icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

nati04
7. jún 2012

@miskachrumka ;) sa mi zda ze je na teba ;) zlatunkx ;)

vevuska1
7. jún 2012

@miskachrumka je to tak ako ti pisala @cicimon za 3 rocne dieta dostanes iba rodinne pridavky to jest 22 e a ked sa narodi babatko tak dostanes rodicovsky 194 e + rodinne pridavky 22 e a aj keby si este bola na rodicovskej dovolenke a narodi sa ti druhe dieta, tak narok na rodicovsky prispevok mas iba na jeden bez ohladu na to kolko mas deti. cize aj keby sa ti dvojicky narodili dostanes iba jeden rodicovsky prispevok, ale dva rodinne pridavky

monculka
7. jún 2012

@miskachrumka ahoj 🙂 no mam len ciernobiele fotky nemam farebne...neviem preco take dava...na monitore bolo vidno tak ako ty mas fotku a vytlacil taku 😒

miskachrumka
7. jún 2012

@nati04 vieš čo neviem lebo nejak začalo dost fukať ...ak to ustane a bude teplo ,tak pojdem

miskachrumka
7. jún 2012

@vevuska1 však tak som to napísala aj ja !

miskachrumka
7. jún 2012

@monculka aha si si mala pýtat farebné .....nám dal dve farebne a dve bielo-čierne ...
a ostatné fotky su na cd-čku aj s videami

slnieckko
7. jún 2012

@bonninka palvimeter to su take "klieste"? vidim ze sa v tom asi orientujes, tak nevies nahodou ake su tie hranicne hodnoty pre velkost panvy? ja mam 155 cm a uz v 4. mesiaci mi merala panvu a povedala ze mam hranicne hodnoty a ze mozno bude treba cisarak, uvidime podla toho aky bude maly velky 😖 ten je uz teraz o 9 dni vacsi nez by mal byt tak neviem ci ma nechaju rodit normalne

miskachrumka
7. jún 2012

@nati04 ano 🙂
si ma potešila 😵 lebo starší je celý tato

miskachrumka
7. jún 2012

@slnieckko ja si myslím ,že každý gynekolog je v prvom rade za prirodzený porod .....ale uvidíš .....ja si myslím že to skusia najprv klasickou cestou !

miskachrumka
7. jún 2012

@bonninka nevieš aká tam bola dodacia lehota na tie vitamíny ?

vevuska1
7. jún 2012

@miskachrumka ano, ale ty si pisala o mamickach na materskej a materska nie je 194 e, to je rodicovsky prispevok, to je rozdiel 🙂

monculka
7. jún 2012

@miskachrumka no hej a kolko by som potom platila...len za usg som platila 25 € a kazda fotka stoji 10 no tuto jednu mi dal zadarmo a keby som chcela aj video tak by ma to vyslo minimalne na 100€...mne staci aj jedna fotka 🙂

miskachrumka
7. jún 2012

@vevuska1 no ale podstata bola rovnaká pochopili sme sa . 😀 .....ja som to len napísala naopak !

ale bolo to myslené rovnako

miskachrumka
7. jún 2012

@monculka ved jasné 😉 😉
hlavné je že je v poriadku .....nás to všetko vyšlo 60E

bonninka
7. jún 2012

@slnieckko neměří se obvod pánve jako takový, ale měří se 4 rozměry, první tři se měří ve stoje, čtvrtý vleže. Nejsem gynekolog, ale vystudovala jsem zootechniku a mám za sebou taky nějaké porodnictví, takže proto toho vím dost, opíšu ti přesné názvy z odborné literatury tak, jak za sebou ty měření mají následovat včetně normální vzdálenosti:
distantia bispinalis - 25 - 26 cm
distantia bicristalis - 27 - 29 cm
distantia bitrochanterica - 30-32 cm
conjugata externa - 19-20 cm (nejdůležitější a měří se v lehu na zádech). Z toho měření pánve by ti měly vyjít 4 za sebou následující konkrétní čísla podle uvedených názvů, např. 25/28/31/19 - to by bylo v normě. Nižší hodnoty, než jsou normované ukazují na úzkou pánev, vyšší naopak prostornější. Ale NIKDY se nespoléhá jen na toto měření a NIKDY nemá smysl jej dělat dřív než těsně před porodem. A je jenom informativního charakteru, protože daleko lepší informaci o prostoru do kterého miminko vstoupí dává jednoduché vaginální vyšetření. A vždycky se u prvorodiček snaží primárně o přirozený porod, pokud nemá nějaké zdravotní komplikace, které to vylučují, což naměřené rozměry pánve určitě nejsou 😉 Tak se nijak nestresuj 😎

bonninka
7. jún 2012

@miskachrumka no, já jsem platila převodem, takže počítám aspoň tak týden to bude než dojdou.

miskachrumka
7. jún 2012

@bonninka pekne si to napísala 😉

miskachrumka
7. jún 2012

@bonninka aha ty bláho im to teda trvá 😀

vevuska1
7. jún 2012

@miskachrumka jj ved viem 🙂 ja to chapem ako si to myslela, len vies ake su tetusky na uradoch

smolinka024
7. jún 2012

@vierazit198 Ahoj, ak chces pozri sa na moje komentare v tomto fore predtym...Nam jedna pani popisovala vyhody a nevyhody Dorianu a nakoniec sme sa pren nerozhodli (aj ked som ho chcela, lebo je velmo pekny)...

smolinka024
7. jún 2012

@vierazit198 Mne doktor povedal ze maly moze zmenit polohu aj hodku pred porodom....

vierazit198
7. jún 2012

@vevuska1 ahoj chcem sa spytat kedy babatko zacina papat detsku kasu alebo ovocie, presnidavku??? dakujem

vierazit198
7. jún 2012

Dievcata ktore mate drobcov kedy moze dieta papat presnidavku ,, ovocie atd??

alinka01
7. jún 2012

@vierazit198 ahoj, ak je kojene tak staci zacat od 6 mesiaca a ak je na umelom mliecku tak tusim od 4 mesiacoc... Nam dr hovorila ze mam zacat najskor so zeleninkou a az potom ovocie, pretoze je sladcie a potom by dietatko mohlo odmietat zeleninku.

slnieckko
7. jún 2012

@bonninka dik za podrobny vyklad 😉 ja mam zapisane 22,5/26/31/17,5 vyska 155 cm to bolo cca v 4. mesiaci... odvtedy nemerala, vravela ze to sa urci az pred terminom ako sa to pohlo...

smolinka024
7. jún 2012

@monculka Ale ak to svrbi moc, tak to moze byt take vzacne tehu ochorenie (niekde som o tom citala) a na to treba brat lieky. Urcite to spomen gyndovi!

smolinka024
7. jún 2012

@miskachrumka JAky je chutny 😉

vierazit198
7. jún 2012

@alinka01 dakujem velmi moc 😀

vevuska1
7. jún 2012

@vierazit198 ja som davala malej po ukoncenom 5 mesiaci kedze nebola dojcena, ale ak je babo dojcene staci zavadzat prve prikrmi v ukoncenom 6 mesiaci

nati04
7. jún 2012

@smolinka024 ale baby prestanme si tu davat diagnozi na tu su lekari snad studovali spravne;) to svrbenie je normalne 🙂 ja to sice este nemam ale urcite ma to caka ;(