icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
27. jún 2012

@nati04 ešte aj vápnik? no ja si myslím že už teraz mám toho dost myslela som že vysadím maternu ale ako písali mamičky strašne vela ich bere popri magne a železu aj maternu tak ju užívam aj ja !

gelifil
27. jún 2012

@baska1 ja 3x 2, ale to uz je max

nati04
27. jún 2012

@miskachrumka no mne to ale nakazala hematologicka to som si sama nenaordinovala;)

kacenka78
27. jún 2012

@baska1 ja mám tiez magnézium - konkrétne Magne B6 a to beriem 3x2, ale ty berieš iné tablety, takže aj dávkovanie máš mať iné....

baska1
27. jún 2012

@kacenka78 ja mam len cisto magneziove tablety 500mg od fy Galvex, to mi odporucili v lekarni

kacenka78
27. jún 2012

@baska1 máš to aj na odporúčanie lekára? mne lekárka konkrétne odporúčala tieto Magne B6, práve pre potrebu aj vitamínu B6... a beriem najvyššie dávkovanie....

baska1
27. jún 2012

praveze ani nie, lebo sa mi nechcelo cakat mesiac do dalsej poradne

kacenka78
27. jún 2012

@baska1 aha, no ak máš kŕče, tak sa magnezium odporúča, ale s dávkovaním opatrnejšie, resp. podľa príbalového letáka, ak to nemáš priamo od lekára - teda moj nazor 🙂 na MagneB6 sa odporúča dávkovanie 4 tablety denne, a mne lekára kázala brať 6 tabliet denne...

baska1
27. jún 2012

@kacenka78 no ved preto som si davala 2 týzdne len 1x denne a krce ustali, ale posledne 2 noci zase zacali, tak asi male vyziera vsetky vitaminy:o)

kacenka78
27. jún 2012

@baska1 a kedy máš poradňu, aby si sa opýtala Dr.? čo sa píše v príbalovom letáčiku k liekom?

alinka01
27. jún 2012

ahojte baby, vcera sme si boli pre kocik, je velmi pekny, som sa vytesovala. Ale mame ho u svokry.

klemente
27. jún 2012

@miskachrumka presne to som si hovorila aj dne ráno v srpche🙂) že dieťatko predsa potrebuje dotyk, a kúpeľ je nielen očista ale aj príležitosť sa s ním pomojkať a pohladkať🙂

bonninka
27. jún 2012

@dulkagabulka Tak je hezké, že uvádíš plno videí, ale možná by stačilo nám jednoduše poradit jak na to,..poraď, jaké mám použít argumenty v ohledu epiziotomie při dohodě o porodu s lékařem. Myslím, že by si to ráda odpustila každá z nás. Můžu jednoduše prostě říct, že si ji nepřeji? Každá z nás se bojí reakce lékaře a "blbých ksichtů", takže opravdu netuším, jak to vyřešit v můj prospěch,...

klemente
27. jún 2012

rozmýšľam aj či nám bolo treba postieľku s posúvateľným bokom. Či to neboli zbytočne vyhodené peniaze. Myslíte, že sa to oplatí? Že by to bolo ozaj také náročné sa skláňať k bábu?

bonninka
27. jún 2012

ahojte babulenky, tak jsme se včera večer vrátili z neplánovaně prodlouženého pobytu u rodičů na Moravě. Zítra mám poslední poradnu, tak jsem zvědavá, jak to "uvnitř" vypadá, mě už to tak připadá, že se musím kus otvírat, protože mě to už dost pobolívá a v noci už mám "poslíčky",...tak snad tam ještě aspoň 14 dní mrně pobude. Jinak se nám to krátí, dnes jsem začala 36. týden a už vážně začínám přemýšlet nad balením tašky do porodnice 🙂 a samozřejmě začínám prát věci na prcka 🙂

bonninka
27. jún 2012

@klemente tak asi podle toho jak se zařídíte. Jsou ženy, které mají postýlku skoro na ozdobu, protože v noci nevstávají a mají mrně pořád u sebe, protože je to prostě na kojení pro ně pohodlnější a jsou ženy, které k dítěti vstávají (třeba já) a popravdě řečeno jsem s tím nikdy problém neměla - ze začátku je mrně v nejvyšší poloze, tak mi to nepřipadá nijak zlé ho vytahovat párkrát v noci,...já jsem to moc nevyužila, spíš až teď co jsem podruhé těhotná, tak jsem si to než jsme malýmu koupili postel takto ulehčovala, abych se moc nenadřela s vkládáním a vykládáním z postýlky, má přece jen už 13 kg 🙂

klemente
27. jún 2012

@bonninka ja som už otvorená na špic prsta asi mesiac 😖 .Ako to cítiš, že sa otváraš? Mňa malá niekedy tam dole tak pichne, až ma vystrie. Ale už je to pomenej. A pocity ako pri predmenštruáciou už mám tiež dosť dlho. Neviem prečo, ale v noci mám brucho tak tvrdé! Uvedomím si to, keď vstávam na wc.

bonninka
27. jún 2012

@klemente tak tak nějak to mám taky podobnou bolest, jakože mě tam dole píchne a dost nepříjemně, jen to může zkreslovat, plno bab bolí celej spodek a nic se jim tam třeba neděje, tak jsem zvědavá, co řekne doktor na zítřejší poradně.

