Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@mily7 jej, dakujem za tieto slova, aspon nebudem mat take cierne svedomie, ked si trosku pomozem - aspon na noc, nech sa vyspim... a to rano a vecer sa mi paci 🙂 dakujem 😉
@srnqqa ja mam kvázi veci do porodky doma, ale nie zbalene a nie vsetky. O postielke ani chyru ani slychu, ta ma dojst postou od nasich taktiez kocik. Ake kvoli tomu si ani hlavu nerobim. Viem, ze dojdu do terminu, a hlavne material nie je az tak dôlezity ako to ostatne. A kedze s pripravou do nemocnice mi v hlave blika ziarovka ze porod tak radsej sa to snazim oddialit🙂) len preto🙂)
@mius.brcko jasne, ze nemas mat cierne svedomie. Ja svoje dietatko velmi lubim o jedno som prisla a neublizila by som mu vedome! Preto som si to studovala co a ako pretoze som ficala na morskej vode ale ked som uz bola zufala a bolo mi do placu ze to sa neda takto zit, ze nos plny tak som nastudovala a bolo. Ako vravim, ide tam hlavne o to, aby sa to nezneuzivalo to davkovanie!!! nic ine.
My mame postielku zdedenu, ale treba nam ju prelakovat. Tak hadam to do porodu moj priatel stihne.
@mius.brcko myslim, ze ta hodka dokial sa dostavis do nemocky by tomu ublizit nemala. A ked voda neodtecie a uz si bola otvorena pri poradni a kontrakcie su castejsie, proste ak sa ti zda, ze to rychlo silnie, ze nemas slabe kontrakcie dve hodky alebo cele dopoludnie tak mas cas. Ale ak mas kontrakcie co sileju a chces epi tak treba ficat do nemocky, pretoze epi podavaju pri 4 cm takze zeny chodia neskoro niekedy a nestihnu to. Ja len taka mudra kvoli tomu, ze som rozpravala s porodnou asistentkou takze to berte tak. ako radu.
ejanka jasne ze to stihne, neboj. Aj keby nestihol, ma cas kym sa vratis z porodnice🙂)) vtedy uz bude inak ficat🙂)
hallloooo, zas nikde nikto???
ejanka z coho? ze nestihne nalakovat postielku? 🙂) neboj sa. Si zober uplne vazne. Pokial pojdes realne rodit tak to neaky ten tyzden potrva. Lebo ma, este nemas termin, babetko ma cas, nech je pekne tam kde je. Potom aj keby naaahodou, ze pojdes rodit, postielka ti moze byt ukradnuta. Musis sa sustredit na porod a zdravie tvoje aj tvojho drobca. No a v nemocnici budes mat tiez kopec inych starosti a prace. No a tvoj priatel, ak aj nahodou prezije porod s tebou, predsa dojde domov, vytraseny, stastny nabudeny no a ako hrdemu tatkovi to uz urcite neda a tu postielku spravi aj keby na nej mal makat den a noc. Chlap, predsa sa nenecha zahanbit ako novopeceny otecko.🙂)
baby, napila som sa vody!!! sice dobre bola so osladena ale idem prasknuuut
dobre ranko, vyspinkane do ruzova?
@strihalka prijmi aj mna do vasej temy sukromnej dakujem
Tak uz som konecne na MD. 😀 Velmi sa tesim, lebo budem mat hadam viac casu....na seba, na pripravy, na knihy, na to aby som sem castejsie zasla ..... Joj tesim sa 🙂 Vidim ze riesite tasku do porodnice - ja som citala, ze je lepsie byt pobalena v 2 taskach - jedna na porodnu salu - take najnutnejsie veci....a druha velka na izbu....sa mi to zdalo rozumne ....ja som uz viac menej pobalena- balila som sa ked sme boli na vikend u mojich rodicov, co je 220 km daleko....keby nieco 😉
@mily7 presne, i keď som sa tu dušovala, ako budem nachystaná už myslím minulý týždeň..alebo predminulý? No, výsledok je taký, že nemám nič a ešte len v utorok idem na nákup do lekárne 😎 Dnes som doviezla postieľku a kočár, ale chýba matrac a obliečky.. vlastne, aj paplóniky, na ktoré to navlečiem, ale tak to už je len otázka objednávky. Plienky kúpim v pondelok po ceste domov z roboty..
