icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

nati04
16. máj 2012

@miskachrumka ti verím aj ja ked som sama mi to ide pomali ale ty máš aspon malého ;)

kattey
16. máj 2012

Ahoj baby, ako ste na tom s vychádzkami počas PN? Neviem ako to funguje, doktor ma vypísal na PN už do materskej, ale o vychádzkach mi nič nepovedal, tak by som sa za ním chcela dneska zastaviť a poradiť sa. Ma nastrašili, že kvôli kontrole by som nemala nikam chodiť, alebo si dať vypísať nejaké vychádzky. Ale staviame dom a ja by som potrebovala ešte povybavovať veľa vecí a nie som PN, že by som mala celý deň ležať v posteli. Viete mi poradiť?

zyza
16. máj 2012

@kacenka78 mne pomaha mineralka Fatra..mandle nezaberali....

miskachrumka
16. máj 2012

@kacenka78 tie cmulacie cukriky ....idem si ich dat predpísat doktorovy na poradni dufam že zas nezabudnem :/
tie pomohli hned !

miskachrumka
16. máj 2012

@nati04 veru ti poviem vyplna mi čas dostatočne ..)
ja som rada ked je doma ,lebo ked je v školke sa citim taká sama :(

miskachrumka
16. máj 2012

@kattey však on by ti mal určit od kedy do kedy doobeda a poobede sa možeš flakať vonku !

miskachrumka
16. máj 2012

@kattey aj vy čakáte Sofiu ?
fuha .....normálne nenormálne 😀 😀

miskachrumka
16. máj 2012

@madzik nemala by sa soda bicarbona je sama o sebe nie dobra pre žaludok a nie zdravá a určite nie počas tehu !

monculka
16. máj 2012

@kacenka78
@madzik ja som skusala tu soda bicarbonu na zahu a hned som sa z nej pozvracala...ale nedala som si vela...len maaalo...

kacenka78
16. máj 2012

@kattey ahoj, urcite popros lekara, aby ti napisal vychadzky, spravidla dávajú všetci rovnako a to od 10:00 do 12:00 a popoludni od 14:00 do 16:00...ale to neznamená, že ti nemôže dať iné časové ropzpätie, ak ti to tvoj zdravotný stav dovoľuje... zakon neupravuje neobmedzené vychádzky... v kompetencii lekára je povolenie vychádzok a určenie doby vychádzok. Citujem z jedneho članku: "pokial vznikla práceneshopnost z dôvodu rizikového tehotenstva a inak ste celkom v poriadku a nie je dôvod Vám obmedzovať vychádzky, nemali by ste mať problém dohodnúť sa s lekárom." - t.j. tvoj ošetrujúci lekár môže vzhľadom na tvoj stav povoliť prechádzky počas celého dňa, zákon neupravuje neobmedzené vychádzky, to ale neznamená že ich zakazuje.....

aktuálne máš dnes článok k tejto téme tu - http://kariera.zoznam.sk/cl/100515/1282057/Poru...

miskachrumka
16. máj 2012

Moja princezna 🙂

kacenka78
16. máj 2012

@miskachrumka cmuľacie cukríky? videla som už lízatka na nevoľnosti v prvom trimestry, to sú oveľa príjemnejšie lieky 🙂 v piatok sa budem informovať 🙂
@monculka toho sa bojim aj ja, ze poutekam po sode hned na WC, ale dnes vecer asi vyskusam...

miskachrumka
16. máj 2012

včera večer sme sa fotili na oslavu nášho posledného metra :D
a ten kelimok z jogurtu som si teraz všimla :D:D :D :D

miskachrumka
16. máj 2012

@kacenka78 vieš čo oni su ako balene cukriky ked vobec neviem ako sa volaju ale su z tej značky gastrotus ...su uplne neškodné a hovorim hned ako som ich dala do ust som mala pokoj super vec 🙂 🙂 🙂 🙂 vie že mali zeleny obal :D

miskachrumka
16. máj 2012

Baby čo idete dnes variť ?
ja som včera robila to rizoto a dnes mám chut na hráškovo -mrveničkovú polievočku a špagety ....dufam že sa mi podarí ju urobiť vybornu lebo ja som taka ked varím polievku nech je rychlo rychlo a ako sa hovorí robota chvatna ..malo platná :/

kacenka78
16. máj 2012

@miskachrumka tak to je ten isty nazov, ako lízatka....🙂 a sú len na predpis? mne tuším vravela dr., že si ich môžem kúpiť a videla som ich na nete v online lekárni medzi lliekmi na volny predaj...

