icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

romanakatka
6. mar 2012

@darinkazv ja na tú predprípravu nejdem... bola som pri Timkovi a veľa mi to nedalo ... to čo mi tam povedali som vedela z netu a od doktora... teraz som sa pýtala či je to povinné, tak mi povedal, že nie a že sa tým vôbec nemusím zaťažovať... mne sa páči jeho názor, že pôrod je prirodzená vec a keď to príde, tak to príde všetko prirodzene ... hlavné je počúvať čo hovoria doktori a sestričky a robiť to čo od nás chcú... tvrdí, že veľa rodičiek sa sústredí na to, ako má dýchať, čo má robiť z prípravy a sú v kŕči, lebo si nevedia spomenúť, alebo nevedia či to robia správne... no ale samozrejme pri prvom mi zvedavosť nedala a absolvovala som to 😉

elvo
6. mar 2012

ahojte mate zazmluvnenych lekarov ? kto bude rodit na antolskej,?

mily7
6. mar 2012

romanakatka sa mi paci tvoj nazor, podla mna mas pravdu. ja som tiez studovala porod z knih a netu, nakoniec som zaplatila aj porodnu asistentku, lebo mi kazdi vravel, ze to super treba vsetko vediet a nakoniec to beriem tak ze ked to pride tak to bude. Ako kazda prvorodicka aj viacrodicka mam strach a snazim sa mysliet pozitivne, ale hlavne mi to uz pride prehnane, porod sem, porod tam a hentamto a toto a pritom stale je to len o jednom a tom istom, nikto ti nic nove nepovie. a na konci dna clovek aj tak nema tucha ako skonci, ci bude rodit tazko, ci lahko, dlho, ci kratko. aj tak si to clovek musi odtrpiet, alebo vyskusat na vlastnej kozi v dany moment. ved aj ulavove techniky ktore nezaberu pri porode na zaciatku môzu ale zabrat neskôr takze naco riesit porod od rana do vecera. clovek ma akurat este vacsi strach podla mna, ked mysli len na to.

mily7
6. mar 2012

@janci27 janci ako to, ze osobne prebratie bez poplatku? aj ja som v ba, daju sa tu tie plienky niekde zohnat, alebo to mate len po znamosti neako? dakujem.

mily7
6. mar 2012

kukucka 26 to musis chvilu pockat, co sa neda normalne (vlastna skusenost 🙂) ) ale po par dnoch budu ciarky silnejsie, chce to ale cas. vravim ti, ja som mala dva krat slabe ciarky, teda viac krat kedze som testovala asi 7 krat kym som dosla k poriadnej odpovedi, kamoska zahodila test do kosa, ze neplatny, manzel vytiahol po dvoch hodkach ci ako a majú s toho krpca ktory uz beha davno po svete. myslim, ze ak by si nebola tehotna tak zarucene ziadna ciarka sa neobjavi, tak ako sa neobjavovala aj mne, ked som tehu proste nebola 🙂)

mily7
6. mar 2012

@kukucka26 a ja som bola 3 mesiace po potrate a sme v krasnom zdravom 35 tyzdni tehotenstva a vsetko bolo super, neboj sa. Pol roka je dost dlha doba, dobre bude.

janci27
6. mar 2012

@mily7 ked si urobis objednavku na mall.sk, tak zadas typ dorucenia a ked das, ze osobny odber (sidlia v Podunajskych Biskupicach), tak neplatis postovne automaticky.

mily7
6. mar 2012

@janci27 Jaaj, asi som prehliadla, dakujem pekne.

janci27
6. mar 2012

@mily7 za malicko 🙂 akcia vsak trva len do 15.3. alebo do vypredania zasob

mily7
6. mar 2012

inak uz nevladzem babenky, stale som v praci, do konca tyzdna, taska nezbalena, na prednasku o epi sa chystam asi bud. stredu, lebo zajtra este praca a proste je toho na mna vela. vy ako zvladate? uz by som bola najradsej doma a pomalicky si dala veci proste dokopy a oddychla si, nacerpala sil, aby sa mohla zacat dalsia krasna etapa nasho zivota. 🙂

mily7
6. mar 2012

@janci27 o.k. skusime

skoricaxx
6. mar 2012

@ava11
no mi máme termín posledného marca

zlatulienka
6. mar 2012

@kukucka26 intenzitu čiaročky je dobré porovnávať na absolutne rovnakých testoch - rovnakej značky aj citlivosti 😉 a raz keď tam čiarka je, tak tam je a len preto, že si tehu, a úplne chápem tvoje obavy, že zmizne a tak... verím, že si tehulka, moc ti držím palce 🙂 🙂 🙂

