Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
su a s tym bruskom
Ahojte, včera večer sme mali riadne kopance a vlny v brušku a rano aha prvé strie sa objavili, ideme s manželíkom na nákup dajake ovocie zeleninu doniest dogúľam sa domov, vyzujem sa a aha nohy jak gajdy opuchnuté...to sú radosti tehotenstva, ale som rada, že si malička kopka a vrtí lebo v brušku musí mať horúcu polievočku, v ktorej si pláva 🙂
ahojte,kolko ste zatial pribrali ??? dakujem
@luci137 10kg ale u mna to bolo trošku iné najprv som schudla 7kg za 2 mesiace a potom pomaličky som začala priberat na povodnu vahu + 3 kg takže 10
@barbarkapo aha,lebo ja prve mesiace nic skor som chudla a teraz na poradni v 32.tt som mala +10 a zdá sa mi to vela vraj teraz budem priberať najviac,no neviem neviem to bude plus dalsich desat? 😒
@luci137 ja som tiez pribrala 10, lekárka to začala počítat od prvej poradne a to som prave bola na hranici chudnutia a potom to islo len hore, pomaličky, 9 až 12 je normal nie je to vela menej priberú už len tehuľky, ktoré už boli okrúhle pred tehotenstvom, poznám mamičky čo pribrali cez 20 kg a zvládli to dokonca jedna moja znama mala 45kg pribrala skoro 30 kg a v den porodu stala vo vani pokial prisla sanitka a plodova voda tiekla a tiekla a tiekla a zrazu mala len kožu s obrysmi drobceka v brušku a po porode mala zas 45kg spat a je znej kočka znova 😉
@barbarkapo ved to, ze aj brucho mám dost male maly je tam riadne natlačený,ja som tiez od prvej poradne doteraz presne +10 takze by som už nemala moc pribrať teda dúfam,v tomto teple mi moc jest nechuti ale ked si nic nedám tak mi je zle.....
@luci137 presne, ja tiež nič tažké nezjem, tu dačo tam dačo ale o hlade drobcov nemožeme nechať, ja som mala doteraz malinke bruško, zo zadu ani nebolo vidno, že som tehotna až teraz od 35tt mi bruško vykuklo 🙂
@barbarkapo ved jasné musia mat poriadnu stravu 🙂 ja som aj tak cele tehotenstvo stále skor smadná ako hladná,prvé mesiace to bolo naozaj strašné také suchoty som nemala nikdy ako vtedy 🙂
@luci137 ja som skor ovocná, začalo to v zime mandarinkami na kilá a pokračuje to podľa sezóny, vodičky som nikdy veľa nepila ale teraz sa snažím piť viac kvoli drobcovi a aby som nemala hviezdičky pred očami jak minule 😒
@barbarkapo mne stále hrozno išlo na chut to sme kupovali celu zimu, no pijem vela stále a teraz v týchto horucavach sa inak ani nedá v noci sa strašne zle spí a fúrt len na wc takze ani neviem kedy som sa vyspala.a bude horšie 😉
Baby ako je to s plodovou vodou pri sekcii? Myslim tym ze ziadne komplikacie, v pohode si ide zena na sekciu - a ta voda co ako, co ju nejak vysaju? 🙂 ci?
@luci137 hrozno je osobitná kapitola, to išlo na dračku i u nás, ja tiež zle spím, stále myslím na to aby som malu nepritlačila, je mi strašne horúco, na wc chodím tak 2x za noc a bruško ma tlačí a ťahá tak som o šiestej hore
@jespera ano plodovu vodu vysaju,aj vsetko ostatne vysaju... potom uz budes mat len cistenie,krvacanie ako ostastne baby pri riadnom porode,ja som mala ale po cisaraku podstatne menej krvacania ako druha mamicka na izbe,ktora rodila riadne... zvinovat sa ti maternica bude ale riadne ako pri beznom porode... aj mne prikladali na brusko lad a zavazie... ako ostastnym zienkam...
bola som na sekcii a do temy cisarsky rez som davala obsiahly popis toho,co sa dialo... mozno sa ti to podari najst,ak by si mala zaujem... pridavala som ten prispevok niekedy v oktobri 2009....
@nici66 malinká by už v 36tt mala byť v pohode s vývinom, takže tam by som nevidela problém. Pravdepodobne máš zlé prietoky, preto je malinká maličká. Niekedy je lepšie pri takýchto stavoch ak babuľko vyjde vonku skôr a na svete sa vykŕmi 🙂 , preto Ti aj nenariadil ležať.Kedy máš opätovnú kontrolu prietokov?
