Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@gabkostanka mě podle všeho vychází na 1.8. jak MS, tak sono a tak i podle oplodnění. Jen ta sestra zatočila asi tím svým zázračným papírovým kolečkem nějak špatně a vymyslela mi to na 2.8., ale neřeším to, den hore dole 😎
@bonninka u nas toci doktor, ved ano aj tak nevieme presny TP 🙂
@mona333 pozeram, ze v pase mas uz 4.8.
@bonninka panvu mi merala sestrička na zač. tehu. No dnes sa ma dr. pýtal na tú výšku. Mám 164 cm, povedal, že je to hraničné, neviem, asi súhrn všetkého, veď výšku mám priemernú. Len pozrel očkom na panvu a povedal, noo, môže byť. Panvu nemám určite úzku podľa mňa, tak neviem, prečo tak zaváhal.
@klemente na začátku těhu je to absolutní nesmysl měřit, protože se během těhotenství rozšiřuje, měřit se má až v posledních týdnech těhu nebo před porodem. Takže si z toho nic nedělej. Já mám taky 164 cm a s prvním mě brali do nemocnice, podle ultrazvuku už měl mít 4 kg a narodil se nakonec 3600g, ale pořád se pokoušeli o normální porod, takže se netrap.
@miskachrumka ja ho ešte nemám otvorený. Teda, nevyjdem celkom z tých pojmov, akurát si pamätám, že povedal, že sa skracuje a mäkne. A z jeho slov a tehu knižky som si to pospájala nejak takto:
vnútorná bránka: 2,9 mm
cervikálny kanál: 30 mm
vonkajšia bránka 3 mm, palp. pre špic prsta (neviem to po ňom dobre prečítať 😠
@cicimon těžko z hlavy říct, jestli nějakou mít budu ☹ uvidím co mi dají vědět, při prvním mi nárok nevznikl, tak mi dali jen něco málo a do životního minima mi dopláceli z UPSVARu a po mateřské si celou dobu platím soc. pojištění, po novém roce v tom nadělali zase řádný zmatek, takže netuším, jestli mi něco dají, nebo ne. Zaměstnaná oficiálně nejsem, měla jsem teď jen práci na dohodu, ale tu jsme už teď zrušili kvůli nástupu na mateřskou, takže asi budeme o hladu za chvilku. Asi bych se musel pořádně opálit, nabarvit si vlasy na černo a začít se chovat nepřizpůsobivě, abych něco dostala,..
@gabkostanka podla ultrazvuku v 12.tyzdni je mala tyzden popredu,takze podla UTz mam termin 4.8. ale moj doktor pocita vsetko podla PM.
@klemente tak podle toho co čtu ten nález to není až tak nejhorší, ale je pravda, že je to nález už pro pokročilejší fázi těhu, tak ten klid to asi fakt chce 😎 kdyby to bylo ale až nějak dramatický, tak by tě už nechal hospitalizovat, protože s tím toho moc udělat nemůžou, já jsem ležela před porodem na izbě s babou, co se hodně otevírala a té dávali 2x denně infuzku magnesia, přísný zákaz pohybu - jenom ležela s nohama nahoru a na krčku jí dělali nějaké stehy, aby se neotvírala,...takže to zase radši ani nepodceňuj,...
@bonninka aha aj som si myslela ja len su aj mamičke chudulinké a chcú aj ich nechajú rodiť najprv normálne 😉
@bonninka ti verím aj ja už chcem byt po 32tt 🙂
@mercymay ale máme na prd postel 😠 😠 😠
nejak sa na nej neviem vyspať bola by potrebná nová 😒 😒 😒
@klemente ja neviem vobec nič prečítat po mojom gynekologovi 😠 😠
vždy sa pýtam a ide to zneho ako z chlpatej deky 🙄 🙄
je tak malo zhovorčivý 😒
tak oddychuj aj ja sa pomaly a isto budem šetriť ak si to budem moct dovoliť !
@mona333 ináč aj moj ratal termín podla PM a menzes mávam aj každých 42dní v rozmedzi od 37-42dní ☹
a nechápem ako podla toho može rátat termín !
ale na 4D vyšiel o 5dní malý menší ako mám v tehu knižke .....
@miskachrumka tak ještě aby měl prcek aspoň 2,5 kila, abysme s ním nemusely být v nemocnici dlouho a můžeme rodit 😎
@bonninka a vieš kolko ma teraz ?
náš mal v 26+1den len 950g čo sa zdá malo !
@bonninka a Matej ti mal kolko pri porode ?
@miskachrumka teď nevím, kolik máme, při posledním ultrazvuku to tam doktor nenapsal a Matej měl 3600g
@miskachrumka máme podobného gynekológa🙂
Dnes mi sestrička hovorila, že bola na nejakom gynekologickom kongrese. Potom som išla k dr. do ambulancie a dnes sa mi zdalo akýsi zhovorčivejší, dokonca sa 1.krát aj usmial 😀 , tak som si hovorila, že možno bol na tom kongrese tiež a trochu sa vyškolil 😀
@bonninka aha no okej

@gabkostanka ano, ono to je možná tím, že oficiálně v knížce mám TP až 2.8., ale všechny sona vychází zatím na 1.8., takže tak 🙂 takže to mám jakoby o den pozdějc 😎