Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@vierazit198 vobec neviem na antolskej je moznost sa poradit ohladom epiduralk;) takze sa budem musiet poradit a budem mudrejsia ;) ja sa nebojim nicoho len nech je mala v poriadku iba v tom mam strach inak nic ine neriesim. nech len to dobre dopadne ;) a ku komu sa chystas?k akemu lekarovi?ides si ho zaznluvnit?
@sykyh ja pojdem este len na 3D (to budem v 28 _ 29tt)...k dr. Krjakovi v NR...cena 50 ecek
@vierazit198 Ahoj, mna pri pupku bolievalo strasne moc. Vzdy to zacalo po obede a potom som do vecera nic nemohla robit ,iba lezat, lebo to bola strasna bolest. Tak ma tam trhalo, ako keby sa mi zaziva trhaju svaly. Teraz uz taky tyzden - dva mam klud. Musim si zaklopkat. Ale je to mozno tym, ze pupok uz mam "zarovno" pokozky vyrovnany.
@nati04 ahoj , nie nemam zazmluvneneho nikoho a ani si ho platit nebudem.. Kazdy lekar musi spravit maximum preto aby sme dobre priviedli drobcov na svet 😉 Ja som privy krat rodila v Ruzinove no teraz sa chystam do Antolskej kvoli Jiske .. je tam lepsia starostlivost o babatka..no este je cas a ja sa mozem rozhodnut aj pre Ruzinov.. uvidim.. 😀
@vierazit198 A pohyby. No maly ma niekedy akcne dni ze kope skoro stale, a potom ma taky den - den a pol klud. Zvacsa skoro vzdy ked lezim ma kope, najakcnejsi byva od takej 20tej, a potom ked sa v noci zobudim ze idem cikat - co byva zvacsa okolo 2.30 - tak vtedy sa tiez asi "zobudi" a kopka si ma 😉 Maly sadista 😉)) Ak plati to, ze aky maju deti rytmus pred porodom taky podobny budu mat aj vonku na svete, tak sa asi vela nevyspim potom 😉))
@vierazit198 ja chodim k dr sisakovi ale tiez este neviem ci si ho zazmluvnim
@vierazit198 tak s epidurálkou ti to můžu říct jak to funguje - dává se až když máš opravdu pravidelné kontrakce (posoudí podle monitoru) a jsi minimálně na 3 cm otevřená - do té doby se nedává,protože se to neposuzuje jako rozběhnutý porod. Zavedení nijak zvlášť nebolí, je to takové klasické píchnutí jako od jehly, jen je trošku cítit tlak, ale nic dramatického. Jdu teď na Antolskou. Osobně mám s prvním porodem z Ružinova dost zlé zkušenosti a bez doktora už bych rodit nešla, moc dobře jsem tam ten rozdíl porodu s a bez doktora ty 3 dny co mě nechali na porodnici viděla. Pokud se všechno povede a jde to dobře, tak je to určitě v klidu, nikdo zlej nebyl, ale mít můj porod, kde problémy byly a všichni dávali ruce pryč, tak mě pak hodně mrzelo, že jsme si nepřiplatili,...
tak ja som teraz dosla konecne do kanclu, doteraz som behala po doktoroch, som bola rano u mojej obvodnej lekarky kvoli tomu zvysenemu pulzu a tlaku, sa jej to nepozdavalo, bo pulz som mala 130 uderov za minutu a tlak 148/78, ale ten tlak je vraj kvoli tomu srdiecku taky vysoky, tak mi zobrala krvicku a ide mi robit kompletny rozbor krvi, o 14 hod. si mam ist pre vysledky do labaku a pak sa mam zajtra objednat na interne na EKG... lebo podla mojej doktorky to nie je dobre, aj ked chape, ze v tehotenstve bije srdiecko za dvoch a musi viac prudit krv, ale ze toto je moc, ze aby som nahodou neskolabovala alebo nemala problemy pri porode, tak preventivne mi robi vsetky vysetrenia, aby ma mala pod kontrolou...