@kvietok173 @nici66 ahojte, nemyslim, ze malinka je najaka velmi mala, co som kukla jednu tabulku tak tam je okolo 2300 g a moj mal v 33 tt cca 2,2 kg co je dost vela 😕 tak ale aj prvy mal viac, ked sa narodil
http://www.maminkam.cz/velikost-plodu-v-tehoten...
Tu zrejme ide len o to, ze si otvorena na 1 prst, ale to este neznamena porod, niekto vydrzi takto velmi dlho, ja by som sa priklanala skor k tomu kludu aspon 2 tt
@miskachrumka to ti povedal tvoj gynekolog, ze len cisarsky?
@barborkam Ja som bola natom podobne. Pri druhom som vážila 50 a nabrala som cca cez 20kg a potom ani neviem ako a už som mala opäť svojích 50kg. Ale keď som videla neskôr svoje popôrodné foto tak som sa riadne zasmiala. Teraz som natom obdobne mám statočných 70kg a som v 34tt 🙂, ale viem že pri normálnych denných behačkách a pri kojení to pôjde dole cobi dup 🙂. Už som to 2x absolvovala 🙂 🙂 🙂 Môj dr. nemal USG, tak som po 2pôrode bola na kontrole v nemocnici u dr. čo mi robil sekciu a ma poznal, lebo som tam polroka preležala, tak sa ma pýtal, že kde chodím cvičiť, že mám tak super postavu a tak skoro po pôrode 🙂 ,tak som sa len usmiala a v duchu som si povedala, môj Ty zlatý no doma s deckami a pri upratovaní a nákupoch má žienka také fitko, že až 🙂 🙂 🙂
@kvietok173 to vobec nemusi znamenat ze ked je babatko troska mensie(co podla mna nie je) ze ma zena zle prietoky. moj maly mal 3 kila ked sa narodil tak napriklad u mna sa predpoklada,ze ani teraz babatko nebude vacsie. jednoducho niekto ma male deti a niekto vacsie 😉
@hoogy Keď sa robí usg a nameria sa babuľko, tak je tam stále rozptyl myslím +-14dní, ak nie si v tolerancii, tak sa to zdvôvodňuje, že prečo. Nemocnice a vyjadrenia dr. mám zmáknutých po mojich skúsenostiach v nemocnici.Ale samozrejme je tam aj ten faktor, že ak sú rodičia menšieho vzrastu, alebo naopak väčšieho vzrastu, tak aj to má nato vplyv. Mne robil jeden dr. v nemocnici usg a vyjadril sa že malý je taký ako má byť, len troška chudší a necelý týždeň nato mi robil usg môj dr. a povedal, že nie je chudšý ale akurát. Ja by som povedala, že aj meranie usg, ke´d v danej mierke sa posunieš s myškou o 1-2mm a už máš iný výsledok, takže treba to brať s rezervou, ale určite by som sa pri nejakom podozrení pýtala na prietoky či sú ok, ale myslím, že máme dosť zodpovedných dr., žeby nato upozornili ak by neboli oki 🙂
@kvietok173 no jasne odchylka dva tyzdne sa potom riesi,ale jej dietatko je mensie mozno o par dni tak asi ako moja mala. a treba brat aj odchylky skutocnost este moze byt uplne ina tieto merania velmi skresluju. ale netreba hned strasit zlymi prietokmi lebo to je nieco co sa musi dost riesit ked nie je dobra vyziva a od toho 33tt to vacsina doktorov kontroluje na sone. teda aspon mne to posledne dve sona robili a prietoky mam ukazkove 🙂
@kvietok173 @hoogy moja znama mala zle prietoky, malicka nebola dost vyzivovana a hned ju aj hospitalizovali a sledovali to, takze ak by nebolo nieco ok, urcite by to doki nenechal len tak 😕
@hoogy veď ja ju nestraším 🙂, určite keby mi dr. niečo také povedal, tak by som pre pokoj duše sa ho pýtala, či je to v norme, či sú oki prietoky.... Lebo potom vznikajú zbytočné konšpirácie a obavy s otázkami tohto typu.
@gabkostanka veď ja ju nestraším , určite keby mi dr. niečo také povedal, tak by som pre pokoj duše sa ho pýtala, či je to v norme, či sú oki prietoky.... Lebo potom vznikajú zbytočné konšpirácie a obavy s otázkami tohto typu.
@gabkostanka ano ano len on u iného som nebola :/
@kvietok173 kontrolu mam buduci piatok. Dufam ze dovtedy vydrzime🙂) ale pre istotu budeme oddychovat... No ale lezkanie nie je pre mna🙂 dakujem ti za ukludnujuce slova

Ahojte, aj vy si tak vychutnavate to ochladenie? konecne....tie horucavy su neznesitelne...