icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

bonninka
17. júl 2012

@kvietok173 tak to máš dost zlé zkušenosti s tou odsávačkou, já mám takovou tu ruční medelu Harmony a není to nic drastickýho. V porodnici nám půjčovali takové ty elektrické - ty se mi zdají teda taky dost agresivní, co jsi měla ty?

nati04
17. júl 2012

ahojte baby mam jednu otazocku🙂 porod sa vyvolava aj skor ako v 38t?lebo mne trosku lekar naznacil ze by mi ho vyvolal kvoli tomu ze mi padlo brusko;(a este nejakym inym veciam mate s tym skusenost?dakujem

mimi126
17. júl 2012

Kocky aj vas bolia krize?Mne moje dnes prekazuju, len lezim a netrufam si nic dvihnut. prajem vam pekny den 🙂

bonninka
17. júl 2012

@nati04 vyvolat určitě kus jde, ale je tam potřeba,aby na to ten organismus byl opravdu nachystanej, protože pak máš hodně vysokou pravděpodobnost, že skončí sekcí. Kvůli padlému bříšku ale určitě ne a pokud to jde ještě aspoň ty 2 týdny vydržet, tak bych do toho určitě nešla. Vůbec do vyvolávaného porodu v předtermínu bych se nehrnula,...

uzabytobolo
17. júl 2012

Baby, aj vás bolí akoby lonová kosť? mne sa tlačia slzy do očí, keď mám vstať z postele, nebodaj zdvihnúť nohu, mám to už asi 3 týždne, každým dňom horšie...najprv mi napadlo, či to nie je močák, ale príde mi to, akoby to bola tá kosť.nič iné ma nebolí, respektíve ano, ale dá sa to vydržať, len s týmto mám problém. preto sa vcelku bojímaj prvého vstávania po sekcii, že ma bude bolieť oboje, aj kosť aj rana

kvietok173
17. júl 2012

@bonninka Myslím že tiež MEDELA, ružná, kde sa dávali voliť stupne, pretáčaní tej rúčky čo ňou ťaháš, taká svetlunkožltá s bielou v kombinácii. Možno že mám citlivejšie prsia 🙂 🙂 🙂 . Ale ja odsávačku ozaj nechcem vidieť. Ja som to potom pri dcérke robila tak, že keď som mala plné prsia, tak som ju vzala z postieľky a ona v polospánku odpila 🙂 🙂 🙂 a potom sa to samo ustálio podľa potreby dieťatka, ale to už predsa poznáš.

kvietok173
17. júl 2012

@nati04 Ak je nato indikácia, tak určite. So mnou ležala jedna žienka v nemocnici a jej bohužiaľ na monitore zistili veľmi slabé ozvy aj keď týždeň dozadu boli oki, tak išla hneď na sál a malý Tomáško sa narodil v 28tt.
Prípadne preklampsia.......

miskachrumka
17. júl 2012

Tak som oficiálne na MD .....zas a znova 😀
a to papadnie bruška som si všimla tak pod večer vonku ale dost dlho som stála pri sute až som mala pocit že mi tahá kríže ...
ale začínam 35tt v piatok tak je to už asi okej 🙂

monika1091
17. júl 2012

@bonninka tak poom pockam kym pridem z porodnice... dik za radu

monika1091
17. júl 2012

aha no tak asi dobre popremyslam ci si kupim vlastne tu odsavacku .... ako citam kopu zien ma s tym zle skusennosti

bonninka
17. júl 2012

@uzabytobolo mě bolí taky už asi 3 týdny, ale jenom večer a jen levá strana a ne extra dramaticky, dá se to přežít, trošku kvůli tomu belhám, ale jinak to jde. Co mi řeklo víc bab co je ta kost bolela, tak to prý porodem v podstatě hned přejde. Jde o to, že hormon relaxin má za úkol celou pánevní kost uvolnit a připravit na porod. Někoho to bolí a někoho ne,...

bonninka
17. júl 2012

Baby, už to na mě přišlo - ohromná nenasytná žravost,...jedla bych od rána do večera a všechno co vidím 😉

kvietok173
17. júl 2012

@uzabytobolo Ja som tieto bolesti mala asi od cca 6 mesiaca a pomaly som plakala, keď som mala vstať ľahnúť, preložiť nohu cez nohu a ísť niekam. Chodila som ako polámana. Potom mi dal dr. nejaké tab proti osteoporóze Oestegon???a neviem či vplyvom tých liekov to troška ustúpilo. Aj tak sa mám problém dvihnˇuť zo sedu, ale už to tak nebolí. Všetci mi hovorili, že je to normálne že sa rozťahujú väzy, ale ja som nevládala krok urobiť.