darinkazv
6. mar 2012

@romanakatka ja som tiež bola pri julke. ale som bola rada, lebo som aspoň vedela, ako dýchať 🙂 mne to práve pomohlo 🙂 aj sestričky boli radšej vtedy, keď sa chodilo na prípravu. teraz úplne inak prebieha tá príprava, než vtedy. a ja tam idem aj kvôli tomu, že aspoň spoznám nejaké žienky 🙂

katkarv
autor
6. mar 2012

@elfka.elfka ta ked tu som si zvykla 🙂

katkarv
autor
6. mar 2012

@kukucka26 netrap sa,ked ti meska tak je to v pohode.Ja som mala tiez slabe ciarky, a nesilneli az po tyzdni meskania bola ciarka silnejsia.

kukucka1982
6. mar 2012

@vajanika27 ahoj, porodnika si nevyberam, nechame sa prekvapit. ale chlapa mojho chcem mat pri porode...

eviko25
6. mar 2012

@darinkazv tak zajtra sa vidíme 😉

eviko25
6. mar 2012

@romanakatka no veď ktovie ako ja-či sa priblizim k tomu 1. aprílu 🙂 Ale prenášať sa mi teda nechce 😎

lenkakusi
7. mar 2012

ahojte,
baby bojujete niektora s opuchmi a zadrziavanim vody???
mne hrozi nemocka, a chcem vediet ci tam davaju iba dietu alebo aj dake infuzky alebo co... a ak ste mali podobny problem ako dlho ste tam lezali??? nastasie mam nizky tlak aj moc negativny...ale nohy ako druky
sa bojim ze tam skysnem az do porodu 😢 😢 😢

elfka.elfka
7. mar 2012

@lenkakusi ja puchnem len tak normalne, teda ziaden extrem a dost mi to kolise, par dni som ako balon a potom zas na par dni odpuchnem... ale ty asi puchnes poriadne vsak? podla mna si ta v nemocnici nechaju, kamoska velmi puchla a ostala v nemocnici asi dva tyzdne.... ale jej sa to zlepsilo

palmarmj
7. mar 2012

Baby co si beriete pre babo do porodnice.. kolko dupaciek, kolko kosielok, kolko ciapociek? atd... plienky to viem.. ale treba aj potreby na kupanie? Cumliky a flasticku? A Perinku, ci zavinovacku tiez treba? Ci sa beru iba veci pre babatko v com pojde domov???... najdem tam prvy krat 😎 ale uz si to vobec nepamatam... 😝

zlatulienka
7. mar 2012

@palmarmj do pôrodky pre maličkého beriem len pampersky, vlhčené utierky, čiapočku, rukavičky, poštolky a deku a potom už len veci na cestu domov, ale najlepšie je zistiť si v pôrodnici kam sa chystáš rodiť, či nevyžadujú aj niečo viac

palmarmj
7. mar 2012

@zlatulienka aj som si myslela, ze to bude zavisiet od porodnice... no nebola som si ista... Ale dakujem

erika439
8. mar 2012

@mily7 no ja budem v praci este do konca mesiaca, je to niekedy fuška .... Tašku este zbalenu nemam, ale necakam ze by to uz malo prist, staci sa zbalit tak max mesiac dopredu. Tiež by som uz bola asi radsej doma, ale viem ze po par mesiacoch mi praca zacne asi chybat, tak to chcem teraz predlzit co najviac 🙂

tetapetra
8. mar 2012

@erika439 mame rovnaky termin ja koncim 14.3, preco si do konca mesiaca

lucc
8. mar 2012

Ahojte aprílovky 🙂 ... aj ja mám termín v apríli, ale mám malú otázočku- podľa ktorého dátumu sa riadite? Doktorka mi dala termín 28.4 podľa posled. menš., na ultrazvuku mi však vyšli termíny 20.4 a teraz dokonca 16.4. Myslím, že je to dosť dobrý rozdiel, tak čo myslíte, k čomu sa mám radšej prikloniť? Ďakujem 😉

tetapetra
8. mar 2012

@lucc aj moj je vacsii o viac ako tyzden 😀 a lekarka mi termin neymenila. tak budeme cakat, ved on sa vypyta na svet 😀

mily7
8. mar 2012

@lucc ahoj, mne povedal lekar treti 🙂) ale aj v knihach bolo a porodna asistentka vravela, ze najpresnejsie su merania podla ultrazvuku v prvom trimestri to jest nejaky 12 tyzden ci ako sa to robilo, vtedy ten termin by sa mal brat do uvahy,takze aj ja cakam o tyzden skôr svojho krpca ako podla menzesu.