Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
A když jsme baby u těch zdravých věcí, tak jsem si ještě koupila tak jako v prvním těhu lněné semínko (to se musí drtit, nebo koupit rovnou nadrcené) a to by mělo mít vliv na to, že se miminko lépe obalí slizem a pak lépe klouže a tím pádem jde líp vytlačit (opět neověřeno, když jsem rodila sekcí), tak se třeba teď zadaří v reálu 🙂
@konvalink mne tiez vravel, ze od 38 uz je porod ok, ja by som bola aj rada, keby sa rozbehol skor 😅 len nemam este veci nachystane pre seba aj pre drobca, ani postielku spravenu...no pri prvom sme to uz mali davno, teraz sa nejako neponahlam 😀
@bonninka to som tiez pocula, aky je u teba porodny postup?
@gabkostanka ja tiez este nemam vsetko asi zato sa este neponahlam a povodny plan mal byt ze budeme s babom uz v domceku len nam to nejak zatial nevychadza,takze vlastne ani neviem kde mam zacat chystat ci budeme v novom alebo u mamy...
@gabkostanka tak zatím máme domluvené s porodníkem, že se pokusíme o fyziologický porod (kvůli všem těm komplikacím po první sekci), nicméně mi řekl, že cca 80% těchto pokusů končí opět sekcí a že to nemám brát jako 100%-ní jistotu, protože se může kdeco stát, ale to se může i tak během normálního porodu. Takže se třeba zadaří. A klidně mě prý nechá přenášet do 42. týdne, abychom nic neuspěchali, pokud bude teda vše v pořádku. Nicméně mě pro jistotu poslal na předoperační vyšetření na internu i na ARO, abychom měli všechno v pořádku, kdyby k té sekci nakonec došlo. A na tom ARu si mám zrovna vyžádat poučení k epidurálce, abych se nemusela objednávat. Takže tak,..ale pamatuje si mě ten doktor, tak su z toho ráda a tak nějak i dole cítím, že se tam něco děje, tak si myslím, že by se s tím porodem přece jen mohlo zadařit.
Ahojte, pocasie nas uz pocuva, hned je svet krajsie nie?
Ja som dnes bola na poradni, len som sklamana - v nemocnici nebola sestricka kt. je tam povodne - pozerali na mna ako na zjavenie co tam chcem. Primar velmi nemal cas - vsetko narychlo.....ani som sa ho nestihla nic opytat, ani matersku ...a uz som stala pri dverach, len viem ze je vsetko ok a keby nieco mam prist uz rovno na prijem....
@bonninka mne bolo po porode dlhoooooooooooo stále zima ...nevedela som sa ničím zohriať 😒
@katka143 ja som v poslednej dobe ako osa vkuse som nervozna a štípem všetkých naokolo 😕
nejak niesom vo svojej koži ....citim sa nervozna a nesvoja ☹
a ináč tieto teplá nič moc ide ma šlahnúť ešte že mám vetilátor dost pomáha 🙂
a ja idem do poradni vo štvrtok po 3 tyzdnoch tak sa teším 🙂
Tak maminy konečne možem napísať že sa pridávam a konečne som sa zmohla na prvú prípravu do porodnice .....pretriedila som vecičky od najmenšich po najvačšie tie mimi 50-62 cm mám už v taške lepšie povedané ešte ich musím poprať a poukladať ...nabudúci tyzden kočik a zavinovačku a možem čakat na den D a zabudla som ešte musím kupiť košele do porodnice nemám ani jednu neviem kde sa vyparili 😕 😕 😕
a dnes som kupila krásne bodinka dvoje a dve čiapočky 🙂
a máme toho veru dost 🙂 mám aj fotky vriec ked sme to všetko dali von zo skrine :D :D
@miskachrumka ja som dnes kupila batole prasok a konecne oprala prve oblecenie 😅 , zajtra by som si zacala balit tasku do porodnice a druhu pre babatko, u nas udajne vsetko oblecenie daju, ale ked je vela deti, tak potom uz nemaju, tak pre istotu zoberiem par kusov uz so sebou, este musim dokupit cumle na flasky a podlozky pod pacienta, inak by som mala mat uz vsetko...
@gabkostanka aj unás dajú .vecičky ..a tiež už mám niečo z kozmetiky ale nie všetko ...ja mám ešte mesiac čas ...ty si už vyšší tyzden 🙂
a ja to ešte musím poprať cez vikend a pobaliť do skrine a potom už len šup do tašky ked bude ten čas ..
ja tiež ešte niesom zbalená .....musím si kupiť košele ...a vložky a veci podobné ...