@vierazit198 z toho si nic nerob, ze nemas drobca otoceneho, aj to moje sedi na ritke a este si medzi nozickami drzi pupocnikovu snuru 😀
Ahoj baby, dnesna poradna dopadla super, krcok sa nezhorsuje, tak sa velmi tesim. Babo ma uz skoro 1400 g a pekne nam ukazal tvaricku aj foto mame. Je otoceny uz dole hlavou a mam pocit ze aj preto ma dole uz tak netlaci, predtym ma velmi tlacil dole aj kopal a teraz ako je otoceny, tak kope hore a poviem vam ze normalne sa mi ulavilo. A presne viem ze kedy sa otocil, lebo neskutocne ma bolelo brucho a tak sa divne vyduvalo a velmi sa tam krutil a potom zrazu taka ulava, a vtedy sa asi otocil. Aspon ja si to myslim 🙂
No my sme na poradni dopadli tiez super. Vazime 1250g sme zdravucky a vysledky v poriadku. Na statnice kludne mozem ist-tak hura do ucenia .)
tak ja som vcera tiez bola na sone ,zacinam 31 tyzden a uz mame 1800g....
@fate_girl prosím tě- neber co napíšu jako poučování, jsem v tomto ohledu kus vzdělaná a šířím osvětu, však každá z nás něco ví nebo umí - myslím to opravdu dobře 🙂 hematokrit je v podstatě laicky řečeno množství červených krvinek v celém objemu krve - z toho vyplývá i to, že máš nižší železo, protože jednu složku červených krvinek tvoží právě složka železa a je ho třeba doplňovat. Ona se ti od toho odvíjí i ta dýchavičnost, protože když máš málo červených krvinek, tak ti nestíhají dokysličovat celý organismus - velmi rychle se zadýcháš a unavíš. Navíc už ti železo bere i mrně, které si z něj tvoří vlastní červené krvinky pro vlastní krevní oběh. Takže proto se teď dělají ty testy na anémii všem těhulkám. Takže si myslím, že ti pravděpodobně napíšou nějaké tabletky na železo, ale můžeš ho doplňovat i z přírodních zdrojů. Zvýšený cholesterol je v těhu normální stav- mrně ho využívá na tvorbu pohlavních hormonů, takže v tomto ohledu bych se určitě netrápila 🙂
dobre ranko prosim vas ak nahodou niektora beriete vapnik tak v akych davkach? dakujem
@bonninka ja to neberiem ako poucovanie, co sa tyka tychto veci, tak som z toho uplne mimo a vobec sa za to nehambim, ze sa nerozumiem v medicinskych vyrazom, vidis, keby napisu tam, ze cervene krvinky, tak mi je to jasne :D ako ja som vedela, ze sa to tyka nieco ohladne krvi, ale co presne nie 🙂 ale bola som u doktorky, tak mi vysledky povysvetlovala a vraj je to oka, ze radsej nech su znizene hodnoty ako by boli naopak vysoke a v utorok som objednana na to EKG na interne, tak som zvedava co mi tam povedia...
@fate_girl jasně, já jenom, že někdo to právě tak bere, tak nechci někoho urážet a ani to tak nemyslím 🙂 jinak já hodně snažím už od začátku železo doplňovat z přírodních zdrojů, můžeš kuknout někam na web 🙂 např. tady: http://www.babyweb.cz/Clanky/a3804-Jak-na-unavu...
@zyza nejdu s EPI, právě kvůli tomu, že si myslím, že celej můj porod kvůli tomu zbytečně skončil císařským. Teď už mě možná nenechají rodit přirozeně, ale kdyby ano, tak si ju brát už nechci. A já jsem migrenik, takže jsem na bolesti hlavy sice zvyklá, ale po porodu mě ta hlava taky bolela. Jen ono, když je to z epidurálu, tak ti můžou pomoct a vezmou tě na ARO a tam ti vstříknou do páteře kus tvé krve a zlepší se to.
Ahojte. Ten vápnik čo ti napísala doktorka tak to len tak na prevenciu alebo si mala nejaké ťažkosti?
@marianna2468 to je asi pre mna otazka;) predpisala mi to lebo mi chybal
vapnik ale ja chodim preventivne na hematologiu.
ja som mala tiež včera poradňu a robil mi aj ultrazvuk, dnes začíname 31 týždeň všetko je v poriadku a máme 1600 g 🙂
Ahojte, tak dnes po týždni opäť kontrola - krčok sa neskracuje, stále mäkký, dĺžka krčka 4,5 cm...nadalej kľudový režim, max dávky Magne B6 atd.... ale - z glukozoveho testu mi vysli NIZKE hodnoty glukozy - teda hypoglykemia :( máte niektorá s tým skúsenosti??? ja som sa obávala, ze výjdu vysoké hodnoty, kedze sladke ja môžem a toto ma prekvapilo.... 😨

@bonninka aj ja mam take podobne 😉)) a tiez som happy ze zatial ziadne strie 😉 dufam, ze ani nenabehnu...