineho alebo mi bude u svokrovcov spat na zahrade v kociku, tak nech nie som nervozna. A monitor budeme mat pozicany (ale ten by som aj kupila, keby bolo treba) - prave kvoli referenciam od znamych a z rodiny.
Ahojte 🙂 🙂 🙂 Dnesna poradna ok,doktor mi vypisal uz aj matersku 😀 21.2.nastupujem 😅 😅 😅 Dalsiu poradnu mame 1.3.,budu odbery a prietoky 😉
a tiez mame psika, hotovu bestiu, neznasa inych psov, cudzich ludi ide zozrat, deti nemusi, lebo neznasa ako jacia, ale s brunom zatial problem nemala, hoci ten jej stale lezie do jej postielky, ona strasne vrci, parkrat mu aj kusla do rucky, ale on ma y toho srandu, vobec sa jej neboji. snazim sa nikdy ich nenechavat samych, lebo aj ked ju uz mame pat rokov, v tomto jej neverim, je fakt zuriva, a nevieme to zmenit.ale da sa.nedala by som ju prec za nic.ako vravia baby, majitel musi byt pan, pes to musi vediet.
ahojte babenky...mám otázočku:::Ako je to s farbením vlasov v tehotenstve..odporúčate či radšej nie??A ak tak šampón by som mohla aspon..už mám tie šediny neúnosné ☹
@ivetka1981 no neviem co sa odporuca, ale mozem si len domysliet, ze asi ziadna chemia. Ale ja sa farbim kazdy mesiac.
Tak a doma z poradny
mala ma 1371g, jsme stale o 14ni pozadu, prutoky v poradku a co nejlepsi..nastup na MATERSKOU DOVOLENOU JE 21.2.2012 🙂 yes🙂
@saxana123 moja mama pribrala ked ma cakala rovnych 20 kg a jej doktorka vtedy krutila hlavou, ze to je strasne vela. ja jem normalne a pribrala som len 5 kg. ja sa zas bojim, ze to je malo. ale doktor mi nic nepovedal, tak je to asi ok...
@jennyna drzim palce, aby to dobre dopadlo....aj ja mam tej plod. vody menej, dufam, ze si ma v pondelok nenechaju v nemocnici, teraz som bola na wc a mala som krv na papieri, uz som sa zlakla, az ked som zistila, ze to mi asi praskla cievka v konecniku, lebo som mala dost pevnu stolicu
@ivetka1981
@efci jako kadernice.... barev se bat fakt nemusis, barva ti neprostupuje do organismu, pouizvas rukavice a zse tak dlouho tu barvu nevdechujes, aby to uskodilo....
@strihalka ja mam ten isty termin nastupu na MD a maly tiez vazi podobne, 1393g, dufam, ze prietoky tiez budem mat OK
@kukucka1982 jedna kolegyna v praci mi hovorila, ze za cele tehotenstvo pribrala 6kg a vsetko bolo v poriadku, mala sa narodila zdrava a dnes ma 17 rokov
@anabelleee tak to asi bude naozaj ok...si ma potešila, ďakujem...
@anabelleee ale my ame jeste minus 14dni, tak terminus technikus je cca 29.4....ale dr stale poctiam ze porodim 17.4.:-Dale na termin 29.4. odpovidame krasne
Najdu nekde moji bambulky velikost jak je velka? pod jakou zkratkou se to nachazi?
@kukucka1982
@anabelleee niekto priberie viac, niekto menej. Podla mna to nie je ukazovatel toho ci je vsetko OK. Zdrave mimco bude mat ta co priberie 5 kg aj ta co 25 kg. Kazda mame iny metabolizmus, ine navyky. Uz by som sa tymi kilami fakt netrapila, pokial mame mimco miery ako treba, nie je o com... keby neprospievalo vtedy treba hladat pricinu. 😎
@efci myslela som to tak, že pokiaľ bude moje dieťa kojené aspoň 6 mesiacov a potom by sa mi nedajbože odstavilo, ďalej som by som mu už nedávala žiadne mlieko (ani umelé ani kravské).
Iné je to samozrejme u bábatka do 1/2 roka, ktoré je ešte na mliečnu výživu odkázané, tam by som ustúpila i ja 😉
Deti som kojila každé vyše roka kým sa neodstavili samé, potom už pili iba vodu alebo riedené ovocné šťavy. Nikdy som nekupovala žiadne pokračovacie umelé mlieka a neponúkala som im na pitie ani kravské.
Do našej 5 člennej rodiny kupujem cca 2 litre mlieka na mesiac, väčšinou skončí v polievke, koláčiku alebo v káve (ale mliečne výrobky ako jogurty, acidko, syry a maslo jeme bežne).

@huterika moja my nebudeme mat ziadny monitor (mame dost vela zlych referencii) a po vcerajsku som sa rozhodla, ze nebudeme kupovat ani sterilizator, ani ohrievac flias.