Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@bonninka a ako si s tlakom? si si merala u svokry? ja ma dnes poradnu v nemocnici
@barbarkapo mne robili sono aj minuly tyzden na 1. poradni v nemocnici, nevravel mi vsak nic, ale zrejme ide o prietoky, dnes sa uz opytam ak bude znovu aj sono
dnes dal maly budicek uz o pol 5 🙄 doteraz som si ako-tak zvykla na tu pol 6 😒
k teplote v byte, my sme na samom vrchu v panelaku, cez den mame v spalni ( na vychod) aj 29 st., ale to mam pozatvarane vsetky okna a pozatahovane zaluzia, aby sa tlacilo co najmenej tepla z vonku, cez noc zase naopak, no ochladi sa najviac na tych 26...co je super, ze dnes je u nas zamracene a je velmi fajne 🙂
A PRSIIIII 🙂 🙂 🙂
@gabkostanka děkuji za optání, zjistily jsme jednoduše, že to byl opět planý poplach a že ten tlakoměr co mám doma můžu vyhodit a že tlak mám hodně nízký, některé dny mi naměřila jenom 105/70, takže naštěstí, že jsme tam jeli. Vypůjčila jsem si od ní ten klasický tlakoměr a měřím si, ale nezvedá se mi naštěstí nic 🙂
@bonninka ja tiež bývam na najvyššom pod strechou tak viem očom hovoriš a ešte ktomu sme aj vonkajší byt tak nám pečie aj z boku :(
baby viete mi poradiť? Som v 37tt a na kontroly chodím len do poradne, keď som sa pýtala doktorky či netreba ísť aj do nemocnice kde budem rodiť, povedala, že nie. Ako to je?
@miskachrumka my to samé rohový byt s francouzským oknem na jihozápad, takže proti vedru 0 bodů ☹ už musíme nějak vydržet, pak se budeme zase potit v šestinedělí, teda aspoň já jsem se tou dobou hodně potila a to bylo v novembri 😒
@katka1981nb jestli tě bude rodit tvoje gynekologička, tak si myslím, že to není potřeba. Ono v nemocnici pokud nemáš zasmluvněného lékaře k porodu, tak určitě nikdy nemáš lepší poradnu jako u své doktorky, tam to berou jako pásovou výrobu a pořádně ti nikdo nic neřekne a neporadí, tak je to pro tebe takto možná i lepší. Jinak ti neporadím 😒
@katka1981nb mna uz moj lekar poslal objednat sa na poradnu do nemocnice, kde budem rodit. Objednali ma na 19.teho a uz budem asi len tam. Myslim si, ze ed ti lekarka povedala, ze to nie je potrebne tak je to v poriadku.pekny dnik 🙂
holky aj sa chysta niektora z vas pit čaj z listov ostružiny malinovej??? ja som si ho kupila a rozmyslam, ze ho od dnes zacnem pomalicky popijat.... aky mate nazor na tieto bilinky????
@fate_girl Ahoj, ja tento čaj budem určite piť, je veľmi prospešný, čo sa týka prípravy maternice na pôrod. Začnem ho piť od ukončeného 36. týždňa po dve šálky denne, ale na nete nájdeš rôzne návody, kedy začať a koľko piť.
@miskachrumka ahoj po dlhšej dobe sa konečne ozývam,dnes som bola po 12týždňoch na utz a budeme mať chlapčeka,takže podľa môjho ciťáka.váži 1800g a je otočený dolu hlavičkou.u nás je dnes konečne trochu normálnejšie-dá sa aj dýchať.aspoň týždeň by to tak mohlo zostať.ty sa máš ako?
