icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

lusi175
6. aug 2012

ja ani veľké brucho nemám ale tiež chodím na pol metra od všetkého lebo moja špecialita je sa potkýňať o všetko. Veru nech už je to za nami 🙂

monculka
6. aug 2012

@lusi175 🙂 no nic...idem ja kukat telku...idem si lahnut...aspon nebudem do nicoho narazat kus 🙂

misha123
6. aug 2012

Ahojte..chcem sa spytat, prenasam druhy den, a od vcera vecera mam bolesti v podbrusku,ale nie je to pravidelne,a vsimla som si hnedkasty vytok..mam ist do nemocnice,alebo mam cakat na pravidelne kontrakcie?
dakujem za radu

monculka
6. aug 2012

@misha123 ja by som asi sla do nemocnice 😉 mozno sa ti to uz pomali rozbieha 🙂

katka1981nb
6. aug 2012

@misha123 Ahoj, ja by som išla do nemocnice, ja som tiež 3 dni po termíne, ale u mna stále nič ☹ .

tamara2307
6. aug 2012

Mário sa poponáhľal na svet o 16 dní skôr, 1.8. som ho prvýkrát držala v náručí..pôrod 50min, kontrakcie mi museli vyvolať dvoma dávkami oxitocínu. celkovo som ešte doteraz z toho pekla zhrozená.. 3500g, 52cm.. mamina šťastná!!! a takto sme vyzerali na druhý deň:

doory
6. aug 2012

@tamara2307 nádherné bábätko!!! Blahozelam a zelame veľa zdravicka a mankynho mliecka🙂 to ti odtiekla plod voda, ked museli kontrakte vyvolávať?

tamara2307
6. aug 2012

@doory ďakujem, mliečko zatiaľ tečie, som z toho celá natešená.. začala som po poradni trochu špiniť. na druhý deň znova, tak som to šla dať skontrolovať. bola som už na 4 cm otvorená, nechali ma na vzdychárni a do rána som sa otvorila na 6cm, malý sa už hlávkou tlačil. vzali ma na sálu a bolo. plodovú vodu mi museli tiež uvoľniť až na sále..bolo to všetko také otočené 😒 ani kontrakcie, ani voda, len malý bol zrazu pri mne

loralo
6. aug 2012

@tamara2307 krasny drobcek 🙂 a preco az dvojitu davku?

vcielkamaja
6. aug 2012

@tamara2307 gratulujem k syncekovi 😵 prajeme vela zdravicka... 😉
@monculka ja sa s tym mojim brusiskom citim ako terminator 😒 dnes uplny horor, neznasam tepla, s muzom sa bijeme o ventilator 😀

vcielkamaja
6. aug 2012

dnes mi otec vravel, ze do nedele by uz bol rad dedom 😀 reku dohovor si vnucke... 😀 neviem, preco si zmyslel zrovna nedelu...od cvera vecera riesime s manzelom dilemu...totizto moji rodicia sa vcera vratili z dovolenky a zoznamili sa tam s rodinou, v ktorej bola mala Lujza. a stale ju spominali...az sa mojmu manzelovi toto meno zapacilo a od vcera vecera o nicom inom nehovori, len "Lenka alebo Lujza" ? tak par dni pred porodom riesime meno...

smolinka024
6. aug 2012

@tamara2307 Aj ja gratulujem. Je taky peknucky....😉))) Hlavne nech to zdravicko sluzi 😉)) malinky nech len papka, spinka a kaka 😉)))

monculka
6. aug 2012

@tamara2307 gratulujem a je krasny...prajem vela zdravicka 🙂

monculka
6. aug 2012

baby doslo vam nejake rozhodnutie na pridavok na dieta?lebo mne nie...moze sa stat ze dostanem skor peniaze ako to rozhodnutie?ci ako to funguje?

vcielkamaja
6. aug 2012

@monculka mne nedoslo este ani rozhodnutie o materskej, nie to este o inych veciach...

