Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Ahoj baby, ako ste na tom s vychádzkami počas PN? Neviem ako to funguje, doktor ma vypísal na PN už do materskej, ale o vychádzkach mi nič nepovedal, tak by som sa za ním chcela dneska zastaviť a poradiť sa. Ma nastrašili, že kvôli kontrole by som nemala nikam chodiť, alebo si dať vypísať nejaké vychádzky. Ale staviame dom a ja by som potrebovala ešte povybavovať veľa vecí a nie som PN, že by som mala celý deň ležať v posteli. Viete mi poradiť?
@kacenka78 tie cmulacie cukriky ....idem si ich dat predpísat doktorovy na poradni dufam že zas nezabudnem :/
tie pomohli hned !
@nati04 veru ti poviem vyplna mi čas dostatočne ..)
ja som rada ked je doma ,lebo ked je v školke sa citim taká sama :(
@kattey však on by ti mal určit od kedy do kedy doobeda a poobede sa možeš flakať vonku !
@kattey aj vy čakáte Sofiu ?
fuha .....normálne nenormálne 😀 😀
@madzik nemala by sa soda bicarbona je sama o sebe nie dobra pre žaludok a nie zdravá a určite nie počas tehu !
@kattey ahoj, urcite popros lekara, aby ti napisal vychadzky, spravidla dávajú všetci rovnako a to od 10:00 do 12:00 a popoludni od 14:00 do 16:00...ale to neznamená, že ti nemôže dať iné časové ropzpätie, ak ti to tvoj zdravotný stav dovoľuje... zakon neupravuje neobmedzené vychádzky... v kompetencii lekára je povolenie vychádzok a určenie doby vychádzok. Citujem z jedneho članku: "pokial vznikla práceneshopnost z dôvodu rizikového tehotenstva a inak ste celkom v poriadku a nie je dôvod Vám obmedzovať vychádzky, nemali by ste mať problém dohodnúť sa s lekárom." - t.j. tvoj ošetrujúci lekár môže vzhľadom na tvoj stav povoliť prechádzky počas celého dňa, zákon neupravuje neobmedzené vychádzky, to ale neznamená že ich zakazuje.....
aktuálne máš dnes článok k tejto téme tu - http://kariera.zoznam.sk/cl/100515/1282057/Poru...
Moja princezna 🙂
@miskachrumka cmuľacie cukríky? videla som už lízatka na nevoľnosti v prvom trimestry, to sú oveľa príjemnejšie lieky 🙂 v piatok sa budem informovať 🙂
@monculka toho sa bojim aj ja, ze poutekam po sode hned na WC, ale dnes vecer asi vyskusam...
@kacenka78 vieš čo oni su ako balene cukriky ked vobec neviem ako sa volaju ale su z tej značky gastrotus ...su uplne neškodné a hovorim hned ako som ich dala do ust som mala pokoj super vec 🙂 🙂 🙂 🙂 vie že mali zeleny obal :D
Baby čo idete dnes variť ?
ja som včera robila to rizoto a dnes mám chut na hráškovo -mrveničkovú polievočku a špagety ....dufam že sa mi podarí ju urobiť vybornu lebo ja som taka ked varím polievku nech je rychlo rychlo a ako sa hovorí robota chvatna ..malo platná :/
@miskachrumka tak to je ten isty nazov, ako lízatka....🙂 a sú len na predpis? mne tuším vravela dr., že si ich môžem kúpiť a videla som ich na nete v online lekárni medzi lliekmi na volny predaj...
@kacenka78 možno ?!
neviem !nepamatám si už :D
Absolutne to neviem nájst ..ked aj dám podrobne do googla nenájde mi to 😠 😠
joj naskukeje len talcid a ine somarinky ..
@miskachrumka nevadí, poinformujem sa u lekárky, tá snad bude vedieť, o aké cukríky ide...
Maminy ako si mám vymazať všetky naraz prispevky z fotoblogu ?
@kacenka78 su farbene v nútri hovorim nedám dopustit na ne ..a si pamatám raz ma potrápila zaha aj po tehu a našla som posledné dve si pamatám a bolo super .....moj dr tiež určite bude vedieť ....dufam teda ....si myslím že ich predpisuje mnohým mamičkam
@miskachrumka nakukla som sem
TUMS http://www.mojalekaren.sk/tums-pastilky-36-dobr...
bez toho z domu ani na krok, je to voľnopredajné 😎
@carodejnica to sú asi ony ..predpokladám ja som ich mala v menšom balení alebo sa po 3 rokoch zmenilo balenie neviem ale ano volali sa tums 😉 😉 😉 😉
super už vieme očom je reč 🙂
@carodejnica len pri tych liekoch na stranke je uvedene, ze liek sa uz nevyraba...
@kacenka78 no asi ich vyrabajú v inom obale lebo to boli tums ale ja som ich mala v inom obale ..
preto neviem na isto či su to uplne tie iste ....
aj tu su to su presne tie !
tak už viem možem si ich ist kupit do lekárni zajtra aj s megne B6 ja odporučam vyskušajte cena je super a určite zaberu hned 🙂
http://www.docsimon.sk/tovar/tums-dobre-zazivan...
@miskachrumka a áno budeme mať tiež Sofiu 🙂 , na tom mene sme sa dohodli hneď ešte na začiatku. Som bola teraz v sobotu na 3D kde nám potvrdili na 100 % babu takže už jej hovoríme oficiálne Sofinka 🙂
@miskachrumka Ja mám tie zelené, v jednej krabičke sú tri také valčeky s cukríčkami, normálne to predajú v lekárni, v tehotenstve je to možné jesť, pri dcére som toho jedlá na kilá 😅 a teraz detto.... krabička na týždeň padne, ale nie je nič účinnejšie a navyše je to aj chutné... 🙂
Domáce recepty na záhu ako mande, mlieko a podobne mne teda nikdy nepomáhali, navyše to nemá logiku, akákoľvek potravina v žalúdku vyvolá okamžite produkciu žalúdočných štiav - teda kyseliny. Raz som o tom kedysi čítala článok od lekára - gastroenterológa, že na pálenie záhy sú skrátka najlepšie antacidá (teda buď sóda bikarbóna - v obmedzenom množstve, alebo kúpené v lekárni), v prvom rade však treba liečiť a objasniť príčinu záhy - čo sa týka tehotenstva tak to je jasné - rastúce bábo tlačí na žalúdok, mimo tehotenstva to môžu byť všelijaké poruchy pažeráka a podobne...
@kacenka78 vyrábajú sa, tie zelené určite 🙂

@miskachrumka ti verím aj ja ked som sama mi to ide pomali ale ty máš aspon malého ;)