@miskachrumka u nas tiez treba pre mna vsetko, detsku kozmetiku este musim dokupit - co vsetko beries? ja som si skratila rukavy na koseliach co mam este po synovi, mala som ich len v nemocnici
@gabkostanka vieš čo neviem nie vela ....len olejček po kupkaní a niečo na riťku ,,,šparatka a kefku na vlásky asi nič iné ...
@lensam já jsem to právě taky slyšela, tak jsem zůstala vykulená jak jelen, když mi řekl, ať se radši objednám na poučko na epidurál, tak jsem se ho i zeptala, jestli se to po císaři může rodit s epidurálem a on mi řekl, že s tím problém nemá, tak to zatím neřeším. Já ji popravdě moc nechci, takže kdybych vydržela bolest, tak si ji asi ani nedám, ale tak pro uklidnění, že se dá použít to může být dobré na psychiku 🙂 však uvidíme co bude. Abych nedorazila do porodnice a doktor mi neřekl, vypadá to tak, že jedeme rovnou na sál řezat .-( všechno je možné,...
baby beriete este magnesium b6?
@miskachrumka o tej nervozite mi niečo hovor,ja som mala včera celé poobedie také nervy že by som všetko trhala v zuboch 😖 .radšej som ani neišla do obývačky lebo tam bol MM,skoro do večera som bola v detskej.neviem čo sa to so mnou deje,ale ja som inokedy kludas jak hovädo.až by som v poslednej dobe revala z tých nervov.
ja som do pôrodnice nakúpila všetko minulý týždeň už len tie podložky pod seba a môže sa ísť 🙂
ja uz pre istotu zbalena som. Nebalila som vela, len zakladne potrebne veci a ked bude daco treba ta mi donesu. Len neviem aku kozmetiku pre babo tam mam vziat. Asi olejcek a masticku na zapareninky staci. 🙂
@nati04 ano prečo ?
to sa bere ťa do konca no pri klasickom porode sa konči v 38tt ale teraz mi povedal že stačí par dni pred planovanou sekciou ...
ahojte baby, dnes som bola na poradni, maly ma uz skoro 3 kg a je o 10 dni vacsi, pravdepodobne uz o 2 tyzdne mi naplanuju sekciu. Zajtra pojdem uz do rizikovej poradni do nemocky tak som zvedava co mi tam povedia.
@katka143 unás si to všetko chudačik vytrpí moj drahý aj ked chudak za to vobec nemože ,ale vždy padne pod ruku a som nervozna nanho 😔 😔
Snažím sa ovládať ale nejak sa nedá niekedy :(((
aj mi to príde luto a potom zas zúrim....to budú zas pošahané hormony 🙄 🙄 🙄
@alinka01 ahoj tak super už to budeš mat za sebou držím palce ....
@alinka01 Mna čaká poradna zajtra 🙂
som zvedavá kolko bude mať .....ja mám 33tt tak som zvedavá kolko bude vážiť a merať a hlavne ako sa má 🙂
@miskachrumka uvidim co mi povedia zajtra v nemocnici, lebo to mi len moj dr zatial povedal ze planovana sekcia sa robi v 38 tyzdni.
@alinka01 no v tom 38 tt najneskor v 39tt neskor už určite nie .....neviem ako to je pri plánovanom ked má byt sekcia vždy na to musí byť nejaký velký dovod ..a ked sa rodí druhe už len kvoli tomu že bola prvá sekcia ...ale myslím že tiež v tom 38tt ...a ako si zvládala prvú sekciu ?
@miskachrumka prvu som mala kvoli uzkej panve, ale porod sa zacal skor a do nemocnice som prisla uz s kontrakciami a to mi spravili klystir, pichli epidural a rezali. Ja sa nemozem stazovat na cisarky, v celku som to zvladla celkom v poho. Najhorsi bol druhy den, ked som sa mala postavit z postele. Ale potom to uz bolo lepsie a lepsie, aj rana sa mi dobre hojila. Uvidime ako to bude teraz, ked uz viem co ma caka, tak sa bojim ovela viac, predsa len ta rana poriadne boli, este teraz si to pamatam.
@alinka01 ja mám ztoho stále nočné mory ..a tu sa musíme postaviť z postele ešte v ten den sekcii nie na druhý den po vybratí hadičiek sa pomaly dvíhať :((
je to teror :(

@gabkostanka no u mna aj teraz v podstate hovoril ze je vsetko ok,a ze ak by sa to uz rozbehlo tak to nebudeme brzdit ze babo by uz bolo v poriadku,no ja by som bola radsej keby to este nezacalo bezat... 🙂