icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

bonninka
2. júl 2012

@gabkostanka normálně je vidět, jak každej doktor vidí věci jinak, ve čtvrek jsem měla cervikální skóre u svéh doktora 5 bodů a dneska to porodník ohodnotil na 2 body, takže porod ještě dáááleko 🙂

bonninka
2. júl 2012

Baby neměříte si náhodou některá z vás večer tlak? Mě doktor nakázal měřit si celý týden tlak (v ordinaci mi naměřili 135/94), tak aby věděl jestli to je jenom stresem, nebo jestli mi něco hrozí. Ráno jsem se vrátila z ordinace a už jsem si naměřila 130/84, takže v pohodě, ale teď večer jsme měla 180/81. Tak jsem z toho taková vyděšená, ten horní se mi zdá už dost vysokej,...

lucia3006
2. júl 2012

@mishuu no ja dúfam tiež, že malinký nebude robiť drahoty a že v 9mesiaci čím skôr pôjdeme... ale ešte nech vydrží do toho 36tt, potom už bude mať aj pľúca úplne dozreté tak môže ísť von 🙂 u nás v rodine sú samé predčasné pôrody, tak uvidíme ako to bude u mňa

lucia3006
2. júl 2012

@miskachrumka ja tiež, doteraz bolo tehu v pohode, ale tieto horúčavy to fakt zaklincovali... spať sa v noci nedá, cez deň sa ani prejsť aj večer je ešte stále dusno... veľmi ma to vyčerpáva toto teplo... ☹

cicimon
2. júl 2012

@bonninka no mas to strasne vysoke, mne v tych najhorsich dnoch vyskocil na 150horny, ale teraz mam do 120/70 v tomto teple
ja by som si ho na tvojom mieste este den merala viackrat cez den a ked to bude nad 145 sla by som za dr
a opuchy nemas?

bonninka
2. júl 2012

@cicimon opuchy mám a přes den ten tlak mám taky v normě, volala jsem ještě se svokrou - ona je zdravotní sestra, tak mi řekla, že mám možná i ne moc kvalitní tlakoměr, protože mám jenom takovej na zápěstí, tak uvidíme, pojedeme k nim asi ve středu tak mi to poměří klasicky a srovnáme to s tou mojí mašinkou.
Mě jde právě o to, jestli to není navečer taky normální v tomto horku, protože nebýt toho, že mi to doktor nakázal, tak si měřím jenom ráno a to mám potom ukázkový tlak a vůbec bych to ani nevěděla, že se mi večer takto zvýší,...

cicimon
2. júl 2012

@bonninka a ked si viackrat po sebe odmeras tak mas kolko? u mna jedine pozitivum tychto horucav je, ze mi fakt klesol tlak

miskachrumka
2. júl 2012

@gabkostanka ja som na tom podobne :((( a poradnu mám 12teho ..a naposledy krčok uzavrety ....

gabkostanka
3. júl 2012

@bonninka zapastne tlakomery nie su prave najspolahlivejsie, ja co mam na rameno automaticky (kupili sme uz davnejsie v lidli) tak ten je celkom dobry, ale aj tak meriam aspon 2 x, hodnoty sa lisia, ale len minimalne...nevies si pozicat od niekoho? alebo chodit si niekam merat tlak...

gabkostanka
3. júl 2012

@miskachrumka u nas ma nastupit novy primar, tak som este zvedava na jeho vyjadrenie k porodu, lebo este nikto konkretne nerozhodol a asi to urcuje primar, moj gynekolog mi povedal tolko, ze ak do augusta neporodim mam prist za nim

bonninka
3. júl 2012

@gabkostanka pojedeme ve středu k té svokre, tak mi bude měřit, uvidíme, čeho se dobere, teď ráno mám opět tlak v pohodě 135/76.

fate_girl
3. júl 2012

joooj kurna, take nervy mam, tak dnes som mala poradnu a pytam sa doktora, ze co a ako, ze ci je uz malicke otocene dole hlavickou, ze ci som uz neni nahodou otvorena a co s tym mojim tlakom a busenim srdca a jeho odpoved na vsetko bolo je to v poriadku!!!! takze som sa velke H dozvedela!!! normalne som nasrata... 😠

smolinka024
3. júl 2012

@monculka mne sa urobili :((( zo spodu pod prsiami...a to sa od prveho dna ako som sa dozvedela ze som tehotna poctivo stale natieram :( ale asi mi "prilis" narastli, tak mozno to ta koza nezvladala :( dufam, ze nikde inde sa mi uz neurobia :(

smolinka024
3. júl 2012

@bonninka na konci tehu moze prist tiez preeklapsia...kamaratka takto dostala vysoky tlak v 33tt a v 34tt ju uz brali kvoli tomu na sal, lebo jej aj bolo zle, vracala ale hlavne jej rychlo stupol tlak :((( ale malinka je v poriadku 😉))

smolinka024
3. júl 2012

Babenky a taka ina otazocka? Cvicite nejako doma?

