icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

dennkaa
20. feb 2012

@patka29 ved kto by sa netesil - ja sa uz tiez nemozem dockat toho okamihu, ked to pre drobceka vsetko pripravime 🙂 Oprate, pozehlene mam uz asi mesiac - to som si tak uzivala, ze aj ta bolest krizov pri zehliacej doske, sa mi zdala byt v pohode (a to ma ten chrbat a krize fakt moc boleli). Teraz uz periem len tak sem-tam ked nieco pribudne.
A ta vasa ohradka je teda ina ako nasa, ked sa da polohovat, tak jasne, ze tam date miminko. Nasa sa neda - je skor uz pre trosku vacsie babo, take co uz vie sediet,aby sa v nej mohlo aj prehrat.

beronsche
20. feb 2012

@elfka.elfka @peka13 Kocky vdaka za rady, ja si to asi aj vytlacim, co ste napisali.. 🙂

patka29
20. feb 2012

@peka13
@elfka.elfka Dievcata dakujem velmi pekne za rady!Ja som 2500 km od domova a viac-menej sama na maleho(priatela sa na masaz prs spytat nemozem 🙂 )takze za seba hovorim ze hltam vase rady.Kazda jedna pomoze,najma co sa tyka kojenia,z toho mam trosku obavu 😉

ancovicka30
20. feb 2012

@peka13 dakujeme za infosky opat 🙂
ja doplnim len jednu vec z mojho pohladu, ze doporucovala ti prikladat babo uz potom bezne na 15-20 min., osobne som zastancom toho, ze treba prikladat na tak dlho na ako chce, moj maly sa teda prve tyzdne kojil rozhodne dlhsie nez 15-20 minut, pokial dostal z oboch naraz, tak to byvalo aj 45-60 minut dokopy....samo sa to casom upravilo a skratilo, a viem o skusenosti jednej kamosky, ktora bola z nemocky nainstruovana kojit maximalne 20min. raz za 3 hodiny a veru nekojila moc dlho....asi to zavisi od toho, ci vie babo dobre sat, tie co im to moc nejde zo zaciatku proste potrebuju dlhsiu dobu na prsniku aby sa nasytili....

urma
20. feb 2012

Ja si tvaroh kludne aj na chleba natieram, tak riadne na hrubo a potom riadne posolim 😀 Ale teraz sa chlebu vyhybam, tak ostavaju mi uz len tie cestoviny, kedze aj sladkemu sa musim vyvarovat ako sa da 🙂 .
@maxara no ja som jedavala cestoviny resp. slize s tvarohom od mala na sladko, ale ked sme byvali na strednom SK istu dobu, tak ma v skol. jedalni naucili na slano 😀 a odvtedy to preferujem. Aj syr si do toho lubim postruhat, smotanu a poriadne osolit. Mnam. Dnes som mala na obed smotanove fliacky 😀 Juj, ale uz mi dako vytrovili...

andrejka1974
20. feb 2012

tak dnes som bola u Holana v Medifere na kontrolnom ultrazvuku vsetko je ok pomeral ju celu termin podla ultrazvuku rozdiel len 3 dni a vaha 2147 gramov v termine porodu okolo 3600 gramov velka buchticka bude moja najvacsia moje deti mali 2950, 3200, 2750, 3080 a najmensia 2700 tato sa ma skvele vsak ma boli chrbat chodim ako valiace sa kamene a kacer donald dokopy 🙂 🙂 🙂 a arytmie ani extrasystoly sa vobec neobjavili a prietoky su ukazkove tesim sa

peka13
20. feb 2012

@ancovicka30 no ona mi vravela, ze v nemocke, aj napriek nasim ziadostiam dietatko sestry prikrmia....takze urcite nieje hladne...preto len 15-20 min hlavne aby si zvyklo na saci reflex...ono aj tak nevladze dlho tahat a unavi sa....urcite doma ked uz aj prsnik aj babo je zvyknute, nechala by som kym vladze 😀
Hlavne ma PA upozornila ,aby sme si nerobili z prsnika cumel...lebo dietatko potom len dudtka a netaha...ale kazde dietatko je ine...tak uvidime...

vajanika27
20. feb 2012

@peka13 prosim ta a to koli comu davaju detom cajik? som prekvapena, lebo kamoska sestricka robi na detskom do roka a ta mi tvrdila, ze u nich vobec deti, ktore su dojcene nedostavaju cajik...

