Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@miskachrumka musim sa spytat lekarky lebo mne sa to nezda .. ako ja som jedla pred otehotnenim asi tak tri mesiace femibion a brala som ho do 6mesiaca uz ani neviem .. no nejak sa mi to nepozdava lebo kazdy hovori ze berie tu kys.listovu, horcik a ten je zevraj dobry na kosti a plodu.. no uvidim co mi povie.. 🙂 mozem sa spytat kolko si pribrala a v ktorom mesiaci si? lebo ja som ako tulen.. 😀 😀 😀
@monculka ona žije v srbsku a tam je to dost klomplikované pri hraniciach ☹
@miskachrumka jaaaj aha...tak ale ved v podctate uz coskoro pride 😉 a uzijete si to 🙂
@monculka ahoj citala som ze byvate u svokry. Ty si z Roznavi tak neviem ci to tam mate tiez ako my ale aspon sa nato spytaj.. my tu mame Magistrat a ja som pred rokmi vybavila najomny byt a mozeme tam byvat dokedy chceme.. v kazdom meste davaju najomne byty.. skus sa len nato spytat.. dufam ze som to dobre pochopila a nepisem ti hluposti.. drzim palceky. 🙂 🙂 🙂
@vierazit198 no ahoj 🙂 ako teraz tu rozdavaju byty nove...a aj mam podanu ziadost len musime pockat na odpoved ci dostaneme byt...ale uprednostnuju mlade rodiny tak by sa mohlo postastit...ak myslime na to iste
@vierazit198 Ano som z Nr a bude to nas prvy 😉)) Tak som rada, ze aj ten tvoj je sibal 😉) Co sa tyka vitaminov, obden si davam femibion. Alebo uz kazdy 3.den. Na zaciatku som ho brala pravidelne, ale teraz to uz trochu zanedbavam. A co sa tyka vybavicky, tak uz som pokupila strasne vela veci 😉) Ani to radsej nedavam do albumu, lebo je toho vela. Aj mam pozicane od kamaratky, aj som kupila z bazaru, aj nove 😉))
@monculka ano, ano myslime.. ja byt tebou tak by som preventivne poslala este jeden list ako prosbu vies urcite tam je vela parov ktori cakaju na byty.. drzim palce 🙂 🙂
@vierazit198 ja beriem Magne B6, ale nie na predpis, len na odporucanie lekara, teda kazala mi brat 3x2 ale nepredpisovala mi ho, kupujem si ho v lekarni ked mi dojde balenie (jedno mi vydrzi 8 dni), teraz som ho dokonca objednavala z lekarne z ciech, kde je hodne lacnejsie....
@smolinka024 asi si aj ja kupim femibion a dam si len tak preventivne obden alebo kazdy treti den.. snazim sa jest vela vitaminov no to nehrozi aby som ich zjedla take mnozstvo.. nie? Ale nie je taky sibal len niekedy je taky.. asi citi ze ma to velmi boli ked ho necitim tak mi to potom vynahradi.. 😀 V albume mas postielocku .. taku budete kupovat alebo ste uz kupili? my sme si taku objednali v auparku v predajni peg perego ale je tam maly slonik.. a ten kocar co tam mas je pekny.. mas nejaku skusenost s nim? niekto ti ho odporucil? 😀 😀 lebo ja sa stale neviem rozhodnut.. aky ? kde kupit ? a kolko do kocarika vrazit.. len jedno viem ze chcem hlboky na zimu aby sa tam zmestil aj fusacik.. 🙂 🙂 🙂 ja mam tiez dost veciciek.. a uz kupovat nebudem az ked sa narodi lebo budem vediet co a aku velkost.. no ale aj tak nas caka toho vela. Kocar, drogeriu, vanicka, plienky.. atd.. no je toho dost.. som zvedava kedy mas termin ja mam 15 augusta.. budes mat niekoho pri porode? davas si epi? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@kacenka78 jasne, len mi slo oto ci ti to niekto kazal.. vies lebo mne lekarka povedala ze nemusim nic jest lebo mam dobry krvny obraz .. tak neviem .. ale asi preventivne by som mala nieco brat.. lebo neverim ze dam do tela pre nas dvoch tolko vitaminov.. ako treba nie? 😒 😒
@vierazit198 lekarka by ti mala povedať, co potrebujes a co nie.... tehotenske vitaminy podla mna mozes, ja teraz beriem kazdy den, ale v marci-aprili som brala tak kazdy 2-3 den 🙂
holky nestava sa vam ze ked zoberiete viac nez 2 tyzbletky magnezia tak stie ako emchom ovalene ze vas taha do spania?...... lebo ja som taka bola ked som zobrala dvojitu davku ako mi kazala lekarka ..... ale to som unavena bola ako po mesacnej nocnej :-P
@vierazit198 Ahoj...teda musim odpovedat na vsetky otazky ? to ani nezvladnem 😉)) Ja mam zatial termin 24 augusta, ale v pondelok idem na 3D tak mozno to doktor trosku pozmeni podla toho aky bude velky maly. Ja budem rodit v NR a tam tusim epidural nedavaju. Este vyzistim. Ja som mala povodne aj nizko placentu, tak mi hrozilo ze budem rodit cisarskym, ale teraz by to malo byt ok. Este uvidime ako to vsetko dopadne.
