icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
30. apr 2012

@nati04 nemáš za čo ja som to prežívala pri malom viem čo to je !
ja som mala mnoho krát pocit že mi už prasne koža na lítkach ale ked to uvidím tvoj dr nebude nadšený ja som bola kvoli tomu ležať v 32tt na tyžden na neslanej diete !
volá sa to gestoza aj ked gestoza je opuch plus vysoky tlak no ja som tlak mala ideálny aj pri malom no teraz si dávam veru pozor na opuchy slané nejem vobec lebo v tehu sa voda drží ešte viac a ked zješ slané to je to najhoršie ☹

nati04
30. apr 2012

@miskachrumka no pekne ;( dakujem dúfam že nepojde ležať ;( uz si budem dávať pozor ;( JOJ normálne si má nalakala ale aspon viem načo si dávať pozor ;(

miskachrumka
30. apr 2012

@nati04 no ja ti len píšem čo je pravda a čo som stim zažila ja lebo to nieje sranda len preto a dávaj si pozor ! a nechcela som nalakať !

zyza
30. apr 2012

hm,opuchy mam aj ja a aj krcove zily 😢 uz som bola pozerat aj nejake stahovacie podkolienky,ale strasne su drahe 😠 tak asi pockam,kym mi dr,predpise...Najhorsie je,ze nemozem nosit kratke sukne a kratasy s takou skaredou nohou...

nati04
30. apr 2012

@miskachrumka jasne ja ti dakujem ;)

miskachrumka
30. apr 2012

@nati04 😉

loralo
30. apr 2012

praveze pri tychto opuchoch treba vela pit, odporuca sa 2l tekutin denne. a co najviac obmedzit sol, slane jedla, mineralky s vysokym obsahom sodika, nepit perlive napoje a ked je nutne dlho sediet, cvicit v clenkoch, poprechadzat sa, vykladat nohy a tiez tie spominane vlazne kupele a masaze.

miskachrumka
30. apr 2012

@loralo mne povedal dr obmedziť vodu a to ostatné si napísala to iste čo ja !

nati04
30. apr 2012

@miskachrumka ahoj Miska prosím ťa
Dnes mi moja hematologicka doporučila maternu mám brat aj to magnesium b6? Lebo ja som si ho len tak nasadila :(

saranata
30. apr 2012

@loralo presne ako píšeš , určite zvysit príjem vody proti opuchom , to som ešte nepočula aby lekár povedal tehotnej opuchajucej zene aby obmedzila vodu 😕 😕 😕 😕
ale čo sa tu nedozvieš na MK, niektorým lekárom by mali zobrat licenciu potom 😀 😀 😀 😀 😀 😀

saranata
30. apr 2012

@nati04 opuchy su nebezpečne ale stačí ak obmezdíš sol a budeš vela pit, nesmieš solit lebo sol zadrziava vodu v tele, príjem vody tuto vodu vylučuje-či už potom alebo močom a podobne, preto je dolezite vela pit!!! nie však minerálky ale čistu neperlivú vodu 😉

nati04
30. apr 2012

@saranata dakujem ;)

mimi126
1. máj 2012

Dobre ranko mile ocakavajuce 🙂 co dnes mate na plane? Prajem pekny a vesely den 🙂

porinka
1. máj 2012

@nati04
včera som čítala v časopise, ako prežiť leto s bruškom...proti opuchom veľa piť, vykladať si vyššie nohy, neprekladať nohu cez nohu, ak môžeme sedieť, máme sedieť, ak môžeme ležať, máme ležať, menej soliť, nosiť voľné vzdušné veci, zdržiavať sa v chládku 😀