maxara
20. feb 2012

@peka13 zajtra to je teda o 16tej, mi odpisali.. tak by som ta mohla vyzdvihnut napr o 15:45 niekde.. neviem kde.. hod mi do IP pls tvoje cislo a aj miesto stretu

darinkazv
20. feb 2012

@lias no, tak tá hrazdička ide dole veľmi ťažko. ja to nevládzem dať dole. to len drahý. ale aj ten s tým má problém. nebudem to dávať dole. jedine ak bude bábo už sedkať, že by mu to tam už potom zavadzalo 🙂

elfka.elfka
20. feb 2012

@vajanika27 no to je jednoduche, cajik davaju babatkam aby boli ticho 🙂 prve dni mlieko nemas, dieta je hladne a krici...preto plati aj to co pise peka13, ze zbytocne prve dni prikladat nadlho, nema to zmysel. Babo sa len uci prisat a nase bradavky si musia pomaly zvyknut nato, co ich caka...

vajanika27
20. feb 2012

@elfka.elfka cajik ja som zila v tom, ze detom davaju mlieko nie cajik...to mi ho nanutia aj vtedy ked dieta mam pri sebe na izbe????

urma
20. feb 2012

@vajanika27 asi davaju glukozu v tom caji 😖 lebo je to lacnejsie ako umele mlieko a splni ucel

urma
20. feb 2012

@darinkazv mne je stale zahadou vyuzitie tych kresielok 😀 Chapem, ze napr. ked si v kuchyni a chces resp.potrebujes mat dieta v dosahu a na ociach, ale kde ho das? To len tak na zem? Alebo to vytasis na stol? Sorry, ze sa tak sprosto pytam, ale uz som nad tym uvazovala, lebo nemam ohradku a tiez mi nie je po chuti nechavat sameho v spalni v postielke..Som sa o tom bavila so svokrou a ta mi poradila kocik 😀 na taketo pripadne premiestnovanie po izbach

zlatulienka
20. feb 2012

@elfka.elfka @vajanika27 toto o tom čajíku a glukóze som počula aj ja, a dôvod aby boli bábätká ticho a sestričky na novorodeneckom mali pokoj, dokonca som počula, že im do čaju dávajú kvapky, aby spali 😢 nechcem ani premýšľať nad tým, že to tak je naozaj...
každopádne pri Robkovi som bola múdrejšia a mala som ho stále pri sebe, od hladu mi vôbec neplačkal, ešte veľa spinkal, vždy si len troška cuckol a spinkal, mne sa postupne tvorilo viac a viac mliečka, určite ho nebolo málo, lebo som zásobovala mliečkom novorodenecké, tak sa to nejako regulovalo samo, príroda to múdro zariadila 😉
samozrejme sú prípady, keď to takto nejde, z rôznych dôvodov a maminkine mliečko sa musí dajako nahradiť

strihalka
20. feb 2012

Cozeee, vy ste popisali toko stran???Ted jsme dorazili domu, manzel vynasi plne auto veci pro princeznu, no ja nezvladam, bricho, nohy,zada me desive boli.-(takze jdu spat a vecerr vas docitam...
Doufam, ze tu neprobehl nejaky porod a ze ste vsechny stalev 2v1🙂

maxara
20. feb 2012

@urma zlatik ano, to len tak v kresielku vytasis na stol alebo na zem.. je to fajn nahodou.. ja som pri Ninke nemala a boli chvile, ked by som ho ocenila.. ale prezila som bez neho, mala som hojdacku. Teraz hojdacku nemam, tak uvazujem, ze si aj ja nejake kupim. Nam by stacilo asi len take obyc, co sa nehojda a nevibruje.. len nech ma pasy a je pohodlne

darinkazv
20. feb 2012

@urma no, veď práve, že my sme to pri malej nemali a veru že by sa zišlo. miniatúrna kuchyňa a keď som tam vtrepala kočík, tak dovidenia 😒 ohradku tiež nemáme a ani mať nebudeme. toto dám na stôl a mám drobca na očiach a v dosahu. a keď bude väčšie, že si bude kopkať a hrozil by nejaký posun po stole a následný pád, tak ho dám na zem ku linke 🙂

zlatulienka
20. feb 2012

@urma kresielko mám doma aj ja ešte po Robkovi, ale teda moc sme ho nevyužili, nechcel v ňom byť, a to aj hrá, vibruje a kadejaké iné funkcie, najlepšie mu bolo na rukách, tiež som si myslela, že navarím, porobím kadejaké domáce práce v pohode a tak, vydržal v ňom pár minút a dosť, ale každé dieťa je iné, možno Miško v ňom bude rád. Teraz keď bývame v rodinnom dome, tak uvažujem ako to riešiť, plánujem, že drobec bude spinkať v postieľke v spálni hore na poschodí a cez deň bude dole v cestovnej postieľke, akurát hľadám na nete, takú aby mohol byť malý na začiatku vysoko a potom, keď podrastie, dole, neskôr to bude slúžiť ako ohrádka na hranie, to sú moje plány, bohvieako to nakoniec vypáli
a ešte mám nosič manducu, môžeme sa aj nosiť, to sa aj Robkovi páčilo

vajanika27
20. feb 2012

@zlatulienka nevies ako to je v Ziline s tym cajikom?

