icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

nati04
10. jún 2012

@monculka aha ;))) no dobre ;)

smolinka024
10. jún 2012

@miskachrumka Davas si magnezium? to davali takej babe hned ked sa na to stazovala (lezala so mnou v nemocnici)...

monculka
10. jún 2012

@nati04 co budete dneska obedovat? 😀

nati04
10. jún 2012

@monculka krevetovy salatik ;)

miskachrumka
10. jún 2012

@nati04 uvás sa to volá krupicová kaša nie ?

monculka
10. jún 2012

@nati04 och 🙂 ja som raz jedla krevety v chorvatsku...aj to kym som to ocistila...a vnutornosti vybrala 😅 😅 😅

miskachrumka
10. jún 2012

@smolinka024 aha no si ma potešila dala som si hned ako som prišla domov ...aj ked popravde neberem ho vobec poctivo ale pomohol mi včera chvalabohu !

miskachrumka
10. jún 2012

Čo varíte dobré na obed ?
ja idem robiť harulu s maskom to bude zas objedania 😀

monculka
10. jún 2012

@miskachrumka ja som urobila vyvar fajny 🙂 a k tomu vyprazane kuracie prsia a zemiakovu kasu 🙂 taka klasika 😉 poobede idem kuknut jeden byt...dufam ze sa podari 😒 a vecer uz urobim puding lebo uz ho robim od piatku 😅 😅 😅

miskachrumka
10. jún 2012

@monculka mi sme pozvaný na necelný koláč k svokre tak si pojdem dať mnam ...
a večer ?ešte neviem ale puding by som si dala !

klemente
10. jún 2012

@miskachrumka aj ja to mám, a to už dlhšie. Povedz to dr., ja to mám asi spojené s tvrdnutím brucha a skracovaním krčka. Hovorím mu to pri každej kontrole, stáva sa mi to však skôr večer, keď si už ľahnem, no aj teraz som to začala trochu cítiť, skôr než som si to predčítala od teba🙂 Neviem, či to už sú vzdialenejší poslíčkovia. No nepáči sa mi to, malo by to byť až taký mesiac pred termín, myslím si:/ A tiež som to pociťovala pri vyšetrení gynekológom.

klemente
10. jún 2012

Baby, chcem sa spýtať: zaobstarávate si aj krém na popraskané bradavky, alebo to treba riešiť až keď budú popraskané? Neviem či to patrí do štandardnej výbavy pre mamičku, alebo podľa potreby. A rovnako aj cumlík pre bábätko. Treba ho mať dopredu, alebo to zistím časom?

chelonka
10. jún 2012

@klemente cumlík do predu netreba ten možno dostaneš v porodinici v tom sete, ale tú mastičku na bradavky určite áno, neviem kam chceš ist rodiť, ale kramare robia aj laktačnu prípravu a na tu možeš absolvovať aj ked u nich nebudeš rodiť a je to zadarmo. a tam nám hovorili, že o prsia sa streba starať ovela skor, streba si prsia masírovať, prekrvovať - poštipkávaním, stimulovať jemne bradavky a natierať ich tým čo si natieraš aj bruško a posledny mesiac je vhodne začať používať aj tie maste na bradavky, ale iba vo velmi malinkom množstve.

klemente
10. jún 2012

@chelonka áno, na Kramáre. Ďakujem za info. Na Kramároch dávajú tie "darčekové" sety?

chelonka
10. jún 2012

@klemente neni zač, inak tie prípravy možeš začať absolovať od 25 tt, no dostaneš prvý baliček po narodeni babatka, kde máš mastičku na zadoček, lieh ak by si potrebovala a tieto základne "kozmeticke prípravky" a potom pri odchode domov sa dostave ten darčekový box či jak sa tomu hovorí - tam zvykne bývať dudel, flaša a pod, ale teraz neviem čo je vo vnútri, ale na príprave sa spýtaj 😀

nati04
10. jún 2012

@miskachrumka ano ;)

nati04
10. jún 2012

@monculka mi jedavame casto len tie kralovske ale jedavame;)

miskachrumka
10. jún 2012

@klemente vieš čo hovorila som mu to už minule že ma pobolieva spodok brucha ako na menzes a povedal že to už je normálne 😒 😒
budem si dávať pozor na to magne aby som ho brala ako mi povedal dva krát denne lebo sa mi vela krát stane že zoberem len rano a až na druhý den alebo vobec a zabudnem zobrať

miskachrumka
10. jún 2012

@klemente vieš čo ja som pri kojeni používala cicadermu a vobec nepomáhala lepšie povedané malý stále jedol nestihla mastička ani zabrať :(
ked tahal som videla od bolesti hviezdičky hrozná bolesť ...

miskachrumka
10. jún 2012

Kde ste všetky 😕 😕

miskachrumka
10. jún 2012

@chelonka ja som v tom boxe nemala cumlíky ani flašku len nejaké vzorky plienok a hračku pre maleho a samozrejem časopis

miskachrumka
10. jún 2012

@nati04 fuha ja dary mora vobec nemusím 😒

klemente
10. jún 2012

@miskachrumka len to pekne ber ako ti nakázal! Ja beriem až 3 krát denne. Mne na to dokonca najprv nehovoril vôbec nič, až teraz naposledy sa ma pýtal, či to mám aj cez deň, alebo len večer. A ešte niečo k tomu, asi, že by to nemalo byť..ale nie som si istá, kvôli tehotenskej zábudlivosti si častokrát nie som istá, čo mi niekto ozaj povedal a čo som si len domyslela 😀

klemente
10. jún 2012

@miskachrumka a nevadí tá mastička potom bábätku? Alebo treba od natretia a kojenia odstup?

klemente
10. jún 2012

@miskachrumka asi záleží od nemocnice, že čo sa nachádza v tých boxoch.

klemente
10. jún 2012

@chelonka už som na jednej príprave bola. Ale len tej úvodnej. Možno pôjdem aj na tú ohľadne dojčenia. Tak sa môžem spýtať. Ale to si ma príjemne prekvapila a potešila, že čo všetko dávajú. Ja som akurát dumala nad tým, že to všetko čo si spomínala ešte potrebujeme dokúpiť. A tá fľaša je na začiatku nejaká špeciálna novorodenecká? Lebo v časopisoch vidím rôzne veľkosti a tvary..

miskachrumka
10. jún 2012

@klemente 😀 😀
aha vtipné :D
no budem sa snažit a dufam ,že večer nezabudnem zobrať ináč 19teho mám poradnu tak čakám že mi predpíše železo mám ho dost malo

miskachrumka
10. jún 2012

@klemente nie lebo je bez chuti a bez zápachu ...
tak že nevadí a mne setričky hovorili že kludne sa nemusí zotierať hned sa može mimi prisať 🙂

klemente
10. jún 2012

@miskachrumka železo a magnézium- to berie snáď každá druhá tehuľa🙂 veru aj ja.

miskachrumka
10. jún 2012

@klemente aj ja mám taký pocit 😠 😠