Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@barbarkapo ono to zase nie je až také jednotvárne s tou stravou... v podstate možeš papat uplne všetko, vynechala by som možno ozaj len strukoviny a kapustu, kel.... aj to časom zaradit, takže žiadne obmedzenia v jedení... prečítaj si stranku o dojčení, tam najdeš užitočné rady, ako si z toho hned na začiatku neurobit problém 🙂
@zuzu_epona pranie zvládne pračka v pohode, len to žehlenie potom 😀 a akú máš zostavu?
@tamara2307 no používala ale len na vankuš a ked si odgrgával po papaní ..medzi nožky nie ...
@miskachrumka tak ideš teraz tiež do nového 🙂
@tamara2307 Žehliť plánujem len zdedené komunistické štvorce, aj to max. 2 mesiace 😝 Mám asi 40 štvorcov, kúpim si tri kusy PULiek a dvoje flisáčiky ako vrchné. Uvidím, či mi to bude stačiť, ale na začiatok by mohlo, podľa toho, čo som čítala vo fóre o látkovkách. A ešte tak možno dvoje kapsoviek na začiatok na skúšku, hlavne nechcem hneď do toho vraziť veľa peňazí, radšej uvidím časom. AIO zatiaľ nebudem kupovať. No a nejaké vkladačky by som chcela ušiť, snáď sa mi to do pôrodu podarí. Ty máš zatiaľ akú predstavu o vašom látkovaní?
@kvietok173 ahoj lepšie ...no už som dnes zobrala dve tabl magnezia a je ok ..unás prší malý ešte buva od jednej .....a ja ešte len teraz dováram obed kedže sme vstali o desiatej 😀
@tamara2307 ani nie ...no podla toho čo myslíš ja som presvedčená že aj ked ma matka 5 detí vždy to bolo pri každom o niečom inom a v niečom nové ...naša dr nepodporuje balenie na široko t.j latková aj jednorázová plienka ..neviem ako uvás ja som malého ani raz nebalila tak a mal vždy všetko okej 🙂 🙂 🙂
@miskachrumka ideš používať látkové, alebo jednorázové plienky?
@kvietok173 jednorázové určite ....podla mna ich vyrobili na to aby nám to ulahčili ...ty ideš davat latkové ?
@miskachrumka určite jednorázovky 🙂 🙂 🙂 , aj keď to ničí ŽP, ale chcem si užiť poslednú materskú a materská je o staraní sa o dieťatko a trávením čo najviac času s ním a nie upratovaním, praním a žehlením. Treba si to vychutnať a babuľo sa nám určite odmení 🙂 , veď človek až do staroby spomína, že keď som bol malý........................ 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@barbarkapo
Obmedzovanie sa v strave pri dojčení je mýtus. Práve naopak dôležitá je pestrá strava. Môže sa však stať, že dieťa bude zle reagovať na niektoré potraviny, ktoré mama zje, osobitne sa to týka bielkoviny kravského mlieka... ale napr. v prípade mojej dcérky to bola kyslá kapusta a paradajková omáčka 😅 Treba vždy skúsiť malé množstvo a počkať na reakciu, ja som inak jedla všetko - strukoviny (veď sú mimoriadne zdravé!), kyslé, sladké, kel, aj rezeň som si raz za čas dala, kel, karfiol, pomaranče, broskyne.. skrátka všetko... 😵
Tu je odpoveď od laktačnej poradkyne - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
"Dojčiace ženy môžu jesť všetko bez výnimky a nemá zmysel "preventívne" vylučovať akúkoľvek potravinu. Inými slovami, môžete jesť všetko. Jediný dôvod na vylúčenie nejakej potraviny by mohlo byť, ak by vám daná potravina nerobila dobre alebo ak by ste na to mali nejaký konkrétny dôvod. Paušálne vylúčenie potravín je nevhodné a nežiaduce."
A trochu obsiahlejší článok - http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...
@carodejnica fuuha tak to si asi prvá čo počujem všetky čo poznám len zaprážané polievky a koniec a ja že to čaká aj mna ...
