Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@strihalka ano moja, napis jej mail a ona ti da vediet, kedy treba prist. Ja sa k nej chystam niekedy do dvoch tyzdnov s mojim starym na tu pripravu oteckov, aby mi ho pustili k porodu.
Inak u mna pohoda, noc dobra, kazdu chvilu nam maju prist robit dvere, ja idem o dvanastej na ultrazvuk, tak drzte palce, nech je mlady otoceny dolu hlavou. V poslednej dobe mam najvacsie "vlny" na bruchu priamo pod prsiami, tam ako to brucho vlastne zacina, tak verim, ze to robi nohami. A hladna som ako obvykle😀 Inak haha najlepsi vtip, ze som sa teraz rano odvazila, nech mu viem v poradni povedat a mam uz sice dokopy +15 kg ale od posledneho vazenia je kilo dole 😀
@dennkaa Aj ja som mala malé bruško, čo som pozerala v tvojom albume na fotky, tak asi také isté, a tiež mám pocit, že za posledný týždeň sa mi dosť zväčšilo 🙂 xixi...
@atreyu dik za info, ze v 36 tt treba prestat s Magnezkom. Lebo mne ho teda nikto nepredpisal, ale uz cca 2 tyzdne si ho davam 1-2krat denne, podla potreby. Viem, ze by sa to s nim uz takto ku koncu nemalo prehanat, ale tak hadam do toho 36tt to bude OK. Ja mam teraz pred sebou 3 celkom narocne tyzdne....No narocne v tom, ze od buduceho pondelka ma Patrick dva tyzdne prazdniny a mm bude obidva vikendy odcestovany. Takze to sa mi rodit neziada, ked tu budem sama s nim. Takze len vsemozny oddych zaklincovany Mg. Potom uz mi to je asi jedno.
Aj teraz tu este vylihujem v posteli zase po famoznej noci s tuhym bruchom, uz som si jednu davku supla a len co mi bude lepsie uz naozaj balim tasku do porodnice.
@maxara neboj sa, s tym grcanim to bude lepsie, niektore deti grcaju lebo si pytaju pozornost a niektore lebo maju ten reflux . my sme druha skupina, nerobi to aby putala pozornost, cize 4rocnej babe uz povies, neplac lebo sa pozvracias a ona aj prestane plakat, nikomu nieje prijemne zvracanie a mne to vyhovuje, lebo dlho nikdy neplace ked jej toto poviem 🙂
a ked pises ako mate stale uraz, ja sa len smejem, u nas doma to je bezne, v piatok spadla na lyziach, zobrala so zubami jednu tycku a zabrzdila nosom do snehu, krv vsade, ale o 10 minut uz bola na vleku ze ide dalej.. a vcera sme jej slubili, ze po babkovom divadle pojdeme do cokoladovne a ona pred cokoladovnou sa rozplaskla na zemi, v najvacsej mlake, samozrejme nevstane ani sa nepohne kym nedobehneme, zatial je vsetko nasiaklo pekne cez nohavice , susili sme v cokoladovni na panskom zachode 🙂
@andrejka1974 aj ja mam termin 10.4. 🙂 zatial je mala presne podla tyzdna, nikam sa neponahlame 🙂 otocena este nie je, ale veri mze si to rozmysli.....ale rodime v KE..
@patka29 my uz postielku rozlozenu mame, mali sme navstevu na tri dni, 4mesacne babatko, takze uz je pripravena.akurat madrac prevleciem az potom, mozno kludne az ked prideme domov, popripade poprosim manzela.. zbytocne na to bude padat prach, ved aj za tyzden sa narobi tolko prachu ze je to zbytocne nech to stoji podla mna....
mam uz aj tasku do porodnice, aj vsetko popripravovane, nie preto ze si myslim ze uz mozme rodit, to verim ze potiahneme do terminu, ale cisto prakticky sa mi to lepsie chysta teraz s mensim bruchom ako v deviatom mesiaci ked tych kil bude viac a cez brusko sa nezohnem.