miskachrumka
27. jún 2012

@baska1 ten galvex som brala pri malom teraz mi odporučil že su lepšie magne b6

miskachrumka
27. jún 2012

@klemente plne suhlasím ja si doteraz často mojkám krpca aj ked už je predsa vačší a niekedy povie mami ja sa hanbim :D už dosť ....
ale ked sa mojkáme povie lubim ta a je taký spokojnejší 🙂

deti potrebujú lasku a nehu 🙂
aj ked veru občas aj nakričím ked je už vela toho :/

klemente
27. jún 2012

@miskachrumka aký veľký?! Ešte stále je to malý chlapček, ktorý to potrebuje, do puberty času dosť, to až vtedy ti to bude chýbať 😀

jespera
27. jún 2012

Dievcata budete si brat do porodnice aj zupan? ked bude tak teplo?

dulkagabulka
27. jún 2012

@bonninka
poznam ženu, ktora to urobila...povedala, že epiziotomiu povoli iba v pripade, ak jej dietatko bude v ohrozeni života..v opačnom pripade ju nepovoluje ...jej želanie akceptovali...
nezaujimalo ju, ako sa pri tom oni tvaria a ona sama preferovala natrhnutie (aj keby to malo byt natrhnutie III.stupna, ktore by brala tak, ze to tak malo byt) pred epiziotomiou...mala prečitané všetky dostupne študie a bola presvedčená o svojom umysle..jej prianie akceptovali...lekarka už šla strihat a ona vtedy znova zopakovala svoje prianie a lekarka nožnice odložila - a to rodila dvojčata...skončila s par "kozmetickymi" stehmi...vela veci je o komunikacii ...
myslim si, ze je dobre si to napisat to porodneho priania , podpisat a dat založit do zdravotnej dokumentacie..pripadne treba , ak chce byt lekar kryty, aj podpisat odmietnutie v zdravotnej dokumentacii....

dulkagabulka
27. jún 2012

@bonninka
ja som vam nedala len videa, ale aj članky - aj tie, kde ženy pišu, ake nasledky si nesu celym životom po epiziotomii...myslim si, že keby vedeli, čo ich čaka, nepozerali by na to, ake, ako pišeš "blbe ksichty" niekto bude struhat - nepozerali by na to, ako na to bude pozerat niekto iny...pozerali by na to, ako sa budu citit ONY a nasledne na to aj ich deti )povedzme si pravdu, po epiziotomii je žena dost dní až týždnov "vyřízená"

okrem toho- v ČR prebieha precedens- prva žena zažalovala nemocnicu za nastrih, ktory si neželala, nepovolila a lekar jej ho urobil proti jej voli...a bola to lekarka...sama som zvedava, či sa to už skončilo a ako...

bonninka
27. jún 2012

@jespera já asi ano, mě ani tak nesloužil jako ochrana před chladem, ale spíš jako kryt toho, co je pod ním, myslím tím různé nehody, co se můžou stát noční košilce 😉

nati04
27. jún 2012

@jespera ja ano ved taky satenkovy mozes

fate_girl
28. jún 2012

maminy, ktore ste uz rodili... kedy vam zacalo klesat brusko pred porodom? je normalne, ze mi uz v 35 tyzdni mohlo klesnut? bo utorok som mala dost narocny a stresujuci den a vcera mi bolo hrozne zle, som mala take divne bolesti a pocity v brusku a vecer ked som sa prezliekala do pyzama, tak sme s muzom skonstatovali, ze mi brusko nejak divno kleslo dole... predtym som ho mala krasne hore zdvihnute a teraz mi cez nohavice "preteka" mam to tak brat, ze uz mozno coskoro sa vypyta malicke na svet?

ela2710
28. jún 2012

@fate_girl ja som mala pri prvom tehotenstve tiez skoro padnute brusko, cca. v 35.tt a maly sa narodil az v 39. tt 🙂takze je to asi individualne 🙂
@jespera zupan si beriem, ale len taky tenucky, kvoli navstevam, aby som nelietala len v nocnej koseli 🙂
@klemente my sme pouzivali postielku len prve mesiace, a to hlavne cez den, lebo som sa bala, aby maly nespadol z nasej postele, neskor zacal spat na nasej aj cez den aj v noci, pretoze tam mal viac miesta, on sa rad roztahuje 😀

a baby 3.7. mam sono, sice mi v nemocnici na dvoch sonach povedala lekarka, ze to je podla nej 100%ˇdievcatko, som zvedava este na nazor mojej gynekologicky a potom si uz konecne kupime kociarik, ja kvoli farbe este stale cakam 😀

ela2710
28. jún 2012

@fate_girl a este ma napadlo, ze tie bolesti dole mozu byt aj ,,poslickovia", mna zatial len sem tam bolia krize a obcas ma boli brucho ako pred menzesom, ale rychlo to prejde, pri prvom tehotenstve som si polezala v nemocnici posledne tyzdne prave kvoli poslickom, lebo ked mi robili pasy, tak kontrakcie boli take silne, ze lekarka bola presvedcena, ze to uz bude, a stale nic, len poslickovia 🙂

fate_girl
28. jún 2012

@ela2710 ako ja zatial nejak nestresujem, aj tie bolesti som vcera brala tak, ze bud je to z tej unavy alebo su to poslickovia, len to padnute brusko ma trosku zaskocilo, bo vraj to by malo klesnut az par dni pred porodom, teda kamoskam kleslo tak cca tyzden pred porodom a preto sa pytam, ze ci uz mam zacat balit pre istotu tasku do porodnice, alebo mam cas 🙂