Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Baby neměříte si náhodou některá z vás večer tlak? Mě doktor nakázal měřit si celý týden tlak (v ordinaci mi naměřili 135/94), tak aby věděl jestli to je jenom stresem, nebo jestli mi něco hrozí. Ráno jsem se vrátila z ordinace a už jsem si naměřila 130/84, takže v pohodě, ale teď večer jsme měla 180/81. Tak jsem z toho taková vyděšená, ten horní se mi zdá už dost vysokej,...
@miskachrumka ja tiež, doteraz bolo tehu v pohode, ale tieto horúčavy to fakt zaklincovali... spať sa v noci nedá, cez deň sa ani prejsť aj večer je ešte stále dusno... veľmi ma to vyčerpáva toto teplo... ☹
@cicimon opuchy mám a přes den ten tlak mám taky v normě, volala jsem ještě se svokrou - ona je zdravotní sestra, tak mi řekla, že mám možná i ne moc kvalitní tlakoměr, protože mám jenom takovej na zápěstí, tak uvidíme, pojedeme k nim asi ve středu tak mi to poměří klasicky a srovnáme to s tou mojí mašinkou.
Mě jde právě o to, jestli to není navečer taky normální v tomto horku, protože nebýt toho, že mi to doktor nakázal, tak si měřím jenom ráno a to mám potom ukázkový tlak a vůbec bych to ani nevěděla, že se mi večer takto zvýší,...
@gabkostanka ja som na tom podobne :((( a poradnu mám 12teho ..a naposledy krčok uzavrety ....
@bonninka zapastne tlakomery nie su prave najspolahlivejsie, ja co mam na rameno automaticky (kupili sme uz davnejsie v lidli) tak ten je celkom dobry, ale aj tak meriam aspon 2 x, hodnoty sa lisia, ale len minimalne...nevies si pozicat od niekoho? alebo chodit si niekam merat tlak...
@miskachrumka u nas ma nastupit novy primar, tak som este zvedava na jeho vyjadrenie k porodu, lebo este nikto konkretne nerozhodol a asi to urcuje primar, moj gynekolog mi povedal tolko, ze ak do augusta neporodim mam prist za nim
@gabkostanka pojedeme ve středu k té svokre, tak mi bude měřit, uvidíme, čeho se dobere, teď ráno mám opět tlak v pohodě 135/76.
joooj kurna, take nervy mam, tak dnes som mala poradnu a pytam sa doktora, ze co a ako, ze ci je uz malicke otocene dole hlavickou, ze ci som uz neni nahodou otvorena a co s tym mojim tlakom a busenim srdca a jeho odpoved na vsetko bolo je to v poriadku!!!! takze som sa velke H dozvedela!!! normalne som nasrata... 😠
@monculka mne sa urobili :((( zo spodu pod prsiami...a to sa od prveho dna ako som sa dozvedela ze som tehotna poctivo stale natieram :( ale asi mi "prilis" narastli, tak mozno to ta koza nezvladala :( dufam, ze nikde inde sa mi uz neurobia :(
@bonninka na konci tehu moze prist tiez preeklapsia...kamaratka takto dostala vysoky tlak v 33tt a v 34tt ju uz brali kvoli tomu na sal, lebo jej aj bolo zle, vracala ale hlavne jej rychlo stupol tlak :((( ale malinka je v poriadku 😉))
Babenky a taka ina otazocka? Cvicite nejako doma?
@bonninka @smolinka024 este k tomu tlaku - ked som mala vysoky, tak som ho mala stale, ci merali rano alebo vecer, no ale to bolo uz tak tyzden pred porodom...
moja poradna dopadla celkom fajn, ctg a sono ok, tlak a moc tiez, ostatne doktor neriesil a mam prist zase na buduci tyzden
@smolinka024 ja sa s malym nacvicim dost, hlavne zohynanie a drepy 😀
@smolinka024 ja cvičím na fitlopte..teda doteraz som sa snažila..ale odkedy nastúpili 38 stupňové teploty, tak sa potím len tým, že sedím na gauči.. 😖 ale nič namáhavé, troška zadok, nohy mľandravé. brucho nezapájam, aby som si niečo neprivodila skôr ako je potrebné 😉
na tieto horúčavy mi pomáha kýblik s vodou a vreckovka, každých 5 minút sa celá ponatieram dobre nasiaknutou vreckovkou (bruho, stehná, ruky) a potom si ju položím na čelo. vyparuje sa to jak divé, ale aspoň zo mňa netečie jak zo špongie.
@mishuu ahoj Levičanka, pozerám že sme rovnako staré, kam si chodila na školu?
@gabkostanka aha tak potom daj vedieť ako sa rozhodol ...
ahojte tak zas bojujeme s teplom :( v noci som zas nespala a chudacik ani malý vkuse sa prekrucal čo mu tiež bolo teplo :(((
už nech dojde osviežujúca burka !!!!!
ja som čitala že už teraz len vlasky dorastajú ...a plucka su vyvinuté na konci 34tt tak v 35tt a už iba dieta priberá ..tak tiež vydržať do toho 37-38tt a tiež by som už potom šla ....
@miskachrumka ja by som aj trosku toho vasho SK tepla prijala, tu v UK stale prsi a prsii a prsiiiiiiii deprsivne pocasie fuuuj....neviem sa dockat trosku slnencnych lucov..
ale tez mam prebdene noci a nespim a potom vyspavam rano do 10tej...
asi by si aj ty chcela trosku skor porodit ze?? aj ja si to strasne prajem, od 35tt sa uz babo nepovazuje za predcasne narodene..to by bolo super 37-38 ako pises...
a mate baby veke brusko ci ani nie??? ja si niekedy myslim ze je zmensene a niekedy mam pocit ze zajtra idem rodit..
@slivka233 fuuuu ja by som to SK teplo teda veru nechcela, je to az moc, bola by som riadne spuchnuta. Mne vy tu vyhovovalo tak ako je, akurat keby ze neprsi a sem tam zasvieti slnko.
Inak tu sa este v 35tt povazuje za predcasne az od 37tt je donosene, teda aspon co ja viem.
Ja by som uz tiez najradsej isla tak o 3 tyzdne rodit, lebo vzdy v poslednych tyzdnoch som sa strasne naliala vodou, bolo to hrozneeeee.
@miskachrumka aj ja by som uz v takom tt sla, no uvidime dievcata, mne sa zatial vsetky tri deticky narodili v 39tt tak uvidime ci to bude aj teraz tak a do konca vsetky su v utorok
holky aj vam sa stava ze vam vase baby v brusku pritlaci pupocnikovu snuru o brusko a citite pulzi dovteky pokial baby nezmeni polohu?.....
@diamand aj mne malého museli vyvolavat ...nechcel ist von bolo mu tam fajn 😉
@monika1091 No a ja som sa cudovala ze co mam take pulzi a to ma ani nenapadlo ze to moze byt pupocna snura 🙂
Konečne sedím ...dnes zas nabity program .....neviem čo skor :/
a ešte v tomto teple ešte že stíham pit vela vela vody 🙂 🙂 🙂
@sarifa ale ja to mam kazdy den.......tie pulzy......

@gabkostanka normálně je vidět, jak každej doktor vidí věci jinak, ve čtvrek jsem měla cervikální skóre u svéh doktora 5 bodů a dneska to porodník ohodnotil na 2 body, takže porod ještě dáááleko 🙂