Ahojte, aj ja sa pridávam k skupine aprilovky 🙂 mame termin 25.4. a veeelmi sa uz tesime 🙂 Citam vas uz dlhsie, ale az dnes som sa konecne zaregistrovala... Nebudete niektora rodit v Bojniciach?
@jennyna @urma @dennkaa tvarohové maniačky, tento receptík je super 😵
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3908
Ahojte zienky, no chutky ste mi riadne narobili s tymi pecenymi buchtami.. 🙂 Ale rovnako ako @urma , kvoli zahe by som nemala.. 😝
Inak s hrozou som si uvedomila, ze mam 6 tyzdnov do porodu... Ale ten cas leti.... Taska do nemocky nezbalena, co je horsie, este ani vsetko kupene - isto som posledna, co to este nema.. 😀 Ale konecne sme zacali riesit kocik, vyzera to tak, ze kupime Britax B-smart. 🙂 Ja mam pred sebou hekticky tyzden - v praci a aj doma, kedze cez vikend by sme sa mali stahovat, (vobec sa netesim na balenie a vybalovanie), takze na nejaky oddych ci pripravu veci zase nebude cas.. A na moje relaxacne CD - "Priprava na porod" sada prach.. 😀
@ava11 pamatam sa, ze aj vy ste sa stahovali... uz ste v novom? 🙂
Ozaj kocky, uz ste si zacali masirovat hradzu? 🙂
@beronsche nie si sama - ja doma tiež nemám ani zďaleka všetko a taška taktiež nezbalená. hádam máme ešte čas 😉
Ahooj dievčata tak hlasim sa po dhlhšej dobe som doma ....pretože za posledny tt sa všetko skomplikovalo .. tak ako vyzeralo byť všetko super je teraz na .. začalo to tým že malinky mál stále viac a viac pokley v dýchani zistilosa že ma na srdiečku ductus. ktori sa mu otvoril..dnes ho previezli na kardiologiu do Ba ide na operaciu pretže ani sirupy..ale lieky do žily nezabrali.... no zistili nám že maly ma v hlavičke cističky..ktore vzniklu pri porode.. tak lendufam a modlim sa že cvičením vojtovej metody bude všetko okey...a tie cističky nič nezasiahli ale inak zatial dobre včerajšia váha bola 1600 gr... maly je hrozne živy čo je len dobre....vrti sa zvdiha hlavičku aj pretača sa proste je už teraz dosť aktivny 🙂 máme kráásne veľke očká ...a najradšej sa mojka s mamkou na ručkach a počuva ako mu rozprávama čo všetko budeme robiť....už reaguje dosť dobre na moj hlas stále sa tak krásne usmieva ked mu rrozprávama... a máme už aj dudlik..taháme ho ako o dušu ....tak drže nam palce aby operacia dopadla čo najlepšie....aby mali bol čo najskor pri mne v ke....a aby sme krasne priberali a rástli 🙂
@amanda683 no ver tomu že už aj ja mam na male.... koľko krat som si poplakala na izbe ..a dnes rano ked ho odvažali preč....ked som sa snim lučilla.. včera večer ked som bola pri nom som nepovedala ani slovo pri nom..anmi som sa neprihovorila..lebo jedine slovo ktore by som povedala by ma donutilo plakat...mussim byt silna a nesmie citiť maly že sa bojim že som smutna.. ptm ako ma bť silny on... ja lenn dufam a verim že maly to zvladne ..len je to všetko tažke...musím byť silna aby maly bol tiež aby citil že sa nema čoho bať 🙂
@certica22 klobúk dole dievča pred tebou..držte sa!