Ale musím sa pochváliť, aspoň zoznam potrebných vecí mám hotový.. 😀
@mius.brcko potom daj vedieť, že ako sa postupuje, ja mám dr. až 14.3., má veľa ľudí, tak chodím len raz za mesiac.. Som zvedavá, ako bude riešiť "posledný mesiac každý týždeň".. 🤐
ahojte babulky....tak Vam idem popisat co nove u mna za ten tyzden, kedze sem chodim len cez vikend...mame 1 laptop s drahym a on chodi na tyzdnovky.....
mne sa konecne v piatok vyjadril urolog k porodu, ....odsuhlasil mi prirodzeny porod. 🙂
na MD nastupujem od 1.3.2012.../ TP mam 12.4.2012 /
v pondelok na predpripravke nam odporucila porodna asistentka pit posledny mesiac bezlaktozove mlieko / vraj aby deticky nemali alergiu kravskeho mlieka /...dnes som si musela uz kupit glycerinove cipky, kedze zapcha u mna neustupovala ani zdravou stravou, ani susenymi slivkami.... ☹
malemu dnes tatinko kupil dupacky aj s capickou / v obchode pre deti v NZ mali 50 percentnu zlavu /, vybavila som aj lekaren pre krpca a kupila plachty do postielky...odporucam kupit v Tescu, maju celkom ok a najlacnejsie...2 ks cca 7 eur.....
cez tyzden idem dohodnut pediatra, lebo u nas v nemocnici v NZ sa musi nahlasi meno pediatra este pred porodom....
tak to je asi u mna vsetko
@andrejka1974 prosim ta uz ta pridala strihalka do sukromnej?lebo mna stale nie
@vajanika27 napíšte @strihalke - cez správu 🙂 ona Vás pustí 🙂
mňa asi nepustí, čo už 🙂 tak sa odsťahujem teda od vás, majte sa krásne 🙂
@janka273 ja som jej uz vcera napisala...
ja som tu tiez obcas vecer chodievala. Stale som len docitavala, aby som sa nahodou nepytala prave na take veci, ktore tu uz preberali.
@srnqqa 🙂))) sa mi paci ako si nachystana do tej porodnice 🙂)))) ja myslim, ze mame cas, neboj. Inak to s tou plodovou vodou to citis. Proste praskne obal a pod tebou bude kopec vody, ako keby sa clovek pocikal. Proste veeela vody. Ak by odtekala postupne to tiez budes vidiet, citit, ze hej sice som mokra, ale je to ok. nepraskol podo mnou balon🙂)) alebo vela babam ani nepraskne na zaciatku, môze az neskôr, po pripade prepichuju obaly v nemocnici aby praska a rozbehol sa porod. Lebo sa stane ze mozes mat kontrakcie tie normalne bez odtoku plodovej vody.
p.k. ked nas nepustia do sukromnej zostaneme tu! co sa bojite 🙂)
babenky, ta strihalka je iba strihalka. Nie je so zavinacom, to mi nechcelo odoslat postu, tak mozno to pomoze. Ak nie ja tu zajdem🙂

Babenky k tej plodovej vode som sa pytala porodnej asistentky, nakolko som chcela zostat doma co najdlhsie a netrepat sa do nemocky, ze preco musime ist po odteceni plodovej vody. Takze takto. Ak odtecie plodova voda, co nemusi, a pôrod sa moze rozbehnut aj tak, okrem toho ze hrozi riziko infekcie ale nik normalny si predsa nebude nic zavadzat do posvy, ze, pri velkom ubytku plodovej vody môze ta voda stiahnut so sebou pupocnu snuru dole a ta môze babetko zacat dusit. Proste sa stiahne dole a môze dusit babetkol Preto sa pomaly! teda to plati pre rodicku, ze normalne, neponahlat sa, normalnou chodzou do auta a tak treba dopravit do nemocnice! kde vas a babetko skontroluju. Teda ak plodova voda odteka po castiach co sa tiez stava, je to podla mna v poriadku a je to zas iny pripad. Vtedy by som mozno pockala s nahlenim, ale ked odtecie cela tak to uz radsej pojdem. Inak hodka cesty je podla mna v pohode.