Co sa tyka vybavicky. Tak tu postielku uz mame kupenu. My sme ju kupovali v NR v jednom detskom obchode v nakupnom centre a strasne sa mi paci. Uz mam k tomu kupeny aj ten zirafkovsky baldachyn. Kocik (Aneco Venezio) - tak to sme boli u jednej pani v Tvrdosovciach doma - ona ma doma predajnu. Povodne sme isli kupit ten Dorian, co tam mam tiez na obrazku - ale ona nam tam vysvetlovala hodinu a pol rozdiely medzi nimi, plusy a minusy, vychytavky - a tento bol o 100% lepsi...Tak sme sa pren rozhodli. Uz sa vyraba - mali by sme ho dostat zaciatkom jula. Stal 430 eur a v tom mame: klasicky hlboky kocik, sportovy, nanoznik, autosedacku, 2 zimne fusaky (jeden do hlbokeho kocika druhy do autosedacky), rukavice, tasku, sietku, ... Takze sme spokojny...klop, klop...musim zatukat lebo este ho nemame 😉 Cena podla mna dobra 😉
@smolinka024 prosim ta a na ake minusy v Doriane ta ta predavacka upozornovala?tiez mam zalusk na dorian ale na zivo som ho este neviidela a ani nemam kde vidiet. Dakujeeeem
Ahojte, tak aj ja sa sem pridam ak mozem 🙂 termin mam 2.augusta a cakame chlapceka.. su tu aj nejake banskobystricanky? ..a vseobecne, chcela by som sa spytat, ci sa niektora chystate pred porodom cvicit s tym balonikom Epi-no Delphine, a ci na to mate este nejake referencie, lebo viacere kamaratky mamicky mi ho velmi odporucali, ale doktor o tom ani nepocul.. ze sa s tym da tak dobre rozcvicit priechod, ze castokrat netreba ani nastrihovat ani zasivat, dokonca aj ta posledna porodna faza sa o polovicu urychli, zvyne sa s tym zacat cvicit mesiac pred porodom..len ta pomocka stoji dost penazi (okolo 100e). Poznate to?
aha, prepacte, je tu o tom diskusia..ako sa da odstranit teda z fora nevhodny prispevok? :D
@mimi126 Ahoj. Tak neviem ci si spomeniem na vsetko ale: mal zeleznu konstrukciu (tak oproti hliniku bolo dost tazsi), vanicka bola zo spodu tusim z drevotriesky potiahnutej latkou (lepsi je plast - nepremoci sa, lahko sa umyje a neprefuka cezen); vanicka bola ale priestranna (preto som ho aj povodne chcela); strieska nad vanickou bola fajn, ale ten "nas" mal este taku vacsiu clonku proti slnku/vetru a aj vacsiu odvetravaciu cast; ked si uvolnila vanicku - zboku trcali tie "uvolnovacie" sroby, takze kebyze ju chces niest - picha ta to do kolena; konstrukcia - vsade nity napevno tusim - cize sa neda nieco dotiahnut, ked sa to povoli - a povoli sa to vraj urcite (to som aj pocula inde, ze dost hrkaju tieto kociky); zlozit sa dal lahko, ale este tam boli nejake "chybicky" krasy na kolieskach, ktore si uz nepamatam. Potom co sa tyka sportovej casti -tam bolo zasadne to, ze ked tam das babo a nahodou by si to isla dat dole, cele to padalo dozadu - ze tam chybala taka poistka a tusim tam chybalo vpredu nieco take medzi nohy a madlo, aby sa male zase nesmyklo predkom von; autosedacka bola tusim v pohode; potom este viem ze tam odstavala taska, ked si si tusim prehodila sportovu cast spredu dozadu; dole co je ta taska na nakup - tak aj vramci nej je drevotrieska, takze sa to "zle" perie; aj niektore ine veci sa tusim zle zvliekaju... na viac si nepamatam 😉 este to ze bol fakt tazsi... staci ?! 😉)))
@smolinka024 dakujem velmi pekne-pomaly ako maturitna odpoved 🙂 fakt si ten ktory kocik treba poriadne prezriet a pozerat aj na malickosti. Dam si pozor aj vdaka tebe. Podla toho vsetkeho ste sa rozhodli 100% lepsie- tak nech vam sluzi a nech sa nepokazi.
ps: jasne, ze stačí 😅
kde mi ukaze ked mi niekto posle srdiecko???
ahojte baby tak ja som dnes aj posledne dni uplne hotova :( opucham cela ;( nohy hruza;( no proste zavodnena ;) co uz;) vydrzime nejako;) ved asi to najhorsie nas este len caka.
@cvirika http://www.perinbaba.sk/epino-delphine-plus.htm... neviem ci to nie je polsky vyrobok .. dobre si to otukaj .. 😀
Baby kde ste dnes? 😉
@mimi126 Dakujem. Drzim palce pri vybere 😉
@vierazit198 ahoj píšem až teraz lebo nebol čas 🙂
pri malom to bolo 19kg a teraz som skoro 28tt a pribrala som 2kg 🙂
@vierazit198 ináč ja som pri mslom nebrala vobec nič žiadne vitaminy nič až na magenium po 25tt 🙂
no teraz berem od začiatku centrum maternu a to magne mi dal teraz skor už 21tt 🙂
a slovo femibion som počula až tu nikdy som to nebrala ..

@miskachrumka jaaj ta to mi je luto... a to sa nemozte ako castejsie stretavat?ci sa to neda?