@dandelion18
@amanda683 dakujeme ja verim že bude všetko v poriadku a že to zvládneme..len keby sa dalo hneď by som sa vymenila s malym ..lebo nie je nič horšie ako ked vidite svoje dieťa ako sa trápi a čím všetkým musí prejsť...ja som za celý život nemusela absolvovať toľko vyšetreni odberov a všetkého možného ktoré už absolvoval maly za 3 tt od kedy je na svete...musím veriť
@jennyna tak tak život nemože isť bez komplikacii len je to smiešne ako každy tvrdi že všetko je v poriadku ...a za par hodin je z toho pravý opak...a dufaš veriš v to že sa to zlepši a nie oni ti povedia ešte horšie ...boli dni ked som nedokázala isť za malym... radšej som plakala na izbe...ako isť k nemu a by všetko cítil... najhoršie je ked si pri nom a predstaviš si že čo všetko sa môže stať čo sa deje..ale v tej chvíli ako ho citiš v naruči ako sa ti mrvi usmieva sa a pozera na teba tými malimy očkami zabudneš na všetko čo sa deje ..a niekedy to človeku len prospeje..niekedy sa až citim blbo že nie ja som tá čo mu dodáva asilu ale on je ten ktorí ma naštartu a mám chuť isť ďalej lebo mám pre koho prenho....
@certica22 si to krasne napisala, uplne ta chapem ako to citis, ja ked som porodila prveho synceka, mal malo cukru v tele, hned mu pichli infuziu do hlavicky, co bolo v podstate nic, ale ja som sa nedokazala ani s nikym rozpravat, lebo som sa hned rozplakala. take su nadherne a bezmocne tie deticky. musis verit, ze vsetko bude ok. ono to mozno este chvilocku potrva, kym sa alex zo vsetkeho vymota, predsa je predcasniatko, ale urcite to stoji za to urobit pre neho vsetko, aby to zle co sa deje, vnimal co najmenej. pocuj, a to isiel sam do ba?
@jennyna nechapem ako je možne že už take male etičky musia trpieť a toľko toho prežiť ..prečo to je tak ved su tak nevinne.. aako s lekarkou a sestričkou oni ho tam niesli..ale ja som nešla..lebo k malemu by ma nepustili ... aby som len niekde sedela cely den sama a trapila sa ešte viac... mliečko mu vzali čo som mu naodsavala... o par dni by mal byť spať ak nebude nič niekedy v stredu ..tak musim veriť dufať...
@dennkaa no veru mas pravdu, Ninka je nejaka ubolena v posledne dni.. furt nieco vymysla.. je to zbojnik, darmo 😉 vsade musi byt vylezena, natiahnuta, docahuje to co nemoze.. 😝 no tak snad sa pouci 😔
@urma @jennyna @dennka tak ja by som asi volila tvaroh len v takej podobe, ze jogurt tvarohovy alebo tak, lebo ja ho inak fakt nemusim. Mm jedava aj cestoviny + tvaroh + acidko a posolene a vraj je to super, no neviem si predstavit, ze by som sa prekonala to ochutnat 😅 A napr take palacinky ja z duse neznasam 😅 😝
a ovocne gule tiez 😀 ja dokazem jest ovocie iba surove, alebo max kompotove a potom este broskynu a ananas na masku 🙂
@atreyu jaj to tvoje odlucenie, vzdy ked to citam, tak si to predstavim.. akoze niekedy by som aj rada bola sama doma, ale po dvoch hodinach mi uz je smutno a to vacsinou Nina len spi, lebo mne ju nikto nechce zobrat, kedze je kraken.. ani mm s nou sam nejde von 😔
@ava11 zlatik, daj vediet ako na UTZ.. pocuj a mm nechce ist k porodu, ja ho nechcem nutit, tak som mu orsekla len, ze to nebudem komentovat a on povedal, ze ked ho tam velmi chcem, tak pojde.. no lenze ja mu praveze nechcem povedat, ze ho tam chcem, aby som sa nebala 😔 tvoj je v pohode? dobrovolne, ci nasilu ide?