@kvietok173 Žp :D však to je už dávno zničené a určite ktomu až tak neprospeli plienky ...a ako píšeš neviem si predstaviť že pri dvoch detoch budem ešte prať plienky a hodiny ich ešte aj žehliť ..dá niesom padnutá na hlavu :D
ako každá sme za niečo iné ale toto je zbytočné ...na čo ved si máme život zjednodušovať a nie si ho zbytočne komplikovať ked nemusíme 🙂
Veru aj ja som si to myslela, som išla z pôrodnice a samé rady - nejedz tamto, nejedz tamto, najmä nafukujúce potraviny na k (kel, kapusta, karfiol), strukoviny, nič dráždivé ani korenisté, len zapražené polievky, ... sestričky ma skoro ukameňovali, keď videli, že mám na stolíku nektarinky ?! ... (len jedna jediná sestrička mi povedala, že treba jesť všetko, nech si dieťa zvyká na chute)
No ale v dnešnej internetovej dobe, je to tak, že človeku to nedá, tak študuje kadečo, tak som si našla pár článkov o dojčení (a tým nemyslím rady tu na MK, lebo nejaké články na Mama a ja - to je niekedy des, treba hľadať správne zdroje), ale priamo Mamilu (čo združuje poradkyne s certifikátom), alebo ten blog od Katky Glavovej (kedysi tu radila pod nickom annag) a začala som jesť normálne a v pohode.. 😵
Inak to sa týka všetkých rád okolo dojčenia, to človek niekdy žasne aké rozporuplné informácie dostane, či už v pôrodnici od sestričiek, od kamošiek, tu na MK - ale - žiaľ - aj od rodiny, naše mamy a staré mamy, nás už vychovávali väčšinou na Sunare a tie správne informácie sa prestali dediť z generácie na generáciu... ☹ Takže internet to istí... 😖
Takže ak môžem poradiť, tak pri problémoch pri dojčení radšej rovno navštívte tieto dve stránky-
http://dojcenie.wordpress.com/
a pri fakt zúfalstve rovno volať poradkyňu -
http://www.mamila.sk/pre-matky/kedy-kontaktovat...
Ono ak dojčenie výjde, je to super, ja som mala pri dcére nádherné dojčenie (trvalo 2 roky a 10 mesiacov), aj vďaka týmto dvom stránkam.. 😵 A ak nevyjde, tak to zase netreba brať k srdcu, teraz je veľký tlak na to, aby sa dojčilo (veď aj tu na MK to niekedy pekne vrie), a niekedy je to kontraproduktívne... 😖
@dandelions ahoj, mame rovnaky termin porodu 🙂 citim sa ako taka velryba. a ty?
@carodejnica kukla som tie stránky určite ich ak bude problém rada navštívim 🙂
ja mám ten problém že mám jednu bradavku plochšiu a malý sa nevedel prisať ...a vela mliečka sa mi tam kopilo ..tak sa mi prsík zapálil a druhý tiež zas preto že bol cicaný ....stále :( lebo mu to bolo pohodlenejšie ...potom mi poradili klobučik no aj cez ten to hrozne bolelo ...som až plakala pri kojení ☹
tak maminy musim sa vam trosku pochvalit s tymi mojimi opuchmi, bo za tento vikend sa mi zredukovali asi na polovicu, su sice spuchnute tie nozicky ale neni to az take hrozne, dokonca uz viem aj prsty ohnut :D tak dufam, ze ked to zajtra doktor uvidi, ze ma neposle do nemocnice lezat ako sa vyhrazal v piatok, lebo nerada by som tam sla :( len neviem ci tomu dopomohlo to, ze nebolo tak horuco, alebo ze som naozaj poctivo lezala a vsetci ma obskakovali tak, ze keby mohli, tak aj na zachod ma beru dobre ze nie na rukach 🙂
Ahojte,
veľmi tu neprispievam, lebo nebolo čo, ale teraz musím, lebo ma porazí 🙂. Cítim sa úplne nemožne. Vkuse mi všetko padá z rúk, skoro som si rozbila hlavu, keď som otvárala kufor, kúpila som si nočnú košeľu na kojenie, ktorej gombíky sú iba "akože" a nedajú sa rozopínať, v lekárni mi predali prateľné popôrodné nohavičky namiesto jednorázových (takže mám 5 kusov, môžem otvoriť obchod) a kúpila som poťah na žehliacu dosku, ktorý je úplne naprd a utrhla som z neho šnúrku. No a v noci chodím cikať každú hodinu a som vkuse unavená ako kôň.
Reku, či sa tu nájde niekto rovnako "postihnutý" 🙂
Inak Vám držím všetkým palce 🙂
@carodejnica potešilo ma, že budem môcť papať pestrejšie lebo ja som taka ovocno-zeleninová, nie žeby sa mi mäsko nepáčilo papám všetko, ale v poslednom čase lahšie jedlá mi robia dobre.
