Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@miskachrumka ved áni ja som tam nedostala ;) ja mám síce auto ale po lekárov sa snaží somnou chodit moja polovicka ;)
Bože kde všade kuknem tak ukazuje dážd na zajtra 😒
som zvedavá čo budeme doma robiť ........alebo pojdeme svokre sa nudiť 😒
@nati04 auto mám aj ja ale ja to mám až 15km tak sa mi neoplatí ist zas naspat domov a zas naspat na krv 😒
ale pri malom som bola u kamoški ale ta je už dva roky odstahovaná ..........tak že nič ale drahý bude doma to je super 😉 😉 😉
@monika1091 ja tiez magneB6, aj magnezium ciste obden, 6 tabliet denne
@nati04 to si epidurálku platiš dopredu už ?
ja sa vtom nevyznám tu to nepichajú a ja som to ani nikdy nemala !
tak netuším .........
@miskachrumka ja to mám tiez toľko lebo bývam na druhom konci ba ;(
@nati04 aha no ja som na takej vačšej dedine a chodím do mesta ............
ja mám tiež sukromníka on je jediny ako chlap a tri štatne gynekologičky
@miskachrumka a tlak mate v poriadku ale tep mam vysoky vraj je to koli baby ale ta to nic neurobit bo tlcie jak salene
@gelifil 6 tablet denne?... a neprehana vas s troho ......
@miskachrumka to este neviem Miska ale peniaze sa dávajú dopredu
@kacenka78 a ziadne vedlajsie ucinky to nema?......
@monika1091 nie, stolicu mam normalnu, pokojne si mozeme tykat...inak skor moze prehanat to zelezo, ja som jedla radsej prirodnu melasu a pila caj rooibos a zelezo sa upravilo
alebo este jest mak
@nati04 to je dobre na prd s prepáčením v tej BA máte teda čudný systém ........ 😕 😕 😕 😕
@monika1091 to je ako možné ?
ja som mala doteraz vždy do 100 a spodný do 80
@miskachrumka áni mi nehovor ved toľko peňazí to je sila ;(
@nati04 horybilné ceny normálne tu máme dost z toho čo píšeš !!!!
to je hnus tolko pýtat ešte že žijem tu a nie v BA
@nati04 strašne ozaj .............a ešte možno tu epi nebudeš potrebovať a platit za nu dopredu 😕 😕 a tolko penazí ?
tak až mi treba cikať 😀 😀 😀 😀 😀 z toho 😀 😀
@monika1091 aj ja beriem 6 tabliet Magne... akurat dnes idem na kontrolu ku Dr po tyzdni, tak mi mozno zníži dávku... uvidíme.... no amám pocit, ze ma prehana a netusila som, ze z Magne 🙂 lebo predtym som mala zapchu, zelezo k tomu este prispieva a aj napriek tomu chodim na WC kazdy den, pricom predtym som chodila raz za 3-4 dni....
kocky tu dalej pisali, ze magnezium znizuje tlak - nastastie u mna k tomu nedoslo - teraz som si tlak merala a mam 110/65...
@nati04 ale ty si nikoho zazmluvnovat nemusíš, to je kravina, a myslím ze do istej miery aj natlak na teba, ty máš zo zakona postarane o starostlivost o teba a dieta z poistovne
lekár ti moze ponuknut zazmluvnenie ale nie nanutit a nebodaj tvrdit ze to je povinne, nie nie neplat si nikoho ked ideš na antolsku netreba
EPI stojí na SK všade rovnako a všade ju vykonavaju , a ide o to ci ju chceš
@kacenka78 to že ta prehána nieje ok ale mat zápchu je ešte horšie !
ja som rada že som na wc aj 3 krát denne je to super pocit ako chodiť nafuknutá ...a berem magne B6 2 krát denne !
@monika1091 k tomu tepu - nebude to z magnezia - ja som v prvom tehu od 6.mesiaca mala tep vzdy nad 110, merala som si ho na pokyn Dr. denne, v tehotenstve je normalne zvysenie tepu.... ale zase vsetko s mierou, mne vyskakovalo aj nad 130, tak som si hodnoty zapisovala a ukazovala Dr...
@saranata drzim ti palce. ak by si bola taka zlata a este trocha mi to popisala.. vies ja som uvazovala aj o Antolskej .. v nutri vo mne sa to bije.. co mam robit neviem.. v Ruzinove mam skusenost no bolo by super vyskusat aj druhu nemocnicu.. vies Antolska je blizo mna a hlavne mi ide oto ze tam je dobra starostlivost o dedicky ako si vravela je tam jiska.. uvidim mam este nato cas sa rozhodnut.. ty si zaplatis lekara? das si epiduralku? su tam dobry lekari..
A niekho zazmluvnovať je ako vybaviť si niekoho dopredu k porodu podla zo zravotného hladiska si ja myslím, že je najlepšie mat toho kto je počas celého tehu pri tebe .........a vie o všetkom!
ako aj tu keby že nechcem svojho tak si zaplatím 40E a príde druhá dr .a je to veci dohody dohdneme sa že tam bude že ju tam chcem tiež sa podpíše papier a platí sa po porode !
@miskachrumka joj, zapcha je svinstvo, pred mesiacom som uz mala zufale stavy, tak som kombinovala stravu, aby ma prehnalo, dodrziavala som vsetky pravidla stravovania, pitneho rezimu a aj tak nic... raz som pouzila glycerinovy cipok a odvtedy je to lepsie no a teraz je to super 🙂 radsej pobezim na WC, ako tam neist 4 dni...
Tak som začala počítať, koľko stojí tehotenstvo a pôrod v Bratislave. V súkromnom centre (3000 Sk / 100 EUR a viac), s 3D ultrazvukom (500 Sk / 17 EUR a viac), s morfologickým ultrazvukom (2500 Sk / 83 EUR), s epidurálom (2500 Sk / 83 EUR a viac), s partnerom (500 Sk / 17 EUR) , s nadštandartným boxom (2500 Sk / 83 EUR), so zazmluvneným pôrodníkom (7000 Sk / 232 EUR), s podplateným pôrodníkom (5000 Sk / 170 EUR a viac), s nadštandartnou izbou (500 - 1500 Sk/deň 17 - 50 EUR / deň)...
Tak mi vyšlo, že to síce začína na nule ale končí... niekde pri 30 000 Sk / 1000 EUR či viac?
Nechcem to samozrejme limitovať len Bratislavou, aj keď tu podmienky asi najlepšie poznám. Viem, že aj inde to ide poriadne "do peňazí".
Len si tak vravím... koľko stojí obchod so strachom? A získa mama naozaj to, čo si zaplatila? Teda istotu či pocit bezpečia? Rešpekt?
@saranata tak musím ti oponovať nie všade ako si ty presvedčená pichajú epi !a cenu neviem ale ja to zistím !či je všade rovnaká ako píšeš !

@nati04 ano pri malom 🙂
aj teraz ma to čaká 28-meho 🙂
ale chvalabohu nám príde tatik nabúci tyžden tak bude domka do 10.6 tak sa budeme spolu flakať a nebudem musiať čakať v čakárni 🙂