nati04
1. máj 2012

@porinka dakujem snáď to uz len prežijeme 🙂

porinka
1. máj 2012

naša malá princeznička

monculka
1. máj 2012

@porinka krasna 🙂

miskachrumka
1. máj 2012

@saranata ty mudrlantka 😅
obmedzit vodu na čas kím opuch neprejde

miskachrumka
1. máj 2012

@nati04 mne povedal dr že možem brat spolu maternu aj s magne b6

nati04
1. máj 2012

@miskachrumka dakujem

nati04
1. máj 2012

@miskachrumka :( ráno má nebolia nohy a včera som bola u hematologii a tlak mám dobry tak neviem no snáď to nebude take zle ;( ale dakujem za článok

miskachrumka
1. máj 2012

@nati04 no ani ja som tlak nemala zlý ten som mala ideálny !!
ani bielkovinu v moči som nemala !
a ty si už bola v poradni od vtedy ako puchneš

miskachrumka
1. máj 2012

Baby treba mi pozmývať ktorá príde pomoct ?
tak sa mi nece 😒
bože som dnes ako mechom ovalená 😖

saranata
1. máj 2012

@nati04 gestoza je ochorenie v tehu ktorej príznakom su neskor aj opuchy noh a a podobne, toto s opuchmi noh z tepla ako je to u teba nemá nič spoločne, prosím ta rad sa s lekárom a nie s niekym na MK kto o tom prd vie a ešte tu pletie dve diagnozy dokopy!!!
puchne kazdá druhá zena teraz a suvisi to s teplom a nedostatkom tekutín , to neznamená ze kazdá máme eklampsiu !
tá suvisí s tlakom a prebytočnou bielkovinou v moči takze ak by si k tomu smerovala tak sa porad s lekárom a on ti urobí potrebne testy , su tu baby aj v našej teme ktoré už ani prstene nemozu mat z toho tepla a je to normálne, bohuzial niektoré sa tomu nevyhnu v tom teple.

ten članok sa ta netýka, pokial nemáš problemy charakteru ako su tam uvedene, eklapmsia a preeklampsia suvisia s tlakom, opuchy nie samostatná indikácia pre stanovenie tejto diagnozy

člankov na nete je dost to by sme nepotrebovali lekárov!

nati04
1. máj 2012

@miskachrumka nie nebola to mi začalo tento tyzden ;( iden az 10

nati04
1. máj 2012

@saranata dakujem tak dúfam že mna sa to netýka neviem dúfam ;(

nati04
1. máj 2012

@porinka krásna uz nech ich mame doma 🙂 áni ja sa neviem dočkať

saranata
1. máj 2012

@nati04 ked si doteraz nemala problemy, tak by u teba malo íst o preeklampsiu lenze to by si mala hlavne vysoký tlak a nielen počas tehu ale mala by si ním trpiet už predtým , mala si taketo problemy?? zrejme nie tak sa tým nezaťazuj, toto ti nemoze niekto diagnostikovat vo verejnej diskusii na zakladne opuchov, ktoré ti vznikli sučasne ako začalo byt teplo, takze naozaj sa tým nezatazuj
pri eklampsii a preeklampsii dokonca opuchy ani nemusia byt u niektorých zien , nie je to priznakom , bielkovina v moci a vysoký krvný tlak áno!
je to teplom tak vykladat nohy, striedava sprcha studena tepla, vela vela tekutín, menej solit, a určite ak sa ti to zhorší volaj lekárovi a urobí ti testy ale skor ti poradí ako bojovat s teplom
táto samodiagnostika na nete a v diskusiách už neraz ublizila nejednej zene , riad sa vlastným rozumom a svojím lekárom . a nechod do najvačšieho tepla, to su rady ktoré ti dávam na zaklade skuseností , nie som lekár, opuchy tohto charakteru su bezne , a ešte počkaj čo bude v lete 😝 😝 😝 ani by nemuselo byt take horuce leto tento rok 😀 😀 😀

nati04
1. máj 2012

@saranata dakujem ved dúfam že to bude dobre :( neviem či som si sama neuskodila že som veľa pribrala 13 kíl a to mám len 154 cm :( tak neviem no :(