kvietok173
17. júl 2012

@bonninka tak ja som ráno vstala a urobila si pollitra vanilkového pudingu, keď vstal drahý tak celozrnné dolky s tvarohom a teraz pečiem celozrnnú pizzu. Aspoň sa snažím nech to je celozrnné 🙂 🙂 🙂 , keď už to je 🙂 🙂 🙂 .Ale bude na nej kóóóóópec zeleniny. No a dúfam, že mi drahý z obchodu prinesie na večeru melóóón 🙂 🙂 🙂No a na začiatku tehu som mala 50kg a teraz 70kg. Ale to som mala aj predošlé dve takto

miskachrumka
17. júl 2012

Tak kočky zistujem ktorá mastička najrýchlejšie ....hojí rany na bradavkách pri malom som mala aj kupel aj cicadermu a nič nepomáhalo ...chcela by som si nejakú zakupiť ...a dnes sme si objednali kočik 🙂

miskachrumka
17. júl 2012

vybrali sme napokon tento ...v modrej farbe 🙂
je velmi hlboká vanička a dlžka 80cm je lahučká a dietatko je tam pekne schované 🙂
http://najkocik.sk/sk/kombinovane-kociky-2v1/77...

bonninka
17. júl 2012

@miskachrumka huráááá, tak sis konečně nějaký vybrala 🙂 já jsem měla na bradavky bepanthen a taky se mi nezdálo, že by to pomáhalo. Mě asi i dost dráždilo to smývání mastičky před kojením. Teď jsem si koupila od Aventu - ta je nějaká úplně čistá, hypoalergenní bez konzervantů, barviv a parfemace a nemusí se před kojením umývat, tak uvidím jak budu spokojená,...je to tato: http://www.alza.cz/philips-avent-krem-na-bradav...

miskachrumka
17. júl 2012

@bonninka ani tak cicaderma sa nemusela umývať pred kojením ..
mne ani nejde oto či sa musí umývať vačšina sa nemusí ....ani ta cicaderma sa nemusela...mne ide oto aby to hned liečilo moj prvorodený bol veliký jedák ...tak sa nestíhali ani osušiť ..nie ešte aspon zregenerovať ...tak aj bude bude aj náš druhorodený rovnaký ...tak preto chcem niečo kvalitné ..pri čom aj pocítim že to učinkuje aj pri hodinovych prestávkach
a ano konečne sme vybrali ..ja mám 178cm tak je aj dost vysoký 🙂
ten modrý sme objednali 🙂

bonninka
17. júl 2012

@miskachrumka tak to se trošku bojím, že po hodině chceš už zázraky 🙂 možná zkus občas kojit přes klobouček, aby si trošku ty bradavky občas odpočaly 😉 to si myslím, že možná udělá větší službu než mastička 🙂

miskachrumka
17. júl 2012

@bonninka ja aj mám jednu bradavku plochšiu ..tak na jednu musím mať klobučik ....lebo sa malý nevedel prisať ...tak aj teraz to tak budem riešiť ...

miskachrumka
17. júl 2012

No idem dovariť ....dnes mi moj mm žere strašné nervy ....by som hrýzla od zlosti aj počasie je na prd 😠

monika1091
17. júl 2012

holky vam chuti jest? lebo ja nejako nemam chut na nic... ani na sladke ani na nic.... maximalne pijem mineralky

monika1091
17. júl 2012

alebo nepali vas žaha.... no mna kazdy den a uz som s toho o nervy...

miskachrumka
17. júl 2012

@bonninka asi by som chcela zázraky že ? 😒

bonninka
17. júl 2012

@miskachrumka no, taková rychloléčba bude možná reálná v nějaké hodně daleké budoucnosti, ale kdybys takovou mastičku sehnala, tak dej vědět, taky si jednu hned objednám 🙂 je to těžký ten začátek kojení, ale už to musíme nějak zvládnout 😎

miskachrumka
17. júl 2012

@bonninka pošlem ak nájdem pošlem .....ja verím že to tento raz zvládnem !

bonninka
18. júl 2012

Tak mě baby dnes začal bolet celý levý prsník a občas mi z něj kape i mlezivo. Nemáte některá zkušenost co s tím? Nevím, jestli to mám nějak nahřívat, když mlezivo by se nemělo vymačkávat a nic, tak nevím,...

miskachrumka
18. júl 2012

@miskachrumka mne radili nechaj tak nenahrievaj hlavne nevytláčaj !!
nič daj si vložku do podprdy a hotovo ..aj mne to vytekalo tiež okolo 37tt pri malom a mal toho velaaaaaa 😉 možno aj teraz bude mi bude vytekať ....možno nie !

miskachrumka
18. júl 2012

@miskachrumka to bolo tebe 🙂
poslala som to sama sebe 😀 😀 😀

miskachrumka
18. júl 2012

Mna v noci zas strašne boleli kríže ako by som mala silný menzes ...všetko mi to udiera tam ...ako pri porode som myslela že one prídem hrozná bolesť ☹