@chrumka84 všetko bude v poriadku, to sú len tehotenské hormóny, sme mysľou inde a nevieme sa sústrediť a potom sa nám nedarí. Pokiaľ máš bloček, skús košieľku vymeniť ale radšej pošli niekoho iného sestru, mamu... lebo hádať sa s podráždenou predavačkou by ti asi dobre neurobilo, skús ponúknuť nerozbalené nohavičky v tu v bazáre, možno sa niekomu zíjdu. My ženy sme šikulky tu šnúrku skús nejak opraviť večer pri telke, možno vymeniť za gumičku 😉 S cikaním ti neporadím lebo toto trápi každú z nás. Daj si niečo fajne, urob si pohodlie ak sa dá ešte nájsť si pohodlnú polohu a oddychuj! A hlavne pozor na hlavu, tú ešte budeš potrebovať!!! 🙂
@chrumka84 .. a ja som dnes odstranovala dve mlacky na koberci od mojej dcerky, a zistila som, ze som za posledne dva tyzdne pribrala tri kila. Naviac furt chodim k lekarovi, ze mam kvasinky, on zakazdym urobi odbery, a nic. Vraj sa tak citim, lebo som dole prekrvena a spuchnuta, no super.
Asi aj mna porazi!
@vietnamka ja mam zasa stále stopy hnisu v moči, vybrala som ATB a 2 balenia tabetiek zdola no a hnis je tam furt plus sa k tomu pridal aj výtok takže som nadšená ale chvala bohu bacily tam nie sú, aspoň dačo. Skús dajaké dobré intim mydielko, napr. nivea, možno sa ti uľaví.
@barbarkapo pouzivam take, a je naozaj prijemne umyt sa nim. Len skoda, ze v nom nemozem byt nalozena po cely den.. je to hrozne osemetne, lebo si poriadne nemozem ani sadnut ☹.
A moc bol cisty?
Hnis v moci, to je ako bielkovina?
@vietnamka nie bielkovina, myslím, v tehu.knižke mám 3x za sebou po poradni stopy hnisu v moči, mal by to byť zápal močových ciest no mna nič nepáli ani neboli, jedine sa mi objavil ten výtok, no výter bol 3x za sebou negatívny na bacily tak beriem čo mi doktorka predpísala ale nemám pocit, že sa to lepší, možno je to zmenou mikroflóry ja už tomu nerozumien. Ja som používala, keď som nebola tehu tamtum rose oplachy alebo canesten krém z vonku, keď som mala podobný problém s podráždením ale neviem či sa možu používať aj v tehotenstve. Treba sa poradiť v lekárni alebo priamo u lekára.
@barbarkapo canesten sa moze, problem je, ze ten opuch je sposobeny tehotenstvom, a nie kvasinkami, takze mi nepomaha.. ale ved uz len 3 tyzdne, to dako vydrzim.
som si vyguglila, ze hnis a bielkovina nie je to iste.. zaujimave, ze ti neurobili rozbor mocu. Lebo ja som v tehotenstve mala zapal mocovych ciest, a aj som vybrala antb..
@vietnamka rozbor mi robil internista v 30 týždni a povedal, že je tam pravdepodobne zápal tak nech mi niečo gynekologička na to dá...., tak som vybrala ATB a antimykotiká, ale dajaky iný výsledok som nezaznamenala stopy sú tam stále. Možno skúsim urologický čaj, keď lieky nefungujú...
@barbarkapo s tím čajem bych já asi začala, třeba se to zlepší 😉
@carodejnica
@miskachrumka tak tu v UK sa tiez vobec nikto neobmedzuje, ja som sa tiez nikdy neobmedzila pocas kojenie a vsetko bolo ok, to len tu som sa vzdy docitala alebo kamosky hovorievali, ze co vsetko nemozu, ale vobec to tak nie je 😉

@barbarkapo nato prídeš aj sama, čo Tvojmu babuľku vadí. Ale spočiatku strukoviny a kyslé, dráždivé jedlá určite nie. Ale určite Ti odporúčam, aby si si v lekárni kúpila, napr.flatulin, to je gélik v tube z byliniek(fenikel), lebo detičky zvyknú mať dojčenské koliky, dáš mu na bruško ako hrášok a masíruješ v smer hodinových ručičiek. Keď vsiakne, tak som zvykla dávať teplú plienočku na bruško a pokračovala v masírovaní až zaspalo. Detičky to majú rady a aj sa ukľudnia 🙂 🙂 🙂 . No stravu zo začiatku určite diétnejšiu.