gabkostanka
3. júl 2012

@bonninka @smolinka024 este k tomu tlaku - ked som mala vysoky, tak som ho mala stale, ci merali rano alebo vecer, no ale to bolo uz tak tyzden pred porodom...

moja poradna dopadla celkom fajn, ctg a sono ok, tlak a moc tiez, ostatne doktor neriesil a mam prist zase na buduci tyzden

gabkostanka
3. júl 2012

@smolinka024 ja sa s malym nacvicim dost, hlavne zohynanie a drepy 😀

tamara2307
3. júl 2012

@smolinka024 ja cvičím na fitlopte..teda doteraz som sa snažila..ale odkedy nastúpili 38 stupňové teploty, tak sa potím len tým, že sedím na gauči.. 😖 ale nič namáhavé, troška zadok, nohy mľandravé. brucho nezapájam, aby som si niečo neprivodila skôr ako je potrebné 😉

na tieto horúčavy mi pomáha kýblik s vodou a vreckovka, každých 5 minút sa celá ponatieram dobre nasiaknutou vreckovkou (bruho, stehná, ruky) a potom si ju položím na čelo. vyparuje sa to jak divé, ale aspoň zo mňa netečie jak zo špongie.

tamara2307
3. júl 2012

@mishuu ahoj Levičanka, pozerám že sme rovnako staré, kam si chodila na školu?

miskachrumka
3. júl 2012

@gabkostanka aha tak potom daj vedieť ako sa rozhodol ...

miskachrumka
3. júl 2012

ahojte tak zas bojujeme s teplom :( v noci som zas nespala a chudacik ani malý vkuse sa prekrucal čo mu tiež bolo teplo :(((
už nech dojde osviežujúca burka !!!!!

miskachrumka
3. júl 2012

ja som čitala že už teraz len vlasky dorastajú ...a plucka su vyvinuté na konci 34tt tak v 35tt a už iba dieta priberá ..tak tiež vydržať do toho 37-38tt a tiež by som už potom šla ....

slivka233
3. júl 2012

@miskachrumka ja by som aj trosku toho vasho SK tepla prijala, tu v UK stale prsi a prsii a prsiiiiiiii deprsivne pocasie fuuuj....neviem sa dockat trosku slnencnych lucov..
ale tez mam prebdene noci a nespim a potom vyspavam rano do 10tej...
asi by si aj ty chcela trosku skor porodit ze?? aj ja si to strasne prajem, od 35tt sa uz babo nepovazuje za predcasne narodene..to by bolo super 37-38 ako pises...
a mate baby veke brusko ci ani nie??? ja si niekedy myslim ze je zmensene a niekedy mam pocit ze zajtra idem rodit..

diamand
3. júl 2012

@slivka233 fuuuu ja by som to SK teplo teda veru nechcela, je to az moc, bola by som riadne spuchnuta. Mne vy tu vyhovovalo tak ako je, akurat keby ze neprsi a sem tam zasvieti slnko.
Inak tu sa este v 35tt povazuje za predcasne az od 37tt je donosene, teda aspon co ja viem.
Ja by som uz tiez najradsej isla tak o 3 tyzdne rodit, lebo vzdy v poslednych tyzdnoch som sa strasne naliala vodou, bolo to hrozneeeee.

diamand
3. júl 2012

@miskachrumka aj ja by som uz v takom tt sla, no uvidime dievcata, mne sa zatial vsetky tri deticky narodili v 39tt tak uvidime ci to bude aj teraz tak a do konca vsetky su v utorok

monika1091
3. júl 2012

holky aj vam sa stava ze vam vase baby v brusku pritlaci pupocnikovu snuru o brusko a citite pulzi dovteky pokial baby nezmeni polohu?.....

miskachrumka
3. júl 2012

@diamand aj mne malého museli vyvolavat ...nechcel ist von bolo mu tam fajn 😉

sarifa
3. júl 2012

@monika1091 No a ja som sa cudovala ze co mam take pulzi a to ma ani nenapadlo ze to moze byt pupocna snura 🙂

miskachrumka
3. júl 2012

Konečne sedím ...dnes zas nabity program .....neviem čo skor :/
a ešte v tomto teple ešte že stíham pit vela vela vody 🙂 🙂 🙂

monika1091
3. júl 2012

@sarifa ale ja to mam kazdy den.......tie pulzy......