ava11
20. feb 2012

Ahojte babulky, nesiem dobré správy 🙂 Náš drobec je hlavičkou dole a má okolo 2200g 🙂 Všetko je v poriadku. Len v knižke mám napísané, že xyz skrátený na 2cm. To slovo predtým neviem prečítať, ale keďže sa mudr. k tomu nijako nevyjadril, tak snáď to nie je nič nenormálne.
@maxara no mojmu som nechala možnosť ísť k pôrodu ako otvorenú, ale dala som jasne najavo, že ja by som bola rada, keby ma v tom nenechal. Myslím, že pôjde, aj jeho kamaráti s deťmi mu všetci hovoria, nech ide, že to je zážitok na celý život vidieť si dieťa pri narodení. Uvidíme, ako sa bude cítiť po tej príprave, lebo jednej známej to chlap odriekol práve po nej, keď zistil detailne, do čoho ide 😒

zlatulienka
20. feb 2012

@vajanika27 veru neviem, obe deti som rodila v Považskej, tie klebety mám od kámošiek-sestričiek z iných oddelení

elfka.elfka
20. feb 2012

k tym cajikom a cukrovym vodickam, ked mas babo pri sebe, tak ti nic babatku nedaju. alebo mozes skusit povedat, ze si to nezelas.. to mas ako s umyvanim, rovno na deti davaju johnson ja by som chcela, aby mi malu umyvali len vodou a nie rovno chemiou....

urma
20. feb 2012

ja mozno skusim vyuzit miesto kresielka autosedacku, co vy na to? Moc velka blbost? 😅 A ked sa malemu nebude pacit v sedacke, tak pouvazujem ci by kresielko bodlo.Nech ho nekupujem zbytocne...ale mozno si to rozmyslim, ked natrafim na nieco lakave v slabej chvilke 😀 Ja ako spravna nazhavena prvorodicka by som chcela vsetko, co existuje 😅

peka13
20. feb 2012

@vajanika27 keby som vedela preco? tak napisem, ale netusim...ze cajik je dokonca niekedy este skor ako mliecko podany...ale vravim ze ta PA mi vravela o praktikach, v nemocke kde idem rodit, aby som nebola prekvapena...ak u vas nic take nehrozi, bud rada 🙂

dennkaa
20. feb 2012

@lillienn ahojky, moja. No ani si o vela nedosla - ako pocuvat sa to dalo - prevazne nam rozpravala veduca sestra z novorodeneckeho o dojceni, ale mala som pocit, ze zaspim (esteze som si zapisovala, inak spanok isty). Hovorila ako sa deli mlieko, potom klasika, ze dojcene deticky nepotrebuju ziadne prikrmy, cajik ani vodu (pocas letnych horucav ich staci prilozit a oni si cucnu z predneho mliecka, ktore je bielkovinove a vodnatejsie - tym si zazenu smad). Spominala aj to, ze 1x miminko prilozia na sale a aby sa co najlepsie rozbehla laktacia, treba babo casto prikladat a sledovat jeho potreby... cize asi tolko 😉

palmarmj
20. feb 2012

No cavte babulky... 😉 dnes dalsia poradan za nami... Princeznicka je vraj v poriadku.. prelom 30/31tt-- vaha 1600gr... ale potvorka malinka vyvaluje sa v brusku uplne nakriz... a nie a nie sa otocit.. 😒 preto ma maminka vraj uz teraz slabe kontrakcie, je otvorena na 1prst a co je najblbsie, nevedno preco je maminka zrazu chudokrvana a denny puls v kludovom rezime jej vyskocil na 104-110... 😔 Cize zajtra nastupujem na hospitalizaciu, aby to pani doktori trosku ukludnili... tak uvidime...

maxara
20. feb 2012

@urma ja som si prave preto nekupila kresielko predtym, lebo nase vajicko do auta sa dalo krasne na zemi hojdat.. no akonahle som ho supla do auta, uz som ho odtial nevytiahla 😅 rovnako sa dala hojdat aj sportova cast kocika.. ale ani to som nikdy nevyuzila 😒

@ava11 no tak mm sa rozhodol pri Ninke ze tak dobre teda a teraz z neho vylieza, ze to bolo strasne, ze ma traumu doteraz.. a keby nemusel, tak nepojde 😒

lias
20. feb 2012

@maxara ani moj mm nechce byt pri porode. Bol pri prvom a to mu vraj stacilo 😝

lias
20. feb 2012

@urma ja som pri starších používala autosedačku, ani som nevedela že nejaké kresielka existujú. To sme ale boli v byte a tam by som ho veru ani nevyužila. Teraz bude malá spať hore v postieľke a dole môže byť v kresielku, nech ju mám na očiach.