monculka
6. aug 2012

@vcielkamaja proste to ty ludia na uradoch su debilny...chodila som po uradoch lebo som si chcela vybavit prispevok na byvanie ci co to je...hned ak som sa vratila z ciech som bola u jedne p--e a bolo jej povedane ze som tehotna...ale asi to nepocula lebo pred mesiacom som sa presne od tej istej p--e dozvedela ze mam dostavat nejykch 60 eur...samozrejme teraz uz nedostanem nic spätne...ze vraj spom si mala podat ziadost...a ja som si z kade mala vycucat ze nieco take je ze mozem dostat dostat peniaze...proste ZLE...aj tych 13 eur co sa dostava pocas tehu som nedostala lebo som o tom nic nevedela...to je hlavne ze cigankam daju vsetko...toto neni fer....mam velke nervy

cicimon
6. aug 2012

@monculka pridavok na dieta mozes ziadat az ked sa dieta narodi, pojdes ho ziadat spolu s rodnym listok, do porodu okrem materskej - ak mas narok - nemozes ziadat nic

vcielkamaja
6. aug 2012

@monculka nasi romsky spoluobcania sa v davkach veru vyznaju...ked ide o peniaze, aj rozmyslat vedia...

monculka
6. aug 2012

@cicimon ale ja pisem o tom 196 eur ci kolko co budem kazdy mesiac dostavat a teraz by som mala dostat a este mi neprislo ziadne rozhodnutie a to som si ho bola podat pred mesiacom...to je ta materska

monculka
6. aug 2012

@vcielkamaja ved to...ale nejdem sa tozculovat...pali ma zaha 🙄

cicimon
6. aug 2012

@monculka no to je rozdiel si prispevok na dieta alebo rodicak.... mne napr tiez este nic neprislo, ziadne rozhodnutie a tiez som to poslala pred vyse mesiacom, oni maju na rozzhodnutie 60dni lehotu, tak je mozne, ze pridu prachy skor ako papier, pri prvej sa mi to tak stalo
a " rozhodnutie na pridavok na dieta" - to je tych 22e a to sa ziada po narodeni

vcielkamaja
6. aug 2012

@monculka aj mna, jedla som melon, tak preto.

vcielkamaja
6. aug 2012

a vsetky tieto prispevky sa neziadaju az po porode?

cicimon
6. aug 2012

@vcielkamaja okrem materskej sa vsetko ziada po porode, ked bude rodny list

monculka
6. aug 2012

@cicimon no nie tych 22 eur som myslela 🙂 viem ze aj tych 700eur ci kolko sa pyta az po porode...potom uz aj z rodnym listom...

monculka
6. aug 2012

@vcielkamaja ja som nejedla nic take z coho by mala...dam si anacid a bude dobre 🙂

cicimon
6. aug 2012

@monculka tak to musis spravne nazvat aby si potom vedela co pytas 🙂 tych cca 830e - neviem presne na e tu sumu - to je prispevok pri narodeni a priplatok k prispevku dokopy, jedno z toho sa ziada 28dni po narodeni a potom mozes vsetko naraz ziadat - aj pridavok na dieta aj oba prispevky, aby si tam nemusela tolko chodit

doory
6. aug 2012

@tamara2307 take ale číta sa to super. Ako lahký hladký priebeh porodu 😉 parada..tak nech sa vama j nadalej dari a malinky krasavec krasne rastie..... 😉

ela2710
6. aug 2012

@monculka inak aj rodicovsky prispevok - t.j. tych 197 eur budes dostavat az ked sa male narodi a vybavuje sa az po jeho narodeni, to nie je ako materska, materska sa dostava uz 6-8 tyzdnov pred porodom, ale ak vravis o tych 197 eur - tak to az po porode, tak isto rodinne pridavky, danovy bonus,...

tamara2307
6. aug 2012

ďakujem za reakcie a povzbudivé slová maminy 🙂
@doory pôrod bol napriek tomu hrozný, ale nebudem to rozpisovať pre dobro každej jednej, ktorú to len čaká.
@loralo jedna dávka nestačila na vyvolanie dostatočných kontrakcii, ale je pravda že ma tie konktrakcie nedostávali do nejakých nenormálnych stavov bolesti, takže to rozhodnutie o zvýšení dávky bolo správne.