@zuzu_epona tak ja som som uz v 37 tyzdni, takze ja si myslim, ze kludne ho uz pit mozem, aj keby hned dnes porodim, tak si myslim, ze nic by malinkemu nehrozilo... a na obale je napisane 3 krat denne ale tiez chcem pit len tak 2 salky denne... vyskusame, vsak ublizit to nemoze a mozno budem jedna z tych, ktorej to pomoze 🙂
@fate_girl Podľa mňa môžeš smelo začať, nič s tým nepokazíš, môžeš si len pomôcť a nemyslím si, že to má silu vyvolať pôrod. Potom mi napíš, akú to má chuť, počula som, že nič moc 🙂
mno tak idem si ho teda zaliat, ale ja mam rada bilinkove caje, ktore si nesladim 🙂 ale dam vediet :D
@bonninka tak super, tie zapastne tlakomery nie su velmi spolahlive 🙂
@katka1981nb mne to lekarka s poradnou vysvetlila tak, ze pokial ma tvoj lekar vsetko potrebne a spravi aj ctg, tak do nemocnice staci ist az na porod
@fate_girl konkretne aky si kupila ten caj? chcela by som aj ja zacat
dnesna poradna dopadla nad mieru spokojne, dnes tam bol iny lekar ako minule a pocas sona - prietokov som sa teda opytala aj na vahu, tak podla merani mu vyslo cca 3,5 kg, vravel, ze 400 gr je povolena odchylka
len dalsi lekar, ktory sa priklana k planovanej sekcii a ten co bol minule, ze aspon skusit spontanne, ten uz odisiel na dovolenku...tak ale mam aspon dobry pocit, lebo dnesna poradna bola naozaj dokladna 🙂
@gabkostanka vies co, ja som si v lekarni vypytala caj z listov ostrizny malinovej a ta holka mi dala od firmy Megafyt, neviem ci su aj nejake ine alebo nie... a stal 1,60€
Dnesna poradna v poriadku...odber krvi sa podaril horko tazko na druhe pichnutie,ster zobraty,uz len cakat na vysledok,krcok makky skracuje sa ale ze to nie je kriticke a objednana na prietoky....
@fate_girl taky klasicky sackovy?
@gabkostanka ano 20 vrecusok je v jednom baleni...
@konvalink mne pred 2 tyzdnami vravel, ze makky krcok a dnes, ze vsetko je ok
@fate_girl ako casto ho ides pit? pri malom som sa pytala v lekarni na takyto caj a lekarnicka ma odradila, ze nema ucinok...tak ale zase ked nic nepokazi, tak preco nie
@gabkostanka odporucanie na krabici je 1 az 3 krat denne vypit v teplom stave... ja budem tak 2 krat asi, uvidim ako mi bude chutit, lebo akurat som si ho len zaliala... a citala som na nete, ze niektore baby si ho velmi chvalili a ine, ze im to nic nepomohlo, ale za skusku nic nedam, ublizit mi to nemoze a ci pomoze uvidime o par dni 🙂
@zuzu_epona akurat ho chliiipkam a chuti normalne, ako bylinkovy cajik, mi pripomina chutou ako precistujuci cajik na krv... nie je to vobec hrozne, ani horke, takze je oka 🙂
@fate_girl No tak super, som rada, že sa dá, už sa naň teším, len mi ešte chýba pár týždňov počkať 😀
caute babulky - tehulky... az by ste mali zaujem, mam pre vas ponuku: https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/sladkas...
@fate_girl
@gabkostanka baby já jsem ten čaj pila při prvním těhu přesně podle instrukcí se má začít nejdříve v 36tt a to 1 šálkem denně a každý týden o šálek denně zvyšovat dávku. Mělo by to změkčit krček, ale osobně nevím jestli bych řekla, že byl nějaký efekt, když jsem se až do doby než mi vyvolávali porod neotvírala,...zrovna dneska jsem si ho koupila znovu, že zkusím pít ale jen tak rozumně jeden třeba večer a uvidíme jestli se něco pohne 😉

@kattey no neviem po 36.tyzdni by sa malo chodit na poradnu kazdy tyzden, ctg, moč, tlak a vyšetrenie zdola je asi štandard, mne sono robili celkovo 4x, na začiatku ked som otehotnela potom v 10,20,30 týzdni a nemocnici mi povedal doktor, ze sono urobíme este cca v 38 aby sme zistili čo a ako ale pokial babatko kope a ty sa neotvaras tak sono asi nutne nie je, ale ta kontrola kazdy tyzden by mala byt. Ja zas nie som lekar, neviem posúdiť.