@elfka.elfka tak aj my sme ta druha skupina, co neputa pozornost. Dokonca teraz ako mala ten zaludok podrazdeny, co som aj pisala, ze neudrzala ani vodu, tak vtedy som ju naucila slovo grckat, ze co to znamena.. a teraz ked place takto, ze este chvilu a sabla, tak sa jej opytam, ci chce grckat, samozrejme, ze nechce a vacsinou prestane, ale niekedy sa jej neda prestat plakat 😔 ach jaj.. ja som z toho na prasky, lebo radsej by som poumyvala hovnom natretu komplet celu podlahu ako jednu grcku v strede izby, mne je z toho strasne na vracanie 😝 🤐 🙄 a tie urazy.. ja viem, ze je to normalne, sa smejem niekedy, ako sa dokazu tie decka prizabit a za 5 minut to iste robia.. akurat ze ja teda chytam infarktove stavy 😖
@beronsche ja si ani hradzu masirovat nebudem 😅 mne je to strasne neprijemne
@certica22 jooj na teba som cakala ako kura na sopel, velmi drzim palceky 😔 snad vsetko dobre dopadne a dockame sa samych dobrych sprav 😵 😵
ahojte žienky, tak my sme od soboty večera domka, len som nemala čas popísať 🙂 bolo úžasne, vybláznili sme sa v kope snehu. deň pred odchodom aj u nás nakydalo. ako na povtoru, keď manžel na služobke a mali sme na starosti riadenie vchodu a odpratávanie snehu. tak som krvopotne zháňala, kto mi príde pomôcť. ale potom sme si už len užívali na liptove. bolo nám nádherne, ale ocinko veľmi chýbal. malá každý večer plakala, keď sme šli spinkať. sesterka ma ešte vybalila nejakými novými vecičkami pre malú a aj nejakými vecičkami po jej synčekovi, čo mala neutrálne farby, tak som šla o tašku ťažšia domov. 😝 dnes mi konečne dorazila reklamovaná prebaľovacia podložka, tak sa konečne môžme už pustiť do výroby 🙂 ja som si pri tom našom maľovaní a premiestňovaní tak presilila ruku, že mi trpne a opúcha a tak nosím ortézu na nej. včera sme konečne kúpili novú žehliacu dosku, tak mám o zábavu postarané 🙂 a boli sme na nákupe v tescu a tam kresielko hauck v akcii, čo som si vyhliadla už dávnejšie, no zrazu bauch akcia a kúpili sme ho za 14,9eur 🙂 tak sa vytiešam 🙂
inak, sesterka mi dala overal po malom a tam veľkosť 68 (kupovala v riadnom destkom obchode značkovom za 40eur) a keď som ho priložila k tým dvom, čo som kupovala v tescu, tak som sa smiala, lebo sú veľkostne rovnaké. a to som ja kúpila v.80 😀
pridávam fotočky kresielka, podložky a na porovnanie tie dva overaliky. ten ružový je 80ka a ten červeno, čierno žltý 68ka 😀
@dennkaa Fakt sa uz tesim ked ju rozlozime 🙂 Ohradku mame taky stvorec,matrac sa vyzdvihne hore ked je mimi malinke,vlastne je to velka postielka(pozicane od kolegynky)...Takze sa moze pouzivat od 0+.Asi trpim syndromom hniezdenia 😀 Vkuse by som nieco presuvala,zehlila,prala,stahovala 😀 😀 😀 A to sm si z toho robila ohromnuuuuu srandu na zaciatku tehu 😅

@urma tá B6 je super...ja ju mám brať 4x denne, ale tak beriem len vtedy keď mi pupok tvrdne...naposledy som brala včera ráno a od vtedy nič a netvrdne...ono to tvrdnutie bolo u mňa zapríčinené tým bacilom v nose a to skrátenie a zmäknutie kŕčka kvôli tomu, že mi malý hlavičkou veľmi naliehal na kŕčok...ale už je všetko ok...aj keď som riziková lebo stačí čokoľvek a môžem sa začať otvárať...ale predsa len zajtra začínam 34tt tak je to iné ako v tom 22tt 😖