miskachrumka
16. máj 2012

@kacenka78 možno ?!
neviem !nepamatám si už :D

miskachrumka
16. máj 2012

Absolutne to neviem nájst ..ked aj dám podrobne do googla nenájde mi to 😠 😠
joj naskukeje len talcid a ine somarinky ..

kacenka78
16. máj 2012

@miskachrumka nevadí, poinformujem sa u lekárky, tá snad bude vedieť, o aké cukríky ide...

miskachrumka
16. máj 2012

Maminy ako si mám vymazať všetky naraz prispevky z fotoblogu ?

miskachrumka
16. máj 2012

@kacenka78 su farbene v nútri hovorim nedám dopustit na ne ..a si pamatám raz ma potrápila zaha aj po tehu a našla som posledné dve si pamatám a bolo super .....moj dr tiež určite bude vedieť ....dufam teda ....si myslím že ich predpisuje mnohým mamičkam

carodejnica
16. máj 2012

@miskachrumka nakukla som sem
TUMS http://www.mojalekaren.sk/tums-pastilky-36-dobr...
bez toho z domu ani na krok, je to voľnopredajné 😎

miskachrumka
16. máj 2012

@carodejnica to sú asi ony ..predpokladám ja som ich mala v menšom balení alebo sa po 3 rokoch zmenilo balenie neviem ale ano volali sa tums 😉 😉 😉 😉
super už vieme očom je reč 🙂

kacenka78
16. máj 2012

@carodejnica len pri tych liekoch na stranke je uvedene, ze liek sa uz nevyraba...

miskachrumka
16. máj 2012

@kacenka78 no asi ich vyrabajú v inom obale lebo to boli tums ale ja som ich mala v inom obale ..
preto neviem na isto či su to uplne tie iste ....

kattey
16. máj 2012

@kacenka78 ďakujem, tak sa sním skúsim dneska nejako dohodnúť, aby som nemusela stále trčať doma 😖

miskachrumka
16. máj 2012

aj tu su to su presne tie !
tak už viem možem si ich ist kupit do lekárni zajtra aj s megne B6 ja odporučam vyskušajte cena je super a určite zaberu hned 🙂
http://www.docsimon.sk/tovar/tums-dobre-zazivan...

saranata
16. máj 2012

@kattey ja som bola naposledy PN od 7 týždna tehu, treba si dat napísat vychádzky , a niekedy ked potrebuješ sa dá dohodnut s lekárom aj na celodenne, ja som to tak mala az do materskej
je to len o dohode teba a lekára

kattey
16. máj 2012

@miskachrumka a áno budeme mať tiež Sofiu 🙂 , na tom mene sme sa dohodli hneď ešte na začiatku. Som bola teraz v sobotu na 3D kde nám potvrdili na 100 % babu takže už jej hovoríme oficiálne Sofinka 🙂

carodejnica
16. máj 2012

@miskachrumka Ja mám tie zelené, v jednej krabičke sú tri také valčeky s cukríčkami, normálne to predajú v lekárni, v tehotenstve je to možné jesť, pri dcére som toho jedlá na kilá 😅 a teraz detto.... krabička na týždeň padne, ale nie je nič účinnejšie a navyše je to aj chutné... 🙂

Domáce recepty na záhu ako mande, mlieko a podobne mne teda nikdy nepomáhali, navyše to nemá logiku, akákoľvek potravina v žalúdku vyvolá okamžite produkciu žalúdočných štiav - teda kyseliny. Raz som o tom kedysi čítala článok od lekára - gastroenterológa, že na pálenie záhy sú skrátka najlepšie antacidá (teda buď sóda bikarbóna - v obmedzenom množstve, alebo kúpené v lekárni), v prvom rade však treba liečiť a objasniť príčinu záhy - čo sa týka tehotenstva tak to je jasné - rastúce bábo tlačí na žalúdok, mimo tehotenstva to môžu byť všelijaké poruchy pažeráka a podobne...

carodejnica
16. máj 2012

@kacenka78 vyrábajú sa, tie zelené určite 🙂